Details en screenshots van Midnight Club: Los Angeles

Rockstar is al een tijdje bezig met de nieuwe Midnight Club, die dit keer in Los Angeles zal spelen. Veel was er nog niet bekend over deze game, maar in een interview met IGN zijn een paar interessante details over de game naar voren gekomen.


Zo zal de game een dag-nacht-cyclus kennen. Interessant hierbij is dat niet alleen de belichting van de game aangepast wordt, maar ook het weer en verkeer van Los Angeles. Rockstar heeft wel aangegeven dat ze het verkeer niet zullen simuleren, aangezien de spits in Los Angeles zich niet bepaald leent voor een race-game. Het zal wel drukker op de weg worden, maar niet tot het punt dat je 3,5 uur doet over een stukje van 14 kilometer.


Daarnaast werd ook de online-mode besproken. Alle races die in career-mode zitten, zullen ook online gereden kunnen worden. Er zullen ook verschillende battle-modes aanwezig zijn zoals Capture the Flag. In vorige Midnight Club-games was de cruise-mode erg populair en het mag geen verrassing heten dat ook deze mode terugkeert. Rockstar heeft de mode echter behoorlijk onder handen genomen.
Je kunt met een groepje online cruisen, één van de spelers kan een race starten, waarop de anderen kunnen besluiten om mee te doen of de race te skippen. Degenen die niet meedoen aan de race blijven echter in dezelfde online-sessie. Je kunt tijdens het cruisen ook zelf een race maken in de Race Editor. Ook tijdens het maken van een nieuwe race blijf je in de online-sessie. Als je klaar bent, kun je de race direct beschikbaar maken en racen met wie er ook maar mee wilt doen.


RockStar heeft ook er voor gezorgd dat er geen laadschermen verschijnen. Om het tempo van de game zo hoog mogelijk te houden, wordt je in de stad gedropt en kun je je helemaal uitleven. Menu's zijn ook tot een absoluut minimum beperkt. Het menu zal je alleen zien om te schakelen tussen online- en offline-mode en om de opties te veranderen.

Midnight Club: Los Angeles moet maart 2008 in de winkels liggen.