Amerikaanse politici willen speciale ratings voor Wii-games

Chris (afterparty05)
Het gedonder in Amerika omtrent de rating van games houdt maar niet op. Na de hele rel rond Manhunt twee die eerst niet verkocht mocht worden, maar via een maas in de wet toch door Britten gekocht kon worden en zelfs aangevallen werd omdat het mensen met een geestesziekte verkeerd weergaf, is er nu opnieuw een voorstel voor het wijzigen van de wetsgeving omtrent de rating van games.

Vier senatoren; Hillary Clinton, Joe Lieberman en Evan Bayh (deze drie zijn bekend van hun Family Entertainment Protection Act die de verkoop van gewelddadige games aan minderjarigen moet verbieden), tezamen met Sam Brownback (die met de Truth in Video Game Rating Act de ESRB (de officiele Amerikaanse rating-organisatie) wilde verplichten een spel helemaal door te spelen voor het te raten), hebben een brief gestuurd aan de ESRB. Heirin stellen zij aan de kaak waarom in Groot-Brittannië Manhunt 2 verboden is, terwijl het in Amerika uiteindelijk met een M for Mature rating in de winkels kwam te liggen.

Ook vonden zij dat ratings voor de Nintendo Wii aangepast moest worden, vanwege de levensechte bewegingen die je moet maken in het spel (gniffelen mag) in plaats van simpelweg wat knopjes in te drukken. Aangezien er welgeteld één psycholoog zijn zorgen hierover uitsprak met de woorden "You're basically teaching a child the behavioral sequence of killing," was dit reden genoeg voor de vier senatoren om zich zorgen te maken.