FOK! @ Sony's Get Together Café

Enige tijd geleden werd de komst van een speciaal Sony Get Together Café al aangekondigd, maar afgelopen vrijdag was de dag dat het café eindelijk zijn deuren opende. FOK!games was present bij de opening en nam een kijkje in het café.

Het café is in het centrum van Amsterdam gelegen, aan de Amstel 194. Dit is het pand van XtraCold, het Get Together deel is in de lounge (en dus kun je je jas hier wel gewoon uitlaten). Het café heeft een lange bar met tafels aan de overzijde van de bar. Op een aantal plekken in de bar staan TV schermen waarop verschillende games gespeeld kunnen worden. In dit café kun je echter niet de nieuwste shooter of RPG spelen, maar enkel gezellige games die bedoeld zijn om met vrienden te spelen, zoals de SingStar-serie en Buzz!-games. Alle speelbare games vallen onder het \'Get Together\'-label.

In het café waren ondermeer de nieuwste Buzz!-game \'The Hollywood Quiz\' en het laatste SingStar-deel R&B speelbaar. Gelukkig werd de R&B-versie van SingStar al snel ingeruild voor de pop-versie welke een stuk leuker was (met liedjes die mensen ook daadwerkelijk herkende). De games kunnen wel verwisseld worden, maar dit kan je als speler niet zelf, dat zit allemaal achter slot en grendel. Veel wisselen van muziek zit er dus helaas niet in, want er kan aangenomen worden dat de barbemanning weinig zin zal hebben om steeds maar weer het schijfje te wisselen. SingStar staat gelukkig niet aangesloten op het centrale speaker systeem, maar ga je met de game aan de slag dan kun je er vanuit gaan dat een groot deel van de mensen om je heen mee kan genieten, of je kan zelf gaan balen omdat er weer een of andere Idols-afvaller zijn kunstje probeert te vertonen. Op de avond zelf was er een SingStar-toernooi. Ondanks de redelijke score van koei zette Morthill zo\'n dramatische prestatie neer dat we helaas met lege handen naar huis gingen, zelfs een poedelprijs zat er niet in.

Buzz! The Hollywood Quiz kon op meerdere schermen gespeeld worden en brengt weer de alombekende gameplay met zich mee. Kies het juiste antwoord op de vraag en je wint punten. Natuurlijk zijn er weer een aantal nieuwe rondetypes toegevoegd, maar daarover later meer in de review van de game. Nadeel aan het spelen van Buzz! in een café is wel dat het erg moeilijk is om de vragen te verstaan. In de game ben je compleet afhankelijk van de tekst, maar gelukkig verschijnen de vragen ook gewoon op je scherm, het levert je alleen wat tijdverlies op bij het antwoorden, maar daar hebben de andere spelers ook last van.

Of het door de gratis drank kwam, de games of gewoon de sfeer, het was in iedergeval een toffe avond. Het was lekker druk met allerlei gamespers (zo ongeveer de voltallige PU/GameKings redactie was uitgerukt). Of het op andere avonden zo druk gaat worden is nog even afwachten, maar mocht je een bezoekje willen brengen dan vind je hieronder de benodigde info. En meld natuurlijk even hoe het was!

De volgende games zijn speelbaar (niet allemaal tegelijk):
- SingStar
- SingStar Party
- SingStar Pop
- SingStar 80\'s
- SingStar Rocks! TMF
- SingStar Legends
- SingStar Anthems
- SingStar Pophits
- SingStar Rock Ballads
- SingStar R&B
- Buzz! The Music Quiz
- Buzz! The Big Quiz
- Buzz! The Sports Quiz
- Buzz! The Mega Quiz
- Buzz! The Hollywood Quiz
- Guitar Hero

Het adres:
Get Together Café
Xtracold Amsterdam
Amstel 194 - 196
1017 AG Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: 17.00 u - 00.00 uur
Dinsdag: 17.00 u - 00.00 uur
Woensdag: 17.00 u - 00.00 uur
Donderdag: 17.00 u - 00.00 uur
Vrijdag: 15.00 u - 03.00 uur
Zaterdag: 15.00 u - 03.00 uur
Zondag: 17.00 u - 00.00 uur