Man blijft bij vrouw na kindermoorden

Icoon BuitenlandsBouchaïb Moqadem (43), vader van de vijf kinderen die woensdag in Nijvel door hun moeder werden vermoord, blijft bij zijn vrouw. "Ik kan haar niet opgeven", verklaarde hij zondag voor de Franstalige tv. "Ik houd van haar. Zij is nog altijd mijn vrouw."

De vader keerde zich in dit gesprek fel tegen zijn schoonzus. Zij verweet hem enkele uren na de vijfvoordige moord dat hij, door zijn vele afwezigheid, medeverantwoordelijk was voor dit familiedrama.

De vader riep iedereen op om hem met rust te laten. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de zwaar depressieve Geneviève L. haar kinderen één voor één vermoordde met een groot mes, dat ze even eerder had gekocht in een supermarkt.

De vijf kinderen worden maandag van het islamitische lijkenhuis in Fleurus overgebracht naar de grote moskee in Brussel, waar om één uur een afscheidsceremonie plaatsheeft. Daarna keren de kinderen voor enkele uren terug naar Nijvel, waar de bevolking gelegenheid krijgt om afscheid te nemen. Woensdag worden de kinderen in Marokko begraven.

Met dank aan Dior.sun voor de submit.