FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 juli 2007

Hittegolf veroorzaakt terrorisme in Kroatië

Een 55-jarige Kroaat heeft vandaag in in de stad Djakavo drie handgranaten laten afgaan op straat. Toen de politie op de man afkwam, wilde deze de agenten een vierde granaat voor de voeten gooien. Gelukkig wist de politie de hobbyterrorist tijdig in de boeien te slaan.

Men mag nog van geluk spreken dat de aanslag slechts een gewonde heeft opgeleverd. Verder raakten volgens de politie twee huizen en een auto beschadigd. De reden van de aanslag is onbekend. Vermoedelijk is de aanhoudende hitte in Kroatië de man te veel geworden. De temperaturen van boven de veertig graden hebben de man van binnen waarschijnlijk doen koken. De man hoopte met de actie wellicht stoom te kunnen afblazen.

Bejaarde achtervolgt zijn gestolen auto

De 77-jarige Joop Langerak uit het Utrechtse Lopik reed wat rond in een geleende auto, toen hij ineens zijn pas ontvreemde auto zag rijden. Hij bedacht zich geen moment en zette de achtervolging in. "Ik keerde mijn auto en ging ze achterna. Politie kon ik niet bellen, mijn telefoon lag in mijn eigen auto. Ze reden Benschop in. Daar keerden ze en kwamen me weer tegemoet. Ze moeten me herkend hebben, want opeens gingen ze er met hoge snelheid vandoor", vertelt de krasse knar.

Moeders met kinderwagens, fietsers, iedereen moest wijken voor de jeugdige dieven in de gestolen Renault Scenic. Ze gingen er als een haas vandoor. "Ze reden ver boven de 100 op de parallelweg. Als er mensen waren liet ik ze afstand nemen, het moet niet gevaarlijk worden, om ze daarna weer te achterhalen." Maar ook Langerak, zelf vrachtwagenchauffeur in ruste, bekommerde zich ditmaal niet om de verkeersregels. Zo negeerde hij alle rode verkeerslichten, om zijn geliefde auto maar niet uit het oog te verliezen. "Ik heb wel eerst gekeken of het veilig was. Ik rijd al 35 jaar schadevrij", vertelt de bejaarde met gepaste trots.

Ondanks zijn geleende 'bejaardenbak' (een Suzuki Wagon R+) lukte het Langerak de dieven bij te houden. Een snelheid van honderddertig was geen enkel probleem voor het autootje. Ook in het buitengebied raakten de autodieven de krasse knar niet kwijt. In een poging hun achtervolger af te schudden, reden ze weer terug naar Benschop.

In het dorp maakten de dieven een stomme fout en strandden met de auto in een doodlopende weg. "Ik zette mijn auto erachter. Ze konden geen kant meer op. Bang was ik niet. Wel kwaad. Al hadden er vijf kerels ingezeten, dan had ik het nog gedaan."

Het jeugdige trio uit Lopik stapte uit en zette het op een lopen. Ze hadden er niet op gerekend dat Langerak nog een behoorlijke conditie heeft voor zijn leeftijd. De bejaarde beunt af en toe nog bij als nachtwaker namelijk. Hij wist een zeventienjarige dief in de kraag te grijpen, een tweede boef van veertien werd door de politie gepakt. De derde, een eveneens zeventienjarige jongen, gaf zich dezelfde middag nog aan bij het politiebureau van Nieuwegein.

Alle inspanningen ten spijt, Langerak heeft zijn auto nog steeds niet op zijn erf staan. De auto, die afgelopen vrijdag uit zijn garage werd gestolen, wordt nog onderzocht door de recherche. "Er is schade aan de voorkant. Ik hoorde ook dat mijn telefoon en navigatie verdwenen zijn. In de kofferbak stonden drie kratten bier van de dieven. Die zal de politie wel houden."

'Honderden doden door hitte in Hongarije'

Icoon WeerDe hittegolf die Hongarije al enige tijd in de greep houdt, heeft waarschijnlijk geleid tot honderden extra sterfgevallen. Dat schat de nationale gezondheidsdienst op grond van een geconstateerd hoger gemiddeld sterftecijfer de afgelopen week in een deel van het land.

Als dat cijfer landelijk wordt getrokken, dan zouden alleen de afgelopen week al circa vijfhonderd Hongaren extra zijn overleden. In het land werd eind vorige week een recordtemperatuur gemeten van bijna 42 graden Celsius.

Verkoeling in Hongarije

[Upd] Tost: "Liefst beide coureurs weg"

Gisteren liet Scott Speed doorschemeren dat hij en Vitantonio Liuzzi momenteel weinig steun ontvangen van de teamleiding van Scuderia Toro Rosso. Naar nu blijkt heeft Franz Tost, teambaas bij de Italianen, zich inderdaad negatief over zijn coureurs uitgelaten.

"Ik vroeg Speed waarom hij van de baan gevlogen was. Terwijl hij glimlachte, vroeg hij waarom zijn pitstop zo lang geduurd had. Daarna draaide hij zich om en liep weg. Ik pakte hem bij zijn schouder en zei hem dat er zo niet werd gediscussieerd. Het liefst zou ik geen van beide rijders meer in onze auto’s zetten," liet Tost optekenen in de Zwitserse krant Blick.

Naar verluidt zijn Sébastien Bourdais en Sebastian Vettel de grootste kanshebbers voor de Toro Rosso–stoeltjes van 2008.

Update:
Scott Speed heeft tegenover journalisten van het gerenommeerde autosport.com zijn verhaal gegeven van Tosts gedrag tijdens de Europese Grand Prix. De Amerikaan verklaarde "genoeg te hebben van het gedrag van Berger en Tost in de media" en dat hij daarom naar buiten komt met wat er precies gebeurde op het circuit.

"Franz was woedend dat ik was gecrasht in de eerste bocht," verklaarde Speed. "Ondanks dat iedere coureur achter Button daar ook was gestrand, inclusief Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Ik draaide me om en liep naar de garage, maar hij haalde me in en sloeg me midden op mijn rug met een gebalde vuist. Iedereen heeft het gezien." Volgens Speed bedreigde Tost hem nog eens toen de coureur de garage verliet.

Volgens de coureur bood Tost na de race zijn excuses aan voor zijn gedrag, maar Speed zegt nu niet van plan te zijn nog verder te racen voor Tost en Berger. "Je kan me niet genoeg betalen om weer voor die twee te racen," aldus Speed. "Met een ander team zou prachtig zijn, maar ik ben bang dat Tost en Berger mijn relatie met Red Bull hebben geruïneerd."

Capcom vraagt gamers naar advies over Achievements

Het komt steeds meer voor dat bedrijven echt actief hulp inschakelen van de gamecommunity. Vaak gaat het dan om wat voor doosje de game in moet verschijnen of wat er allemaal in de collector's edition moet zitten. Capcom gaat nu een stapje verder en gaat zelfs vragen wat voor achievements de gamers vinden dat er in games moeten zitten. Voor de game Super Street Fighter II Turbo HD Remix kun je zelf bedenken wat jij een goede achievement zou vinden, vervolgens kan er gestemd worden voor de beste achievements en deze halen dan de game.
Waar kun je je ideeën kwijt? Ga simpelweg naar deze site en zet in de comments jouw ideeën.

Oefenwedstrijden 24 juli 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Zowel FC Groningen als Excelsior verloren tegen een opponent uit de Jupiler League.

Glasgow Rangers (Sch) - Ajax 1-1
Cuéllar; Heitinga

Go Ahead Eagles - Excelsior 2-1
Schotman, Platvoet; Voskamp

FC Groningen - FC Dordrecht 1-2
Meerdink; Dagher, Van der Velden

Hollandia - NEC 0-4
Fachtali (2), Van Beukering, Prent

FC Emmen - FC Twente 0-3
Brama, Denneboom, N'Kufo

TOP Oss - RKC 2-1

FC Volendam - Bnei Yehuda (Isr) 2-1

Fortuna Sittard - Maccabi Tel Aviv (Isr) 1-2

Cambuur Leeuwarden - Jong Graafschap 1-1

[UPDATE]Nieuwe features in PlayStation 3 firmware-update

Sony heeft vandaag nieuwe firmware beschikbaar gesteld voor de PlayStation 3 in Japan. Versie 1.90 van de firmware bevat een flink aantal updates:

Games kunnen anders gesorteerd worden in het XMB;
Het optie-menu heeft de mogelijkheid "eject disk" gekregen;
Door op het driehoekje te drukken kun je games/cd's/films uitwerpen in het XMB;
Nieuwe XMB-achtergronden;
Aanpassen van de folderclassificatie;
Emoticons;
CD-output veranderen naar 44.1/88.2/176.4kHz;
Een 24Hz output forceren voor Blu-Ray over HDMI;
PS3 video-instellingen aanpassen in-game;
"Bit Mapping" in de "Music Settings";
AVCHD-type animaties opslaan vanaf een memory stick;
Instellingen als upscaling aanpassen gedurende het spelen van PS- en PS2-games;
Bookmarks toevoegen;
Een veiligheidsfunctie voor de browser in de browser tool section;
Een bewegende avatar in de video chat.



De emoticons

[UPDATE] Vanaf vandaag is de nieuwe firmware-versie ook voor Europese PS3-bezitters te downloaden.

Binnenkort Ratchet & Clank demo op PSN

De demo's blijven komen op PSN. Vorige week werden PS3-gamers getrakteerd op The Darkness, aanstaande donderdag kunnen we Heavenly Sword tien minuten lang gratis uitproberen, en Dave Karacker van Sony heeft tegenover Game Informer tevens verteld dat Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction ook spoedig in demo-vorm te downloaden zal zijn. Een datum kon hij niet geven, maar gezien het tempo waarmee Sony momenteel demo's lanceert zal dat niet te ver weg zijn.

Testdag 24-07-2007

Vandaag is er getest op Jerez en Mugello. Op Jerez kwamen zeven teams in actie, waarbij De la Rosa de snelste was. Op Mugello reden Ferrari en Toro Rosso. Hier was Vitantonio Liuzzi de snelste man op de baan. Ook morgen en overmorgen wordt er nog getest.

Mugello:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:24.203-80
2L. BadoerFerrari1:24.663+0.46050

Jerez:

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1P. de la RosaMcLaren-Mercedes1:20.111-69
2F. MontagnyToyota1:21.136+1.02573
3K. NakajimaWilliams1:21.424+1.313103
4J. RossiterSuper Aguri1:21.683+1.57292
5C. KlienHonda1:22.035+1.92470
6N. Piquet jr.Renault1:22.537+2.42668
7S. BuemiRed Bull Racing1:22.565+2.45478

München kandidaat Winterspelen 2018

München heeft aangegeven zich kandidaat te willen stellen voor de Olympische Winterspelen in 2018. Dit maakte het Duits Olympisch Comité (DOSB) vandaag bekend.

"Het was en is ons uitgesproken doel om de Olympische Spelen zo snel mogelijk naar Duitsland te halen," aldus DOSB-voorzitter Thomas Bach. "Wij willen graag met München praten." In 1972 organiseerde München al de Olympische Zomerspelen. Mocht de Zuid-Duitse stad de Winterspelen daadwerkelijk krijgen is het de eerste stad in de geschiedenis die zowel de Zomer- als Winterspelen heeft georganiseerd.

The White Knight komt voorbijdenderen in trailer

Velen kennen Level 5 van games als Rogue Galaxy, Dark Chronicle en Dark Cloud. Met Dragon Quest VIII zetten ze definitief zichzelf op de kaart in Europa. Nu is men bezig met de PS3-exclusive JRPG White Knight Story, een verhaal over een jongetje dat per ongeluk in het bezit komt in een artefact dat hem kan laten veranderen in The White Knight. The White Knight is een magisch wezen van een verdieping of tien hoog en krachtig genoeg om de wereld waarin de game zich afspeelt volledig kapot te maken. Klinkt dus echt als iets waar je je een klein kind graag mee rond ziet lopen.

Ook dank aan Cyberia18 en Mr.N voor de submit

[Special]Dopingtour 1998 deel 2

klik hier voor deel 1

Een dag na de historische zege van Marco Pantani is er de etappe naar Albertville. Tijdens de laatste beklimming, de Col de la Madeleine, plaatst Ullrich nog een wanhoopsoffensief. Hij rijdt sterk naar boven, maar Pantani volgt. Op de top hebben de twee ruim twee minuten voorsprong op hun concurrenten. In de eindsprint wint Ullrich met een banddikte verschil.

Die dag bekennen wederom twee renners van Festina (Bouvard en Magnien) dopinggebruik. Het belangrijkste nieuws die dag is echter de inval 's avonds van de Franse politie in het hotel van TVM. De overgebleven renners (Blijlevens, Voskamp, Knaven, De Jongh, Oetsjakov en Ivanov) moeten naar het ziekenhuis voor bloed-, haar- en urinecontrole. Verzorger Jan Moors wordt opgepakt. Pas tegen twaalven keren ze terug. Ploegleider Hendrik Redant spreekt van een heksenjacht: "Ze zijn niet gemasseerd, ze hebben slecht gegeten en ze hebben kort geslapen. Wanneer houdt deze heksenjacht op?"

De volgende dag laat het peloton weten het zat te zijn als criminelen te worden behandeld. De etappe van Alberville naar Aix-Le-Bans wordt in wandeltempo afgelegd en tot twee keer toe wordt er voet aan de grond gezet. Miljoenen wielerfans wereldwijd zien hoe stakingleider Bjarne Riis minutenlang aan de auto van de wedstrijdleiding hangt en overlegt met Jean Marie Leblanc. De renners dreigen de Tour definitief te verlaten als de invallen van justitie doorgaan. Pas om half acht 's avonds komt het peloton aan de finish, waar vier TVM-renners als eerste over de streep rijden. De uitslag wordt ongeldig verklaard, omdat alle renners in de beginfase hun rugnummer hadden afgedaan. Een symbolische daad, normaal gesproken betekent het afdoen van het rugnummer een opgave. De Spaanse ploegen Banesto, ONCE en Riso Scotti stappen per direct uit de Tour. De volgende ochtend volgen Kelme en Vitalicio. Die ochtend ontstond er ook opschudding bij de Franse ploeg Casino, waar Rodolfo Massi, de Italiaanse nummer 7 van het algemeen klassement en drager van de bolletjestrui, werd gearresteerd. Hij zou bekend staan als 'de apotheker' en veel collega's van doping voorzien.
Een dag na de staking staat er een etappe op het programma naar het Zwitserse Neuchâtel. Direct na het passeren van de Frans/Zwitserse grens stapt Jeroen Blijlevens af. Hij voelde zich vernederd in Frankrijk. ”Ze hebben me kapot gemaakt. Ik hoorde van invallen, van nieuwe verhoren en opsluitingen. En toen een paar mannen zo stom waren om te demarreren, is er iets geknapt van binnen. Ik heb gewacht tot we de grens over waren en de pijp aan Maarten gegegeven. Twee dagen geleden tijdens de neutralisering had ik de andere jongens al ingelicht. Zodra we de grens met Zwitserland passeren, stap ik af, heb ik hen gezegd.” De etappe eindigt in een massasprint en betekent de derde zege voor Tom Steels.

De volgende dag stapt ook de rest van de TVM-ploeg af. Rodolfo Massi wordt vrijgelaten maar wel in staat van beschuldiging gesteld, hij moet later voorkomen. De rest van de Tour volgen er geen invallen meer.

De tijdrit op de voorlaatste dag wordt gewonnen door Jan Ullrich, die hiermee de tweede plek in het algemeen klassement verovert door Bobby Julich te passeren. Marco Pantani zorgt voor een klein wonder door derde te worden in de tijdrit op 2:35 van Ullrich. Hiermee pakt Pantani definief de eindzege in de Tour de France. Michael Boogerd slaagt er niet in zijn achterstand op Christophe Rinero goed te maken en wordt vijfde. De afsluitende etappe naar Parijs eindigt bijna traditioneel in een massasprint, deze wordt een prooi voor Tom Steels die hiermee zijn vierde ritzege boekt.

De Tour zou nog een lange nasleep krijgen. Cees Priem en Andrei Michailov moeten nog maanden in Frankrijk blijven. De renners van Festina worden allemaal geschorst, al bekent Richard Virenque pas maanden later. Feitelijk duurt de heksenjacht op doping in de wielerwereld tot de dag van vandaag.

statistieken
Aantal ritten: 21
Totale afstand: 3860 km
Gemiddelde snelheid: 39.983 km/h
Aantal deelnemers: 189

De winnaars

Ritwinnaars:

EtappeRitWinnaar
proloogDublinChris Boardman (GBr)
1Dublin - DublinTom Steels (Bel)
2Enniscorthy - CorkJan Svorada (Slw)
3Roscoff - LorientJens Heppner (Dui)
4Plouay - ChôletJeroen Blijlevens (Ned)
5Chôlet - ChâteaurouxMario Cipollini (Ita)
6La Châtre - Brive-la-GaillardeMario Cipollini (Ita)
7Meyrignac - CorrèzeJan Ullrich (Dui)
8Brive-la-Gaillarde - MontaubanJacky Durand (Fra)
9Montauban - PauLeon van Bon (Ned)
10Pau - LuchonRodolfo Massi (Ita)
11Luchon - Plateau de BeilleMarco Pantani (Ita)
12Etappe Tarascon-sur-Ariège - Le Cap d’AgdeTom Steels (Bel)
13Frontignan-la-Peyrade - CarpentrasDaniele Nardello (Ita)
14Valréas - GrenobleStuart O’Grady (Aus)
15Grenoble - Les Deux AlpesMarco Pantani (Ita)
16Etappe Vizille - AlbertvilleJan Ullrich (Dui)
17Albertville - Aix-les-BainsGeen uitslag, ivm rennersstaking nav optreden van Franse justitie
18Etappe Aix-les-Bains - NeuchâtelTom Steels (Bel)
19La Chaux-de-Fonds - AutunMagnus Backstedt (Zwe)
20Montceau-les-Mines - Le CreusotJan Ullrich (Dui)
21Melun - ParijsTom Steels (Bel)

Gele trui:

PlaatsRennerTijd
EersteMarco Pantani (Ita)92h 49' 46"
TweedeJan Ullrich (Dui)+ 3' 21"
DerdeBobby Julich (USA)+ 4' 08"
VierdeChristophe Rinero (Fra)+ 9' 16"
VijfdeMichael Boogerd (Ned)+ 11' 26"
ZesdeJean-Cyril Robin (Fra)+ 14' 57"
ZevendeRoland Meier (Zwi)+ 15' 13"
AchtsteDaniele Nardello (Ita)+ 16' 07"
NegendeGiuseppe Di Grande (Ita)+ 17' 35"
TiendeAxel Merckx (Bel)+ 17' 39"

Groene trui:

PlaatsRennerPunten
EersteErik Zabel (Dui)305 punten
TweedeStuart O'Grady (Aus)200 punten
DerdeTom Steels (Bel)186 punten

Bolletjestrui:

PlaatsRennerPunten
EersteChristophe Rinero (Fra)200 punten
TweedeMarco Pantani (Ita)175 punten
DerdeAlberto Elli (Ita)165 punten

Jongerenklassement:

PlaatsRennerTijd
EersteJan Ullrich (Dui)92h 53' 07"
TweedeChristophe Rinero (Fra)+ 5' 55"
DerdeGiuseppe Di Grande (Ita)+ 14' 14"

Ploegenklassement:

PlaatsPloegTijd
EersteCofidis (Fra)267h 16' 10"
TweedeCasino (Fra)+ 29' 09"
DerdeUS Postal (USA)+ 41' 40"

[Special]Dopingtour 1998 deel 1

Met de positieve test van Alexandre Vinokourov en het uit de Tour stappen van Astana lijkt het deze Tour de France alleen nog maar om doping te gaan. De ultieme dopingtour was echter 1998. Hieronder een terugblik op dat jaar, met ook aandacht voor de sportieve aspecten, zoals de overwinning van Marco Pantani en de vijfde plek van Michael Boogerd.

Drie dagen voor de start van de 85e Tour de France in Dublin wordt Festina verzorger Willy Voet door de douane aan de Frans/Belgische grens aangehouden met een auto vol verboden middelen. Hiermee begint een heksenjacht van de Franse Justitie die de rest van de Tour niet meer zou ophouden. In Ierland is het peloton nog veilig en gaat de Tour gewoon van start.

Op 11 juli gaat de Tour van start met een proloog. Deze wordt gewonnen door de Britse specialist Christopher Boardman. Lang kon Boardman echter niet van zijn gele trui genieten. In de tweede etappe klapte de leider bij een valpartij tegen een paaltje en werd gedwongen in de gele trui op te geven. Ondertussen bleef Festina ploegleider Bruno Roussel dopinggebruik ontkennen, al werd het wel steeds minder stellig. De vrijdag voor de start ontkende Roussel in een eerste reactie in alle toonaarden. “Het is een grap die getuigt van slechte smaak óf het is een banenenschil om ons te laten uitglijden'', aldus Roussel. ”Al onze soigneurs zijn hier, ik mis niemand'', verwijzend naar de gearresteerde Voet. Twee dagen later klonk het al een stuk gematigder: “Wij zijn het slachtoffer van klassejustitie,” aldus de ploegleider. De UCI en de Tour directie nemen voorlopig geen stappen wachten het gerechtelijk onderzoek af.

Op 14 juli, de Franse nationale feestdag, keert het peloton terug in Frankrijk. Helaas voor de Fransen wint die dag de Duitser Jens Heppner de etappe. Een dag later is er Nederlands succes als Jeroen Blijlevens de etappe wint. Op dezelfde dag worden Festinaploegleider Bruno Roussel en dokter Eric Ryckaert gearresteerd. Een dag later ontneemt de UCI Roussel zijn licentie als ploegleider.

Op 17 juli barst de bom. Mario Cippolini wint zijn tweede etappe op rij, maar wordt overschaduwd door de bekentenis van Roussel dat er binnen de ploeg een georganiseerd dopingnetwerk bestond. In reactie daarop maakt kort voor middernacht Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc bekend dat de gehele Festinaploeg uit de koers wordt gezet. De wielerwereld staat op zijn kop. Kopman Richard Virenque reageerde woedend op de opdringerige journalisten. Assistent-ploegleider Michel Gros reageerde verongelijkt: ”Dit spul wordt door het hele peloton gebruikt.” Meesterknecht Pascal Hervé ontkent elk gebruik van doping.

De Tour gaat echter gewoon door en een dag later staat er een individuele tijdrit van 58 km op het programma. Jan Ullrich lijkt een voorschot te nemen op de eindzege door de tijdrit te winnen en de leiding in het klassement over te nemen. Ullrich blijft Marco Pantani noemen als belangrijke concurrent, maar de Italiaan reed een teleurstellende tijdrit en staat inmiddels al op bijna vijf minuten achterstand. Opvallend was ook dat anti-tijdrijder Michael Boogerd kwam tot een keurige veertiende plek.

Er dreigt ook een nieuw dopingschandaal bij te komen. De Franse krant Aujourd'hui meldt dat twee mecaniciens van TVM op 4 maart zijn aangehouden op de A20 in de buurt van Reims. Ploegleider Cees Priem komt in een gesprek van bijna vijf kwartier onzeker over. Gaat het inderdaad om EPO? ”Weet ik niet'”, zegt hij eerst. “Ik geloof het wel”, zegt hij later. Heeft Priem de renners meteen geïnformeerd?”Onverstandig”, zegt hij eerst. “Een paar jongens”, zegt hij later. Heeft hij TVM-directeur Ad Bos meteen geraadpleegd?”Ik wilde hem niet lastig vallen”, zegt Priem eerst.”Ik heb alleen gezegd dat ik een probleem had”, zegt hij later.

Een dag later was er wederom Nederlands succes. Leon van Bon won de etappe naar Pau door in de sprint van de kopgroep Jens Voigt te kloppen. De volgende etappe ging het peloton de bergen in. De eerste etappe in de Pyreneeën werd gewonnen door Rodolfo Massi. Hij bleef over na een lange ontsnapping. Van de favorieten maakte Marco Pantani indruk. Hij reed weg van de rest van de favorieten en eindigde met een voorsprong van 20 seconden op het achtervolgende groepje, waarin Michael Boogerd knap 3e werd. Ullrich finishte ook in dat groepje en nam de leiding in het klassement over.

De tweede etappe in de Pyreneeën was er aankomst bergop op Plateau de Beille. De gele trui van Jan Ullrich kwam geen moment in gevaar, maar wederom was het Marco Pantani die in de aanval ging. Pantani won de etappe met iets meer dan een halve minuut voorsprong op de andere favorieten. In het algemeen klassement is Ullrich nog altijd stevig leider, met een minuut voorsprong op Bobby Julich. Marco Pantani en Laurent Jalabert hebben een achterstand van drie minuten op de Duitser, die steeds minder concurrenten overhoudt. Na het verdwijnen van Festina stapte ook Abraham Olano af, hij had teveel last van een valpartij op de Aubisque een dag eerder. Ook Francisco Casagrande is er niet meer bij.

Na de twee zware Pyreneeën etappes is er op 23 juli een rustdag. Voor de TVM ploeg is het echter geen moment rustig. Ploegleider Cees Priem en arts Andrei Michailov worden door de Franse politie uren verhoord. Vier anderen TVM-leden, onder wie assistent-ploegleider Hendrik Redant, worden na verhoor weer vrijgelaten. Tevens worden er op deze dag negen renners en drie medewerkers van Festina gearresteerd en verhoord. In het peloton komt steeds meer kritiek op de heksenjacht van de Franse justitie en ook de Tour directie heeft kritiek, volgens Jean Marie Leblanc koos justitie een ongelukkig moment tot de ondervraging van TVM-medewerkers. Het rennershotel van TVM wordt urenlang belaagd door de pers. Pas de volgende ochtend geeft Jeroen Blijlevens een reactie: “Ik heb nooit EPO gebruikt. Bij alle bloedcontroles zat ik ver onder de limiet. Ik ben 125 keer gecontroleerd en nog nooit positief bevonden. Iedereen mag mijn uitslagen bekijken. Maar je kunt nog beter positief zijn dan in deze heksenketel zitten. Nu wordt er meer ophef gebruikt. Ik ben vandaag extra gemotiveerd. Laat mij maar lekker die massasprint winnen. Op de fiets kun je de problemen van je afzetten. Dan zijn er geen journalisten in de buurt.” De negen coureurs van Festina worden weer vrijgelaten. Vijf van hen (Zülle, Dufaux, Moreau, Brochard en Meier) bekennen dope te hebben gebruikt. Virenque houdt vol clean te zijn. Als protest tegen het optreden van justitie staakt het peloton aan het begin van de twaalfde etappe, die wel gewoon verreden en Tom Steels als winnaar van de massasprint kent.

Tijdens de overgangsetappes houdt justitie zich even rustig en zijn er zeges voor Daniele Nardello en Stuart O'Grady. Daarna beginnen de Alpen. De eerste Alpenrit gaat over de Croix de Fer, de Telegraphe, de Galibier en finisht bergop op Les Deux Alp. Laurent Jalabert valt weg uit de top van het klassement, hij moet al op de eerste beklimming lossen. Het is slecht weer en Pantani komt tijdens de beklimming van de Croix de Fer ten val en kon pas op de Galibier aansluiten. Daarna ging hij direct in de aanval en niemand kon volgen. Op de top van de Galibier is de achterstand van Ullrich 2 minuut 50. Dan maakt de Duitser echter een beginnersfout door op de top geen regenjack aan te trekken en ook in de spekgladde afdaling lukte dat niet. Tijdens de slotklim weet Pantani het tempo vast te houden en wint de etappe met overmacht. Massi en Escartin worden tweede en derde op bijna twee minuten, Ullrich gaat kapot in de stromende regen en eindigt op bijna tien minuten. Ook in het algemeen klassement neemt Pantani de macht over, hij heeft bijna vier minuten voorsprong op de nummer twee, Bobby Julich. Daarna volgen Escartin, Ullrich, Rinero en Boogerd.

klik hier voor deel 2

"De Tour gaat gewoon door"

Icoon Tour de FranceDe Tour de France gaat gewoon door. Dat maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme zojuist bekend. Vanmiddag werd bekend dat tweevoudig etappewinnaar Alexandre Vinokourov positief is getest bij een dopingcontrole. Daarop werd zijn hele Astana-team uit de Ronde gezet.

"Het vroegtijdig beëindigen van de Tour is nooit een optie geweest, omdat enkele renners zonodig Russisch roulette wil spelen", aldus Prudhomme. "Dit is het zoveelste bewijs dat het huidige systeem niet werkt. Het systeem kan niet eens zijn belangrijkste wedstrijd tegen doping beschermen. Er moet iets veranderen."

Volgens de Franse krant L'Equipe heeft de Franse politie het hotel van Astana in Pau doorzocht. Ook de teambus zou doorzocht zijn en de agenten hebben de inhoud van een aantal vuilniszakken bekeken die door het hotelpersoneel overhandigd werd. Vinokoerov had het hotel in de namiddag al verlaten.

Jonge Hongaar achtergelaten op autoweg Frankrijk

Icoon BuitenlandsEen jongen van 17 jaar werd gisteren door de politie gevonden in de Var, in Frankrijk. Hij liep in zijn eentje op de autoroute. Toen de politie hem vroeg waarom hij daar alleen liep, antwoordde hij niet. Hij werd meegenomen naar het bureau en er werd een vertaler bijgehaald. De jongen bleek een Hongaar te zijn. Volgens de jongen, genaamd Robert, waren zijn familie en hij onderweg op vakantie in een Ford Escort naar Engeland. Maar zondagavond, toen ze op de A8 reden, kwam het besluit om de jongen, achter te laten. Hij weigert de reden te vertellen.

Robert besloot dat er niets anders te doen was dan maar weer terug te lopen… naar huis. Hij liep in oostelijke richting, waar hij gisteren werd opgemerkt door de agenten. Robert is ondergebracht en volgens de Franse krant Le Figaro is het Hongaarse consulaat er in geslaagd de familie van Robert te bereiken. Eén ding is zeker: deze vakantie zal Robert zich nog lang heugen…

Oud-agent geheime dienst Spanje klapte uit school

Icoon BuitenlandsDe Spaanse geheime dienst heeft gemeld dat zij een oud agent hebben opgepakt wegens verdenking van doorverkopen van staatsgeheimen aan een ander land, waarschijnlijk Rusland. Dit gebeurde tussen december 2001 en februari 2004. De 42-jarige ‘double agent’ riskeert hiermee een gevangenisstraf van zes tot twaalf jaar, volgens het blad El Pais.

Roberto Florez Garcia zou gretig de geheimen hebben willen doorverkopen voor een grote som geld. Hij wordt ervan verdacht een lijst met Spaanse spionnen te hebben doorgeven, alsmede informatie over de interne structuur binnen de Spaanse geheime dienst. Ook zou hij de namen hebben verstrekt van de zeven agenten die in Irak zijn gedood, in 2003. Volgens de Navo is de nationale veiligheid niet in gevaar gebracht. Ook is er niet gelekt over de strijd tegen het terrorisme in Europa.

'Britney Spears is een ramp!'

Icoon Showbizz Britney Spears heeft een spraakmakend interview met OK! Magazine verknald. De fotoshoot liep volledig in de soep, en ze kwam erg paranoïde over.

Na een tussendoortje, bestaande uit kip, veegde ze haar handen af aan haar Gucci-jurk. Nadat haar hondje op de set had gepoept, haalde ze dit weg met een Chanel-jurk.

De hoofdredactie overweegt nu het hele verhaal maar te schrappen. "Tijdens de shoot rolden haar ogen diep in haar kassen, het leek wel alsof ze dood was. Ze was ook vreselijk bang dat het plafond in zou storten." Tevens haalde ze bij iedereen het bloed onder de nagels vandaan, door om de haverklap naar het toilet te gaan.


Britney (hier met Paris) in betere tijden...

Met dank aan static voor de submit.
Britney is volgens geruchten zwanger, wat vind jij hier van? Stem in de poll!

Waterspelletje loopt fataal af

Icoon OpmerkelijkEen 47-jarige vrouw die in Texas met haar auto door een plas reed om wat kinderen nat te spetteren, kon haar auto niet meer onder controle houden. De vrouw reed een ander toekijkend kind dood.

De 14 maanden oude peuter en zijn moeder zaten vanaf de stoep naar het verkeer te kijken toen de auto slipte en hun kant op kwam. De peuter overleed bij het ongeluk, zijn moeder liep lichte verwondingen op.

De vrouw was al eerder langs het groepje kinderen gereden om ze bij wijze van grap nat te spetteren. De bestuurster wordt vervolgd voor doodslag.

Aanpak wanbetalers Rotterdam effectief

Icoon BinnenlandsIn Rotterdam hebben ze een effectieve manier gevonden om het geld van wanbetalers te krijgen: ze speuren naar kentekens op caravans die op naam staan van wanbetalers, die dan een wielklem krijgen. Het gaat om mensen die hun onroerend zaakbelasting niet betaald hebben, nog parkeerboetes open hebben staan of verzuimd hebben de hondenbelasting te betalen.

Ruim 30 Rotterdammers hebben nu wél hun belastingschuld afgelost. In een week kwam er bij de Rotterdamse gemeente 14.000 euro binnen. De actie die op 13 juli begon, heeft veel verontruste telefoontjes opgeleverd van vakantiegangers die een caravan van vrienden of familie wilden lenen. Je weet immers maar nooit of ze de rekeningen netjes betaald hebben. “Om niet voor verrassingen komen te staan kun je het beste navragen bij de eigenaar of hij alles heeft betaald,” verklaart de gemeente.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Belastingdienst geïnspireerd door apen

De hele Zweedse belastingdienst gaat op de schop. En om de hervorming in goede banen te leiden, heeft men goed gekeken naar apen. De belastingambtenaren zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met de vergelijking.

De fiscus is bezig met de grootste reorganisatie in jaren. De Zweedse belastingdienst weet precies hoe ze de zaken gaan aanpakken. Ze baseren de hervormingen op studies naar apen en primaten. Uit de studies is namelijk gebleken dat apen het best functioneren in groepen van maximaal honderdvijftig apen, en volgens de onderzoekers is dat ook op de mens van toepassing.

De reorganisatie raakt zo'n 1350 ambtenaren. Ze zullen dus worden opgesplitst in minstens negen groepen.


De belastingdienst: Horen, zien en zwijgen

[Upd] Vino betrapt, Astana weg

Alexandre Vinokourov is betrapt op het gebruik van bloeddoping. Dit meldt de Franse krant L'Equipe op hun website. De renner van Astana zal uit de tour worden genomen.

Bij de Kazach van de Astana ploeg zouden twee soorten bloedlichaampjes zijn gevonden, dit zou kunnen duiden op het gebruik van bloeddoping. Vinokourov lag al eerder onder druk bij de internationale wielerunie UCI omdat hij contact zou hebben gehad met de omstreden Spaanse sportarts Ferrari.

'Vino' won afgelopen vrijdag op indrukwekkende wijze de indivuele tijdrit nadat hij eerder op grote afstand was binnengekomen. Maandag won hij opnieuw een etappe. Het bloedmonster dat maandag werd afgenomen, wordt nu geanalyseerd.

Update
L'Equipe meldt nu ook op hun website het vertrek van het gehele team van Astana. De NOS kon dit, in het journaal van 18 uur, nog niet bevestigen.

Update @ 18.26

De UCI weigert voorlopig nog commentaar te geven. "Ik kan geen commentaar geven, totdat ook het B-staal onderzocht is", aldus voorzitter Pat McQuaid

Update @ 18:49

De NOS meldt nu ook dat Astana en dus Alexandre Vinokourov, zich onder druk van de UCI, uit de Tour hebben teruggetrokken. Behalve zijn eigen bloed, zou Vino ook bloed van een ander hebben gebruikt.

Update @ 21:02

Alexandre Vinokourov heeft een contra-analyse aangevraagd van de bloedtest, die uitwees dat hij bloeddope heeft gebruikt. Dat heeft zijn team Astana vanavond bekendgemaakt.

De Franse politie heeft eerder vandaag het hele hotel van Astana binnestebuiten gekeerd. Of er iets is gevonden is nog niet bekend. Ondertussen zijn alle wielrenners vertrokken. Makkelijk ging het niet, er stonden honderden journalisten bij het Astana-hotel te wachten.

Ook goed nieuws voor Astana

Kazachstan kan toch nog met een kleine glimlach de dag afsluiten. Astana won namelijk in de eerste voorronde van de Champions League van het Georgische Olimpi met 3-0.

Plaatsing voor de tweede voorronde van de Champions League is voor Astana een unicum, nooit eerder wist een Kazachstaanse voetbalclub zich te plaatsen voor de tweede voorronde. In de volgende ronde zal Astana het op moeten nemen tegen Rosenborg BK.

Noorse prinses praat met engelen

Dachten wij Nederlanders uniek te zijn met een prinses die tegen bomen aanlult, Noorwegen kent een heuse helderziende prinses. Prinses Märtha Louise heeft vandaag geopenbaard dat ze met de helm is geboren. Ze wil haar gave met anderen delen om zo anderen te leren een gesprek met engelen aan te knopen.

De vijfendertigjarige prinses, die bijklust als fysiotherapeute, meldt op de website van haar nieuwe opleidingscentrum dat ze al sinds haar prille jeugd met engelen praat. Het Astarte Education Centrum waarvan de prinses aan de basis stond, onderwijst leerlingen in "wonderen kunnen creëren" in hun leven "met engelen en met hun eigen kracht".


Maar engelen bestaan niet

42 plaatjes en één filmpje met Solid Snake in volle actie

Begin 2008 gaat Hideo Kojima het laatste avontuur van Solid Snake afleveren aan de PS3-gamer. De oude Snake gaat met pensioen, maar voordat hij gaat moet hij nog wat oude vrienden als Revolver Ocelot vaarwel zeggen. Hoe Snake zich over het slagveld gaat bewegen kun je in de volgende screenshots zien. Ze zijn afkomstig van een gameplay-demo die getoond werd tijdens een feest ter ere van de twintigste verjaardag van de Metal Gear Solid franchise.






































Het filmpje dat de demo toont kun je hieronder bekijken.

ook dank aan King_of_cubes en DaMSWer voor de submit

Prudhomme: Tour gaat door

De Ronde van Frankrijk gaat door. Dit nieuws maakte Christian Prudhomme dinsdag bekend op een persconferentie naar aanleiding van de positieve dopingcontrole van Alexandre Vinokourov uit Kazachstan.

"Het vroegtijdig beëindigen van de Tour is nooit een optie geweest, omdat enkele renners zonodig Russisch roulette wil spelen”, aldus Prudhomme. "Dit is het zoveelste bewijs dat het huidige systeem niet werkt. Het systeem kan niet eens zijn belangrijkste wedstrijd tegen doping beschermen. Er moet iets veranderen.”

Doping in de Tour

De Ronde van Frankrijk heeft een naam hoog te houden als het om besmette renners gaat. Alexandre Vinokourov heeft vandaag, op 24 juli 2007, voor het zoveelste schandaal gezorgd in 's werelds grootste wielerronde.

1967
De Engelsman Tommy Simpson valt tijdens een beklimming van Mont Ventoux in elkaar. In de zakken van Simpson worden amfetamines gevonden.

1977
Het eerste 'Nederlandse' dopinggeval is er. Joop Zoetemelk wordt tijdens de Ronde van Frankrijk positief getest.

1988
Pedro Delgado wordt betrapt op het gebruik van probenicide, een maskerend middel. Het product stond echter nog niet op de dopinglijst van de UCI. Delgado wint de tour van dat jaar. De UCI zet twee weken later het middel op de verboden lijst.

Ook Gert Jan Theunisse wordt positief bevonden. Het testosteron gehalte van Theunisse is te hoog en hij wordt bestraft met een tijdstraf.

1990
Opniew Gert Jan die betrapt wordt. Theunisse wordt na de Waalse Pijl en de Ronde van Eibar positief bevonden. Bij hem wordt opnieuw een te hoge testosteron-waarde vastgesteld. Hij wordt voor anderhalf-jaar geschorst. Later volgt een strafvermindering van een half jaar.

1991
De volledige PDM-ploeg stapt door voedselvergiftiging uit de Tour. Later wordt bekend dat het gaat om een verkeerd gebruik van intralipid, een voedingssupplement.

1998
Misschien het jaar wat wel het meest bij blijft. De volledige Festinaploeg wordt uit de tour gehaald na een bekentenis van ploegleider Roussel. Ook de Nederlandse TVM-formatie raakt betrokken in de dopingaffaire nadat een Franse krant onthuld dat er eerder dat jaar 104 ampullen epo in een vrachtwagen van de ploeg aanwezig waren. Ploegleider Cees Priem en ploegarts Andrei Michailov worden gearresteerd. De ploeg verlaat uit eigen beweging de tour.

2002
De vrouw van Raimond Rumsas wordt bij de Franse douane uitgehouden met een auto vol verboden producten. Het levert de nummer drie van de Tour een schorsing van een jaar op.

2004
De Amerikaan Tyler Hamilton reageert bij een test tijdens de Vuelta positief op bloeddope. Hij wordt later geschorst maar mag zijn olympische titel op de tijdrit behouden.

2005
De Spanjaard Roberto Heras wordt nadat hij de Ronde van Spanje heeft gewonnen betrapt op doping. Rabobank-renner Denis Mentsjov krijgt de eindoverwinning toegewezen.

2006
Jan Ullrich wordt één dag voor de Tour geschorst door zijn werkgever T-Mobile. De Duitser zou betrokken zijn bij het dopingschandaal Operacion Puerto in Spanje. De Tourfavoriet kan hierdoor niet deelnemen. Ullrichs naam komt voor op een lijst van 58 renners die gebruik zouden maken van een crimineel netwerk rondom arts Eufemiano Fuentes. Ook Ivan Basso staat op de lijst en wordt voor twee jaar geschorst. Ullrich beëindigt in 2007 op eigen initiatief zijn wielercarrière.

Een week na de Tour wordt bekend dat Floyd Landis betrapt is op het gebruik van verboden middelen. Later wordt aangetoond dat er sporen van kunstmatige testosteron zijn gevonden. De Amerikaan hangt nogaltijd een schorsing van twee jaar en verlies van zijn Tourzege boven het hoofd.

2007
Johan Museeuw openbaart dat hij een toevlucht heeft genomen tot verboden middelen. Steeds meer oud-wielrenners bekennen doping te hebben gebruikt. Bert Dietz, Christian Henn, Udo Bölts en de artsen Lothar Heinrich en Andreas Schmid leggen een getuigenis af. T-Mobile besluit een persconferentie te beleggen, hierin verklaren Rolf Aldagen Erik Zabel doping te hebben gebruikt. De Deen Bjarne Riis bekent later ook de tour van 1996 te hebben gewonnen met behulp van bloeddope.

De Kazachstaanse wielrenner Vinokoerov wordt tijdens de Ronde van Frankrijk, na zijn winst in de individuele tijdrit op 21 juli, betrapt op dope. Volgens diverse bronnen gaat het om bloeddoping. Zijn team Astana trekt zich per direct terug uit de Tour.

Man geeft 146.000 euro uit aan avondje stappen

Icoon Opmerkelijk Een zakenman uit het Midden-Oosten heeft afgelopen weekend ruim 146.000 euro uitgegeven tijdens een 5 uur durend, uit champagne en wodka bestaand drankfestijn in een Londense nachtclub. Volgens Fraser Donaldson, woordvoerder van nachtclub Crystal en reeds twintig jaar actief in het vak, was dit de grootste rekening die hij ooit had gezien.

De onbekende zakenman kwam de nachtclub, die ook regelmatig wordt bezocht door prins Harry, rond middernacht binnen met wat vrienden. Het gezelschap, bestaande uit negen mannen en negen vrouwen, bestelde in eerste instantie een fles wijn van zo'n 30 euro. Maar het duurde niet lang, of hij begon 'Magnums' (anderhalveliterflessen) Dom Perignon te bestellen, à 850 euro per stuk. Toen dat ook begon te vervelen, stapte het gezelschap maar over op 'Methuselah's', flessen Cristal Champagne ter grootte van acht normale flessen, ter waarde van een slordige 35.000 euro.

De festiviteiten werden afgesloten met een toepasselijk nachtmutsje: een 'Methuselah' met Belvedere wodka, welke 'slechts' 1650 euro kostte. "Hij zei gewoon: 'laat de drank maar komen'," zei de woordvoerder van de club.

Toen het tijd was om naar huis te gaan, om 5 uur 's ochtends, was de rekening opgelopen naar 81.471,50 Britse Pond. Dat was echter nog zonder belasting en servicekosten, waardoor het totaal uiteindelijk opliep tot 105.805,28 Britse Pond, ofwel 146.423,03 euro. Deze rekening was inclusief zes glazen cola.

Noodweer treft Vlaanderen

Icoon BelgieHet Vlaamse dorp Poperinge bij Ieper is onder water gelopen. In enkele uren viel er 60 liter regen per vierkante meter. Heel wat straten kwamen blank te staan en kelders liepen onder. In sommige huizen stond het water een halve meter tot een meter hoog.

Een groep kampeerders is geëvacueerd naar een sporthal. Burgemeester Christof Dejaegher van Poperinge heeft een rampenplan in werking gesteld.

In het nabijgelegen Watou is het dorpscentrum voor de tweede keer in vier dagen ondergelopen. In Zedelgem liepen de kelders van een splinternieuw gemeentehuis onder.

Vooral in de Vlaamse grensstreek met Frankrijk zijn er problemen. De rivier de IJzer dreigt te overstromen, maar daarbij lopen geen woonwijken gevaar.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Helmonder veroordeeld voor invriezen walvis

JustitieEen 61 jarige Helmonder is veroordeeld tot 203 dagen voorwaardelijke celstraf en een voorwaardelijke werkstraf van 112 uur voor het invriezen van een walvis. Hij had het dier laten invriezen in de winkel van zijn schoonzoon.

Begin juni trof de politie een 1.20 meter lange bruinvis aan in de diepvries van een viswinkel. De winkeleigenaar zou de in Scheveningen gevonden bruinvis bewaren voor zijn schoonvader. Eerder had de Helmonder contact opgenomen met Museum Naturalis, themapark Neeltje Jans en de politie in Zeeland. Zij zeggen dat de man het dier binnen een week zou komen brengen terwijl de man dacht dat hij het dier pas moest afleveren als hij in de buurt zou zijn.

De Helmonder is ook veroordeeld voor het in bezit hebben en vangen van beschermde diersoorten, zoals 98 vogels en twee eekhoorns. In de afgelopen tien jaar werd de man al twee keer vrijgesproken van het illegaal vangen van vogels. Volgens de zoon van de man verdraait de milieupolitie de zaak zodat ze de man kunnen vervolgen. Hij zegt dat zijn vader cultuurvogels voor tentoonstellingen kweekte en dat is niet illegaal.

[Upd] Reacties dopingschandaal

Theo de Rooij heeft geschokt gereageerd op het bericht dat Alexandre Vinokourov is betrapt op bloeddoping.

"Ik ben sprakeloos", aldus de directeur van de wielerploeg van Rabobank. "Ik kan niet beschrijven hoe ik hier al drie weken rondloop. Er zijn krachten losgekomen die boven onze hoofden uitstijgen. Het is bizar hoeveel uitslagen van dopingcontroles via de pers naar buiten komen. Dat was ook al zo tijdens de Ronde van Italië. Het gaat maar door. Vooral de Franse pers neemt in de Tour een zeer agressieve houding aan, zo merkten wij aan de benadering van Michael Rasmussen. Die zaak zal nu wel naar de achtergrond worden gedrukt," aldus De Rooij die oordeelde dat het bericht rond Vino wederom grote schade aan de wielersport zal toebrengen. "Het dopingsysteem is aan een zeer grondige herziening toe. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Dit kun je onmogelijk overlaten aan wielerploegen die onderling praten over ethiek."

Update

Naast Theo de Rooij hebben andere betrokkenen bij het wielrennen ook een reactie gegeven, hieronder een overzicht.

Jean-François Pescheux (organisatie Tour de France): "De Tour is nog maar eens het grootste slachtoffer. Over 5 jaar zal iedereen herrineren dat Vinokourov in de tour doping heeft gebruikt. Het is nog maar eens de Tour de France die de slag incasseert. Maar dit bewijst ook dat de controles werken en dat er geen plaats is voor valsspelers."

David Millar (renner Saunier Duval): "Jezus Christus, ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit maakt me zo triest. Ik denk dat ze het nooit zullen begrijpen. En dan nog een van mijn favoriete renners. Dit mag je het wielrennen, de propere renners en de Tour niet aandoen. Ik wil dat de mensen geloven in de Tour."

Eric Boyer (manager Cofidis): "Dit is gewoon walgelijk. Ik hoop niet dat hij zo laf is om te ontkennen. Ik hoop dat hij zegt wie hem geholpen heeft, wie meegewerkt heeft aan deze smerigheid. Want dit heeft hij niet alleen gedaan."

Roger Legeay (manager Crédit Agricole): "Dit is gewoon afschuwelijk! Hoe ver zijn ze bereid te aan? Nu moeten al die charters, al die ethische codes, die in de laatste jaren opgesteld zijn, toegepast worden. Nu moeten we hard optreden. Buiten met die smeerlappen!"

Marc Madiot (Manager Française des Jeux): "Dit verrast me niet."

Christian Prudhomme (Tour-directeur): "Alexandre Vinokourov heeft Russisch roulette gespeeld."

Stroomstoring zorgt voor grote chaos

Icoon BuitenlandsIn de Spaanse stad Barcelona is vandaag een grote chaos ontstaan. Voor de tweede achtereenvolgende dag viel de stroom uit bij ongeveer 80 duizend cliënten. Niet alleen particulieren zijn de dupe, ook het verkeer, ziekenhuizen en bedrijven ondervonden veel hinder van de stroomstoring.

Tot ontevredenheid van burgemeester Jordi Hereu was de storing dinsdagochtend niet verholpen en nog een nacht zonder elektriciteit zou hij niet accepteren. Functionarissen en kranten eisten dat de verantwoordelijke bedrijven, Fecsa-Endesa en Red Electrica de Espana, zo snel mogelijk alles in orde maken en de gedupeerden compensatie betalen.

De storing die aanvankelijk 350 duizend klanten trof, begon maandagmorgen toen er problemen waren in een onderstation. Er ontstond een kettingreactie van kortsluiting in zes andere onderstations en in één daarvan brak zelfs brand uit. De brandweer had het druk met het bevrijden van mensen die in de lift vastzaten en de politie moest het verkeer in goede banen leiden.

Volgens Artur Mas van de belangrijkste Catalaanse partij CiU moet de regionale regering de elektriciteitsbedrijven dwingen om voldoende geld te steken in het onderhoud. Mas was niet te spreken over de stroomstoring: "Wat er gebeurd is, is heel ernstig. Het geeft je het gevoel dat het land niet voorbereid is." Als reactie hierop zei de president van Red Electrica de Espana dat de uitgaven voor onderhoud de afgelopen vier jaar verdrievoudigd zijn en dat de grote steden hun elektriciteitsbronnen moeten uitbreiden om problemen te voorkomen.

[upd] Wielrenner Vinokourov betrapt op doping

Icoon Tour de FranceAlexandre Vinokourov is betrapt op het gebruik van bloeddoping. Dit meldt de Franse krant L'Equipe. De renner van Astana zal, mochten de geruchten waar zijn, uit de tour worden gezet.

De Kazach zou na de individuele tijdrit vanaf afgelopen zaterdag zijn betrapt op bloeddoping. De tijdrit schreef Vinokourov op indrukwekkende wijze winnend op zijn naam. Gisteren was de Kazach wederom de beste in de Pyreneeënrit.

Update 18:15 uur
L'Equipe meldt nu ook op hun website het vertrek van het gehele team van Astana.

Voor meer dopingnieuws kijk je op de FOK!tourmanager!
Met dank aan -_Tommy_-, Thijs045 en Longmen voor de submit.

Voetbalplaatjes


OzcanAkyol.nl stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:



In het begin gaf ik het zakje met de plaatjes gewoon aan het eerste kind dat ik zag. Dat leverde me wat boze blikken en "fuck you's" op van zijn vriendjes en vriendinnetjes maar die nam ik gewoon op de koop toe. Een tijd ging het goed. Tot de groep voor het gebouw van de supermarkt in aantal steeg. Wat bleek, het weggeven van de plaatjes heeft hetzelfde effect als wanneer je een loensende en hongerige zwerfkat tijdens een barbecue wat botjes van de kipvleugeltjes toewerpt. Hij waarschuwt zijn vriendjes over de vrijgevigheid en vervolgens komen ook zijn kameraden dalven op locatie.

'Rasmussen kan naar Spelen'

Er is toch nog een kans dat Rasmussen aanwezig zal zijn op de Olympische Spelen in Peking. De Deen werd eerder door de Deense wielerunie (DCU) uitgesloten.

De wielerbond had Rasmussen echter niet mogen schorsen voor Peking omdat het daar niet over mag beslissen. "Wij hebben Rasmussen niet uitgesloten" aldus Niels Nygaard van het Deens Olympisch Comité. De Deense wielerunie is te snel geweest door te zeggen dat hij niet naar Peking mag. De DCU is niet in de positie om te beslissen. Ze hebben het ook nooit overlegd voor ze de beslissing naar buiten brachten.

'Angelina Jolie te dun om zwanger te worden'

Het gaat niet goed met Angelina Jolie. De actrice is zelfs bang dat haar relatie met Brad Pitt te lijden heeft onder haar sores.

In het roddelcircuit steekt het bericht dat het stel dolgraag een kind wil de kop op. Maar helaas zou Jolie te mager zijn om een kind te kunnen dragen.

"Ze weet dondersgoed dat ze eerst iets aan haar eetprobleem moet doen", meldt een bron aan NW Magazine. "Toch is ze bang dat het niet gaat lukken en dat Brad bij haar weggaat."

Of manlief zijn vrouw in deze moeilijke tijd een beetje steunt is niet bekend. Wel bekend is dat dankzij de spanningen tussen de twee de kilo's er bij Jolie vanaf vliegen.


Op deze foto is Jolie inderdaad vel over been



Onderwijzeres opereert zwangere vrouw

Icoon BizarEen vrouw uit de Indiase stad Aligarh die zonder medische bevoegdheid een zwangere vrouw heeft geopereerd is op de vlucht geslagen. Haar schoonmoeder, het hoofd van de particuliere kliniek waar de vrouw geopereerd werd en tevens ook de arts die de vrouw onder controle had, is wel gearresteerd.

De onderwijzeres probeerde de vrouw begin juli te opereren, maar dit mislukte waardoor de operatie in een ander ziekenhuis opnieuw gedaan moest worden. Bij deze operatie verloor de vrouw haar baarmoeder.

Dit is het tweede geval in korte tijd in India waarbij een persoon onbevoegd opereert: eerder maakten wij ook al melding van een 15-jarige jongen die onder leiding van zijn ouders een keizersnede uitvoerde. Deze operatie verliep echter wel voorspoedig.

'Duurste studentenkamer in Alkmaar'

Icoon OnderwijsNiet Utrecht maar Alkmaar is de duurste stad om een studentenkamer te huren. Een kamer van vier bij vijf meter doet gemiddeld ruim 400 euro, heeft de site Kamer.nl uitgezocht.

''Dat is inderdaad verbazingwekkend'', zegt Bart Kappenburg van Kamer.nl. ''Toch hebben we meer dan tweehonderd kamers bekeken''. Een jaar geleden stond Alkmaar nog niet in de top vijftien van dure studentenkamers.

De gemeente Alkmaar reageert verbaasd. ''Wij hebben onze twijfels bij de representativiteit van het onderzoek'', laat de communicatie-afdeling weten. ''Alkmaar maakt juist werk van goedkope huisvesting voor jongeren. Zo worden flats die op termijn worden gesloopt tijdelijk beschikbaar gesteld voor studenten.''

Na Alkmaar is Utrecht nu tweede op de lijst van dure kamers. Leiden is derde. Studenten zijn goedkoop uit in Maastricht, waar voor een vergelijkbare kamer slechts 258 euro moet worden neergeteld.

Opvallend is verder dat Amsterdam niet hoog op de lijst staat. Op Maastricht en Apeldoorn na is de hoofdstad nu de goedkoopste uit de top-vijftien. ''De kamerdruk neemt iets af in Amsterdam'', geeft Kappenburg als verklaring.

Extreme prijzen komen nog steeds voor. In Rotterdam was een kamer van twee bij twee en een half te huur voor 375 euro. Aan de andere kant was er het afgelopen jaar in Helmond een kamer van vijftig vierkante meter beschikbaar voor 90 euro.

Petacchi vrijgesproken van doping

Alessandro Petacchi is vanmiddag door de Italiaanse wielerbond vrijgesproken van doping. Er is gebleken dat de 33-jarige Italiaan, tijdens de Ronde van Italië dit jaar, niet te veel salbutamol in zijn lichaam had.

Petacchi had toestemming om het anti-astmamiddel te gebruiken, zijn waarde zat echter net boven de toegestane grens. Begin juli had de aanklager van het Italiaans olympisch comité CONI nog een schorsing van een jaar geëist.

De beschuldiging kostte Petacchi zijn deelname aan de Tour, team Milram schorste de coureur in afwachting van de uitspraak.

Opnieuw gezinsdrama in ons land

Vandaag heeft de politie rond een uur in een woning aan de Koningspade in het Noord-Hollandse Hoogwoud het levenloze lichaam van een vijfendertigjarige vrouw aangetroffen. In een nabijgelegen stal stuitte de politie enige tijd later op het lijk van haar 42-jarige echtgenoot. Dit heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

Naast de vrouw lag een eveneens dode hond. Hun drie kinderen van acht en vijf jaar en een baby van negen maanden waren op het moment van het incident bij familie. Zij worden daar opgevangen.

De Telegraaf denkt te weten dat het hier om de 42-jarige Mark R. gaat. Volgens familie van de man zou hij overspannen zijn geweest. Hij zou eerst zijn vrouw en hun hond hebben neergeschoten, en daarna de hand aan zichzelf hebben geslagen.

Ondanks de komst van een traumahelikopter kon niet worden voorkomen dat de slachtoffers overleden. De politie heeft onmiddellijk de directe omgeving afgezet.

Mourinho wil 'vriendelijker' worden

De trainer van Chelsea, Jose Mourinho, heeft gezegd dat hij een punt zet achter zijn verbale oorlogen met collega-trainers Arsene Wenger (Arsenal), Rafael Benitez (Liverpool) en Alex Ferguson (Manchester United). De Portugees wil zijn imago van bad-boy van zich af schudden.

"Ik heb me voorgenomen om me vriendelijker op te stellen", aldus Mourinho. "Ik ben zoals ik ben, maar mensen misbruiken mijn persoonlijkheid om een vertekend beeld neer te zetten. Het is normaal dat ik emotioneel ben en reageer op oneerlijke zaken. Ik wil dat mensen nu een correct beeld van me krijgen," zei de Portugees, die niet van plan is om de banden met zijn collega's te verdiepen. "Ik ga Wenger echt niet knuffelen, want hij is geen goede vriend. Maar ik zal voortaan niet meer reageren op dingen die hij zegt. Ik ga me op mijn werk concentreren."

'Toch GP van Frankrijk 2008'

Het ziet er naar uit dat de Grand Prix van Frankrijk volgend jaar toch zal plaatsvinden. Eind maart werd bekend dat er volgend jaar geen Franse Grand Prix zou zijn, maar afgelopen vrijdag werd op dat besluit teruggekomen. Na een bespreking tussen Bernie Ecclestone en premier François Fillon is besloten dat de organisatie zich toch inschrijft voor 2008 en mogelijk 2009.

"Als er geen alternatief wordt gevonden, zal de race ook in 2009 op Magny-Cours worden gehouden", vertelde Ecclestone. De Franse autosportfederatie liet al weten op zoek te gaan naar een nieuwe locatie om de toekomst van de race veilig te stellen.

"Meneer Ecclestone heeft er mee ingestemd dat de Franse Grand Prix in principe op het circuit van Magny-Cours blijft", aldus een verklaring van het bureau van François Fillon.

World of Warcraft bereikt negen miljoen spelers

Blizzard heeft aangekondigd dat de teller voor het aantal World of Warcraft-spelers op negen miljoen stuks staat. Dit is ongetwijfeld een knappe mijlpaal van Blizzard, maar de teller staat nog niet stil aangezien The Burning Crusade nog uit moet komen in China. World of Warcraft kwam officieel uit op 23 november 2004 en is de meest populaire MMORPG op deze aardkloot. Het spel was het bestverkochte in zowel 2005 als 2006 en heeft in 2007 een lange tijd in de top tien gestaan. De release van The Burning Crusade brak verkooprecords in Noord-Amerika en in Europa; er gingen 2,4 miljoen stuks over de toonbank in de eerste 24 uur na de release.




Canadese gamesmarkt groeit als kool

In de afgelopen jaren is wereldwijd de gamesindustrie groter en groter geworden. Omzetten blijven elk jaar stijgen en langzamerhand wordt de gamestak van de entertainment industrie groter dan welke andere dan ook. In Canada gaat deze groei zelfs heel extreem. Dit jaar ligt de totale omzet van de gamesindustrie daar alweer 61% hoger dan vorig jaar, en dat terwijl die markt al vijf jaar non-stop aan het groeien is. De verkoop van hardware steeg met zelfs 111%, niet heel verrassend gezien de launch van de Wii en de PlayStation 3.

Opvallend is dat, anders dan bij onderbuurman de VS, in Canada het niet Nintendo en Microsoft samen zijn die de softwarelijsten beheersen. Er stonden namelijk helemaal geen Xbox 360-titels in de top-10 met best verkochte games dit jaar, wel staan er vier Wii-titels, waaronder Wii Play op nummer een, en drie Nintendo DS-titels in deze lijst. Ook de PlayStation 3 kan geen indruk maken, want ook van dit systeem was geen enkele game terug te vinden.



Bahrein bevestigt opening niet

Bahrein wil niet bevestigen dat de openingsrace van seizoen 2008 verreden zal worden op het circuit in het Midden-Oosten. Gisteren werd bekend dat de race verreden zal worden op 16 maart.

De CEO van het Bahrain International Circuit, Martin Whitaker, liet weten: "Zolang de FIA de officiële kalender van 2008 nog niet bekend maakt, zal elk gerucht over de datum van de race van volgend jaar met een korrel zout moeten worden genomen. Pas wanneer de kalender bekend is gemaakt, is het Bahrain International Circuit in een positie om de datum te bevestigen."

Vorig jaar was de Bahreinse GP ook al seizoensopener, toen omdat rond diezelfde tijd in Australië de Commonwealth-games georganiseerd werden. Albert Park was dat jaar de derde race van het seizoen. Eerder dit jaar werd het contract tussen Bahrein en de Formule 1 al verlengd.

Vrouw van 97 mag weer vijf jaar autorijden

Mevrouw Den Ottolanden is dolgelukkig. De 97-jarige vrouw mag de komende vijf jaar achter het stuur plaatsnemen, want haar rijbewijs is weer verlengd.

Ondanks dat ze al 72 jaar over een rijbewijs beschikt, is het rijden haar nooit gaan vervelen. Het roze papiertje is voor haar een groot bezit, omdat ze met haar autootje op plaatsen kan komen waar ze anders nooit komt. In al die jaren is het verkeer wel veranderd, vindt ze. Het is drukker geworden, en de mensen agressiever.

Het oude besje komt nog eens ergens. Zo is ze al een paar keer via de Duitse Autobahn naar Zwitserland gereden. Ondanks dat de Duitse Autobahn het walhalla is voor hardrijders, is haar autootje ook daar nooit boven de honderd geweest.

Haar verzekeraar is maar wat blij met mevrouw Den Ottolanden. Ze heeft namelijk sinds 1935 geen brokken meer gemaakt.

Rasmussen geeft tekst en uitleg op persconferentie

Michael Rasmussen heeft vandaag, tijdens de rustdag van de Tour, tijdens een persconferentie tekst en uitleg gegeven over zijn gemiste dopingtests.

Op 29 juni kreeg de Deense geletruidrager van Rabobank een waarschuwing van de internationale wielerunie UCI. "Ja, ik heb een fout gemaakt.De UCI heeft me daar een waarschuwing voor gegeven en ik heb die ook aanvaard. Ik vind het jammer, ook voor de Tour, dat het nu uitkomt, in volle Tour en terwijl ik in het geel rijd," aldus Rasmussen. "Ik ben ook een aantal keer buiten competitie gecontroleerd voor de start van de Tour. En tijdens de Tour heb ik al veertien controles gehad. Telkens was het resultaat negatief. Ik steun de ploeg ook in haar strijd tegen doping".

De advocaat van Rabobank gaf vanmiddag een verklaring over de waarschuwing aan het adres van Rasmussen op 29 juni en de eerste waarschuwing in april 2006. "Op 29 juni gaf de UCI een waarschuwing omdat hij te laat was met zijn informatie. Een 2e situatie dateert van 2006. Voor 1 april moest hij de UCI vertellen waar hij in het 2e kwart van dat jaar zou zijn. Hij was daar te laat mee en heeft de UCI op 2 april een fax gestuurd en dezelfde dag nog gebeld. De UCI gaf toen aan dat alles in orde was. We waren dan ook verbaasd toen de UCI op 29 juni 2007 zei dat ze hem ook voor april 2006 een waarschuwing had gegeven. Want die hebben wij nooit ontvangen," aldus de advocaat die daarnaast reageerde op het feit dat de Deen op 6 mei een dopingtest zou hebben gemist van het Deense antidopingagentschap ADD. "Er was toen helemaal geen test. Dat is een administratieve fout. Ik vraag me ook af of de ADD Rasmussen wel mag controleren, want tot dit jaar reed Rasmussen twee jaar met een Mexicaanse licentie en sinds dit jaar met één van Monaco."

Ook de directeur van de Nederlandse wielerploeg, Theo de Rooij, kwam aan het woord. "Michael heeft van ons een boete van 10.000 euro gekregen omdat hij de UCI niet laten weten had waar hij trainde. Maar onze ploeg is wel intern geïnformeerd over waar onze renners trainen. De trainers houden immers voortdurend contact met de renners. Verder heb ik het er moeilijk mee dat vertrouwelijke informatie uitlekt op het moment dat Rasmussen in het geel rijdt. Er zijn meer renners met waarschuwingen, maar daar spreekt niemand over."

[UPDATE] Releasedatum Army of Two bekend

Army of Two, de op multiplayer gerichte shooter van Electronic Arts voor de Xbox 360 en PlayStation 3, heeft een releasedatum gekregen in de VS: 15 november 2007 moet de game in de winkels aldaar liggen. Over een Europese release wilde het bedrijf nog niks kwijt, maar waarschijnlijk zal die ook niet lang op zich laten wachten.

Update
Zojuist heeft Electronic Arts bekend gemaakt dat de releasedatum wereldwijd is. Ook in Europa kunnen we vanaf 15 november on- en offline aan de slag.

Nürburgring wil naam Duitse GP

In 2009 wil de Nürburgring gebruik gaan maken van de naam 'Grand Prix van Duitsland'. Dit omdat vanaf 2008 Valencia de naam 'Grand Prix van Europa' gaat voeren.

Sinds dit jaar vindt de Grand Prix in Duitsland afwisselend plaats op de Nürburgring en Hockenheim. De rechten op de naam 'Grand Prix van Duitsland' zijn echter in handen van de Automobilclub von Deutschland, die op zijn beurt weer eigenaar is van het circuit bij Hockenheim. De Avd wil de naam echter niet afstaan aan de Nürburgring.

De manager van de Nürburgring, Walter Kafitz, vertelde na de Europese GP: "Het belangrijkste voor mij was dat we een Grand Prix hadden, de naam is van mindere prioriteit. Toch had ik liever dat we de Duitse Grand Prix hadden geheten en er zal een oplossing moeten worden gevonden tussen de AvD en de ADAC, vooral nu het evenement in Valencia op de kalender komt."

"Ik heb goede hoop over een oplossing. Mocht het niet lukken, kunnen we altijd nog een ander pad bewandelen. Het is tenslotte makkelijker om een naam te vinden, dan om een Formule 1-race te krijgen", besloot de Duitser.

De race op de Nürburgring is sinds 1995 de GP van Europa. In 1997 en 1998 was het echter de Luxemburgse Grand Prix. Het is niet bekend of die naam weer in gebruik wordt genomen als er geen oplossing wordt gevonden.

Negen jaar cel voor Britse pedo uit Limburg

JustitieDe rechtbank in Maastricht heeft vanmiddag de 59-jarige Jason T. uit Elsloo veroordeeld tot 9 jaar celstraf wegens seksueel misbruik van een minderjarige jongen en het maken van kinderporno. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken terug dezelfde straf tegen de pedofiel die afkomstig is uit Groot-Brittannië.

T. kwam in 2002 naar Nederland nadat hij in zijn moederland al 25 jaar in de cel had doorgebracht vanwege gelijksoortige feiten. Justitie kwam T. op het spoor toen hij op internet oneerbare voorstellen deed aan een 14-jarige chat-partner in Amerika. Dat bleek in werkelijkheid een FBI-agent te zijn. De man had bij zijn aanhouding ruim 10.000 foto's en 142 films met kinderporno in zijn bezit.

THQ brengt releasedata naar buiten voor Europa

Uitgever THQ heeft wat data/periodes bekend gemaakt waarin een aantal van hun games op de Europese markt zal verschijnen:

Augustus 2007 - MotoGP '07 (Xbox 360)
Augustus 2007 - Stuntman: Ignition (PS2, Xbox 360)
31-08-2007 - Worms: Open Warfare 2 (NDS, PSP)
September 2007 - Juiced 2: Hot Import Nights (PS3, PS2, Xbox 360, PSP, NDS)
21-09-2007 - Ratatouille (PS3, GBA, Xbox 360, PS2, NDS, PSP, Wii)
Oktober 2007 - Stuntman: Ignition (PS3)
Kwartaal 4 2007 - Warhammer 40,000: Squad Command (PSP, NDS)
Kwartaal 4 2007 - WWE SmackDown vs. RAW 2008 (Xbox 360, PS2, NDS, PSP, Wii, PS3)
Februari 2008 - De Blob (NDS, Wii)
Kwartaal 1 2008 - Frontlines: Fuel of War (PS3, Xbox 360)

Chinees verlost van gigantische gezichtstumor

Vandaag is een historische dag voor Huang Chuncai. De 31-jarige Chinees liep maar liefst 27 jaar rond met een enorme tumor aan zijn hoofd, vandaag is deze verwijderd.

Huangs tumor woog maar liefst vijftien kilo en mat 57 centimeter. De omtrek van het ding bedroeg maar liefst 97 centimeter. Ondanks dat de tumor niet kwaadaardig was, beperkte de tumor de Chinees in het dagelijks leven behoorlijk. Zo kon hij slechts met één oog zien, was zijn linkeroor naar zijn linkerschouder gedrukt, was zijn ruggengraat vervormd en had hij geen tanden meer.

Maar liefst tien doktoren en verpleegkundigen waren vandaag in het Fuda Kanker Ziekenhuis in de stad Guangzhou aanwezig bij Huangs operatie. Omdat het gezwel vol zat met bloedvaten, was de voornaamste zorg voor de artsen dat de Chinees last van bloedverlies zou krijgen. Daarom werd de tumor volgens arts Niu Lizhi uit voorzorg bevroren.

Huang heeft sinds zijn vierde levensjaar last gehad van de tumor. De slechts 135 centimeter kleine Chinees werd door het gezwel ernstig beperkt in zijn eten, horen en spreken. Als alles volgens plan verloopt, wordt Huang over een maand weer thuis verwacht.


Filmpje van de Chinees met de enorme tumor

Formsma weg bij Heerenveen

Koos Formsma, preses van SC Heerenveen, heeft besloten per direct zijn functie neer te leggen. Formsma was sinds september vorig jaar de opvolger van Riemer van de Velde.

De Raad van Commissarisen (RvC) van SC Heerenveen betreurt het vertrek van Formsma. De taken en verantwoordelijkheden van de voorzitter worden tijdelijk waargenomen door Bart van der Meer en Theun van der Meulen.

Volgens Van der Meer is Formsma op vakantie tot het inzicht gekomen dat hij de functie van voorzitter bij Heerenveen heeft onderschat. "Formsma is erachter gekomen dat de impact van de baan minder goed dan gedacht paste in zijn persoonlijke en zakelijke leven."

Koos Formsma is de opvolger van Riemer van de Velde, die in september 2006 aftrad. De 49-jarige Formsma maakte vanaf 2004 deel uit van de RvC.

Mens oorzaak veranderde regenval

Uit een computeranalyse van Canadese onderzoekers blijkt dat de mens de afgelopen eeuw invloed heeft uitgeoefend op de wereldwijde regenval. Ze vergeleken verschillende klimaatsimulaties met gegevens over veranderingen in de neerslagverdeling van 1925 tot 1999.

Computersimulaties die enkel rekening hielden met natuurlijke processen, leverden andere resultaten op dan de data uit de gegevensbank. Alleen de simulaties die ook rekening hielden met de uitstoot van broeikasgassen, leverden resultaten op die overeenstemden met de gegevens.

Onder invloed van menselijke activiteit viel er in de 20e eeuw duidelijk meer regen in het midden van het noordelijk halfrond en in de tropische en subtropische gebieden van het zuidelijk halfrond. In de overeenstemmende gebieden van het noordelijke halfrond is het dan weer droger. Op het noordelijke halfrond is het zo'n zes centimeter per eeuw meer gaan regenen. De helft tot 85% daarvan heeft als oorzaak menselijk handelen. In de subtropen en tropen op het noordelijke halfrond is in de vorige eeuw juist tot wel tien centimeter per eeuw minder neerslag gevallen.

De verandering in de neerslagverdeling heeft mogelijk al een invloed gehad op ons ecosysteem, op de landbouw en op de menselijke gezondheid, zo beweren de wetenschappers van Environment Canada.

Afgaande op de onderzoeksresultaten verwachten de onderzoekers dat gebieden in het hogere noorden, zoals Noord-Europa, Canada en Rusland natter worden. Tropische regio's ten noorden van de evenaar zullen steeds droger worden.

De antwoorden van Maceo Rigters

Vorige week kon je vragen stellen aan Maceo Rigters. Dit zijn de antwoorden van de spits van Blackburn Rovers.

Voel je jezelf echt doorgebroken na dit top EK?

Ja, ik kan wel zeggen dat mijn naam groot is geworden op het EK. Als speler van buiten de top 4 is het moeilijk om naam te maken. Er wordt meer gelet op de topclubs, maar ik heb een prachtig EK gehad en een goede indruk kunnen maken.

Wie is jouw grote voorbeeld en waarom?

Jerrel Hasselbaink. De reden daarvoor is dat mensen hem in Nederland nooit een topspits vonden, maar hij voor verrassing na verrassing zorgde en drie keer topscorer is geworden in topcompetities. Eén keer lukte dat zelfs met 24 goals voor een team dat degradeerde (Atlético Madrid).
Mijn idool is op moment Adriano en Patrick Kluivert was dat in mijn jeugdjaren.

Wat is je doelstelling voor het komende seizoen in de Premier League?

Het is een veel hoger niveau dan de eredivisie, maar ik wil voor mezelf zoveel mogelijk minuten en goals maken, want daar word je op afgerekend. Ik heb geen exacte cijfers in gedachten, want zo leg je onnodige druk op jezelf. Ik zal me natuurlijk wel even moeten aanpassen, maar ik heb er vertrouwen in dat ik het goed zal doen.

Heb je echte vrienden overgehouden aan dit EK, aangezien het zo'n hechte groep was?

Het leuke van deze groep is dat de meeste jongens elkaar al kenden, dus is het makkelijk om een hechte groep te worden. En ja, ik heb nog veel contact met bepaalde jongens. Vooral via internet en SMS.

Welke verdediger waar je tegen gespeeld hebt maakte de beste indruk op jou?

Ryan Donk verdedigt heel goed bij AZ, het leek soms wel alsof hij het makkelijk had toen ik tegen hem speelde bij NAC Breda. Hier bij Blackburn train ik tegen Christopher Samba, echt een beest! Het is heel goed voor mijn ontwikkeling om tegen zulke jongens te trainen.

Vind je dat Foppe de Haan min of meer verplicht is om jou als dispensatiespeler mee te nemen, kijkend naar de belangrijke rol die je hebt gespeeld bij de kwalificatie voor Peking?

Nee, dat vind ik niet. Op dat moment zal de bondscoach de juiste keuzes voor het team maken en er zijn vele spelers die in aanmerking (willen) komen voor één van de drie plekken. Ik zou het natuurlijk wel fantastich vinden om de Olympische Spelen mee te maken.

Wat denk je dat je het meest gaat missen van Nederland?

Ik mis nu al alle mensen van wie ik heel erg hou en dat weten ze ook.

Sommigen beweren dat je een eendagsvlieg bent. Wat vind je van deze gedachte?

Er zullen altijd mensen zijn die negatief naar bepaalde spelers willen kijken. Ik zit daar niet zo mee. Op het moment speel ik bij Blackburn Rovers in de Premiership. Er zijn niet veel mensen die dit ook kunnen zeggen.

Heb je nog een favoriete club waar je ooit wilt voetballen?

Ik heb geen specifieke club, maar ben fan van Ajax, Barcelona en Inter. Ik droomde er vroeger altijd van om met Kluivert te spelen. Stiekem had ik gehoopt dit te kunnen bereiken via de Suriprofs dit jaar, maar het is er helaas niet van gekomen.

Historisch vliegtuig landt op snelweg

Automobilisten die reden op een Amerikaanse snelweg kregen de schrik van hun leven toen een bijzonder oud vliegtuig over hun hoofden scheerde en voor hun neus landde. De piloot van het vliegtuig van net na de Tweede Wereldoorlog kreeg de kist veilig aan de grond op Highway 41 bij het Fond du Lac vliegveld.

De T-6G uit 1946 kreeg motorpech en moest daarom een noodlanding maken. Toevallig heeft een politieauto met videocamera het gebeuren op band vastgelegd.

Het had niet veel gescheeld of het vliegtuig had de politieauto vanwege zijn hoge snelheid geramd. Maar al stuiterend wist het toestel gelukkig over de auto heen te komen en daarna af te remmen. De piloot en zijn negentienjarige zoon wisten zonder kleerscheuren uit het toestel te komen, maar het toestel kwam helaas wel gehavend uit de strijd.


Filmpje van de spectaculaire landing

Bezoekers dancefeesten klagen over politie

Icoon MuziekDe Belangenvereniging Dance (BVD) heeft de afgelopen maand circa tachtig klachten ontvangen van bezoekers van dancefeesten die zich onheus bejegend voelen door de politie. De reacties kwamen binnen via de website www.tolerantie.nu, zei een woordvoerder vandaag.

De BVD lanceerde de internetpagina eind juni naar aanleiding van de recente strenge drugcontroles van de politie op grote dance-evenementen. Op de website staat wat wel en niet mag in Nederland als het gaat om het gebruik van verdovende middelen. Ook kunnen bezoekers informatie vinden over regels waaraan de politie zich moet houden.

Via de site kwamen onder meer klachten binnen van feestgangers die zich ter controle moesten uitkleden, maar niet te horen kregen waarvan ze werden verdacht. Agenten moeten dat wel vertellen als ze iemand aanhouden. Verder moest een bezoeker van een feest 270 euro boete betalen zonder dat de politie hem een proces-verbaal meegaf. Ook dat is wel verplicht.

Hoewel de website danceliefhebbers ook hulp biedt bij het indienen van een officiële klacht bij de politie zelf, wil maar een persoon dat daadwerkelijk doen. De anderen willen wat hen is overkomen weer zo snel mogelijk vergeten, aldus de woordvoerder van de BVD.

Hij benadrukte overigens dat het aantal binnengekomen klachten niets zegt over het politieoptreden bij dancefeesten in het algemeen. ''Ik weet niet hoeveel mensen er wel goed worden behandeld.''

Met de website wil de BVD duidelijkheid scheppen omdat veel feestvierders door de strenge controles van de laatste tijd niet meer weten wat wel en wat niet is toegestaan. ''Het is jarenlang zo geweest dat je met een of twee pilletjes mocht doorlopen. Nu staat er soms een heel politieapparaat klaar.''

Daarbij speelt volgens de zegsman ook een rol dat de regels niet overal hetzelfde zijn. ''Op het ene feest mag je wel een joint meenemen, op het andere niet.''



Lindsay Lohan opnieuw aangehouden

Icoon ShowbizzLindsay Lohan heeft blijkbaar niet veel geleerd van haar arrestatie in mei voor rijden onder invloed. De actrice werd vanmorgen door de politie in Santa Monica opnieuw langs de kant van de weg gezet en gearresteerd.

Wat de exacte reden van de aanhouding is, is nog niet bekend. Volgens entertainmentsite TMZ.com werd Lohan gearresteerd voor het bezit van cocaïne, het rijden onder invloed, het vervoeren van verdovende middelen en het rijden met een ongeldig rijbewijs. De cocaïne zou zijn aangetroffen in haar broekzak.

Het is bekend dat Lohan kampt met een drankprobleem. In januari onderging ze een behandeling in een kliniek voor alcoholverslaafden. In december werd al bekend dat Lohan bijeenkomsten bijwoonde van de Anonieme Alcoholisten (AA) om van haar drankprobleem af te komen.


Lindsay Lohan in gelukkigere tijden

Weer homo's belaagd in Amsterdam

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft vandaag laten weten dat er in de hoofdstad wederom homo's zijn aangevallen. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Toen werden twee homofiele mannen in het 'cruisegebied' Nieuwe Meer/Oude Haagseweg lastig gevallen door groepjes jongeren.

Eén van de mannen raakte daarbij ernstig gewond. Rond 02.30 uur liep het 48-jarige slachtoffer op een parkeerplaats bij de ingang van het park. Er kwamen drie jonge mannen op hem aflopen, onder wie een blonde man in een oranje t-shirt. Ze scholden hem uit voor ''vuile smerige homo''. De blonde van het drietal gooide hem tegen de grond, trapte op hem in en sloeg hem met een stok.

Daarna doorzocht de dader de kleding van het slachtoffer op zoek naar een telefoon en geld. Na enige tijd drongen de twee andere mannen bij de blonde aan om het geweld te staken en zijn zij zonder buit vertrokken.

Later die nacht werd een andere homoseksuele man op dezelfde locatie belaagd door vijf blanke mannen. Toen zij hem aanvielen, verweerde hij zich door één van de daders te slaan. Hierna zag het slachtoffer kans te vluchten.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Rasmussen: "Ik ben al veroordeeld"

Geletruidrager Michael Rasmussen heeft in de Deense krant Politiken gezegd dat hij al veroordeeld is. De Raborenner ligt wegens dopingperikelen flink onder vuur tijdens deze Tour.

"Ik kan vandaag zeggen wat ik wil, maar dat helpt toch niet. Ik ben al veroordeeld", aldus de Deen, die ook nog kort inging op de beschuldigingen van Whitney Richards. Richards zei eerder dat hij in 2002 in opdracht van Rasmussen een bloedproduct moest meebrengen naar Italië. "Er klopt niets van zijn beweringen. Ik snap echt niet waarom hij nu met zo'n verhaal komt. Misschien omdat ik nu in het geel rij en hij zich interessant kan maken".

Roermond weert navigatiesystemen

Icoon FileDe gemeente Roermond wil navigatiesystemen gaan weren. De Limburgse gemeente begint met een actie tegen het gebruik van navigatie-apparatuur. De elektronische wegwijzers raken van slag bij Roermond door de werkzaamheden aan de A73 en de N80. Vooral vrachtwagenschaufeurs laten zich door hun navigatiesysteem leiden, maar komen dan midden in woonwijken terecht waar ze nauwelijks kunnen manoeuvreren.

De gemeente laat nu borden neerzetten waarop een navigatiesysteem staat met een kruis erdoor. De chauffeurs wordt aangeraden de gele omleidingsborden te volgen.

Onlangs reed een Oost-Europese chauffeur zijn vrachtwagen vast in de blubber en moest op eigen kosten door een hijskraan daaruit bevrijd worden.

Advocaat arts gaat Libië aanklagen

Icoon BuitenlandsAdvocaat Liesbeth Zegveld van de Palestijns-Bulgaarse arts Ashraf el-Hagog Gomma dient op korte termijn een klacht in bij de Verenigde Naties over de gang van zaken rond het proces van haar cliënt in Libië. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt.

Zegveld sprak van een oneerlijk proces. Haar cliënt en vijf Bulgaarse verpleegsters werden in eerste instantie veroordeeld tot de doodstraf omdat ze 438 kinderen opzettelijk met hiv zouden hebben besmet. Later werd die straf omgezet in levenslang. De medici hebben acht jaar vast gezeten. De aanklacht ligt al klaar. Wat er precies in staat, wilde Zegveld nog niet bekendmaken. Of andere advocaten van de verpleegsters in Bulgarije ook een dergelijke klacht gaan indienen, is nog niet bekend.

De arts komt waarschijnlijk vrijdag naar Nederland, zo vertelde advocaat Zegveld eveneens vandaag. ''Hij wordt op dit moment medisch gekeurd. Zijn ouders vliegen er morgen naar toe. Ze komen dan waarschijnlijk vrijdag naar Nederland'', aldus de advocaat. Ze vermoedt dat de gemeente Woerden iets zal organiseren voor de arts. Een woordvoerster van de gemeente zei dat daar over nog wordt overlegd. Familie van de arts in Woerden nam de raadsvrouw eerder in de arm.

Akkoord
Het zestal is vrijgekomen door een akkoord tussen de Europese Unie. In ruil voor de vrijlating gaan de EU en Libië de relaties normaliseren. Van officiële zijde is in Brussel nog bijna niets losgelaten over de overeenkomst.

Europees Commissaris van Externe Betrekkingen, Benita Ferrero-Waldner, heeft volgens de BBC een twee pagina's tellend memorandum ondertekend met een raamwerk voor de verbetering van de relaties. Ook wordt eerder afgesproken medische en financiële hulp van de EU voor de met hiv-besmette kinderen bevestigd evenals de steun voor het ziekenhuis van Benghazi, de tweede stad van Libië.

Een Europese bron liet het persbureau AFP weten dat het memorandum alle terreinen dekt: handel, technische assistentie voor de restauratie van archeologische monumenten, illegale immigratie, beurzen voor studenten en visumkwesties. De Libische minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Abdel-Rahman Shalgam bevestigde deze afspraken.

Volgens de BBC openen de 27 EU-landen ook hun grenzen voor landbouw- en visserijproducten uit het Noord-Afrikaanse land. Bovendien moet een partnerschapverdrag leiden tot een intensieve politieke dialoog.

Volgens voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft de emir van Qatar een ''humanitaire bijdrage'' geleverd waardoor het akkoord kon worden gesloten. Wat de bijdrage van Qatar precies behelst, is niet bekendgemaakt.

De EU verbrak de banden met Libië na de aanslag in 1988 op een Amerikaans passagiersvliegtuig dat neerstortte in het Schotse Lockerbie.

'Losgeld'
De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil van staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) weten of de Europese Unie losgeld heeft betaald voor de vrijlating.  PVV-Tweede Kamerlid Raymond de Roon zou het onjuist vinden als er door Europa losgeld zou zijn betaald en daarmee ingegaan zou zijn ''op de Libische chantage''.

De Franse president Nicolas Sarkozy zei vanochtend dat noch Frankrijk noch de Europese Unie geld heeft betaald aan Libië voor de vrijlating van de zes medici. Hij bedankte verder de regering van Qatar voor de rol in de onderhandelingen die tot de vrijlating hebben geleid.


Ashraf el-Hagog Gomma

EU-verdrag 96% zelfde als grondwet

Icoon EuropaHet voorstel voor een nieuw EU-verdrag is 96 procent hetzelfde als de ontwerptekst van de verworpen Europese grondwet. Dat blijkt uit een eerste analyse van de wijzigingsvoorstellen die gisteren is gepresenteerd, aldus de Britse denktank Open Europe vandaag.

De regeringsleiders van de 27 EU-landen hadden de nieuwe tekst eind juni vastgesteld. ''We hadden nooit verwacht dat ze simpelweg de tekst van de oude grondwet zouden terugbrengen. Ze lijken alleen de artikelen te hebben hernummerd'', zei directeur Neil O'Brien van Open Europe. ''Deze oplichterij is schokkend. Dit is een knip-en-plak-grondwet.''

Wegens de gelijkenis vindt de Britse organisatie dat premier Gorden Brown van Groot-Brittannië een referendum moet houden over de tekst.

Premier Jan Peter Balkenende zei in juni dat met het onderhandelingsresultaat over het nieuwe EU-verdrag recht was gedaan aan het nee van de Nederlandse bevolking bij het referendum over de grondwet in 2005.


Met dank aan mouthman voor de submit.

'Japan doodde zwangere walvissen'

Icoon BuitenlandsMeer dan de helft van de ruim vijfhonderd door Japan gevangen walvissen, was zwanger. Die beschuldiging uitte de internationale dierenwelzijnsorganisatie HSI vandaag, naar aanleiding van een rapport van Japan over de jaarlijkse walvisjacht in de zomer op het zuidelijk halfrond.

Volgens Tokio is het rapport voor wetenschappelijk onderzoek opgesteld. Van de 505 gevangen dwergvinvissen, waren er 262 zwanger evenals een op de drie gewone vinvissen, aldus HSI. ''De Japanse regering probeert deze afschuwelijke statistieken te verhullen onder het mom van wetenschap'', zei een woordvoerster van de dierenwelzijnsorganisatie.

HSI wil de statistieken gebruiken in de rechtbank in Australië waar vandaag een zaak tegen Japanse walvisjagers wordt hervat.

Alonso mag weg bij schuld McLaren

Fernando Alonso mag vertrekken bij McLaren indien de renstal schuldig wordt bevonden in de spionagezaak. Dat melden diverse Spaanse media. Imagoschade zou daarvoor de hoofdreden zijn, maar ook het feit dat Alonso dan geen kans meer heeft op de wereldtitel zou meespelen.

Donderdag moet McLaren zich verantwoorden voor de World Motor Sport Council. Er is reeds gedreigd met puntenaftrek voor de constructeur, voor de coureurs of in het uiterste geval volledige uitsluiting van het kampioenschap. Een ramp voor Alonso, die volop in de strijd is voor de titel. McLaren zou bij de Spanjaard nog niet genoeg krediet hebben opgebouwd om hem te behouden.

Naar verluidt zou Renault de grootste gegadigde zijn om de Spanjaard weer in dienst te nemen. Alonso nam eind vorig seizoen afscheid van Renault, waar hij twee wereldtitels won. De regerend wereldkampioen was toe aan een nieuwe uitdaging, die hij vond bij McLaren. Sinds het vertrek van de Spanjaard is Renault echter ver afgezakt, waardoor het voor Alonso een uitdaging zou kunnen zijn om Renault terug te brengen aan de top.

Buemi test RBR in Jerez

Sebastian Buemi zal vandaag testen voor Red Bull Racing. De jonge Zwitser vervangt daarmee Michael Ammermuller, die nog herstellende is van een polsblessure.

Buemi vervangt Ammermuller ook in de GP2-series. Buemi testte eerder een Arrows in 1999. De Zwitser komt dit jaar uit in de F3 Euroseries.

Volgens Red Bull is Ammermuller nog altijd niet genoeg hersteld van zijn polsblessure, die hem ook al de GP2-races in Monaco en op de Nürburgring kostten. "De pols van Ammermüller is nog steeds niet volledig hersteld. Hierom heeft het team besloten om Sebastien Buemi vandaag een kans te geven om in Jerez te rijden," aldus een woordvoerder van het team.

T-Mobile neemt na Tour beslissing over toekomst

Na de Tour de France zal de Duitse telecommunicatie-operator T-Mobile beslissen of het verder gaat als sponsor van het gelijknamige wielerteam. De communicatiedirecteur van Deutsche Telekom heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Het contract van T-Mobile met het wielerteam loopt nog tot 2010. Na de positieve dopingcontrole van Patrik Sinkewitz en de negatieve publiciteit die rond het wielrennen hangt, is de kans groot dat T-Mobile stopt als sponsor.

Afprijzing doet PS3 goed

PlayStation 3 verkopen in de US zijn sinds de afprijzing van $100 enorm gestegen. Volgens cijfers van Sony is de verkoop van hun jongste telg met maar liefst 135% gestegen in juli. De exacte berekeningen werden niet vrijgegeven, gezien de afprijzing pas is ingegaan op 9 juli en de maand nog steeds niet is afgelopen. Desalniettemin had de PlayStation 3 in juni al een stijging in de verkopen ondergaan ten opzichte van mei.

In de vorige maand is het ding 98.500 keer over de toonbank gegaan in de US, 16.900 meer dan in mei. Ter vergelijking, de Xbox 360 is in juni 198.400 keer verkocht, de Wii 381.800 keer en de DS maar liefst 561.900 keer. Volgens Sony is de stijging naast de afprijzing ook een gevolg van de "very strong software showing from E3".

Hard- en Softwareverkopen Amerika

De verkoopcijfers voor juni van de VS zijn bekend. Zoals verwacht doen zowel de Wii en de DS het fantastisch, maar ook de PSP en de PS2 verkopen erg goed.

De next-generation consoles van MS en Sony verkopen duidelijk minder en verkopen samen nog niet zoveel als de Wii in haar eentje.

Complete hardwarecijfers:

ConsoleJuni 2007Mei 2007Totaal
Nintendo DS561.900423.15011.849.050
Wii381.800338.2783.174.078
PSP290.100221.1207.950.220
PS2270.000187.76538.626.765
Xbox 360198.400154.9325.754.332
GBA113.00080.55435.861.554
PS398.50081.6041.452.104
Cube??10.72811.769.728

Ook wat betreft de software domineert Nintendo; de vier best verkochte games zijn van Nintendo zelf. Naast de Wii doen wat betreft de softwareverkopen vooral de PS2 en 360 goede zaken, de PS3 is niet terug te vinden in de top 20.

Complete softwarecijfers:

GameConsoleUitgeverAantal Juni 2007
Mario Party 8WiiNintendo426.200
Wii PlayWiiNintendo293.200
Pokemon DiamondNDSNintendo288.400
Pokemon PearlNDSNintendo214.700
Forza 2Xbox 360Microsoft197.400
Guitar Hero 2PS2Activision197.350
Guitar Hero 2Xbox 360Activision177.600
Pokemon BattleWiiNintendo157.900
Resident Evil 4WiiCapcom??
The DarknessXbox 3602K Games??
Naruto 2PS2Bandai Namco??
TransformersPS2Activision??
Tenchu ZXbox 360Microsoft??
New MarioNDSNintendo??
Tomb Raider AnniversaryPS2Eidos??
Super Paper MarioWiiNintendo??
TransformersXbox 360Activision??
MLB 07PS2Sony??
Big Brain AcademyWiiNintendo??
DirtXbox 360Codemasters??

[UPDATE] Twee nieuwe Metal Gear-games onthuld

Morgen is in Japan een feestje ter ere van het twintigjarig bestaan van de Metal Gear-serie. Naast live muziek, een talkshow en beelden van de geschiedenis van de serie zullen er ook wat nieuwe dingen getoond worden. Zo zal Hideo Kojima de online mogelijkheden van Metal Gear Solid 4 tonen en twee nieuwe Metal Gear Solid-producten onthullen. Gezien het tijdsverschil met Tokyo van negen uur zullen de nieuwe games waarschijnlijk morgen in de loop van de middag bekend worden.


Metal Gear Solid 4

[UPDATE] Zojuist is bekend gemaakt door Kojima wat de nieuwe games gaan zijn. Dit zullen zijn Metal Gear Online voor de PlayStation 3 en Metal Gear Solid voor de mobiele telefoon.
Ook werd al aangekondigd dat de gesloten beta van Metal Gear Online 20 augustus van start zal gaan en 3 september zal sluiten. Over de game voor de telefoon is nog weinig bekend, behalve dat er een speciale Metal Gear-telefoon uitgebracht zal worden waar de game opstaat.



Familie Borsato beroofd op vakantie

Icoon ShowbizzDe familie Borsato dacht van een rustige vakantie op Ibiza te kunnen genieten. Helaas, zoals Marco zelf al eens zong: De meeste dromen zijn bedrog. De kluis in de luxe villa die Marco samen met zijn vrouw Leontine en hun drie kinderen (Luca, Senna en Jada) heeft gehuurd is opengebroken. Allerlei belangrijke papieren, waaronder de paspoorten van het gezin, zijn verdwenen. Ook is de laptop van Marco gestolen.

Over het gemis van het laatste hoeft hij echter niet lang in te zitten. Een laptopbedrijf biedt hem namelijk een nieuwe. Daarnaast looft het bedrijf een zelfde laptop uit voor de gouden tip die er voor zorgt dat Marco Borsato zijn laptop weer heelhuids terugkrijgt.

"Zelf hebben we ook te maken gehad met diverse inbraken en we weten dus als geen ander hoeveel impact een gestolen laptop kan hebben. Niet alleen de laptop maar met name alle persoonlijke informatie hierop worden ontvreemd zonder dat men realiseert hoeveel waarde de eigenaar hecht aan zijn of haar laptop", zegt de directeur van het bedrijf.

Ook krijgt Marco gratis een verzekering gedurende drie jaar, die hem beschermt tegen onder andere diefstal van de laptop.

Overigens moet Marco nog zeggen of hij op het aanbod in gaat.

Van Gaal ziet trio training hervatten

Louis van Gaal, de trainer van AZ, kan opgelucht ademhalen. De middenvelders David Mendes da Silva, Maarten Martens en Stijn Schaars zijn alledrie weer terug op het trainingsveld.

Mendes da Silva maakte onder begeleiding van fysiotherapeut Maarten Gozeling zijn opwachting. Sinds februari van dit jaar kwam hij niet meer in actie vanwege een knieblessure.

Martens lijkt van het trio het snelst zich weer bij de groep te kunnen aansluiten. De middenvelder was enkele dagen uitgeschakeld door enkelklachten. Met Schaars gaat het ook steeds beter. De voormalig speler van Vitesse heeft al langer last van zijn enkel en is inmiddels tweemaal onder het mes gegaan. Schaars houdt zich tijdens het trainingskamp in Duitsland alleen bezig met looptrainingen.

Naakte vrouw in Ferrari bezoekt tankstation

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Enkele klanten van een tankstation in het Duitse plaatsje Doemitz stonden afgelopen weekend even raar te kijken toen er ineens een naakte vrouw over het terrein liep. De vrouw was komen aanrijden in een Ferrari en liep doodleuk zonder kleren, maar op gouden naaldhakken, de winkel bij het benzinestation binnen. Daar kocht ze sigaretten.

Volgens een medewerker van het tankstation was de vrouw al eens eerder langs geweest. "Ik was niet verrast, omdat ze al eens eerder naakt binnengekomen was. Ze is een hele aardige vrouw", aldus de medewerker, Ines Swoboda. Volgens Swoboda nam niemand van de op dat moment aanwezige klanten aanstoot aan de vrouw. Was dat wel zo geweest, dan had de vrouw aangeklaagd kunnen worden voor ordeverstoring.

Eén van de klanten trok gauw zijn fototoestel tevoorschijn om enkele foto's te maken toen de vrouw de winkel weer verliet. Verschillende van de foto's van de naar schatting 30-jarige vrouw verschenen gisteren in de Duitse media. Wie de vrouw precies is, is niet duidelijk. Na haar bezoekje stapte ze in een gereed staande Ferrari en vertrok.

Naakte vrouw bij benzinestationNaakte vrouw bij benzinestation
Een omstander maakte gauw foto's van de mysterieuze vrouw.

PSV ziet af van doelman Loria

PSV biedt keeper David Loria geen contract aan. De Eindhovenaren zijn op zoek naar een jong talent dat op den duur de huidige eerste keeper Gomes kan opvolgen, maar de 25-jarige Kazak kon de technische staf tijdens een trainingsstage niet overtuigen.

"David was niet goed genoeg om op termijn Gomes op te volgen", aldus de trainer van PSV, Ronald Koeman. PSV heeft een andere sluitpost op het oog, te weten Grêmio-doelman Cássio.

Petitie gestart voor stopzetting Gouden Kooi

Haters van het televisieprogramma De Gouden Kooi zijn op internet een petitie gestart om de uitzendingen van het programma van Tien te stoppen. De via de site binnengehaalde steunbetuigingen willen ze aanbieden aan programmamaker John de Mol en de Tweede Kamer, zo verklaart de initiatiefnemer op de site Stopgoudenkooi.nl. Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen een krabbel gezet.

"In het begin was er al veel ophef vanwege deelneemster Natasia die geld verkiest boven haar kinderen. Daarna leek de rust te zijn teruggekeerd in het huis, maar er zijn nu weer enkele vechtpartijen geweest en erger nog: een aanranding", geeft de anonieme initiatiefnemer als reden aan voor z'n actie.

De initiator stelt zichzelf de vraag "De programmamakers hebben de touwtjes niet meer in handen, de politiek grijpt niet in en dus wie moeten er dan opstaan? Juist, de burgers!"

Enkele dagen geleden wilde psycholoog Bob van der Meer middels een kort geding nog een einde maken aan het pulpprogramma. Als voorzitter van de Stichting Europees Expertisecentrum voor Veiligheid stelde hij dat de show aanzet tot geweld. Zo vonden er in de villa al meerdere vechtpartijen en pesterijtjes plaats.

Helaas heeft de psycholoog geen geld om het kort geding aan te spannen. Hij is nu op zoek naar een advocaat die voor een schijntje het karwei wil klaren. Eerder kreeg van der Meer al nul op het rekest bij de Orde van Advocaten toen hij hen verzocht de zaak pro deo in behandeling te nemen.

Vorige week kon men live aanschouwen hoe bewoonster Lieke door haar vrouwelijke medebewoonsters in haar hemd werd gezet. Huub, de vriend van Lieke, werd tijdens het incident door enkele potige bewoners in de houdgreep genomen. Het filmpje van deze pesterij is op de petitiesite gezet als voorbeeld om het geweld in het programma te laten zien.

Een woordvoerder van zender Tien heeft laten weten dat een ieder vrij is om actie te voeren, "maar ik wil benadrukken dat ook wij geweld afkeuren. De deelnemers zijn er ook voor gestraft en hebben ze gezegd dat geweld niet meer wordt getolereerd en die boodschap is goed aangekomen."

Met dank aan Paulanka voor de submit.

Man rijdt zee in

Icoon OpmerkelijkDe meeste mensen parkeren hun auto op een parkeerterrein, maar een 40-jarige man is gisteravond in Scheveningen de zee ingereden. Volgens de politie maakte de man een dronken indruk, maar uit een blaastest bleek dat hij niet te veel gedronken had.

Rond tien over elf trof de politie de auto, die tot aan de ramen in het water stond. De auto is op het strand gesleept en de man heeft een proces-verbaal gekregen. De man uit Wassenaar wist geen duidelijke reden te geven waarom hij de zee inreed.

Nilsson wil weg bij Heerenveen

Lasse Nilsson hoopt nog dat hij deze zomer kan vertrekken bij SC Heerenveen. De Zweedse aanvaller, die nog eeen contract tot medio 2009 in Friesland heeft, wil zijn loopbaan graag voortzetten in de Spaanse of Franse competitie.


"Ik heb het in voetballend opzicht goed naar mijn zin bij Heerenveen, maar ik ben nu eenmaal een type dat niet kan stilzitten. Het is tijd voor iets nieuws. Ik wil me verder ontwikkelen, als mens en als voetballer", aldus Nilsson.

De zaakwaarnemer van de aanvaller, Martin Klette, onderhandelt momenteel met clubs uit Spanje en Frankrijk. SC Heerenveen zal een transfer niet tegenhouden, maar wil wel een afkoopsom van een paar miljoen euro ontvangen.

Redders veroordelen gebruik van gsm op volle zee

De explosieve toename van het gebruik van mobieltjes op zee baart de redders van het KRNM-station Eemshaven bij Delfzijl zorgen. Volgens Hans Beukema van het reddingsstation zouden mobiele telefoons ervoor zorgen dat watersporters meer riskeren en reddingsoperaties bemoeilijken. "Een marifoon hoort erbij als je het buitenwater op gaat. Een mobieltje biedt schijnveiligheid en heeft ook niet overal bereik."

Vorige week kreeg de bemanning van een reddingsboot de helft van de keren dat ze uitrukten te maken met in moeilijkheden geraakte schippers, die met behulp van hun mobiele telefoon alarm sloegen. Zo kreeg een eenzame zeiler op de Noordzee tijdens noodweer water in de machinekamer en riep hij vervolgens per gsm om hulp. Ondanks de plaatsbepalings- en communicatieapparatuur aan boord kon de man vanwege de melding per gsm eerst niet worden gevonden. Het duurde dan ook een uur langer dan gebruikelijk eer de man was opgespoord.

Een andere solozeiler belde via zijn mobieltje naar de reddingsdienst omdat hij op het Uithuizer wad was vastgelopen met zijn scheepje. Uiteindelijk vond men het bootje van vijf meter in de Lauwers, en werd de man begeleid naar Noordpolderzijl.

De woordvoerder van het KNRM ontraadt met klem mobiele telefoons voor serieuze zeecommunicatie te gebruiken. "Het zijn prachtige dingen voor een babbelgesprek, maar ze zijn waardeloos als het gaat om maritieme communicatie. Op zee maken ze het de hulpverleners onnodig moeilijk."

"Wie via de marifoon alarm slaat, weet dat iedereen (onder meer schepen in de omgeving) meeluistert. De bemanning daarvan kan dan bijvoorbeeld helpen te peilen waar het schip in nood zich bevindt. Zo kunnen wij sneller ter plaatse zijn en dat vergroot de veiligheid. Voor wie het buitenwater opgaat, is een marifoon gewoon een noodzaak", vervolgt Beukema.

Vino: "En nu help ik Klöden"

Hij zal deze Tour niet winnen, maar Alexandre Vinokourov was wel één van de figuren die deze Ronde van Frankrijk kleur gaven.

Ondanks een zware val op weg naar Autun, waardoor hij met dertig hechtingen in zijn knieën rondreed, beet de kopman van Astana door met wisselend succes. Zaterdag won hij de tijdrit in Albi, terwijl hij zondag snel gelost werd en op een halfuur gereden. Gisteren ging de Kazach heel vroeg in de aanval en wist dat af te sluiten met zijn tweede etappewinst deze Tour.

"Ik was zondag helemaal gedemotiveerd. De benen waren niet eens slecht, maar in mijn hoofd loste ik de rol. Ik dacht dat de Tour voorbij was. Maar dan heeft de hele ploeg me weer aangemoedigd. Er was nog kans om etappes te winnen. Vandaag was het niet gemakkelijk. Ik kende de klim van de Peyresourde goed, vier jaar geleden viel ik er al aan. Ik heb de moed gevonden om de rit te winnen. Ik doe niet meer mee voor het algemeen klassement, maar woensdag probeer ik Klöden te helpen in zijn strijd voor het podium. Hij deed eerder al hetzelfde voor mij. En misschien kan ik ook de tweede tijdrit nog winnen," aldus Vino.

Trailer en screens CSI Hard Evidence

In de herfst komt het vijfde deel uit in de Crime Scene Investigation-serie: Hard Evidence. Dit spel wordt net als deel vier (3 Dimensions of Murder) ontwikkeld door TellTale Games en zal verschijnen op de PC, Wii en Xbox 360.
Uitgever Ubisoft heeft vandaag een trailer vrijgegeven. Op het laatste beeldje van de trailer is te zien dat het tweede deel van de serie, Dark Motives, een release zal krijgen op de Nintendo DS. In alle delen staat net als in de televisie-serie het vinden van bewijsmateriaal in de vorm van vingerafdrukken, DNA-materiaal en bandensporen centraal. Een uitgebreid arsenaal aan analysemethoden- en technieken staat tot je beschikking.

"CSI: Hard Evidence is a whole new game that’s all about the evidence and even more like the show, giving fans the experience of being part of the CSI Vegas team. We are continuing the CSI: Vegas experience by providing multiple methods of evidence recovery, crime reconstructions, and all-new high-tech forensic gadgets so fans can feel like real crime scene investigators," aldus Jay Cohen, vice president of publishing bij Ubisoft.

Je vindt de trailer onder andere op WorthPlaying en diverse Duitse sites (daar dan wel Engels gesproken, Duitse ondertiteling).

Er zijn ook enkele nieuwe screenshots vrijgegeven.





Flevolanders zetten wielklem op grasmaaier

De politie van het Flevolandse plaatsje Zeewolde adviseert boeren uit dat gehucht voortaan een wielklem te gebruiken op hun zitmaaier. Met de klem moet diefstal van de populaire grasmaaiers worden voorkomen.

Minstens drie zitmaaiers zijn de afgelopen dagen al ontvreemd. Volgens Gert-Jan van Dongen, een boer die tot voor kort ook een zitmaaier bezat, komen de dieven 's nachts de zitmaaiers weghalen. Vermoedelijk verkent één van hen vooraf de boel met een fiets", beweert van Dongen. "Staat er iets open, dan wordt de maaier zachtjes naar buiten gerold en vervolgens buiten het erf op een aanhanger geladen."


Een beetje zitmaaier kost al snel vele duizenden euro's

Man valt flauw tijdens NOS-uitzending

Icoon TelevisieTijdens de live uitzending van de 'Avondetappe' van de NOS is gisteravond een man flauwgevallen. Een paar meter achter de tafel waar presentator Mart Smeets aan zat, kwam ineens een ambulance in beeld. Verschillende mensen stonden om een man heen die op de grond lag. Ook mensen van de NOS bekommerden zich om het slachtoffer.

De uitzending kwam live vanuit een manege. Op de achtergrond waren allemaal bezoekers de paarden aan het bekijken. Plotseling kwam de ambulance het terrein op rijden.

"Ik denk dat tien meter achter ons iemand een hartaanval gekregen heeft", zo legde Smeets uit. "Merkwaardig dat we dit allemaal meemaken." Vlak voor de uitzending was ook al het licht uitgevallen. Later meldde Smeets in een Radio 1 programma dat de man een epileptische aanval heeft gehad.

De uitzending ging verder over de Tour de France. De Nederlandse wielrenner Michael Boogerd was samen met zijn broer te gast.


Een man ligt links in beeld op de grond terwijl
Mart Smeets en zijn gasten rechts aan tafel zitten

De uitzending is hier terug te kijken.

Met dank aan E-Jey voor de submit.

Far Cry 2 speelt zich af in Afrika

Na de onthulling van de teaser website is er nu ook de eerste echte informatie bekend over Far Cry 2. Zoals al van de website af te leiden viel zal het tweede deel van Far Cry zich niet afspelen op een tropisch paradijs, maar in Afrika. Hier is een burgeroorlog gaande tussen de UFLL en de Alliance for Civil Resistance. Er zijn twaalf verschillende karakters die je kunt inzetten in deze oorlog. Deze selectie heeft verder geen invloed op het verloop van het verhaal en de vaardigheden van de verschillende karakters zouden hetzelfde moeten zijn.

Trein staat twee uur stil op brug

Icoon VervoerTientallen mensen hebben gisteren aan het begin van de avond twee uur lang vastgezeten in een intercity. De trein stond stil op de spoorbrug over het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. Er was iemand voor de trein gesprongen.

Het hele treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Kruiningen werd stilgelegd. Aanvankelijk was het de bedoeling om de mensen uit de trein te halen en met bussen verder te vervoeren, maar daar werd van afgezien. "Vanwege de situatie ter plekke konden de reizigers niet worden geëvacueerd. De trein stond op een dijkdeel, waardoor ze een stuk naar beneden zouden moeten klauteren. Dat houdt een risico in. Bovendien konden de bussen er ook niet makkelijk komen. Het zou allemaal erg omslachtig worden, dus is er besloten om door te rijden zodra dat kon", aldus een medewerker van ProRail.

Volgens een van de passagiers van de trein werden ze goed op de hoogte gehouden. Zelf heeft hij niets van de aanrijding gezien. "Toen de trein afremde dacht ik: kijk maar niet uit het raam, er komt waarschijnlijk iets langs", zegt de 21-jarige Robin Ottenhof.

Tegen half negen gisteravond kon het treinverkeer weer worden hervat.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Krohn-Dehli wil weg bij Ajax

Sparta, VVV-Venlo en Roda JC hebben zich bij de zaakwaarnemer van Michael Krohn-Dehli, Søren Lerby, gemeld. Ondanks een doorlopend contract mag de Deen vertrekken bij Ajax.

"Ik weet via mijn zaakwaarnemer Søren Lerby dat een paar clubs geïnformeerd hebben, maar er is nog niets concreet geworden. Dat heeft vooral te maken met het bedrag dat Ajax voor mij vraagt. De club wil mij niet transfervrij laten gaan", aldus Krohn-Dehli, die in het seizoen 2004/2005 de overstap van de jeugd van Ajax naar RKC Waalwijk maakte. Medio 2006 contracteerden de Amsterdammers de middenvelder, om hem vervolgens te verhuren aan Sparta.

Krohn-Dehli wil graag vertrekken bij Ajax, maar omdat de club een transfersom voor hem vraagt, wordt dat een moeilijk verhaal. "Aan de ene kant zeggen ze dat het ze het niet in mij zien zitten, vervolgens vragen ze wel een dusdanig hoog bedrag dat clubs afhaken. Ik sta gewoon machteloos en ben afhankelijk van Ajax."

Shinji Ono gelinkt aan Ajax

De Telegraaf meldt dat voormalig Feyenoorder Shinji Ono bij Ajax in beeld is om de geblesseerde Edgar Davids te vervangen. Afgelopen weekeinde brak Davids zijn linker scheenbeen en is nu minimaal drie maanden uit de roulatie.

Urawa Red Diamonds, de huidige werkgever van Ono, zou bereid zijn om de Japanner één jaar te verhuren aan Ajax.

Tussen 2001 en begin 2006 speelde de 27-jarige middenvelder voor Feyenoord. Ono groeide in De Kuip uit tot basisspeler, maar moest ook vaak verstek laten gaan vanwege blessures en interlandverplichtingen.

Yildirim vertrekt naar Turkije

Ugur Yildirim verruilt SC Heerenveen voor Gaziantepspor in Turkije. De 25-jarige aanvaller tekent vandaag een driejarig contract en hoopt in zijn tweede vaderland het plezier in het voetbal terug te vinden.


Twee jaar geleden hield de Apeldoorner de gemoederen bezig door moeilijk te kunnen kiezen tussen de uitnodiging van de Turkse bondscoach Ersun Yanal en zijn Nederlandse collega Marco van Basten. Hij koos toen voor Oranje, maar verder dan één interland kwam hij niet, mede door blessures. "Maar mijn terugkeer naar Turkije is geen vlucht. Ik heb jonge kinderen en wil dat zij iets meekrijgen van de Turkse cultuur en het geloof", aldus Yildirim.

Armstrong geeft Contador adviezen

Lance Armstrong volgt de Tour met grote interesse. De zevenvoudig Tourwinnaar is niet in Frankrijk, maar via de tv houdt hij nauwgezet in de gaten wat er gebeurt.

De Spanjaard Alberto Contador, de grootste uitdager van klassementsleider Michael Rasmussen, heeft in hem een topadviseur. "Lance belt af en toe even om te vragen hoe het gaat", aldus de ploegleider van Discovery, Johan Bruyneel. "Lance geeft ook adviezen aan Alberto. Maar ja, uiteindelijk is het natuurlijk de vraag of zijn benen ze kunnen opvolgen," aldus de Belg die een overeenkomst ziet tussen Amstrong en Contador. "Lance en Alberto doen allebei wat ze zeggen. Ik doel op het aankondigen van een aanval. Ik hoor vaak renners zeggen dat ze willen aanvallen, maar dan kunnen ze vervolgens niet. Lance voegde altijd de daad bij het woord en Alberto doet dat ook."

Breukink: "Duel Contador-Rasmussen om tourzege'

De eindzege in de Ronde van Frankrijk gaat naar Michael Rasmussen of Alberto Contador. Na afloop van de vijftiende etappe durfde Rabobankploegleider Erik Dekker dat wel te zeggen.

"Cadel Evans, Levi Leipheimer en Andreas Klöden hebben weer een minuut verloren, die staan nu te ver achter," aldus Dekker.

Morgen zal veel duidelijk worden. Dan staat de laatste bergetappe op het programma, met de apotheose op de top van de Col d'Aubisque. "Zoals ik het zie, gaan Contador en Rasmussen daar nog meer tijd pakken. Of Michael zelf aanvalt? Dat moet hij zelf inschatten. Hij moet het woensdag aanvoelen. Het risico van aanvallen is dat je stilvalt en alsnog verliest. Maar als hij de mogelijkheid ziet tijd te winnen, moet hij het zeker niet laten."

Lindenbergh wil niet naar NEC

Olaf Lindenbergh heeft aangegeven dat hij niet naar NEC wil. De middenvelder zou transfervrij mogen vertrekken bij Ajax, maar heeft geen zin in een overstap naar Nijmegen.

NEC had zich gemeld bij de speler met de vraag of hij de overstap wilde maken. De middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, lijkt niet meer in beeld bij Ajax. Evenals Michael Krohn-Dehli mocht de oud-AZ'er achterblijven in Amsterdam, terwijl de ploeg op trainingskamp ging.

Rasmussen: "Moeilijke dag"

Michael Rasmussen begint morgen, na de rustdag, met een voorsprong van 2.23 op de Spanjaard Alberto Contador aan het laatste deel ven het drieluik in de Pyreneeën. De voorsprong is comfortabel, desalniettemin is de Deen is er nog niet gerust op.

"Het was een moeilijke dag vandaag", aldus Rasmussen die op de Peyresourde vier aanvallen van Contador te verwerken kreeg. Hij kon ze pareren, maar zo eenvoudig als het oogde, was het niet. "Contador is echt met afstand de renner met de beste demarrage. Ik moest heel diep gaan. Als ik hem bij kan houden op de Aubisque hoef ik daarna alleen nog maar stand te houden in de tijdrit."

CD: Velvet Revolver - Libertad

"Déme la libertad o déme la muerte" golft het in dikgedrukte letters over de inlay van de nieuwe cd van Velvet Revolver: Libertad. Patrick Henry gaf de originele zinsnede bekendheid in 1775, toen hij in het aanzien van het House of Burgesses de aanwezigen probeerden over te halen voor militaire sancties tegen de Britten.

"Is life so dear, or peace so sweet, as to be purchased at the price of chains and slavery? Forbid it, Almighty God! I know not what course others may take; but as for me, give me liberty or give me death!"

Boek: Nelson DeMille - Code vuurstorm

SubheaderHet protocol "Code Vuurstorm" is de sleutel om ervoor te zorgen dat de islamitische landen hun terroristen ervan weerhouden om de westerse wereld aan te vallen met atoomwapens, want de gevolgen van zo'n aanslag zou "de zandbak" (het Midden-Oosten) volledig vernietigen. Eenzelfde soort protocol, M.A.D. (Mutual assured destruction) gold tijdens de koude oorlog: zowel Amerika als Rusland zouden wederzijds compleet worden vernietigd indien een aanval door een van deze landen zou worden gestart. Bain Maddox is hiervan op de hoogte en wil van "Code Vuurstorm" gebruik maken om de gehele islamitische wereld te vernietigen zodat er nooit meer een dreiging zal zijn. Dit is het verhaal dat Harry Muller te horen krijgt als ze hem betrappen tijdens de geheime surveillance op het terrein van de Custer Hill Club. Als men bij het A.T.T.F. (Anti-Terrorist Task Force) niets meer hoort van Harry besluiten John Corey en zijn vrouw, FBI-agent Kate Mayfield, zelf poolshoogte te nemen en alles tot in de puntjes uit te zoeken.

CD: Guster - Ganging Up On The Sun

Met Ganging Up On The Sun levert Guster, Boston VS, alweer hun vijfde studioalbum af. Al sinds 1994 maken de heren mooie popliedjes, en na 2003's Keep It Together leek de band echt door te gaan breken. In dat jaar speelden ze dan ook in de voorprogramma's van John Mayer en Maroon5. Een band die afstevent op 'de grote doorbraak', maar of die na Ganging Up On The Sun gaat komen is nog maar de vraag.

Belgische verliest twee identieke tweelingen

Icoon MedischDe Belgische vrouw die in verwachting was van twee identieke tweelingen is veel te vroeg bevallen. De vier premature babies zijn vijf minuten na de geboorte overleden, meldde de Vlaamse tv-omroep VTM gisteren. Een zwangerschap van twee identieke tweelingen is zeer zeldzaam: een kans van 1 op 65 miljoen.

Angelique Meirsman (24) uit Laarne was 23 weken zwanger. Ze was vorige week maandag al opgenomen in het ziekenhuis en kreeg weeënremmende middelen.

De Vlaamse is al moeder van twee kinderen van vijf en drie. Samen met de vader wilde ze nog een derde kind. Omdat ze geen eisprong meer had, gebruikte ze het geneesmiddel Clomid, dat de vorming van eicellen stimuleert.

Langste slagtanden ooit opgegraven

Icoon OpmerkelijkIn de Griekse plaats Milia nabij Thessaloniki zijn de langste slagtanden ooit opgegraven. Dit heeft een woordvoerder van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, waarvan een deskundige assisteert bij de opgravingen, gisteren bekendgemaakt.

Het betreft de tanden van een drie miljoen jaar oude olifantachtige, de Europese Mastodont. De tanden zijn op twee centimeter na vijf meter lang. Medewerkers van de Universiteit van Thessaloniki vonden de resten al in 2006, maar moesten ze laten liggen vanwege hun kwetsbare toestand. Mammoetspecialist Dick Mol van het museum is ingeschakeld om de reusachtige gebitsresten te conserveren.

Waarschijnlijk worden de slagtanden eerst stevig in een dikke laag gips verpakt. Daarna worden ze in een laboratorium verder behandeld. De tanden blijven overigens in Griekenland.

Winkelpersoneel slecht beschermd tegen agressie

Icoon BinnenlandsBijna de helft van de winkels in buurten waar relatief veel geweld, agressie en overvallen voorkomen, beschermt het personeel te weinig. Dat constateert de Arbeidsinspectie dinsdag na onderzoek bij 733 winkels in zogeheten risicogebieden.

Vorig jaar bleek al dat circa de helft van het winkelpersoneel te maken had met agressieve klanten. Nu heeft de inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken vooral gecontroleerd in winkelgebieden, vaak in grote steden, waarvan politie en gemeenten waarschuwen dat het risico op geweld en agressie groot is. Desondanks ontbreken daar vaak maatregelen om het personeel te beschermen.

In totaal hebben de inspecteurs circa 350 keer verbetermaatregelen moeten afdwingen. In vergelijking met bijvoorbeeld het openbaar vervoer en de sociale diensten, waar ook relatief veel agressie tegen werknemers voorkomt, blijft de detailhandel volgens de inspectiedienst achter in het beschermen van het personeel.

De inspecteurs zijn volgens een woordvoerster van de Arbeidsinspectie net zo lang teruggekomen in winkels totdat daar alles in orde was. In verreweg de meeste winkels bleken werknemers slecht op de hoogte van wat ze moeten doen bij incidenten en waren ze niet getraind in het omgaan met lastige klanten.

Van de circa 350 verbetermaatregelen die werden opgelegd, ging het ongeveer tweehonderd keer om een opdracht het winkelpersoneel beter te trainen. Maar ook veel winkeliers die hun zaken redelijk op orde hadden, kregen volgens de zegsvrouw het advies hun werknemers beter voor te lichten en/of op te leiden.

Geiten produceren middel tegen zenuwgas

Icoon WetenschapWetenschappers zijn erin geslaagd genetisch gemanipuleerde geiten een geneesmiddel in hun melk te laten produceren dat beschermt tegen dodelijke zenuwgassen als sarin en VX.

Met het medicijn, recombinant butyrylcholinesterase genaamd, kunnen ook mensen behandeld worden die al aan een gifgas hebben blootgestaan, meldde de BBC vandaag.

Butyrylcholinesterase is in het menselijk bloed aanwezig, maar in zulke kleine hoeveelheden dat het niet helpt bij bijvoorbeeld een aanval met zenuwgas. Wetenschappers van een farmaceutisch bedrijf uit Montreal, dat een overeenkomst heeft gesloten met het Canadese leger en Amerikaanse leger, kunnen het middel nu op grote schaal maken met behulp van gemodificeerde geiten.

Bulgaren in hiv-zaak verlaten Libië

Icoon BuitenlandsDe vijf Bulgaarse verpleegsters en een Palestijns-Bulgaarse arts die jarenlang gevangen zaten in Libië omdat ze honderden kinderen zouden hebben besmet met hiv, zijn op het vliegtuig gestapt en op weg naar Sofia.

Dat heeft het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken vanmorgen laten weten. Het toestel wordt om 08.45 uur Nederlandse tijd op de luchthaven van de Bulgaarse hoofdstad verwacht.

Aan boord van het Franse presidentiële vliegtuig zijn ook de vrouw van het Franse staatshoofd Nicolas Sarkozy, Cécilia Sarkozy, en de Europese commissaris voor externe aangelegenheden, Benita Ferrero-Waldner. Zij hebben de afgelopen dagen in Tripoli gepleit voor de vrijlating van de zes.

De verpleegsters en de arts waren ter dood veroordeeld wegens het besmetten van Libische kinderen met het virus, maar de doodstraf werd vorige week omgezet in levenslang. De veroordeelden, die al sinds 1999 vastzaten, hebben altijd gezegd dat ze onschuldig zijn en ook buitenlandse experts hadden sterke twijfels. De kinderen zouden al voor de komst van de buitenlanders besmet zijn geraakt in het ziekenhuis in Benghazi.

De doodstraf van de zes was omgezet in levenslang omdat een financiële regeling met de nabestaanden van de slachtoffers is getroffen. EU-lid Bulgarije had donderdag bij Libië officieel om uitlevering gevraagd van het zestal. Bij het verzoek baseerde de Bulgaarse regering zich op het verdrag dat Sofia in 1984 met de Libische regering in Tripoli sloot over de uitwijzing van gevangenen.


Terug naar Bulgarije

Tourhistorie: Duel in de bergen

De manier waarop Michael Rasmussen en Alberto Contador elkaar bevochten op maandag was zonder meer heroïsch. Het duel tussen de Deen en zijn Spaanse uitdager had veel weg van de manier waarop Jacques Anquetil en Raymond Poulidor elkaar bestreden in 1964 op de Puy de Dome.

De Tour was in 1964 de Pyreneeën al gepasseerd, maar Jacques Anquetil en Raymond Poulidor stonden nog steeds op een steenworp afstand van elkaar in het klassement. Anquetil had het lastig gehad in de bergen. Poulidor had winst gemaakt in de Koninginne-etappe over de Peyresourde, Tourmalet en de Aubisque.

Anquetil won vervolgens de tijdrit naar Bayonne. Monsieur Chrono deed zijn naam eer aan en nam na de tijdrit het geel over van de Fransman Groussard. De Tour van ‘64 was echter nog niet beslist. De voorsprong van Anquetil bedroeg slechts 56 seconden.

Raymond Poulidor voelde dat er nog kansen waren. De 20e etappe ging op 12 juli van Brive naar Clermont-Ferrand. De etappe eindigde op de 1415 meter hoge Puy de Dome. Daar kon 'Poupou' zijn achterstand goedmaken.

Wat volgde was een sensationeel duel. Zij aan zij klommen Anquetil en Poulidor naar de top van de Puy de Dome. 5000 toeschouwers zagen twee rijders schouder aan schouder naar boven rijden. De twee gaven elkaar geen duimbreed toe. Poulidor, de betere klimmer, liet zich zelfs imponeren door Anquetil. Die had zomaar de leiding genomen bij de eerste klimmende meters om zo de indruk te wekken dat hij bijzonder fit was.

Pas na een paar kilometer voelde Poulidor dat Anquetil wankelde. Hij durfde echter pas vlak onder de top de gele truidrager te verlaten. Anquetil gaf 1 meter toe, dan 5, dan 10 meter. Poulidor zette echter pas echt aan op 800 meter voor de finish. Anquetil zakte volledig in elkaar en verloor in die 800 meter nog 42 seconden. Anquetil redde zijn gele trui met 14 seconden. Anquetil verklaarde later: "Als hij mijn trui had veroverd, was ik naar huis gegaan".

Na afloop kon Poulidor zijn haren wel uit zijn hoofd trekken. Waarom had hij niet eerder aangevallen? De achterstand was weliswaar slechts 14 seconden. Maar dat maakte Poulidor volstrekt kansloos. In Versailles stond er immers nog een tijdrit op het programma. Anquetil was kwetsbaar in de bergen maar ongenaakbaar in de tijdrit. Ook de Tour van 1964 was dus voor Anquetil.

'Pak internetaanbieders krachtig aan'

Icoon InternetVeel consumenten ondervinden problemen als ze willen wisselen van internetaanbieder. Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) moet de providers daarom krachtig aanpakken. Dat stelt de Consumentenbond maandag in een verklaring. De bond wil dat Heemskerk met nieuwe regelgeving komt om het wisselen van provider gemakkelijker te maken.

Een meerderheid van 82 procent van de consumenten vindt dat de nieuwe aanbieder de overstap moet regelen, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De organisatie pleit ervoor dit in de wet vast te leggen. Ook zou de overheid duidelijke normen moeten vaststellen, bijvoorbeeld over hoe lang het wisselen van provider mag duren.
'Staatssecretaris van economische zaken moet providers aanpakken.'

Duizenden geëvacueerd in VS door brand

Icoon RampDuizenden gezinnen zijn geëvacueerd in de Amerikaanse staten Idaho en Nevada. Daar groeide een brand binnen 24 uur uit tot een oppervlakte van twee keer de stad Amsterdam. Dit berichtte de BBC gisteren.

Niemand is gewond geraakt, maar meer dan 7500 mensen liepen gevaar, aldus de lokale brandweer. Hoge temperaturen en droogte in het westen van de Verenigde Staten hadden afgelopen weken flinke bosbranden tot gevolg. De brand, die zondag nog een gebied ter grootte van de provincie Limburg bedekte, heeft enorme gebieden grasland in de as gelegd.
'Gebied ter grootte van Limburg.'

Meer informatie en foto's over dit nieuws vind je natuurlijk in het weerforum van FOK!

VN bevestigen seksschandaal blauwhelmen

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Naties hebben maandag bevestigd dat Marokkaanse blauwhelmen in Ivoorkust zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen. De betrokken groep blauwhelmen werd vorige week al geschorst toen de VN een onderzoek aankondigden na een reeks aantijgingen.

De in opspraak geraakte Marokkaanse militairen zijn gestationeerd in Bouaké, een bastion van rebellen in het noorden van Ivoorkust. De Marokkanen hebben daar een bataljon van ruim 730 militairen. In het verscheurde West-Afrikaanse land, een voormalige Franse kolonie, zijn iets meer dan 9000 VN-militairen uit ruim veertig landen gelegerd.

Verscheidene vredesoperaties zijn de laatste jaren in een kwaad daglicht gekomen vanwege verkrachtingen en seksuele uitbuiting. Dat gebeurde onder meer in Oost-Timor en de Democratische Republiek Congo.
VN vlag brengt vrede?

Premier Brown bezoekt Brits rampgebied

Icoon RampPremier Gordon Brown heeft maandag het gebied bezocht waar de ergste overstromingen in Groot-Brittannië in zestig jaar tijd hebben plaatsgevonden. Zeker 150.000 huishoudens zitten zonder drinkwater sinds zondag een waterzuiveringsinstallatie onderliep. In het hele land is er een run op water in flessen ontstaan. Hevige regen- en onweersbuien zijn de oorzaak van de overstrominge en er wordt nog meer regen verwacht. Gedeeltes van zuid- en west-Engeland staan inmiddels onder water.

Minister van milieu Hilary Benn is druk bezig met het opstellen van een noodverordening. De Conservatieve oppositieleider David Cameron heeft om een onafhankelijk onderzoek gevraagd naar de maatregelen om de schade te voorkomen. Tal van hulpmiddelen om overstromingen tegen te gaan, waren niet op de geëigende plaatsen beschikbaar toen het water vrijdag begon te wassen.

Milieu-autoriteiten in Engeland rekenden dit weekeinde voor dat er meer dan 1,3 miljard euro op korte termijn nodig is alleen al om de grootste overstromingsrisico's tegen te gaan. De luchtmacht is naar eigen zeggen bezig aan de grootste operatie in vredestijd tot dusverre. Helikopters evacueerden meer dan honderd mensen uit overstroomde gebieden vooral langs de rivieren de Avon en de Severn.

Hevige overstromingen in Groot-Brittannië

Voor achtergronden bij dit nieuws kun je natuurlijk op het forum terecht. Zie dit topic voor meer informatie en foto's.

Ziekenhuis gebruikt Wii bij revalidatie

In een revalidatiecentrum in New York wordt de Wii gebruikt als revalidatiehulpmiddel.

Veel mensen, of ze nu een infarct, hartaanval, sportongeval of auto-ongeluk hebben meegemaakt, moeten een vorm van fysieke revalidatie ondergaan. Veel van deze patiënten moeten hele simpele taken weer helemaal opnieuw leren, zoals het eten met bestek of simpelweg lopen. Andere dingen moeten ook weer getraind worden, zoals hand-oog coördinatie of balans. Juist bij deze taken blijkt de Wii goed te helpen.

"On his first day, Woodlief bowled seated in his wheelchair. The next day, he was propped on some mats in a semistanding position. Soon he was standing in his walker. Going from seated to standing in just four days showed good progress, Ambrose said. "Though it may seem like fun and games, the Wii does what more traditional therapies attempt to accomplish"

De Wii wordt ingezet bij patiënten van 7 tot 75 jaar en bij problemen met nieuwe knieën tot multiple sclerose, en blijkt erg effectief. Met als een groot bijkomend voordeel dat patiënten het niet erg vinden om thuis door te gaan met de therapie, omdat het iets is wat ze samen met vrienden en familie kunnen doen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.