Chinees verlost van gigantische gezichtstumor

Vandaag is een historische dag voor Huang Chuncai. De 31-jarige Chinees liep maar liefst 27 jaar rond met een enorme tumor aan zijn hoofd, vandaag is deze verwijderd.

Huangs tumor woog maar liefst vijftien kilo en mat 57 centimeter. De omtrek van het ding bedroeg maar liefst 97 centimeter. Ondanks dat de tumor niet kwaadaardig was, beperkte de tumor de Chinees in het dagelijks leven behoorlijk. Zo kon hij slechts met één oog zien, was zijn linkeroor naar zijn linkerschouder gedrukt, was zijn ruggengraat vervormd en had hij geen tanden meer.

Maar liefst tien doktoren en verpleegkundigen waren vandaag in het Fuda Kanker Ziekenhuis in de stad Guangzhou aanwezig bij Huangs operatie. Omdat het gezwel vol zat met bloedvaten, was de voornaamste zorg voor de artsen dat de Chinees last van bloedverlies zou krijgen. Daarom werd de tumor volgens arts Niu Lizhi uit voorzorg bevroren.

Huang heeft sinds zijn vierde levensjaar last gehad van de tumor. De slechts 135 centimeter kleine Chinees werd door het gezwel ernstig beperkt in zijn eten, horen en spreken. Als alles volgens plan verloopt, wordt Huang over een maand weer thuis verwacht.


Filmpje van de Chinees met de enorme tumor