[Upd] Reacties dopingschandaal

Olga (Nuongirl)
Theo de Rooij heeft geschokt gereageerd op het bericht dat Alexandre Vinokourov is betrapt op bloeddoping.

"Ik ben sprakeloos", aldus de directeur van de wielerploeg van Rabobank. "Ik kan niet beschrijven hoe ik hier al drie weken rondloop. Er zijn krachten losgekomen die boven onze hoofden uitstijgen. Het is bizar hoeveel uitslagen van dopingcontroles via de pers naar buiten komen. Dat was ook al zo tijdens de Ronde van Italië. Het gaat maar door. Vooral de Franse pers neemt in de Tour een zeer agressieve houding aan, zo merkten wij aan de benadering van Michael Rasmussen. Die zaak zal nu wel naar de achtergrond worden gedrukt," aldus De Rooij die oordeelde dat het bericht rond Vino wederom grote schade aan de wielersport zal toebrengen. "Het dopingsysteem is aan een zeer grondige herziening toe. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Dit kun je onmogelijk overlaten aan wielerploegen die onderling praten over ethiek."

Update

Naast Theo de Rooij hebben andere betrokkenen bij het wielrennen ook een reactie gegeven, hieronder een overzicht.

Jean-François Pescheux (organisatie Tour de France): "De Tour is nog maar eens het grootste slachtoffer. Over 5 jaar zal iedereen herrineren dat Vinokourov in de tour doping heeft gebruikt. Het is nog maar eens de Tour de France die de slag incasseert. Maar dit bewijst ook dat de controles werken en dat er geen plaats is voor valsspelers."

David Millar (renner Saunier Duval): "Jezus Christus, ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit maakt me zo triest. Ik denk dat ze het nooit zullen begrijpen. En dan nog een van mijn favoriete renners. Dit mag je het wielrennen, de propere renners en de Tour niet aandoen. Ik wil dat de mensen geloven in de Tour."

Eric Boyer (manager Cofidis): "Dit is gewoon walgelijk. Ik hoop niet dat hij zo laf is om te ontkennen. Ik hoop dat hij zegt wie hem geholpen heeft, wie meegewerkt heeft aan deze smerigheid. Want dit heeft hij niet alleen gedaan."

Roger Legeay (manager Crédit Agricole): "Dit is gewoon afschuwelijk! Hoe ver zijn ze bereid te aan? Nu moeten al die charters, al die ethische codes, die in de laatste jaren opgesteld zijn, toegepast worden. Nu moeten we hard optreden. Buiten met die smeerlappen!"

Marc Madiot (Manager Française des Jeux): "Dit verrast me niet."

Christian Prudhomme (Tour-directeur): "Alexandre Vinokourov heeft Russisch roulette gespeeld."