Man geeft 146.000 euro uit aan avondje stappen

Icoon Opmerkelijk Een zakenman uit het Midden-Oosten heeft afgelopen weekend ruim 146.000 euro uitgegeven tijdens een 5 uur durend, uit champagne en wodka bestaand drankfestijn in een Londense nachtclub. Volgens Fraser Donaldson, woordvoerder van nachtclub Crystal en reeds twintig jaar actief in het vak, was dit de grootste rekening die hij ooit had gezien.

De onbekende zakenman kwam de nachtclub, die ook regelmatig wordt bezocht door prins Harry, rond middernacht binnen met wat vrienden. Het gezelschap, bestaande uit negen mannen en negen vrouwen, bestelde in eerste instantie een fles wijn van zo'n 30 euro. Maar het duurde niet lang, of hij begon 'Magnums' (anderhalveliterflessen) Dom Perignon te bestellen, à 850 euro per stuk. Toen dat ook begon te vervelen, stapte het gezelschap maar over op 'Methuselah's', flessen Cristal Champagne ter grootte van acht normale flessen, ter waarde van een slordige 35.000 euro.

De festiviteiten werden afgesloten met een toepasselijk nachtmutsje: een 'Methuselah' met Belvedere wodka, welke 'slechts' 1650 euro kostte. "Hij zei gewoon: 'laat de drank maar komen'," zei de woordvoerder van de club.

Toen het tijd was om naar huis te gaan, om 5 uur 's ochtends, was de rekening opgelopen naar 81.471,50 Britse Pond. Dat was echter nog zonder belasting en servicekosten, waardoor het totaal uiteindelijk opliep tot 105.805,28 Britse Pond, ofwel 146.423,03 euro. Deze rekening was inclusief zes glazen cola.