Weer homo's belaagd in Amsterdam

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft vandaag laten weten dat er in de hoofdstad wederom homo's zijn aangevallen. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Toen werden twee homofiele mannen in het 'cruisegebied' Nieuwe Meer/Oude Haagseweg lastig gevallen door groepjes jongeren.

EÚn van de mannen raakte daarbij ernstig gewond. Rond 02.30 uur liep het 48-jarige slachtoffer op een parkeerplaats bij de ingang van het park. Er kwamen drie jonge mannen op hem aflopen, onder wie een blonde man in een oranje t-shirt. Ze scholden hem uit voor ''vuile smerige homo''. De blonde van het drietal gooide hem tegen de grond, trapte op hem in en sloeg hem met een stok.

Daarna doorzocht de dader de kleding van het slachtoffer op zoek naar een telefoon en geld. Na enige tijd drongen de twee andere mannen bij de blonde aan om het geweld te staken en zijn zij zonder buit vertrokken.

Later die nacht werd een andere homoseksuele man op dezelfde locatie belaagd door vijf blanke mannen. Toen zij hem aanvielen, verweerde hij zich door ÚÚn van de daders te slaan. Hierna zag het slachtoffer kans te vluchten.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.