Trein staat twee uur stil op brug

Icoon VervoerTientallen mensen hebben gisteren aan het begin van de avond twee uur lang vastgezeten in een intercity. De trein stond stil op de spoorbrug over het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. Er was iemand voor de trein gesprongen.

Het hele treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Kruiningen werd stilgelegd. Aanvankelijk was het de bedoeling om de mensen uit de trein te halen en met bussen verder te vervoeren, maar daar werd van afgezien. "Vanwege de situatie ter plekke konden de reizigers niet worden geëvacueerd. De trein stond op een dijkdeel, waardoor ze een stuk naar beneden zouden moeten klauteren. Dat houdt een risico in. Bovendien konden de bussen er ook niet makkelijk komen. Het zou allemaal erg omslachtig worden, dus is er besloten om door te rijden zodra dat kon", aldus een medewerker van ProRail.

Volgens een van de passagiers van de trein werden ze goed op de hoogte gehouden. Zelf heeft hij niets van de aanrijding gezien. "Toen de trein afremde dacht ik: kijk maar niet uit het raam, er komt waarschijnlijk iets langs", zegt de 21-jarige Robin Ottenhof.

Tegen half negen gisteravond kon het treinverkeer weer worden hervat.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.