Alonso mag weg bij schuld McLaren

Sander (sanger)
Fernando Alonso mag vertrekken bij McLaren indien de renstal schuldig wordt bevonden in de spionagezaak. Dat melden diverse Spaanse media. Imagoschade zou daarvoor de hoofdreden zijn, maar ook het feit dat Alonso dan geen kans meer heeft op de wereldtitel zou meespelen.

Donderdag moet McLaren zich verantwoorden voor de World Motor Sport Council. Er is reeds gedreigd met puntenaftrek voor de constructeur, voor de coureurs of in het uiterste geval volledige uitsluiting van het kampioenschap. Een ramp voor Alonso, die volop in de strijd is voor de titel. McLaren zou bij de Spanjaard nog niet genoeg krediet hebben opgebouwd om hem te behouden.

Naar verluidt zou Renault de grootste gegadigde zijn om de Spanjaard weer in dienst te nemen. Alonso nam eind vorig seizoen afscheid van Renault, waar hij twee wereldtitels won. De regerend wereldkampioen was toe aan een nieuwe uitdaging, die hij vond bij McLaren. Sinds het vertrek van de Spanjaard is Renault echter ver afgezakt, waardoor het voor Alonso een uitdaging zou kunnen zijn om Renault terug te brengen aan de top.