FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 juli 2007

Meer tracks voor en screens van Rock Band

Er waren al vier Rock Band-tracks bekend, maar we weten inmiddels nu van nog vier andere tracks:
Mountain - Mississippi Queen
The Hives - Main Offender
David Bowie - Suffragate City
Blue Oyster Cult - Don't Fear the Reaper

Hoewel Harmonix en MTV er alles aan doen om zo veel mogelijk originele tracks te verkrijgen, blijkt dat in de praktijk toch niet zo makkelijk. Van de tot nog toe bekende tracks zullen Mississippi Queen van Mountain en Paranoid van Black Sabbath covers zijn. De overige tracks die momenteel bekend zijn, zullen wel allemaal original recordings zijn.

De andere tracks die al bekend waren zijn Won't Get Fooled Again van The Who, In Bloom door Nirvana, Say it Ain't So van Weezer.






De oplettende user had natuurlijk aan de screens gezien dat The Ramones ook hun opwachting zullen gaan maken in de game met Rockaway Beach. Helaas is het niet bekend of het om een original recording of een cover gaat.

Eddy Zoëy vergelijkt Nederlanders met Duitsers

Als de populaire BNN-presentator Eddy Zoëy in het buitenland is, vindt hij het erg lastig om de Nederlanders er tussenuit te pikken. "Als je Nederlanders ziet in het buitenland, zouden het net zo goed Duitsers kunnen zijn. Ze zijn gewoon heel erg blank." Zoëy trekt er een maand lang met zijn camper op uit voor zijn programma 'Nu we er toch zijn: op vakantie'. Hij hoopt dan ook dat Nederlanders zo gastvrij zijn hem onderdak te verlenen.

De reis voert de presentator de hele maand juli langs plekken als Marbella, Torremolinos, Alicante, Benidorm, Blanes en Lloret de Mar. "Ik hoop dat we ook bij echte Spanjaarden terecht komen. Ik ken geen Spaans en mijn cameraman en geluidsman ook niet, dus dan ligt de lat hoger", aldus de veertigjarige Zoëy.

Het nieuwe programma is een zomervariant op het programma 'Nu we er toch zijn'. In dat programma gaat de presentator samen met zijn geluidsman en cameraman in diverse gemeenten de gastvrijheid testen. Zo moeten ze twee keer zien te overnachten, gaan ze bij de burgemeester op visite en proberen ze een auto te lenen. De meeste Nederlanders zijn volgens Zoëy aardig gastvrij. "Als je aanbelt mag je bij de meeste mensen wel eten of slapen. In de zomervakantie is dat waarschijnlijk nog makkelijker."

Toch was het tijdens sommige slaapfeestjes behoorlijk afzien. "Het is wel eens gebeurd dat we met zijn drieën op een luchtbedje moesten liggen", zegt hij. "Maar wij kijken een gegeven paard niet in de bek."

Het is nog onzeker of de vakantieversie, die vanaf 21 augustus is te zien, nog een vervolg krijgt. Vorig jaar november is Eddy namelijk vader geworden van een zoontje. Fender is de naam van de spruit. "Het is waanzinnig om vader te zijn, dus als er meerdere komen vind ik dat prima", zo verklaart hij. "Om er eentje achter te laten is al heavy. Bij drie is dat drie keer zo zwaar. Dus als er meer kinderen komen, denk ik dat ik ook wat rustiger vaarwater moet opzoeken qua werk."

Bekijk het dynamische weersysteem van PGR 4

Op de website van Bizarre Creations is wat nieuwe informatie verschijnen met betrekking tot Project Gotham Racing 4, en wel over het dynamische weersysteem.

Hier kun je de verschillende weertypes bekijken en tegelijkertijd kleine stukjes van tracks bewonderen. Ook is er een mysterieuze stad te zien, volgens de bron gaat het hier om Macau.Verder is er ook in groot screenshot vrijgegeven, met daarop de mysterieuze stad, door Bizarre en die kun je hieronder zien.

Gauw bekijken dus!



Naughty Dog aan de sequels

Terwijl Naughty Dog hard op weg is om Uncharted op tijd af te leveren, is er al lang en breed besloten dat er een vervolg gaat komen. Christophe Balstre heeft dat laten weten in een interview. Dat is tegelijk de reden waarom men zo veel aandacht aan het eerste deel besteedt; om een goede basis neer te leggen om straks op verder te gaan.

Gevraagd naar het dynamische duo dat jarenlang de PS2 teisterde, antwoordde Balstre dat Jak & Daxter hun terugkeer zullen maken.

60 procent minder hiv-patiënten in India

Icoon OnderzoekIn India wonen minder dan 2,5 miljoen mensen met hiv of aids. Tenminste, dat beweert een anonieme ambtenaar woensdag aan de vooravond van de presentatie, vrijdag, van een nieuw onderzoek.

Het recente aantal zou bijna 60 procent lager zijn dan de eerdere schatting van de Verenigde Naties van 5,7 miljoen mensen. India staat hoog op de lijst van landen met hiv-positieve inwoners, maar het onvoorstelbare lagere aantal zou India onder Zuid-Afrika en Nigeria plaatsen.

De VN baseerden hun cijfers op diverse sites waarop de uitslagen van testen op bloedmonsters staan. De bloedmonsters die over een periode van vier maanden genomen werden, komen van diverse groepen mensen zoals zwangere vrouwen, drugsgebruikers en prostituees.

Het Nationale Familie Gezondheids Onderzoek in India, dat ondersteund wordt door ontwikkelingsorganisatie USAID, onderzocht bloedmonsters van 102.000 mensen uit de hele bevolking. Hieruit zou blijken dat het aantal van 5,7 miljoen veel te hoog is.

Nieuwe recordhouder hotdogs vreten

Icoon ShockingHet is de Japanner Takeru Kobayashi dit keer niet gelukt om zijn wereldtitel hotdogs vreten te behouden. De 29-jarige hotdogfiel behaalde zes keer achter elkaar de wereldtitel, maar dit keer moest hij het afleggen tegen de 23-jarige Joey Chestnut uit Californië (VS). De 23-jarige hotdogfiel werkte binnen twaalf minuten maar liefst 66 hotdogs naar binnen. Kobayashi werkte in hetzelfde tijdsbestek een ‘luttele’ 63 hotdogs naar binnen.

De wedstrijd wordt naar jaarlijkse gewoonte op de Amerikaanse nationale feestdag gehouden, en wordt georganiseerd door de New Yorkse snackbarketen Nathan’s. Dit jaar kwamen er 30.000 hotdogfielen opdraven om hun spijsvertering op de proef te stellen. Kobayashi vestigde in 2006 nog een record door 53¾ hotdogs naar binnen te werken. De eerste wedstrijd werd georganiseerd op 4 juli 1916. Toen wilden vier immigranten op die manier uitmaken wie van hen het meest patriottisch was. Toen had de winnaar nog ‘maar’ 13 hotdogs naar binnen gewerkt.

And the winner is....

Vrouw neergestoken: mensen shoppen door

Icoon ShockingEind juni is een vrouw neergestoken in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Kansas. In plaats van het alarmnummer te bellen, hebben omstanders haar genegeerd terwijl zij minutenlang bloedend op de grond lag. Wel namen mensen foto’s van haar met hun telefoon. LaShanda Calloway is later aan haar verwondingen overleden in het ziekenhuis. Zij is 27 jaar geworden.

Het voorval ging vrij onopgemerkt voorbij totdat er een column verscheen van Dennis McCormick in de krant Wichita Eagle. “Dit is misselijkmakend. Hoe kun je iemand bloedend op de grond laten liggen?” Politiewoordvoerder Gordon Brassham zegt dat de beelden uit het winkelcentrum schokkend zijn. “Het is ongelooflijk dat mensen een jonge bloedende vrouw kunnen negeren”. In de tussentijd zijn er twee arrestaties verricht. FoxNews meldt dat er onderzocht wordt of omstanders kunnen worden aangehouden.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Gewond na ontploffende croftybom

Icoon OpmerkelijkTijdens het spelen met een croftybom zijn vanavond drie tieners gewond geraakt. De drie tieners uit Hendrik-Ido-Ambacht waren in de avond aan de Van Polanenstraat aan het experimenteren met de bom, tot hij opeens ontplofte.

Na de ontploffing zijn de jongens, met de leeftijd tussen 12 en 15 jaar oud, met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling in het ziekenhuis verwacht de politie de drie uit te kunnen horen.

De FOK!sport Tourmanager is er weer!

Het heeft even geduurd maar de FOK!sport Tourmanager is er weer! Door wat problemen is de manager iets later dan vooraf gepland was officieel geopend. De opzet van de manager is hetzelfde als voorgaande jaren, net als de spelregels. Door de recente dopingschandalen en verdachtmakingen was het afwachten wie er wel en niet mee zouden gaan naar Frankrijk. Het is van belang om goed in de gaten te houden welke renners nog voordat de Tour officieel start niet mee zullen doen. Tot zaterdag 7 juli 11.00 uur kan er nog gratis worden gewisseld voor de eerste ritten. Voor de beste spelers zijn er drie FOK! t-shirts te winnen.

Klik hier om je direct aan te melden en veel plezier met de Tourmanager. Let op: De mensen die zich al hadden ingeschreven zullen dat nogmaals moeten doen. Misschien hadden jullie al ervaren dat het gratis wisselen niet mogelijk was. Om dat probleem op te lossen moesten alle aanmeldingen gewist worden, helaas.

Tientallen al-Qaeda-verdachten gearresteerd

Icoon TerrorismeJemenitische autoriteiten hebben tientallen mensen gearresteerd die ervan verdacht worden banden te hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda. Dat zeiden veiligheidsbronnen woensdag.

Maandag werden zeven Spaanse toeristen en twee Jemenieten gedood bij een zelfmoordaanslag. President Ali Abdullah Saleh verdenkt al-Qaeda van de aanslag. Hij loofde een beloning van 75.500 dollar uit (55.500 euro) voor informatie die leidt tot de aanhouding van militanten die achter de aanslag zitten.

Een veiligheidsbron zei maandag dat de pleger van de laatste aanslag mogelijk een van de dertien leden van al-Qaeda is die in 2006 ontsnapten uit de gevangenis.

De FOK!sport Tourmanager is er weer!

Het heeft even geduurd maar de FOK!sport Tourmanager is er weer! Door wat problemen is de manager iets later dan vooraf gepland was online gekomen. De opzet van de manager is hetzelfde als voorgaande jaren, net als de spelregels.
Door de recente dopingschandalen en verdachtmakingen was het afwachten wie er wel en niet mee zouden gaan naar Frankrijk. Het is van belang om goed in de gaten te houden welke renners nog voordat de Tour officieel start niet mee zullen doen. Tot zaterdag 7 juli 11.00 uur kan er nog gratis worden gewisseld voor de eerste ritten. Voor de beste spelers zijn er drie FOK! t-shirts te winnen.

Klik hier om je direct aan te melden en veel plezier met de Tourmanager. Let op: De mensen die zich al hadden ingeschreven zullen dat nogmaals moeten doen. Misschien hadden jullie al ervaren dat het gratis wisselen niet mogelijk was. Om dat probleem op te lossen moesten alle aanmeldingen gewist worden, helaas.

Roef in zee met producer van Jannes

Roef, de mannelijke helft van het eens zo succesvolle duo Roef en Marian, is vanavond de studio ingedoken met Martin Sterken. Sterken is de drijfveer achter artiesten als Jannes en Burdy.

Roef en Marian, die onlangs uit elkaar gingen, gaven gisteren hun laatste afscheidsconcert. En nu staat het drukke baasje dus alweer in de studio. No hard feelings dus.

De uit Valthermond afkomstige Sterken schreef voor Roef het nummer 'Jump maar op'. Hiermee haakt Roef in op de jumprage die ons land momenteel teistert. "Een mix tussen jumpstyle en après ski", verduidelijkt Sterken.

De componist is wel eerlijk als het gaat om de zangkwaliteiten van zijn nieuwe oogappel. "Roef is natuurlijk geen Pavarotti, maar een echte entertainer. Dit nummer past precies bij hem."

De fans moeten nog even geduld hebben. Over twee weken is Roefs nieuwe single bij de betere platenboer verkrijgbaar.

Ouders laten kind achter

Icoon BuitenlandsOp 26 juni werd kleine Ryan achtergelaten in een fastfoodrestaurant in Frankrijk. Ryan is 3 of 4 jaar. Hij viel op in het restaurant omdat hij enige tijd helemaal alleen aan een tafeltje zat. Het personeel schakelde de politie in, die meteen een onderzoek is gestart. Tot op heden zijn de ouders nog niet gevonden, maar de politie is met de zaak bezig. Ryan was normaal gekleed, verkeert verder in goede gezondheid en babbelt er lustig op los. Behalve over één onderwerp: zijn familie. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hij niet is mishandeld.

Dankzij surveillancebeelden die er op die dag zijn gemaakt heeft de politie met vrij grote zekerheid de moeder aan kunnen wijzen. Getuigen hadden zich gemeld en zijn gehoord, andere onderzoeken zijn nog in volle gang. Als de ouders gevonden worden, kunnen zij worden vervolgd voor verwaarlozing van een minderjarig kind onder de vijftien jaar, hetgeen een gevangenisstraf kan opleveren van zeven jaar en 100.000 euro boete.


Dit is Ryan, maar waar zijn zijn ouders?


Krajicek verliest ook in het dubbel

Michaëlla Krajicek is op Wimbledon ook uitgeschakeld in het gemengd dubbelspel. Eerder op de dag wist ze zich ook niet voor de halve finales van het enkeltoernooi in Engeland te plaatsen. De Nederlandse verloor namelijk van Marion Bartoli.

Krajicek was in het gemengd dubbeltoernooi actief met haar partner Martin Damm uit Tsjechië. In de eerste ronde trad het duo aan tegen de Braziliaan Marcelo Melo en de Oostenrijkse Tamira Paszek. Na drie sets was het pleit beslecht: 2-6, 7-6, 4-6.

Vijfjarige verslaat hondsdolle vos

Icoon Opmerkelijk Een vijfjarig jongetje uit Cleveland (Amerika) heeft de bewondering van vele mensen geoogst. Hij wist met zijn jonge leeftijd en 28-kilo zware lichaamsgewicht een hondsdolle vos door middel van een houdgreep in bedwang te houden. Dit ondanks dat hij aangevallen en gebeten werd door de vos. Zelf verklaart Rayshun McDowell: "Ik wilde mijn broertje beschermen". Omdat de vos volgens de overheid besmet was met hondsdolheid wordt de knul hier nu voor behandeld met medicijnen.

Shinda Linder, de moeder van het kind, vertelt: "Ik keek uit het raam en zag dat Rayshun de vos in zijn nekvel beet had en bezig was om hem tegen de grond aan te drukken. Ik kon mijn ogen niet geloven". Zijn grootmoeder Sarah Linder zegt: "Het is een stoere knul, hij klaagde meer over de tetanusinjectie dan over de beet van de vos".

Rayshuns stiefvader verklaart dat hij de jongen van de vos aftrok en het dier wegschopte. Het dier bleef echter aanvallen. Een buurman zou drie keer op het dier geschoten hebben met een handvuurwapen, echter zonder resultaat. "Ik moest het dier de schedel inslaan met een stok die ik uiteindelijk vond in de tuin. Pas toen kon ik het dier doden", zo verklaart Thompson.

Eerder die dag was er al een melding geweest van een vos die een 6-jarig meisje aangevallen had. Ook zij krijgt een tetanusbehandeling. Hoewel onbevestigd, is het niet ondenkbaar dat het om dezelfde vos gaat. De 5-jarige blijft nuchter over het beschermen van zijn twee jaar oude broertje: "Ik wist dat hij hulp nodig had, ik deed het gewoon".

Collen mag weg bij Feyenoord

Pieter Collen heeft van zijn werkgever Feyenoord te horen gekregen dat hij uit mag kijken naar een nieuwe club. Dit liet zijn zaakwaarnemer, Mohammed Sinouh, vandaag weten. Bert van Marwijk, trainer van de Rotterdammers, heeft namelijk aangegeven andere spelers op die plaats te posteren.

De voorkeur van de oefenmeester ligt bij Dwight Tiendalli en Theo Lucius. Verder zou ook Serginho Greene nog op die positie kunnen spelen. "Het lijkt mij vanzelfsprekend dat Pieter gewoon met de eerste selectie meetraint, hij heeft nog een contract voor één jaar. We kregen pas laat te horen dat er voor hem geen plaats meer was, toen de club Bert van Marwijk had aangesteld. Ik vind dat nogal kort dag", aldus Sinouh. De zaakwaarnemer baalt er namelijk van dat Feyenoord pas zo laat liet weten dat Collen niet meer in de plannen van de club voorkomt.

Tot nu toe is er nog geen enkele club geweest die zich heeft gemeld voor de speler. De laatste jaren waren overigens niet aan Collen besteed. Hij stond voornamelijk aan de zijlijn met allerhande blessures. Sinouh: "Ik hoop niet dat Feyenoord denkt dat ik een wonderdokter ben die een speler die het laatste jaar weinig aan spelen is toegekomen, zo maar even wegzet. Ik was toch al van plan om Peter Bosz te bellen om met hem over deze situatie te praten."

Man bijt hond dood

Icoon OpmerkelijkEen man in de Chinese provincie Hebei heeft een hond doodgebeten die zijn pup aanviel. Dat meldde een lokale krant woensdag.

Wakker geworden door het gejank van de puppy probeerde eerst een dorpsgenoot de woeste hond weg te jagen door watermeloenen te gooien. Toen dat niet hielp, wierp de eigenaar van de pup zich op de hond en zette hij zijn tanden vast in de nek van het dier.

De hond en de man rolden in hun gevecht volgens de krant bijna tien minuten over de grond, totdat de man het beest wist dood te bijten.

'Roma akkoord met Real over Chivu'

Real Madrid is er in geslaagd om overeenstemming te bereiken met AS Roma omtrent Christian Chivu. De geruchten gaan dat de Spaanse club ongeveer achttien miljoen euro voor de verdediger van AS Roma op tafel willen leggen.

Chivu moet nu zelf gaan bepalen of hij volgend seizoen voor Real Madrid uit wil komen. De verdediger heeft inmiddels al een gesprek gehad met De Koninklijke, maar deze bieden nog geen garantie voor een definitieve overgang. AS Roma maakte onlangs bekend dat FC Barcelona een 'interessant bod' heeft gedaan, waardoor er voor de Madrilenen toch nog een kaper op de loer ligt.

De strijd tussen FC Barcelona en Real Madrid werd de derde kandidaat, Internazionale, teveel en haakte af. De Italianen waren de grootste kanshebber, aangezien zij al een mondeling akkoord met Chivu hadden bereikt. Toch ging de transfer uiteindelijk niet door, omdat de twee Spaanse clubs een miljoenenslag aan het uitvechten waren.

Nadal boos op leiding Wimbledon

Rafael Nadal heeft genoeg van de organisatie van Wimbledon. De Spanjaard snapt namelijk niet dat de leiding van het tennistoernooi in Engeland vorige week zondag, die al lange tijd als traditionele vrije dag geldt, niet had geschrapt.

Nadal is vier dagen bezig geweest om af te rekenen met zijn tegenstander Robin Söderling. Door deze overwinning bereikte de nummer twee van de wereldranglijst de vierde ronde. "Het geeft me veel vertrouwen dat ik de partij toch nog heb gewonnen, maar ik voel me wel erg moe nu. Ik moet nu iedere dag een wedstrijd spelen als ik de finale wil halen, terwijl Roger Federer door de blessure van Tommy Haas sinds zondag al vakantie heeft."

"Dit had niet hoeven gebeuren, als we gewoon op zondag hadden gespeeld", vervolgt Nadal. De Spanjaard is vooral boos, vanwege het feit dat de organisatie van Wimbledon dinsdagavond besloot niet meer te spelen. Dit kwam vanwege het slechte weer, wat het toernooi al sinds de start teistert.

"Om 20.10 uur scheen de zon en hadden we nog een uur kunnen spelen", aldus Nadal. "Dit is heel lastig voor de spelers, maar ik denk dat ze hier niet al te veel met de belangen van spelers bezig zijn."

Jongens pikken transseksuele hoer op

Icoon ShockingTwee zeventienjarige mannen uit Ohio in de Verenigde Staten hadden zin in een trio met een aantrekkelijke dame en pikten daarom een mooie vrouw op. Alles verliep prima tot de schone dame haar bikinibroekje naar beneden trok. In plaats van vrouwelijke geslachtsdelen hing daar toch echt een penis. Daarop werd de transseksueel mishandeld.

De mannen waren tijdens de mishandeling zeventien jaar. De transseksueel zou vrijwillig in de auto zijn gestapt, waar ze orale seks hadden op de achterbank. Toen ze naar het strand van West Palm Beach reden, waar de twee jongens een trio in gedachten hadden, kwam de aap uit de mouw.

Een getuige zag een van de jongens om hulp roepen. Vervolgens sleurden de tieners de transseksueel door het zand en gaven haar een paar stevige opdonders. Een van de jongens heeft een andere lezing. De transseksueel zou hem juist gedreigd hebben te vermoorden als hij zou vertellen wat er was gebeurd. Zijn vader wil dat de transseksueel wordt aangeklaagd voor seks met een minderjarige. Beide jongens zijn inmiddels achttien geworden.

Bommelder krijgt jaar gevangenisstraf

Icoon MisdaadDe Middelburgse rechtbank heeft een man uit het Zeeuwse Hulst veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Zes daarvan zijn voorwaardelijk. De bommelder krijgt een proeftijd van drie jaar.

In maart van dit jaar bedreigde de 34-jarige Hulstenaar de directeur van Woonstichting Hulst. De man meldde ook dat in zijn huis explosieven zouden liggen. 53 bewoners werden toen geëvacueerd. Naderhand bleek er niets van zijn beweringen te kloppen. De rechtbank heeft de man uit Hulst verminderd toerekingsvatbaar verklaard.

Gezocht: nieuwe bloggers.

Ja jij, je zit hier op de blog dus je hebt al wat tijd die je over hebt. We zoeken versterking voor ons team. We hebben een dagelijkse stroom aan submits die we keuren en als ze nieuw en de moeite waard zijn plaatsen op dit wonderlijk schoon stukje interweb. Met de vakantie in het vooruitzicht en ook nog eens de hoeveelheid submits zitten we echter met een klein personeelprobleem. We zoeken dus nieuwe mensen die dit op zich kunnen nemen.

Een ander deel van de versterking die we zoeken is hulp voor het 'spelletjes team' op dit moment hebben we cptmarco en Quannum die dagelijks op gezette tijden spelletjes neerzetten voor ons zo gewaardeerde publiek, daar willen we graag een spelletjes expert bijhebben.

Ben jij hier in geïnteresseerd en wil je graag deel uitmaken van dit geweldige foutloze en fantastische blogteam dat de beste blog ter wereld vult met linkjes, of misschien van ons dat team maken. Dan horen we graag van je. Mailen kan naar weblog@fok.nl en we verwachten je email met wat voorbeeldjes voor de 14e binnen.

Ow, trouwens, het verdient geen kloot, je krijgt alleen maar een berg waardering van de crew en de gebruikers.

Effect van Nectar in Haze screens

Vanuit Engeland verwachten we van de makers van Time Splitters de futuristische schooter Haze, welke een timed exclusive zal zijn voor de PS3.

In deze shooter zal het niet alleen mogelijk zijn om mensen aan gort te schieten, het is ook mogelijk om jezelf een drug toe te dienen, Nectar, om op deze manier beter te kunnen presteren. Het nadeel is echter dat een overdosis Nectar kan leiden tot verlies van controle over je lichaam, zo zal je bijvoorbeeld geen onderscheid meer kunnen maken tussen teamleden of slechteriken.

Hoe dit in beeld is gebracht is vanaf vandaag duidelijk, op de onderstaande screens valt namelijk het effect van een juiste of een te hoge dosis Nectar te zien.


Naast deze educatieve screenshots zijn er ook nog twee normale screens uitgekomen en een heleboel artwork:










De game wordt 23 november op de PS3 verwacht, wanneer de PC en 360 versie verwacht worden is voorlopig nog niet bekend.

Dj's van Caz! vast in de lift

Icoon RadioTwee dj's van radiozender Caz! hebben vanochtend hun programma moeten staken. Ze zaten namelijk vast in de lift. Albert-Jan Sluis en Jeroen Kijk in de Vegte wilden even een sigaretje gaan roken, toen ze vast kwamen te zitten. Dj Maurice Verschuuren, die eigenlijk pas om 09:00 uur moest beginnen, nam het van ze over.

Rond 08:20 uur kwamen de twee vast te zitten. "Iets na negen uur zijn ze bevrijd uit de lift", zegt Maurice Verschuuren. Nadat ze bevrijd waren, hebben ze geen radio meer gemaakt. "Na 09:00 uur hebben ze niks meer gedaan, toen ben ik gewoon verder gegaan", zegt Maurice.

Met dank aan albieman voor de submit.

Chinese pinguïns stinken uit hun bek

China maakt net als wij nu een regenseizoen door. En om te voorkomen dat pinguïns tijdens deze periode ziek worden, voert de dierentuin van Shanghai hun knoflook. Met deze gezonde lekkernij zouden ziekten aan de luchtwegen en maag- en darmproblemen kunnen worden voorkomen.

De zwartwitte vogels zijn heel tere beestjes. Dit wordt veroorzaakt door een schimmel die in hun hok voorkomt en vooral bij nat weer extra schadelijk is voor de gezondheid. Maar aangezien pinguïns heel kieskeurige eters zijn, valt het niet mee de dieren de knoflook te voeren.

Daarom passen de oppassers een truukje toe. Ze verstoppen dagelijks drie tot vier teentjes knoflook in een paar vissen, en geven de vis vervolgens aan de pinguïns. Naast knoflook krijgen de zwemmers ook tweemaal daags een zonnebad om hen in goede conditie te houden.

Vuurwerkramp Enschede wordt opera

Grote waargebeurde rampen doen het altijd goed in films. Zo zijn 9/11 en het zinken van de Titanic al eens verfilmd. Maar een opera over een ramp, dat is nieuw.

Het is alweer zeven jaar geleden dat een ontplofte vuurwerkfabriek een hele woonwijk wegvaagde, met tientallen doden als gevolg. En nu ziet een operagezelschap zijn kans schoon het leed in een opera te verwerken. "Het wordt een universele opera over het verwerkingsproces en de wederopbouw van een stad, die getroffen is door een ramp of aanslag", zo vertelt een woordvoerder van de gemeente Enschede, waar de ramp destijds plaats had.

Het muziekstuk zal de naam Roombeekopera dragen, als eerbetoon aan de getroffen wijk Roombeek. Dertien mei 2010, exact tien jaar nadat SE Fireworks ontplofte, zal het stuk in Enschede worden opgevoerd.

Maar men denkt al verder dan het Twentse Enschede. Zelfs Amerika lonkt al. Overal kan het stuk worden opgevoerd, al liggen steden waar eerder een ramp plaatsvond natuurlijk voor de hand. Zo heeft men al contact gehad met de stad New York, om een soortgelijk stuk op te voeren met als thema het instorten van de Twin Towers.

Het produceren van de opera kost zo'n acht ton in euro's. De helft hiervan wordt betaald door de gemeente Enschede, de rest van het geld moet door middel van de kaartverkoop worden betaald.

Amsterdamse Spongebob maakt Chinezen woedend

De Chinese ambassade in ons land is op z'n zachtst gezegd niet blij met een filmpje van Spongebob, die door Amsterdamse handen is geschapen. De als Chinees vermomde Spongebob wordt in het filmpje behandeld als een slaaf. Terwijl hij naar het werk loopt, groet hij vriendelijk met "goedemorgen tanks, goedemorgen Chinese Muur, goedemorgen nog meer tanks"

Als Patrick, de beste vriend van de vrolijke spons, het besluit neemt een snipperdag op te nemen, is de spons stomverbaasd. "Wat?! Eén dag vrij?! Stop met het maken van grappen voordat iemand je hoort, gek!", antwoordt hij.

Het anti-Chinese filmpje is een ware hit op YouTube. Het staat nu al in de top tien van meest besproken filmpjes aller tijden op de videosite.



Het omstreden filmpje

Petacchi niet in de Tour

Alessandro Petacchi zal komende zaterdag niet in de Tour de France starten. De aanklager van het Italiaans olympisch comité (CONI) eiste namelijk een jaar schorsing tegen de renner van Milram.

De wielerploeg nam geen enkel risico en haalde de sprinter uit de Tourploeg. Pettachi wordt vervangen door Andrei Grivko uit Oekraïne. Tijdens de Giro d'Italia is namelijk gebleken dat de Italiaanse renner een te hoge salbumatolconcentratie in zijn lichaam had.

Doordat de aanklager een schorsing van een jaar eiste, is Petacchi de volgende wielrenner die in een dopingzaak is verwikkeld. Bovendien was de kans zeer groot geweest dat hij de Ronde van Frankrijk niet uit zou mogen rijden.

Koreaans leger traint met spel StarCraft

Het leger van Zuid-Korea zal de game StarCraft gebruiken als trainingsmethode. Het strategiespel zou de legereenheden tactisch ondersteunen. Bovendien zouden professionele gamers aangetrokken worden tot een carrière in het leger en zou het goede publiciteit opleveren.

In Zuid-Korea is de game uit 1998 immens populair. Daarom is het misschien niet zo vreemd dat juist StarCraft is gekozen. Omdat Korea een dienstplicht kent komen veel spelers van het spel tijdelijk in dienst van het leger. Koreaanse legerleiders stellen dat deze professionele gamers veel bijdragen aan het leger en wil daarom dat ze permanent aanblijven. Een speciaal e-sports-team bij de luchtmacht zou daarvoor moeten zorgen. Mogelijk volgen ook de Koreaanse marine en de landmacht.

Hoewel Zuid-Korea nog traint met StarCraft 1, is deel 2 al enige tijd in de maak. StarCraft 2 zal in ieder geval in speelbare vorm aanwezig zijn op de Blizzcon, wanneer de game beschikbaar is voor de normale consument is nog onbekend.

Tweedeling in Amsterdam neemt toe

BinnenlandsUit de vandaag gepubliceerde Staat van de Stad IV blijkt dat de tweedeling in Amsterdam de afgelopen twee jaar is toegenomen. Door de aantrekkende economie gaat het goed met de groepen waar het al goed mee ging (met name Nederlanders en westerse allochtonen). Aan de andere kant zijn er groepen waarmee het minder goed gaat of die er zelfs op achteruitgaan. Dit betreft vooral laagopgeleiden en niet-westerse allochtonen.

De werkloosheid onder niet-westerse allochtonen is hoog. Amsterdammers met een Turkse en Marokkaanse achtergrond gaan er in inkomen op achteruit. Het aantal gezinnen dat rond moet komen van een minimuminkomen stijgt.

De tweejaarlijkse monitor geeft een overzicht van de leefsituatie van Amsterdammers. Daaruit blijkt ook dat de leefsituatie van allochtonen van de tweede generatie beter is dan die van de eerste generatie allochtonen. Een goede opleiding, een goed inkomen, contacten met autochtonen en het goed beheersen van de Nederlandse taal zijn bevorderlijk voor het welzijn van allochtonen. Ook de positie van Surinaamse Amsterdammers is de afgelopen twee jaar iets verbeterd.

Top of Flop User's Choice: Who's Your Daddy

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

LennyKravitz's tip was een goeie. Paolo Nutini - Jenny don't be hasty was een top,  dus.

De tip van vanavond is van Irakeez:

"Geweldige muziek en een geile videoclip, wat wil je nog meer?"

Wimbledon: Krajicek onderuit

Icoon WimbledonMichaella Krajicek is er niet in geslaagd om de halve finales op Wimbledon te bereiken. De Nederlandse ging met 6-3, 3-6 en 2-6 onderuit tegen de als achttiende geplaatste Marion Bartoli.

De Française, die in de kwartfinales Jelena Jankovic versloeg, speelde aanvankelijk veel te slordig. Krajicek domineerde en dwong haar tegenstandster met gevarieerd spel tot het maken van fouten. Daarnaast serveerde ze ijzersterk, terwijl de opslag van Bartoli het liet afweten. In de eerste set had Krajicek aan een break in de zesde game genoeg voor de setwinst.

Na de eerste game in het tweede bedrijf lag de wedstrijd twee uur stil vanwege de regen. Die onderbreking deed Krajicek geen goed. Bartoli begon meer het initatief te nemen en de Nederlandse maakte meer fouten. Een break in de vierde game leverde Bartoli de set op.

Krajicek leek zich in de derde set te herpakken, maar ze liet het op de cruciale momenten afweten. Tot 2-2 ging het nog gelijk op, maar daarna brak Bartoli Krajicek tweemaal en was de wedstrijd gelopen.
-
Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Krajicek onderuit tegen Bartoli

Michaella Krajicek is er niet in geslaagd om de halve finales op Wimbledon te bereiken. De Nederlandse ging met 6-3, 3-6 en 2-6 onderuit tegen de als achttiende geplaatste Marion Bartoli.

De Française, die in de kwartfinales Jelena Jankovic versloeg, speelde aanvankelijk veel te slordig. Krajicek domineerde en dwong haar tegenstandster met gevarieerd spel tot het maken van fouten. Daarnaast serveerde ze ijzersterk, terwijl de opslag van Bartoli het liet afweten. In de eerste set had Krajicek aan een break in de zesde game genoeg voor de setwinst.

Na de eerste game in het tweede bedrijf lag de wedstrijd twee uur stil vanwege de regen. Die onderbreking deed Krajicek geen goed. Bartoli begon meer het initatief te nemen en de Nederlandse maakte meer fouten. Een break in de vierde game leverde Bartoli de set op.

Krajicek leek zich in de derde set te herpakken, maar ze liet het op de cruciale momenten afweten. Tot 2-2 ging het nog gelijk op, maar daarna brak Bartoli Krajicek tweemaal en was de wedstrijd gelopen.

Plafond bioscoop ingestort

Icoon OpmerkelijkVanmiddag is in zaal 8 van de Pathé in Groningen een deel van het plafond ingestort. De 40 aanwezige bezoekers zaten rustig Shrek 3 te kijken tot er plotseling wat gekraak vanaf het plafond kwam, niet veel later schoten er ook scheuren. Niet veel later stortte uiteindelijk een deel van het plafond naar beneden. De bezoekers konden gelukkig ongedeerd de zaal verlaten.

De oorzaak van het voorval wordt nog onderzocht. Er waren wel werkzaamheden aan het luchtbeheerssingssysteem bezig, dat zal dan mogelijk de oorzaak kunnen zijn. De bezoekers kregen allemaal hun kaartje terug en kregen ter compensatie een vrijkaartje. De zaal blijft voorlopig dicht. Andere zalen blijven wel gewoon open.
Met dank aan TARAraboemdijee voor de submit.

[upd] TV-fitnesser Noten zocht kinderporno

Icoon JustitieZoals vanochtend al gemeld moest vanmiddag fitnesstrainer Karl Noten, die door de week 's ochtends op Nederland 1 samen met Olga Commandeur voor de AVRO 'Nederland in Beweging' presenteert, voor de rechter verschijnen wegens het in bezit hebben van kinderporno op zijn computer. De 41-jarige Noten, die in zijn woonplaats Harmelen een sportschool runt, liet echter verstek gaan bij de rechtszaak.

De officier van justitie eiste tegen de afwezige Noten een half jaar voorwaardelijke celstraf en 200 uur werkstraf. Volgens het OM heeft Noten eerder toegegeven dat hij een jaar lang op internet op zoek is geweest naar kinderporno. Hij was in het bezit van 9 films, 6 afbeeldingen en 201 kleine fotootjes (zogenoemde thumbnails).

De Utrechtse politierechter doet vanmiddag nog uitspraak. Hoe lang Noten nog op tv te zien zal zijn is onbekend. Maar de AVRO liet vanochtend al weten de zaak op de voet te volgen.

Buiten 'Nederland in Beweging', wat gericht is op de oudere medemens, presenteerde Noten in het verleden voor de TROS op de vroege morgen ook een fitnessprogramma voor kinderen, de KidzClub bij Zappelin op Nederland 3, waar hij de jonge jeugd liet bewegen en dingen leerde over goed en gezond eten.

Update 18.00 uur
De politierechter heeft Noten veroordeeld tot 150 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf. De rechter achtte bewezen dat de fitnesscoach in het bezit was van kinderporno. Noten heeft zich volgens de rechter echter niet schuldig gemaakt aan het verspreiden daarvan. Het OM had hem dat wel ten laste gelegd.

Hoewel Noten eerder bij de politie verklaard had actief op zoek te zijn geweest naar kinderporno, kwam zijn advocaat op de zitting met een iets andere verklaring. Noten was volgens hem op zoek naar filmpjes van spelende kinderen en bij toeval een kinderpornofilmpje tegengekomen. Dat wekte zijn interesse en zo ging hij door met zoeken.

De advocate van Noten betoogde verder dat haar cliënt de kinderporno, die hij binnenhaalde met Limewire, alleen heeft bekeken. Hij heeft de plaatjes en filmpjes daarna direct vernietigd en daarom is van bezit geen sprake, stelde de advocate. De politie, die getipt werd door de softwareleverancier van Noten, heeft die afbeeldingen opgespoord met software waar de fitnesser zelf niet over beschikte. De politierechter verwierp dat technische verweer. Hij noemde films die Noten heeft gedownload ''walgelijk en het product van zieke geesten''.

De AVRO heeft na de uitspraak laten weten dat de samenwerking met Noten per direct wordt beëindigd.


Karl Noten zocht kinderporno

Ajax boos op Kesler

Ajax is woedend over uitlatingen van de directeur betaald voetbal, Henk Kesler. Vorige week zei Kesler in het weekblad Voetbal International dat het moeilijk zal worden het competitieprogramma van volgend seizoen aan te passen aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

"Op het moment dat de voorronde Champions League wordt gespeeld, is onze voetbalploeg al op weg naar China. Als daar bijvoorbeeld zes spelers van Ajax bij zitten is dat jammer", aldus Kesler toen.

De algemeen directeur van Ajax, Maarten Fontein, reageert vandaag, eveneens in VI, furieus op de uitlatingen van Kesler. "Ik vind de woorden van Kesler stijlloos. Hij gaat op de stoel van Ajax zitten en wil ons beleid maken. Zo ga je niet met elkaar om."

Fontein denkt dat er volgend jaar grote problemen zullen komen met zowel het EK als de Olympische Spelen. "Er zullen duidelijke afspraken moeten komen. Eentje kan zijn dat internationals die het EK spelen niet hoeven te komen opdraven voor de Olympische Spelen," aldus Fontein dat het onaanvaardbaar vindt dat spelers volgend jaar mogelijk vier maanden afwezig zijn bij hun club. "Terwijl de club ze het hele jaar door moeten betalen. Dat kan niet."

Ajax wil de kwestie gaan bespreken bij de ECV, het samenwerkingsverband van de Eredivisieclubs en daarnaast ook met PSV, AZ en Feyenoord. "Ik weet zeker dat ook zij hun spelers liever in een eventuele voorronde van de Champions League zien optreden dan op de Olympische Spelen."

Koreaans leger traint met spel StarCraft

Icoon Games Het leger van Zuid-Korea zal de game StarCraft gebruiken als trainingsmethode. Het strategiespel zou de legereenheden tactisch ondersteunen. Bovendien zouden professionele gamers aangetrokken worden tot een carrière in het leger en zou het goede publiciteit opleveren.

In Zuid-Korea is de game uit 1998 immens populair. Daarom is het misschien niet zo vreemd dat juist StarCraft is gekozen. Omdat Korea een dienstplicht kent komen veel spelers van het spel tijdelijk in dienst van het leger. Koreaanse legerleiders stellen dat deze professionele gamers veel bijdragen aan het leger en wil daarom dat ze permanent aanblijven. Een speciaal e-sports-team bij de luchtmacht zou daarvoor moeten zorgen. Mogelijk volgen ook de Koreaanse marine en de landmacht.


StarCraft


Voor meer games-gerelateerd nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games

EA kondigt Wii Family Play aan

Nu de Wii niet alleen gamers maar ook papa's, oma's en kleuters aan het gamen krijgt heeft EA bedacht dat de controls in games anders moeten. Ze komen daarom met Family Play.

Wat is Family Play?
EA dacht door nadat ze Wii Sports gezien hadden en bedacht zich als we dit nu in onze games gaan doen, zodat we de moeilijkere sportspellen voor iedereen toegankelijk maken. Vandaar dus krijgen FIFA, Madden en NBA naast een normale besturingsmodus een nieuwe besturing: "Family Play".
Family is niets anders dan zoals net bij Wii Sports je het mannetje niet hoeft te besturen maar het spel dat zelf doet. De rest doe je door simpele bewegingen uit te voeren met de Wiimote.

Aangezien een plaatje duidelijker is dan 1000 woorden:

Met dank aan Depax voor de submit én het vertalen van het bericht

Uitval bij PS3 en Wii kleiner dan 1%

Met alle horrorverhalen over de uitval bij de Xbox 360 (is het 3%, is het 30%?) is het ook wel eens interessant om te kijken naar de uitval van de Wii en PS3.

Het blijkt nu dat beide consoles een uitval hebben van onder de 1%. Een voormalig medewerker van EBGames (een gamewinkel in de USA): Failure rates for all other consoles were not high enough for EB to consider revising their policies*. Most other console systems have a failure rate of less than one percent, including the PlayStation 3. Voor de Wii was er zelfs nog geen enkele defecte unit teruggekomen bij de betreffende EBGames.

Let wel op, het gaat hier maar om een voormalig werknemer van EBGames en zijn exacte aantallen niet bekend.

*EBGames werkt met een speciale garantie voor gameconsoles die je erbij kan kopen. Deze is voor de Xbox 360 aangepast; de betreffende verzekering is duurder. Ook krijgt de gebruiker geen nieuw exemplaar bij een defect, maar een refurbished console.

Man rijdt dronken rond in brandweerwagen

Icoon ShockingAls je dronken bent, dan pak je toch gewoon een brandweerwagen? Dat dacht een 42-jarige man uit de Australische staat New South Wales ook. De man heeft een boete gekregen en moet 200 uur gemeenschapsdienst draaien.

Anthony James McDonell had zin om met zijn dronken kop in een brandweerwagen te stappen en daarmee lekker met zwaailichten en sirenes aan rond te gaan rijden. Wie dacht dat dit alles was heeft het mis. De brandweerwagen zat ook nog eens vol met naakte lolbroeken. De lolbroeken waren niet bereikbaar voor commentaar.

'Vermist' paspoort gevonden in onderbroek

Icoon Domme criminelenEen 21-jarige man die dinsdag op het politiebureau in Zwijndrecht aangifte kwam doen van vermissing van zijn paspoort, heeft zijn paspoort weer teruggevonden. Na fouillering bleek zijn paspoort namelijk in zijn onderbroek te zitten. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Tijdens de aangifte controleerde de politie zijn gegevens en daaruit bleek dat de man ook werd gezocht wegens diefstal van een mobieltje. De domme Zwijndrechtenaar werd hierop gefouilleerd. Tijdens de fouillering bleek dat de man twee spijkerbroeken aan had. De man had zijn paspoort in zijn broek verstopt. “O, daar was mijn paspoort”, zei de man verbaasd. De Zwijndrechtenaar is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Met dank aan Corleone-G en tulipboy voor de submit.

Davidson: "Mijn tijd komt snel"

Anthony Davidson is tevreden met zijn seizoen tot nu toe. De Super Aguri-coureur is ervan overtuigd dit jaar nog punten te scoren.

Hoewel de Brit nog niet in de top tien is gefinished, wijt hij dat uitsluitend aan het ontbreken van geluk. "Met wat meer geluk zou ik nu al punten hebben gehad, dus wat dat betreft hoef ik mezelf niet onder druk te zetten," aldus Davidson. "Ik was elfde in Indy en heb steeds op het randje gestaan van de punten. Het wachten is op een weekend als dat in Bahrein of Indy, waar het allemaal goed ging, maar dan met een beetje extra geluk."

"Natuurlijk heb je de hulp nodig van de andere teams om punten te scoren," realiseert Davidson zich. "Als je niet bij een van de vier topteams rijdt, is het heel moeilijk om punten te halen zonder dat zij fouten maken. Maar we halen bijna altijd de finish, dus mijn tijd komt snel." Davidson heeft dit seizoen inderdaad slechts één maal de finish niet gezien: in Frankrijk.

Myskina stopt ermee


De Russin Anastasia Myskina hangt haar tennisracket aan de wilgen. De bijna 26-jarige speelster kampt met een chronische voetblessure en houdt het voor gezien.

Vladimir Kamelson, de trainer van de Russin heeft dit vandaag bekend gemaakt. "Myskina heeft dit besloten na de uitschakeling in de eerste ronde van Roland Garros. Het is jammer, want ze is nog veel te jong", aldus Kamelson. Myskina won in totaal tien toernooien met als hoogtepunt Roland Garros in 2004.

Eerste verblijfspas uitgereikt aan Congolees gezin

Icoon BinnenlandsStaatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft woensdag op het stadhuis van Den Bosch de eerste verblijfsvergunningen uitgereikt aan een gezin dat onder de pardonregeling valt. Het gezin komt uit Congo en is al sinds 1993 in Nederland.

De 4-jarige in Den Bosch geboren Djeuci kreeg uit handen van de bewindsvrouw het allereerste plastic pasje. Albayrak sprak over een spannende dag voor zowel de familie als zichzelf. Het jongetje, zijn 20-jarige zus Mauwa, moeder Koyande en vader Vipero zijn volgens Albayrak het tastbare bewijs dat het pardon er moest komen. Ze noemde de regeling de belangrijkste daad uit de eerste honderd dagen van het nieuwe kabinet.

Het pardon geldt voor buitenlanders die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) in Nederland asiel hebben gevraagd en nog altijd hier zijn. De regeling is op 15 juni ingegaan. Mensen die een verblijfsvergunning kunnen krijgen, moeten wel eerst al hun lopende procedures intrekken. Het kabinet schat dat 25.000 tot 30.000 mensen onder het pardon vallen.

Inmiddels zijn ruim 1100 (ex-)asielzoekers uitgenodigd om een verblijfspasje te komen ophalen. Albayrak verwacht dat de grootste groep van mensen die onder het pardon vallen na de zomer hun verblijfsvergunning in ontvangst nemen.


De eerste

[upd] 'Zonnestelsel niet in Melkweg'

Icoon ZonnestelselWe hebben allemaal geleerd dat de Aarde zich ergens in de Melkweg bevond, enkele wetenschappers denken daar nu geheel anders over. Volgens vorsers van de Universiteit van Virginia en Massachusetts kijken we naar de Melkweg, maar hangen we in een ander sterrenstelsel. Een opzienbarende theorie met onbekende gevolgen.

Door onverwachte resultaten tijdens een onderzoek met radiosignalen kwamen de onderzoekers erachter dat ons zonnestelsel, waar het schijnende zonnetje de belangrijkste pion van is, zich in een andere richting verplaatst dan de rest van de Melkweg.

Men heeft gemeten dat het magnetische veld van het gebied waar de Zon invloed heeft 60° tot 90° verschilt met de rest van Melkweg. Men kon dit achterhalen door afwijkingen in de route van de twee eerste Voyager-ruimtetuigen die het grote invloedsgebied van de zon bijna verlaten.

Het komt erop neer dan de onderzoekers beweren dat we niet in een van de armen van het Melkweg-sterrenstelsel zitten. In 2004 vond men nog een nieuwe arm aan de Melkweg, nu blijkt dat we waarschijnlijk recht tegen het sterrenstelsel aankijken vanuit een ander stelsel. Op de website curezone.com durft men het naderen van ons zonnestelsel reeds te verbinden aan het Broeikaseffect en zelfs het jaar waarop sommige Maya-indianen problemen verwachten: 2012.

Als we niet in de Melkweg cirkelen, dan vraag je jezelf misschien af waar dan wel? In Sagittarius, zo menen de wetenschappers. Sagittarius is 10.000 keer minder massief dan de Melkweg en wordt er langzaam door geabsorbeerd. Alsof de Melkweg Sagittarius opeet. Men wist al langer dat grotere sterrenstelsels ontstaan wanneer er botsingen optreden. Onze vermeende herkomst lijkt dus eerder de bestemming te zijn volgens deze wetenschappers. Er wordt echter ook felle kritiek geleverd op de theorie.

Update 16.05 uur
Andere websites over sterrenkunde melden dat het gaat om een hoax. De theorie blijkt door veel sites verkeerd geïnterpreteerd te zijn en daarom niet waar. Zo stelt geen enkele wetenschapper in de theorie dat de zon onderdeel uitmaakt van een ander melkwegstelsel.

Wat wel waar is, is dat de Melkweg het sterrenstelsel Sagittarius opeet. Dat is echter geen nieuwe theorie, maar was alom aangenomen in de wetenschap. De afbeelding hieronder laat zien waar de zon zich bevindt. Als de zon zich in het rode gedeelte zou bevinden (Sagittarius), dan zou de zon op een duidelijk andere manier bewegen dan door wetenschappers eerder bewezen is.


Toch deel van de Melkweg


Met dank aan GaylordF0kker voor de submit.

'Haaien moeten meer naaien'

Icoon OpmerkelijkIn de tien verschillende Duitse Sea Life-parken zal voortaan twee keer per dag een uur lang romantische muziek gedraaid worden. Niet voor het publiek, maar voor de haaien. Ze produceren te weinig nakomelingen. Door middel van de muziek moet de paringsdrang van de haaien opgewekt worden.

De muziek die gedraaid zal gaan worden is uiteenlopend; van pop tot reggae en klassiek zullen de dieren te horen krijgen. Het is niet de eerste keer dat geprobeerd wordt om dieren door middel van muziek/beeld therapie te stimuleren om seks te hebben zo redeneert ook Sea Life: "Het is al eerder bij panda's geprobeerd en we hebben niks te verliezen". Bij de panda’s leek het idee in ieder geval te werken.

McLaren gebruikte geen Ferrari-ideeën

De wagens van McLaren Mercedes bevatten geen onderdelen die gebaseerd zijn op Ferrari-technologie. Dat verklaarde het team vandaag nadat gisteren de chief designer was ontslagen wegens vermeende spionage.

In een persbericht zegt McLaren dat er een uitgebreid onderzoek heeft plaatsgevonden: "McLaren kan bevestigen dat geen intellectueel eigendom van Ferrari is doorgegeven aan andere teamleden of gebruikt in de auto's." Verder heeft het team de FIA uitgenodigd om deze bevindingen te dubbelchecken.

Eerste iPhones in november in Europa

Icoon TelecomT-Mobile verwacht dat de eerste iPhones in Europa op 1 november in Duitsland op de markt komen. Dit blijkt uit uitgelekte stukken van een bericht dat vandaag gepubliceerd zou moeten worden.

Uit deze stukken blijkt dat T-Mobile van plan is om de iPhones te verkopen voor een bedrag van rond de 450 euro. Ook zal het toestel exclusief worden aangeboden met een T-Mobile abonnement. De geruchten zijn nog niet bevestigd en T-Mobile en het moederbedrijf Deutsche Telekom waren niet beschikbaar voor commentaar.

De eerste iPhones gingen afgelopen vrijdag in Amerika over de toonbank. Het was een heuse survivaltocht om er eentje te kunnen bemachtigen. Fabrikant Apple wil in 2008 10 miljoen iPhones verkocht hebben.

Belgische politie vindt twee diepvrieslijken

MisdaadIn een woning in de Belgische stad Verviers heeft de politie gisteren twee lijken aangetroffen in een diepvrieskist. In de vriezer zaten de lijken van de 46-jarige bewoonster van het pand en haar 11-jarige zoontje.

De doodsoorzaak van de twee is nog niet bekend, maar vermoedelijk zijn de twee met messteken om het leven gebracht. Autopsie moet uitsluitsel geven. De politie heeft de 42-jarige echtgenoot van de vrouw aangehouden voor verhoor.

De politie werd gisteren getipt door een gast van de echtgenoot van de vrouw. Zij wilde na een etentje bij de man wat restjes in de vriezer leggen en trof daar in diepgevroren toestand de vrouw des huizes aan.

Buurtonderzoek wijst in eerste instantie uit dat de slachtoffers al een paar maanden niet meer gezien zijn. De man en zijn vrouw waren geen onbekenden voor justitie. Politiediensten hadden al meerdere keren een oproep gekregen om tussenbeide te komen vanwege huiselijk geweld.


Met dank aan Misantrophia, Fredo55 en Fresco voor de submit.

Eis: 3 maanden in methanolzaak

Icoon JustitieDe 81-jarige Rotterdammer die vandaag voor de rechter moest verschijnen in verband met de dood van twee Russische zeelieden heeft drie maanden celstraf tegen zich horen eisen. De man had een winkel in het Botlek-gebied, en had in november 2005 methanol als alcohol verkocht aan de Russen.

Een van de twee dodelijke slachtoffers overleed vrijwel meteen na het drinken van de methanol, het tweede slachtoffer overleed twee weken later. Een derde slachtoffer overleefde het drinken van het spul maar ternauwernood. De aanklacht van Justitie luidde dood en zware mishandeling door schuld.

De man verklaarde vandaag voor de rechter absoluut niet te weten dat er giftige methanol in de drankflessen zat. Onbekend is wanneer de uitspraak is.

Zie ook Wikipedia voor meer informatie over methanol.

iPhone-kopers omzeilen verplicht abonnement

Icoon DigitalApples veelbesproken iPhone is in de Verenigde Staten uitsluitend te koop in combinatie met een abonnement bij AT&T. Wie het toestel echter niet wil gebruiken om te bellen, kan daar, zo blijkt, makkelijk onderuit. Dat meldt TUAW, een weblog van Apple-volgers.

Kopers van de telefoon ontdekten tot nu toe tenminste twee manieren om onder het prijzige abonnement uit te komen. De eerste optie is om bij activering van de iPhone een vals sofi-nummer in te voeren, waardoor de koper een abonnement geweigerd wordt. Hij kan dan voor 49,98 dollar een AT&T prepaid-kaart aanschaffen, en de simkaart vervolgens uit de telefoon verwijderen.

Een andere optie is om het abonnement binnen drie dagen na aanvraag weer op te zeggen, zo ontdekte weblogger Alex King. De klant hoeft dan niet alleen geen boete te betalen wegens contractbreuk, maar krijgt ook de kosten voor de activatie van het toestel terug.

In beide gevallen is de telefoon daarna niet meer bruikbaar om te bellen of mobiel te internetten via het EDGE-netwerk van AT&T. Ook kan er geen andere simkaart in geplaatst worden. Wel is het toestel nog steeds te gebruiken als video-iPod, die anders dan de gangbare modellen van de muziekspeler is voorzien van een WiFi-verbinding.

Met dank aan Fresco voor de submit.

'Heil Hitler' auto in Forza 2 zorgt voor commotie

Het beschilderen van je auto in Forza 2 is één van de leukste delen van het online gebeuren. Op deze manier kun je elke auto een persoonlijk tintje geven. Jammer genoeg zijn er ook mensen die misbruik maken van deze feature.

Zo is er een 1957 Mercedes 300SL bij de auction house opgedoken met een aantal pro-nazi en racistische symbolen als 'Heil Hitler' en 'White Power' erop. Het aanstootgevende materiaal is nogal laat door Microsoft ontdekt, alhoewel de auto nu inmiddels is verwijderd van het Live! netwerk. Dreamer61, de maker van de auto, heeft geen ban gekregen ondanks dat zijn auto Microsofts Live Online User Policy schendt. Deze zegt namelijk dat users op Xbox Live zich moeten houden aan deze regels:

"Do not publish, distribute or disseminate any topic, name, material, file or information that incites discrimination, hate, or violence towards one person or a group because of their race, religion, nationality, transgender status, homosexual status, or HIV/AIDS status, or that insults the victims of crimes against humanity by contesting the existence of those crimes."

Of het hier gaat om een daadwerkelijke verspreiding van extreem rechts gedachtengoed of gewoon een puberale grap is nog onbekend. Waarschijnlijk krijgt dit verhaal nog wel een staartje.


Smakeloze grap?

Wateroverlast teistert West-Brabant

Icoon BinnenlandsEnkele plaatsen in West-Brabant hebben vanochtend door hevige regenval te kampen gehad met wateroverlast. Wijken in Oudenbosch en Hoeven werden afgesloten voor het verkeer omdat de straten blank stonden.

Ook de provinciale weg tussen de twee dorpen moest dicht. Verkeer werd omgeleid via de A58. Aannemers en brandweer zijn momenteel bezig met het wegpompen van het water uit kelders en van de straten. Bewoners krijgen het advies om niet te douchen of wassen om het riool niet onnodig te belasten.

In Etten-Leur moesten de winkels in het Winkelhart dicht door wateroverlast.

Met dank aan NEC024 voor de submit.

Mensen lezen vooral boeken voor de lol

Icoon LiteratuurBijna de helft van de mensen die boeken lezen, doet dat om zich te ontspannen (48 procent). Uit interesse leest 34 procent. Mannen en mensen met een hoger inkomen lezen vaker uit interesse dan vrouwen en jongeren in het algemeen. Die lezen weer vaker voor de lol.

De Stichting Marktonderzoek Boekenvak (SMB) heeft dit laten uitzoeken door Intomart. Ruim een kwart van de mensen (26 procent) haalt de boeken uit de bibliotheek, maar beneden de 35 jaar doet slechts 17 procent dat. Jongeren tot 35, mannen en hoogopgeleiden kopen eerder een boek; ouderen, vrouwen en laag opgeleiden gaan vaker naar de bieb.

Vrouwen kopen in verhouding meer literatuur en boeken uit het genre spanning, mannen kopen in verhouding vaker wetenschappelijke en zakelijke boeken. De meeste boeken worden nog steeds gekocht bij inloopwinkels (Bruna), Boekenclub (ECI) en via het internet.

Berger vindt Vettel interessante optie

De naam van Sebastian Vettel is steeds vaker te horen in verband met het team van Scuderia Toro Rosso. De jonge Duitser, die nu testcoureur is bij BMW F1, wordt al jaren gesponsord door Red Bull. Zowel Gerhard Berger, de teambaas van Scuderia Toro Rosso als zijn collega bij BMW, Mario Theissen, zouden voorstander zijn van het idee.

Theissen en Berger benadrukten wel dat er nog niks concreet is.“Ik weet dat Sebastian op zoek is naar een plek waar hij aan racen toe zal komen. Wij zouden daarin een interessante optie voor hem kunnen zijn en hij is dat zeker voor ons. Maar we hebben nog niet eens met hem gesproken, dus dat is nog heel ver weg,” aldus Berger.

Theissen beaamt dat het voor de 19-jarige coureur beter zou zijn om bij een ander team race-ervaring op te doen en hij is dan ook bereid om zijn pupil een of twee jaar uit te lenen. “Dat is een zeer goed denkbaar scenario, maar er is nog niks over beslist. Hij heeft maar één nadeel ten opzichte van Nick Heidfeld en Robert Kubica en dat is zijn onervarenheid. Dit zou dus een goede oplossing kunnen zijn.”

Privéleger toegestaan in oliesector Rusland

Icoon BuitenlandsRusland krijgt binnenkort twee legertjes die niets van doen hebben met de landsverdediging. Het Russische parlement heeft vandaag de staatsbedrijven Gazprom en Transneft toestemming gegeven om met een eigen gewapende eenheid eigendommen te beschermen.

De bevoegdheden van deze legertjes zijn veel uitgebreider dan die van gewone particuliere beveiligingsbedrijven in Rusland. De strijdkrachten van Gazprom en Transneft mogen alles wat politiemensen ook mogen.

Oliepijpleidingen en andere eigendommen van de ondernemingen in het uitgestrekte land vormen vaak het doelwit van rebellen of criminelen vooral in de noordelijke Kaukasus.

Niet alle parlementsleden zijn blij met de maatregel. Eén protesteerde verontwaardigd dat hiermee het hek van de dam is en allerlei bedrijven en particulieren privélegertjes zullen eisen en opzetten.

De Gazprom- en Transneftlegers worden waarschijnlijk het tweede en derde privéleger in Europa. In Schotland bestaat al circa 160 jaar het regiment Atholl Highlanders. Dat is geen onderdeel van de Britse strijdkrachten. De circa honderd deeltijd Highlanders vallen enkel onder de hertog van Atholl. Zij houden zich echter niet bezig met beveiliging of militaire missies maar voornamelijk met paraderen en musiceren met behulp van doedelzakken en trommels.

FC Nürnberg aast nu op Charisteas

Nadat een mogelijke overgang van AZ-er Danny Koevermans naar FC Nürnberg is afgeketst op de vraagprijs van de Alkmaarders (6 miljoen euro), heeft de Duitse bekerwinnaar nu interesse in Feyenoorder Angelos Charisteas.

De technisch manager van Feyenoord, Peter Bosz, heeft de Griekse aanvaller gezegd dat hij niet weg hoeft bij Feyenoord ondanks de komst van Roy Makaay. Zelf ziet Charisteas een overgang naar FC Nürnberg wel zitten.

Martin Bader, de technisch directeur van Nürnberg, zei dat zijn club Charisteas erg graag wil hebben. Duitse bronnen melden dat Feyenoord tussen de drie en vier miljoen euro voor de Griekse aanvaller vraagt.

Zeekatten

Nog niet zo lang geleden kreeg de mens de goddelijke toestemming om ook andere dieren als intelligent te beschouwen. De meesten van jullie denken nu meteen aan dolfijnen maar vergeet onze glibberige vriend, de zeekat (Cuttlefish, Sepia officinalis) niet ... Met de mogelijkheid z'n kleuren(patroon) naar wil aan te passen en met een geavanceerd probleemoplossend vermogen is dit werkelijk een wondertje der natuur!

Met dank aan Brammie1 voor de submit.

CONI eist schorsing Caruso

De antidopingcommissie van het Italiaanse olympisch comité, eist tegen Gianpaolo Caruso een schorsing van twee jaar. De wielrenner van Lampre zou een klant zijn geweest van de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

Caruso heeft tegen het hoofd van de antidopingcommissie, Etoore Torri, iedere vorm van betrokkenheid bij 'Operacion Puerto' bestreden. "Deze hele toestand is absurd", aldus de Italiaan.

De Italiaanse wielerfederatie moet de uiteindelijke strafmaat bepalen.

AZ oefent in Alkmaar tegen Internazionale

AZ sluit de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Internazionale op 11 augustus. AZ speelt ook oefenduels tegen onder meer Bayer Leverkusen (22 juli) en Middlesbrough (4 augustus).

AZ en Inter troffen elkaar in een officiële wedstrijd slechts twee keer. In 1983 stonden beide clubs tegenover elkaar in de achtste finales van de Europacup voor bekerwinnaars. AZ won thuis met 1-0 door een goal van Roelf-Jan Tiktak. In Italië won Inter met 2-1 waardoor het Europese avontuur voor AZ toen voorbij was.

13-jarig ventje veroorzaakt ongeluk met auto

Icoon OngelukEen dertienjarige jongen heeft gisteren een ongeluk veroorzaakt met de auto van zijn moeder. Het ongeluk vond plaats op de Juliana van Stolberglaan in Leidschendam waar de tiener zo slim was om de auto van zijn moeder tegen een geparkeerde auto te zetten.

De jongen vertelde tegen de politie dat hij een keer wilde proberen te rijden, ook al had zijn moeder het hem verboden. Het autorijden was echter toch moeilijker dan hij zelf dacht. Hij vond de auto ook zwaar sturen. De ouders van het joyridertje hebben de schade met de eigenaar van de geparkeerde auto geregeld. De joyrider heeft een boete gekregen wegens het rijden zonder rijbewijs.

Op een leukere manier vijanden dood slaan in Age of Conan

Van de MMO Age of Conan is een nieuw videointerview op Gamespot verschenen. In het interview met Jason Stone, de gamedesigner van Age of Conan komt hoofdzakelijk het gevechtssysteem in de game aan de orde. Dit is erg anders dan in conventionele MMO's. Waar je in een conventionele MMO een vijand selecteert en op een aanvalsknopje drukt vecht je hier meer zoals in klassieke single-player actiegames. Je kunt bijvoorbeeld gewoon missen door niet juist gepositioneerd te zijn. Ook kun je specifieke delen van een vijand targeten. Een vijand zonder helm kun je bijvoorbeeld voor extra schade in zijn hoofd proberen te raken.

Lenen van single-player actiegames komt echter op meer vlakken voor. De Noorse ontwikkelaar Funcom wil ook de ervaring van een single-player game mixen met die van een MMO. Met name in het begin zou de game meer aanvoelen als een single-player game en naargelang je personage vordert zou het meer een MMO moeten worden. Dit alles speelt zich natuurlijk af in de bekende wereld van Conan the Barbarian. Een duistere wereld met mythische figuren, wrede goden en verloren beschavingen.

Eind dit jaar, op 30 oktober om precies te zijn, zullen PC gamers al kunnen genieten van Age of Conan: Hyborian Adventures. En al ruim daarvoor zal men de beta van de game open stellen voor meer spelers. Mensen die wachten op de Xbox 360 versie zullen geduld moeten hebben tot ergens in 2008.

Het interview kun je hier bekijken.

PSV: "Goed contact met De Cler en Makaay"

PSV heeft de berichten tegengesproken dat de club de contacten met Tim de Cler en Roy Makaay heeft laten verwateren. De landskampioen wilde beide spelers aantrekken, maar werd afgetroefd door Feyenoord.

"Met De Cler hebben we bijna dagelijks contact gehouden via zijn zaakwaarnemer", aldus technisch manager Stan Valckx . "Het is zeker niet zo dat we hem hebben laten zwemmen. We hebben met AZ onderhandeld, daar zijn we niet uitgekomen en De Cler is naar Feyenoord gegaan."

Valxkx stelt verder dat in het geval van Makaay PSV het economische aspect heeft laten meewegen. "Wij werden gebeld of we interesse hadden in Makaay. Dat hadden we wel, heel veel zelfs. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Danko Lazovic. Dat is een jongen van wie wij denken dat hij zijn goals gaat meepikken én die economisch zijn waarde behoudt."

Nadal eindelijk naar vierde ronde

Rafael Nadal heeft na vier dagen dan toch de vierde ronde op Wimbledon gehaald. Door de vele regenonderbrekingen kon de wedstrijd tegen Robin Söderling, die zaterdag begon, pas vandaag worden beslist. De als tweede geplaatste Spanjaard won uiteindelijk met 6-4 6-4 6-7 (7) 4-6 en 7-5.

Nadal had grote kritiek op de wedstrijdleiding. "Ik vind het belachelijk dat er, ondanks de enorme vertragingen, niet gespeeld wordt op Middle Sunday. Hierdoor moeten spelers drie dagen achter elkaar tennissen, wat het toernooi niet ten goede komt."

Middle Sunday is de traditionele rustdag tijdens Wimbledon.

'Terror' Jaap zegt nee tegen huwelijk

Icoon TelevisieDe Gouden Kooi blijft in de belangstelling komen. De oorzaak is het afblazen van het voorgenomen huwelijk tussen de 24-jarige ‘treiterkoning’ Jaap en de eveneens 24-jarige Cora. Komende vrijdag zou het koppel vanuit de villa trouwen. De reden dat het huwelijk is afgeblazen is een brief die zaterdag door twee zaakwaarnemers van Cora werd bezorgd. In de brief wordt om een astronomisch bedrag gevraagd voor het filmen van het huwelijk.

Maarten van Rooijen, woordvoer van Tien: "We zeiden meteen NEE, maar het was in eerste instantie moeilijk om zelf contact met Cora te krijgen. Zij wilde echt alles via deze twee zakenlieden laten lopen. Uiteindelijk is Cora wel achter de schermen in de Kooi geweest. En zij heeft met Jaap gepraat. Wij hebben de indruk dat zij is gemanipuleerd."

Met het annuleren van het huwelijk is Jaap het wel eens. "Hij is geschrokken en aangeslagen, maar hij begrijpt wel dat we voor zoiets geen honorarium betalen." zo verklaart de woordvoerder. Jaap is zich nu aan het beraden of hij de relatie met Cora wil voortzetten. Cora, die de bruidsjurk al had uitgezocht voor vrijdag, is ook in de war over hoe het nu verder moet. Het stel kende elkaar vier maanden toen Jaap De Gouden Kooi inging. Jaap vroeg Cora twee maanden geleden vanuit de villa ten huwelijk.

De ‘geldbrief’ werd bij de producers bezorgd op het moment dat Jaap zijn vrijgezellenfeest aan het vieren was. Het uitluiden van zijn vrijgezellenbestaan gebeurde incluis stripper.



Met dank aan F04 voor de submit.

Kroes beboet Telefónica voor 152 miljoen

Icoon EuropaDe Spaanse telecomgigant Telefónica krijgt van eurocommissaris Neelie Kroes (mededinging) een boete van bijna 152 miljoen euro. Telefónica heeft "zeer ernstig misbruik gemaakt van zijn dominante positie op de Spaanse markt voor breedbandinternet", aldus Kroes woensdag.

De boete bedraagt in totaal 151.875.000 euro. Telefónica vroeg andere bedrijven op de markt hoge prijzen voor het gebruik van eigen ADSL-capaciteit. Die bedrijven moesten verliezen maken, om te kunnen concurreren met Telefónica.

De consumentenprijzen lagen ongeveer 20 procent hoger dan in de rest van de Europese Unie. Het aantal huishoudens met breedbandinternet ligt in Spanje 30 procent lager dan in het gemiddelde van de vijftien 'oude' EU-landen.

"Wanneer de belangen van consumenten en bedrijven in een zo belangrijke markt geschaad worden, lijdt de hele economie daaronder. Ik zal niet toestaan dat dominante bedrijven prijzen opleggen die de liberalisering van de telecomsector ondermijnen", aldus Kroes.

McEnroe: "Schema Wimbledon prutswerk"

Door de vele regen loopt Wimbledon maar liefst 107 wedstrijden achter. Normaal gesproken zouden vandaag de kwartfinales bij de heren worden gespeeld. Vanmiddag speelden Rafael Nadal en Robin Soderling echter nog een wedstrijd uit de derde ronde.

BBC-commentator en voormalig toptennisser John McEnroe snapt niets meer van de organisatie. "Ik zie niet hoe we voor zondag het toernooi af kunnen ronden. Spelers in de onderste helft van het schema zullen dan met veel minder rust aan de halve finale en finale beginnen dan andere", aldus de Amerikaan die niet snapt dat er afgelopen zondag niet een extra speeldag in ingelast. "Dit door de organisatie opgestelde schema is gewoon prutswerk".

Ook voor vandaag is er veel regen voorspeld. Morgen en vrijdag zijn de berichten iets gunstiger.

'Prestaties politie belangrijker dan aantallen'

Icoon PolitieVolgens minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) moeten agenten vooral hun werk goed doen. Dat is belangrijker dan dat de doelstellingen over het aantal agenten "tot achter de komma" gehaald worden. Daarom komen er naast de afspraken over aantallen ook afspraken over de prestaties van de politiekorpsen. Dit schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Uit het jaarlijkse rapport aan de Tweede Kamer blijkt dat de politie gegroeid is, en verder zal groeien tot 2010. Volgens de minister moet er echter meer gepraat worden over de kwaliteit. "Het gaat erom dat de agenten doen wat ze moeten doen", aldus een woordvoerder.

Politiekorpsen krijgen bijvoorbeeld meer vrijheid om te kiezen voor beter opgeleide (en dus duurdere) agenten in plaats van extra agenten. Op die manier mogen ze afwijken van de afgesproken aantallen. Ze moeten echter wel verantwoording afleggen aan de gemeente, zodat de grootte van de korpsen wel in de gaten wordt gehouden.

De vijfhonderd extra wijkagenten die het kabinet eerder aankondigde, zullen er wel gewoon komen.


Nóg betere parkeerbonnen uitschrijven!

Geen losgeld betaald voor journalist Johnston

Icoon TerrorismeVoor de Britse journalist Alan Johnston, die vandaag na bijna vier maanden gijzeling werd vrijgelaten, is geen losgeld betaald. De vrijlating had plaats na het uitspreken van een fatwa door een van de hoogste geestelijken in Gaza.

Dit meldde een functionaris woensdag die betrokken was bij de onderhandelingen. "Het Leger van Islam en de Qassam Brigades (gewapende tak van Hamas) kwamen overeen om het lot van Alan Johnston te laten beslissen door een van de hoogste religieuze autoriteiten in Gaza", aldus de functionaris.

Sjeikh Suleiman al-Daya vaardigde daarop een edict uit waarin beide kampen werd opgedragen de journalist vrij te laten en ze volgden de opdracht op. Aan de vrijlating werd geen enkele voorwaarde verbonden.


Alan Johnston

FOK! Film Top 100 2007

Films zijn één van de vele passies van mij. Misschien dat ik daarom ook volgend jaar een regisseursopleiding volg in België? Ik heb in ieder geval veel films versleten, koop trouw elke maand Empire magazine, FilmTotaal wordt minimaal vier keer op een dag door mij bezocht, en IMDB zes keer. Al een aantal filmscripts geschreven, tientallen essays over films, filmpjes gemaakt, filmposters gemaakt, en natuurlijk genoeg gediscussieerd op de fora van IMDB. Raar genoeg bijna niet op het FOK! forum. Maar deze keer zal ik wel meedoen.

Ferrari update voor Silverstone

De Scuderia Ferrari domineerde afgelopen weekend op het Franse Magny Cours. Desondanks heeft het team een update ontwikkeld voor de aankomende Britse Grand Prix. De updates waren eigenlijk bedoeld voor de race in Frankrijk, maar door tijdgebrek konden enkele onderdelen nog niet gebruikt worden.

Kimi Räikkönen, winnaar in Frankrijk: "We waren niet in staat om alle nieuwe onderdelen al in Frankrijk te gebruiken, dus die zullen ons in Engeland nog verder vooruit helpen. Het weer kan een grote rol spelen, maar wij gaan ons best doen en hopelijk resulteert dat in een zege."

De meest verrassende update zou een aangepaste V8-motor betreffen. De FIA heeft namelijk de ontwikkelingen op motorisch gebied voor drie jaar bevroren. Onder bepaalde omstandigheden mag een team hier wel wijzigingen aan aanbrengen. Wat de veranderingen aan de motor zijn is niet bekend.

Overvallers gesnapt in politiefuik

Icoon Domme criminelenVijf niet zo snuggere overvallers in de leeftijd van 20 en 23 jaar zijn maandagavond in de Capedosestraat in Den Haag aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn bij een overval op een grenswisselkantoor aan de Stationsweg. Rond half 9 ’s avonds drongen twee gewapende mannen het grenswisselkantoor binnen en dwongen medewerkers de kluis te openen. De mannen sloegen in een auto op de vlucht.

Maar ze hadden er blijkbaar niet aan gedacht dat er ook camera’s aanwezig waren. Op de camerabeelden zag de politie in welk type auto de overvallers reden. Ook was een gedeelte van het kenteken goed zichtbaar op de beelden. Pech voor de overvallers, want op de Neherkade waren politiestudenten en hun begeleiders bezig met een verkeerscontrole. De twee verdachten reden dus recht in een politiefuik.

Eén van de studenten gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder had geen zin om te stoppen, dus reed hij vervolgens de Stieltjesstraat in. Met een aantal politie-eenheden werd op een aantal punten gepost. Vlak daarna werd de auto zonder overvallers aangetroffen. De overvallers waren te voet weggevlucht. In de auto lagen voorwerpen die waarschijnlijk gebruikt zijn tijdens de overval.

Dankzij getuigen en vasthoudendheid van collega’s leidde het spoor naar een woning aan de Capadosestraat. De politie hield in de woning vijf mensen aan. De zaak wordt onderzocht door de recherche van Bureau Hoefkade.

Huizenprijs stijgt gestaag

Icoon EconomieDe huizenprijzen in Nederland zijn in het tweede kwartaal verder gestegen. Ten opzichte van het eerste kwartaal nam de prijs gemiddeld met 2,2 procent toe.

Dat heeft de makelaarsorganisatie NVM woensdag bekendgemaakt. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zijn de prijzen met 4,2 procent gestegen.

Een gemiddelde woning kost op dit moment 248.000 euro. In de Randstad zijn de huizenprijzen het meest gestegen. De oplopende hypotheekrente baart de NVM grote zorgen. Daardoor komt de betaalbaarheid van woningen onder grote druk te staan.

[CCWS] Doornbos: 'Minardi steeds sterker'

Minardi Team USA-coureur Robert Doornbos verwacht dat zijn team alleen maar sterker zal worden. Minardi debuteert dit seizoen in de ChampCar-series en boekte afgelopen zondag de eerste overwinning in Mont-Tremblant.

De Rotterdammer: "We gaan naar Toronto met meer vertrouwen dan ooit. Na onze eerste zege hopen we ook in de volgende race competitief te kunnen zijn. Het zal vanaf dit moment een zeer spannend gevecht om het kampioenschap worden. Als team zullen we erg gefocust moeten blijven, als we races willen blijven winnen. Ik denk dat we gedurende het seizoen alleen maar sterker en sterker zullen worden. Daar hoop ik in Toronto een demonstratie van te kunnen geven."

Na zijn overwinning gaat Doornbos samen met Sebastian Bourdais aan de leiding van het kampioenschap. Met nog 9 races te gaan lijkt het een spannend seizoen te gaan worden.

Vrouw doet DNA-test op ondergoed

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse forensisch onderzoekster uit de staat Michigan heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt, omdat op haar werk het ondergoed van haar man op DNA getest heeft.

Ann Chamberlain Gordon dacht dat haar man een affaire had en voerde daarom een onderzoek uit in het CSI-lab.

De vrouw had echter wel succes, ze vond wel DNA-sporen van een andere vrouw. De vrouw vertelde tijdens de echtscheidingsprocedure haar bevindingen tegen de rechter. De advocaat van de man ging gelijk naar de media en naar de baas van de vrouw. Door de politie van Michigan wordt nu onderzocht of de vrouw de regels heeft overtreden

Discotheek mag Marokkaanse relschoppers weigeren

Icoon BinnenlandsDiscotheek Time Out in Gemert mag voorlopig Nederlanders van Marokkaanse afkomst weigeren. De maatregel is in overleg met de gemeente Gemert en de politie genomen nadat op 23 juni een groep Helmonders van Marokkaanse afkomst slaags raakte met beveiligingspersoneel van de discotheek.

Burgemeester Jan van Maasakkers heeft dat vandaag bevestigd. Van Maasakkers benadrukt dat het gaat om het weren van notoire herrieschoppers en etnische afkomst geen rol speelt. Vaste klanten met een Marokkaanse achtergrond die geen problemen veroorzaken, blijven gewoon welkom.

Volgens bedrijfsleider Jos Coolen van Time Out gaat het om een groep van dertig tot veertig jongeren die in het verleden verantwoordelijk waren voor een reeks opstootjes. Op 23 juni raakte de groep in de discotheek opnieuw slaags waarna de jongeren buiten werden gezet door beveiligingspersoneel. Op het parkeerterrein voor Time Out keerde de groep zich vervolgens fysiek en verbaal tegen het beveiligingspersoneel.

Doodsbedreigingen
In de dagen na de opstootjes werden via de website van Time Out doodsbedreigingen geuit aan het adres van het personeel van de discotheek. Reden voor de politie om extra surveillances in te zetten bij de grootste uitgaansgelegenheid van Zuid-Nederland.

Volgens Van Maasakkers zijn de maatregelen die Time Out heeft getroffen in overeenkomst met de beleidslijn die enkele jaren geleden met politie en gemeente is opgesteld. Van discriminatie is geen sprake. ''In het verleden is ook een grote groep autochtone jongeren uit Gouda die overlast veroorzaakte de deur geweigerd'', aldus de burgemeester. De portiers van Time Out zullen volgens hem zoals vanouds toezien op groepsvorming die uit de hand kan lopen en een preventief deurbeleid voeren.

Overgave radicale Pakistaanse studenten

Icoon BuitenlandsHonderden radicale moslimstudenten die zich hadden verschanst in de Rode Moskee in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad hebben zich vandaag overgegeven.

De autoriteiten hadden de leiders van het gebedshuis aanvankelijk tot acht uur Nederlandse tijd gegeven om zich over te geven maar dat is nog niet gebeurd. Het ultimatum werd daarop verlengd.

''Tot nog toe zijn 250 mannen en honderd vrouwen naar buiten gekomen en wordt er voor ze gezorgd. Een grote stroom mensen blijft naar buiten komen'', aldus minister van Informatie, Anwar Mehmood. President Musharraf heeft aangekondigd iedereen die vrijwillig vertrekt 5000 rupees (circa 55 euro) te betalen.

Gisteren leverden Pakistaanse veiligheidstroepen bij de radicale moskee een dodelijke veldslag met militante studenten. Daarbij vielen zestien doden waaronder studenten, burgers, een militair en een journalist. Ook raakten veel mensen gewond.

Imams van de Rode Moskee voeren sinds maart een campagne tegen de ''zedeloosheid'' in de hoofdstad, die indirect gericht is tegen de pro-westerse regering en tegen president generaal Pervez Musharraf. De radicale leider van de moskee dreigde eerder met een jihad tegen de regering als die de moskee of de bij de moskee horende school zou laten bestormen.



Boze vrouwelijke moslimstudenten gisteren

Turok screens en gameplaybeelden

Overleven, dat is waar het om draait in de wereld van Turok. Joseph Turok, hoofdrolspeler in de game, is in de nabije toekomst neergestort op een mysterieuze planeet en moet zich daar zien te redden tussen menselijk en dierlijk gespuis. Dat hij netzo weinig medelijden met de dino's heeft, als zij met hem zouden hebben is te zien in deze trailer. Helaas niet van superieure beeldkwaliteit, maar een aardige indruk van de game geeft hij wel. Beter beeldmateriaal is hier te vinden.



Veel mensen weten het niet, maar de velociraptor was in het echt nog geen meter hoog...

Opstellers haringtest AD met dood bedreigd

Icoon BinnenlandsRedacteur Paul Hovius van het Algemeen Dagblad (AD) en twee onafhankelijke deskundigen die voor de krant de jaarlijkse haringtest hebben opgesteld, zijn naar aanleiding hiervan met de dood bedreigd. Dat meldde de krant vandaag.

Hovius werkte de afgelopen weken samen met de deskundigen Aad Taal en Martin Gouda aan de test die komende zaterdag in de krant verschijnt. Gisterochtend ontving het AD twee anonieme brieven waarin wordt gedreigd de drie te doden als de haringtest wordt afgedrukt. De krant heeft aangifte gedaan bij de politie.

De resultaten van de test zijn vorige week voorgelegd aan de haringverkopers, die daarmee de mogelijkheid krijgen om op het onderzoek te reageren.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Obodai meldt zich ziek

Anthony Obodai heeft zich bij RKC Waalwijk ziek gemeld. De Ghanese middenvelder wil op deze manier een transfer naar FC Zürich afdwingen.
De 24-jarige Obodai had direct na de degradatie gemeld bij RKC dat hij weg wilde, maar kon tot nu toe geen club vinden. Nu FC Zürich zich gemeld heeft wil Obodai de transfer afdwingen door zich ziek te melden. Volgens RKC-directeur Henry van der Vegt heeft dit alleen maar een averechts effect en is hij zeer teleurgesteld in Obodai.

Ralf bindt salariseisen in

Ralf Schumacher zou genoegen nemen met een salarisverlaging van maar liefst 17 miljoen dollar als dat zou betekenen dat hij in 2008 bij Toyota Racing zou kunnen blijven racen. Dat meld de Duitse krant Munich TZ.

Het voorstel zou zijn gedaan door Hans Mahr, manager van Schumacher. Naast een basissalaris van ongeveer 5 miljoen dollar zou Schumacher een bonus van 340.000 dollar per WK-punt gaan verdienen, mocht Toyota besluiten het contract te verlengen met de Duitser. Schumacher ontvangt momenteel 22 miljoen dollar per jaar voor zijn diensten.

Ondanks het vorstelijke salaris van de Duitser vallen de prestaties zwaar tegen. Vaak moet hij zijn meerdere erkennen in teamgenoot Jarno Trulli. Zijn positie staat vooral in de media onder grote druk, speculaties dat de Duitser binnenkort zal worden vervangen zijn niet van de lucht. Concrete aanwijzingen hiervoor zijn er echter niet.

Concert: Queens of the Stone Age in Paradiso

Binnen twee minuten was het uitverkocht. Heel Paradiso was op papier in 120 seconden helemaal tot de nok gevuld. Dinsdagavond jongstleden bleek dat ook echt te kloppen. De Amsterdamse poptempel stond afgeladen vol voor mensen die allemaal kwamen voor één ding: Queens of the Stone Age! Een band met een fanatieke fanschare, een band met originele nummers die lang niet iedereen liggen, een band die zeer hoge verwachtingen oproept voor een optreden.

Maak de straten van Baghdad onveilig in Insurgency

Eergisteren is dan eindelijk de zeer geanticipeerde mod Insurgency voor Half-Life 2 uitgebracht. Insurgency is een total conversion mod die de Oost-Europees aandoende steden, vlaktes en stranden van Half-Life 2 omtovert in de onveilige straten van het hedendaagse Irak. In tegenstelling tot games als Battlefield 2 richt Insurgency zich vooral op infanterie strijd en dan binnen in steden. Deze strijd verloopt dan natuurlijk tussen de coalitie-troepen en opstandelingen (insurgents).

Volgens de makers, waaronder ook een aantal Nederlanders zich bevinden, biedt Insurgency een intense en realistische ervaring aan de spelers. Tactieken en teamwork zouden essentieel zijn voor de overwinning. Desondanks is de game volgens de makers geschikt voor zowel casual gamers als de wat meer ervaren gamer.

De mod downloaden kan hier, wil je er over discussieren dan kan dat hier op ons forum.











Justitie jaagt op Heineken-losgeld

JustitieJustitie is een grootscheepse jacht gestart naar een deel van het losgeld van de in 1983 ontvoerde biermagnaat Freddy Heineken. Voor zijn vrijlating werd indertijd 35 miljoen gulden betaald. Zo'n 8 miljoen gulden werd nooit teruggevonden.

Dankzij verklaringen van de vorig jaar geliquideerde Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl is justitie nu op het spoor van de miljoenen. In verband hiermee zijn de afgelopen week zeven arrestaties verricht. Van der Bijl heeft voor zijn dood aan de politie verklaard dat hij op verzoek van Heineken-ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout in 1984 een deel van het losgeld in een bos nabij Parijs heeft opgegraven. Volgens Van der Bijl gaf hij het geld, zeven miljoen gulden, aan Rob Grifhorst.

Vastgoedhandelaar Grifhorst werd altijd al gezien als de vijfde Heineken-ontvoerder, maar justitie kreeg nooit het bewijs tegen hem rond. Naast Grifhorst zijn onder meer ook de bekende hasjbaron Johan V. - alias De Hakkelaar - en de zus van Willem Holleeder aangehouden.

Tijdslijn
Dagblad De Telegraaf somt vandaag op hoe het losgeld in de loop der tijd is witgewassen in de bovenwereld.

In 1983 begraven Van Hout en Holleeder een deel van het losgeld in een bos bij Parijs. In 1984 graaft Thomas van der Bijl het op en geeft het aan Rob Grifhorst. De vastgoedhandelaar koopt daarmee onder meer in Amsterdam een gokhal en het Cassa Rossa. In Alkmaar worden een paar panden in het hoerenstraatje de Achterdam gekocht.

Later worden een aantal panden in Amsterdam op naam gezet van onroerendgoedmagnaat Willem Endstra en Marcel Katee. In 1996 krijgt na een ruzie tussen Holleeder en Van Hout de laatste de hoerenpanden in Alkmaar in zijn bezit. In 2003 wordt Van Hout geliquideerd. Na zijn dood komen de panden in bezit van de erven Van Hout. Zij worden door justitie verdacht van belastingfraude door het doen van een opzettelijk onjuiste aangifte successierecht.

Een aantal prostitutiepanden in Alkmaar is begin dit jaar overgedragen aan twee katvangers, onder wie de vriendin van drugshandelaar Johan V.

Justitie heeft hangende het onderzoek op een groot aantal panden in diverse steden en ook in Spanje, beslag laten leggen.



iPhone Nieuws!

De iPhone, nog geen week uit en nu al legendarisch. Nouja, nu al, eigenlijk al vanaf het moment dat Apple z'n nieuwste melkkoe aankondigde. En dus is er op het internet genoeg te vinden over deze telefoongadget. Op Tweakers.net een splijtende column over de zwakke punten van de iPhone. Maar dat is nog niet alles. Eric Butterfield van PC World vond het nodig om maar meteen een scratchtest te doen met de iPhone. Tot slot vindt een nobody het leuk om ons jaloers te maken met een paar leuke features van Apple's newest.

Ohja, de iPhone duur? Check this!

Islamitische leerlingen blijven op eigen school

Icoon BinnenlandsDe kans is groot dat de leerlingen van de drie recentelijk gesloten islamitische basisscholen in Amsterdam na de vakantie naar hun eigen schoolgebouw kunnen.

De drie scholen, allen van schoolbestuur Siba, moesten dicht nadat staatssecretaris Dijksma (Onderwijs) vorige maand besloot ze niet langer te betalen. De kwaliteit van het onderwijs op de scholen is zeer matig en geld om dat aan te pakken is er niet.

Na de aankondiging van de staatssecretaris schreven 500 van de 560 Siba-leerlingen zich in bij een vierde islamitische school, de As Siddieq. Deze school valt onder een ander bestuur. Het aantal leerlingen van de As Siddieqschool verdubbelde daardoor. Dijksma en de gemeente Amsterdam zijn daar niet gelukkig mee, omdat die school evenmin van onbesproken kwaliteit is. Intensief overleg tussen de gemeente en het ministerie van Onderwijs leverde echter niets op. Op grond van een gemeentelijke verordening is Amsterdam namelijk verplicht extra huisvesting te zoeken voor de As Siddieq. Dat kan het eenvoudigst door de extra leerlingen onder te brengen in de huidige Siba-gebouwen; dat kunnen dan dependances van de As Siddieq worden. Zo wordt ook voorkomen dat de leerlingen dagelijks vanuit hun eigen buurten (in Amsterdam Noord en Oost) naar de As Siddieq (in West) moeten reizen.

De As Siddieqschool trok al eens aandacht vanwege het ultraorthodoxe klimaat dat er heerst. De inspectie houdt sindsdien in de gaten of de school genoeg doet aan burgerschapsvorming. In haar laatste rapport, van afgelopen maart, toont de inspectie zich daar niet gerust op. De gemeente Amsterdam heeft Dijksma gevraagd te zorgen voor scherp inspectietoezicht op de As Siddieq. Zo moet voorkomen worden dat de onderwijskwaliteit zal lijden onder de verdubbeling van het leerlingenaantal, een zorg die Dijksma volgens haar woordvoerder deelt. Later deze week zal zij aan de Tweede Kamer melden hoe het volgens haar nu verder moet.

Met dank aan Longmen voor de herschreven submit.

CSC zwicht voor druk Tour-organisatie

CSC zwicht voor de druk van de organisatie van de Tour de France en gaat toch de anti-dopingverklaring van de UCI tekenen. Eerder weigerde de Deense ploeg nog om het document te ondertekenen maar het team is nu toch overstag gegaan.

De reden voor de weigering om te tekenen was omdat de verklaring volgens de renners aan alle kanten rammelde. Bjarne Riis hoopte dat meer ploegen weigerden om te tekenen maar veel medestanders vond de Deen niet. De Nederlandse Rabobank-ploeg tekende ook bezwaar aan tegen de inhoud van het document, maar zette wel een handtekening. De organisatie van de Tour dreigde ploegen die het document niet ondertekenden met uitsluiting voor La Grande Boucle.

Meer aangiften geweld tegen homo's in Amsterdam

PolitieBij de Amsterdamse politie stromen momenteel de aangiften binnen van homo's die zeggen te zijn mishandeld door groepen, voornamelijk Marokkaanse, jongeren. Volgens De Telegraaf begint het geweld van allochtone jongeren tegen homoseksuelen in de hoofdstad angstaanjagende vormen aan te nemen. De stroom meldingen volgt op het bericht van de aanhouding van een groep jonge allochtone homohaters bestaande uit vier Marokkanen, een Surinamer en een Turk.

Deze week hebben zich al zes homo's bij de politie gemeld, waarbij het zeker gaat om vier nieuwe gevallen. Eén daarvan is ook gepleegd door de eerder aangehouden groep.

De Amsterdamse politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar slachtoffers zich 24 uur per dag kunnen melden.

Ontdek de geheimen van de oceaan op screens Forever Blue

Van de scubasim Forever Blue, die in ontwikkeling is voor Nintendo's Wii, zijn een aantal nieuwe screenshots verschenen op het web. Forever Blue wordt ontwikkeld door het Japanse Arika, dat eerder verantwoordelijk was voor onder andere Street Fighter EX. Arika was echter tevens verantwoordelijk voor de PS2 scubasims Everblue en Everblue 2. Forever Blue is een vervolg op deze twee games. In deze games moest je duiken door allerlei gezonken schepen, koraal riffen en meer van het moois dat de oceanen te bieden hebben. Hierbij was de uitdaging onder andere het ontwijken van aanvallen van haaien. Erg goed werden deze games niet ontvangen, maar wellicht dat Arika op de Wii wel een game neer weet te zetten die meer mensen weet te overtuigen.

We komen er in ieder geval snel achter want in het land van de rijzende zon kan men al vanaf 2 augustus de game aanschaffen.









'Artsen zullen mensen gaan vermoorden'

Icoon TerrorismeEen kopstuk van al-Qaida heeft tegen een Britse gelovige gezegd dat er aanslagen door artsen gepleegd zullen worden. “De mensen die jullie nu genezen, gaan jullie vermoorden”, zou het al-Qaida kopstuk uit Irak hebben gezegd tegen de gelovige Andrew White. In april hadden het kopstuk en Andrew White kort contact in de marge van een religieuze verzoeningsconferentie in de Jordaanse hoofdstad Amman. Dat heeft de Britse krant The Times vandaag gemeld. White heeft de waarschuwing doorgegeven aan het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Andrew White begreep het dreigement toen niet helemaal. White, die in Bagdad werkt, had pas na de conferentie door met wie hij zoal had gesproken. De verklaring kan van groot belang zijn na de mislukte aanslagen van vorige week in Londen en Glasgow. De verdachten die nu zijn gearresteerd, blijken achteraf arts te zijn of ze zijn op een andere manier medisch actief.

Johnny Knoxville gaat scheiden

Icoon ShowbizzJackass-ster Johnny Knoxville gaat scheiden. De 36-jarige acteur heeft de scheiding aangevraagd van Melanie Lynn, de vrouw met wie hij twaalf jaar getrouwd was. Dat heeft het Amerikaanse showbizzblad People gemeld.

Knoxville, wiens echte naam Philip John Clapp luidt, voert als reden voor de scheiding 'onoverkomelijke meningsverschillen' op. Hij wil de voogdij over hun 11-jarige dochter Madison delen met zijn aanstaande ex en heeft aangeboden alimentatie te betalen. Knoxville is bekend van het tv-programma en de films Jackass, waarin hij gevaarlijke en vaak pijnlijke stunts uithaalt.

TV-fitnesser Noten vanwege kinderporno voor de rechter

Icoon JustitieFitnesstrainer Karl Noten, die door de week 's ochtends op Nederland 1 samen met Olga Commandeur 'Nederland in Beweging' presenteert, staat vandaag wat minder florrissant in De Telegraaf dan gewoonlijk. Wekelijks heeft hij in die krant een column, maar nu staat hij op de voorpagina omdat hij voor de rechter moet verschijnen op verdenking van het bezit en mogelijk verspreiding van kinderporno.

De in 1965 in Suriname geboren Noten zou tussen februari 2004 en oktober 2006 beeldmateriaal in zijn woning hebben gehad met daarop jonge kinderen die allerlei seksuele handelingen ondergaan. Vandaag moet de fitnesstrainer in verband hiermee voor de Utrechtse politierechter verschijnen.

Notens advocaat wil weinig kwijt over de zaak. ''Kinderporno is een beladen onderwerp, maar de zaak van mijn cliënt is niet voor niets bij de politierechter aangebracht.'' De AVRO, die 'Nederland in Beweging' uitzendt, zegt pas sinds gisteren op de hoogte te zijn van de beschuldigingen en de zaak nauwlettend te volgen.

Buiten 'Nederland in Beweging', wat gericht is op de oudere medemens, presenteert Noten sinds 2005 ook op de vroege morgen een fitnessprogramma voor kinderen, de KidzClub bij Zappelin op Nederland 3, waar hij de jonge jeugd laat bewegen en dingen leert over goed en gezond eten



Karl Noten

Details PS3-rumble

Sinds Sony bekend heeft gemaakt dat er geen rumble in de PS3-controllers zit is hier veel over gespeculeerd, en veel mensen waren er niet blij mee. Toch heeft Sony een korte tijd geleden een deal gesloten met Immersion waardoor sixaxis en rumble wél te gelijk in één controller kunnen. Het officiele Franse PlayStationmagazine heeft meer details vrijgegeven met betrekking tot deze controller. Deze details zijn echter nog niet bevestigd door Sony.

- De controller zal kwa uiterlijk precies hetzelfde blijven.

- De bewegingssensoren kunnen perfect samen met de trillingen werken. Dit komt doordat de snelheid waarnaar een speler de hefboom kan verplaatsen veel lager is dan de snelheid van de trillingen.

- De nieuwe controller zal heel weinig prijsverschil hebben met die van zijn voorganger.

- Over een tijdje zullen er firmware-updates beschikbaar komen, waardoor de sixaxis-rumble combinatie ook met PS2-games zal gaan werken.

- De batterijen zullen natuurlijk minder lang meegaan. Niettemin, verbruikt de
nieuwe motor van de trilling niet meer dan de oude modellen (Dualshock) ondanks het feit dat de controller krachtiger is.

Onderzoekers naar kanker winnen prijs

Icoon MedischTwee Nederlandse onderzoekers van het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam krijgen morgen in Zwitserland de Lifetime Achievement Award van de European Society For Medical Oncology (ESMO).

Laura van 't Veer en René Bernards zijn de onderzoekers die de prijs krijgen. De twee onderzochten de link tussen genetisch profiel en de manier van het behandelen van borstkanker. Ze hebben een model ontwikkeld waarmee je kunt voorspellen of er een aanvullende behandeling nodig is om de terugkeer van kanker tegen te gaan. Aan de prijs zit een bedrag van 50.000 euro vast.

Van Gerwen, Klaassen niet in Desert Classic

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen hebben zich niet door het kwalificatietoernooi van de Las vegas Desert Darts Classic kunnen worstelen. Van Gerwen werd in de halve finale van de kwalificatie uitgeschakeld, terwijl Klaasen een ronde eerder het onderspit moest delven.

Vincent van der Voort wist zich wel te kwalificeren. Via Michael Petrocelli (4-0), William Bell (4-0), Lionel Sams (4-1) en Steve Bentley (4-2) bereikte hij het hoofdtoernooi. Raymond van Barneveld en Roland Scholten waren hiervoor al geplaatst.

PvdA A'dam schorst deelraadsleden tijdelijk

De PvdA-fractie in de stadsdeelraad in Amsterdam-Zuidoost heeft drie leden tijdelijk geschorst. Fractievoorzitter Lourens Burgers maakte dat gisteravond bekend tijdens een vergadering van de stadsdeelraad.

De tijdelijke schorsing volgt op een vorige week verschenen rapport van de Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam. Daaruit blijkt dat de drie zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling en daar persoonlijk financieel van hebben geprofiteerd.

Een van de drie politici is voorzitter Andre Bhola van de stadsdeelraad. De anderen zijn Egbert Doest en Mala Eckhardt-angna. De raadsleden treden tijdelijk terug, hangende een ''contra-expertise'', een nieuw onderzoek dat wordt uitgevoerd door ''een gerenommeerd bureau''.

Uit het onderzoek van de Rekenkamer bleek dat in totaal zeven stadsdeelraadsleden de afgelopen jaren als bestuurder of betaald vrijwilliger werkten voor instellingen die door het stadsdeel werden gesubsidieerd. Zes van hen zijn of waren PvdA'ers. Zij verzwegen die nevenfuncties of beslisten mee over het verstrekken van de subsidies.

Bhola zei in een verklaring in zijn ogen niet verkeerds te hebben gedaan. ''Er is sprake van een aantoonbaar foute conclusie. Ik heb geen persoonlijk gewin gehad.'' Hij leverde felle kritiek op het onderzoek. ''De Rekenkamer moest belangenverstrengeling onderzoeken en ik krijg de indruk dat de Rekenkamer die belangenverstrengeling ook wilde vinden. Het oordeel stond vast en bleef vaststaan.'' De oppositie in de deelraad leverde felle kritiek op de PvdA. ''De partij heeft door haar handelwijze Zuidoost en haar raadsleden behoorlijk voor schut gezet'', aldus Mart van de Wiel van de Onafhankelijke Partij Zuidoost.

Ook het plan van de PvdA voor een nieuw onderzoek viel niet in goede aarde. ''Is de PvdA-fractie zo door en door verrot dat ze de Rekenkamer niet vertrouwt en om een contraexpertise vraagt?'', vroeg Henk de Boer van het CDA.

[WK-20] Ruime zeges VS en Argentinië

Brazilië is het Wereldkampioenschap onder-20 met een nipte overwinning begonnen. Korea werd met 3-2 verslagen. Zowel Argentinië als de Verenigde Staten wist hun wedstrijd met grote cijfers te winnen.

De Argentijnen hadden de wedstrijd tegen Panama al na 27 minuten beslist. Toen het stond het al 4-0, onder meer door twee treffers van Moralez. Aguero en Di Maria maakte er na de rust nog 0-6 van.

Tsjechie en Noord-Korea deelden de punten, het werd 2-2. Noord-Korea kwam in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong via Kum Il Kim, en die stand bleef lange tijd staan. In de tweede helft kwamen de Tsjechen via Kalouda en Kenin op voorsprong. Lange tijd leken ze er met de drie punten vandoor te gaan, maar een minuut voor tijd maakte Jon de 2-2.

In Groep D won de Verenigde Staten met 6-1 van Polen. Polen kwam in de vijfde minuut nog wel op voorsprong via Janczyk, maar verder lieten de Amerikanen het niet komen. Grote man bij de VS wasFreddy Adu die driemaal tot scoren wist te komen.

In dezelfde groep als de Verenigde Staten won Brazilië nipt met 3-2 van Zuid-Korea. Amaral zette de Brazilianen in de 35e minuut op voorsprong, en via twee treffers van Alexandre Pato leek de overwinning vrij eenvoudig te worden binnen gehaald. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het toch nog spannend, doordat Zuid-Korea via Shim en Shin op 3-2 kwam.

Panama - Argentinië 0-6
20' Maximiliano Moralez 0-1
23' Mauro Zarate 0-2
25' Sergio Aguero 0-3
27' Maximiliano Moralez 0-4
62' Sergio Aguero 0-5
76' Angel Di Maria 0-6

Tsjechie - Noord Korea 2-2
12' Kum Il Kim 0-1
56' Lubos Kalouda 1-1
66' Martin Fenin 2-1
89' Kwang Ik Jon 2-2

Verenigde Staten - Polen 6-1
5' Dawid Janczyk 0-1
9' Danny Szetela 1-1
20' Freddy Adu 2-1
48' Freddy Adu 3-1
51' Danny Szetela 4-1
70' Josmer Altidore 5-1
85' Freddy Adu 6-1

Brazilië - Zuid-Korea 3-2
35' Amaral 1-0
48' Alexander Pato 2-0
59' Alexander Pato 3-0
83' Young Sung Shim 3-1
89' Young Rok Shin 3-2

DVD: Deep Purple - Live at Montreux 2006

"We all came out to montreux
On the lake geneva shoreline
To make records with a mobile
We didnt have much time
Frank zappa and the mothers
Were at the best place around
But some stupid with a flare gun
Burned the place to the ground
Smoke on the water, fire in the sky"


Wie kent het niet, 'Smoke On The Water' van Deep Purple? Met een rockreputatie en een openingszin als deze was de band natuurlijk de ideale headliner voor het geroemde Montreux Festival in 2006, de 40e editie alweer. Dit optreden is vastgelegd op dvd en ligt nu in de winkels.

Bush houdt adviseur Libby uit cel

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de vroegere topadviseur van vice-president Cheney niet naar de gevangenis hoeft. Lewis Libby is wel veroordeeld wegens meineed en belemmering van de rechtsgang. Maar volgens Bush is 2,5 jaar cel veel te lang. De boete van 250.000 dollar blijft wel staan.

Oorlogshavik Libby was betrokken bij een lastercampagne tegen een criticus van de oorlog in Irak. Vervolgens loog hij tegen FBI-onderzoekers en een jury over zijn rol. Ook belemmerde hij een onderzoek naar de vraag wie de naam van een CIA-agente had gelekt.

Volgens geruchten zou dat lekken zijn gebeurd door regeringsmedewerkers uit wraak voor de uitspraken van haar man die diplomaat is. Die had in 2003 forse kritiek op president Bush. De president zou volgens hem valse argumenten hebben gebruikt voor de inval in Irak.

De Democraten, met presidentskandidaat Hillary Clinton voorop, verwijten president Bush machtsmisbruik. Volgens Clinton heeft Bush lak aan het vonnis van rechters.

Met dank aan do-tje voor de submit.

Pure chocolade goed voor de bloeddruk

Icoon OnderzoekTwee blokjes pure chocolade per dag zorgen voor een lagere bloeddruk zonder dat je er dikker van wordt. Het was al bekend dat cacao bloeddruk verlagend kon werken, maar wetenschappers maakten zich zorgen dat de toegevoegde suiker, vet en calorieën in chocolade het effect weer teniet zouden doen.

Uit een Duits onderzoek blijkt nu dat kleine stukjes chocolade dus wel een positief effect hebben. Dit zei de belangrijkste auteur van het onderzoek.

Cacao bevat veel gezonde flavonolen, veel meer dan fruit of tomaten. Die stoffen voorkomen verouderingsprocessen, waaronder aderverkalking.

Het onderzoek verschijnt vandaag in Journal of The American Medical Association.

Chelsea aast ook op Drenthe

De Telegraaf meldt vandaag dat, na Real Madrid, ook Chelsea zich gemengd heeft in de strijd om Royston Drenthe.

De Londense ploeg zou bereid zijn om zeven miljoen euro op tafel te leggen voor de 20-jarige linkspoot. De Britten willen Drenthe vervolgens voor één jaar aan Feyenoord verhuren, om hem meer wedstrijdritme op te laten doen.

Direct na het EK kwamen er al geruchten dat Drenthe de clubs voor het uitkiezen zou hebben. In Rotterdam hield men aanvankelijk de boot af. "We zijn heel tevreden over Royston en zijn niet van zins om hem te verkopen", aldus directeur Peter Bosz twee weken geleden. "Hoe groot de kans is dat hij blijft? Groot. Heel groot, zelfs. Hij heeft nog een doorlopend contract en we willen hem graag behouden."

Busstakingen in Brabant gaan door

Icoon VervoerDe acties van de buschauffeurs van Veolia in Midden- en West-Brabant gaan gewoon door. Aanleiding voor de acties is een ruzie tussen de directie van het busbedrijf en FNV Bondgenoten. De vakbond is kwaad omdat Veolia de rusttijden van de chauffeurs niet meer wil vergoeden.

Gisteren en eergisteren staakten de chauffeurs ook al. Veolia stapte daarop naar de rechter, maar die gaf de stakers gelijk. De rechter oordeelde dat de staking gerechtvaardigd is omdat het bedrijf de vakbonden niet heeft gekend in de voorgenomen ingrepen.

Alleen in de spits zullen er bussen rijden en kaartjes worden niet gecontroleerd. In de regio Waalwijk zijn de chauffeurs wel werkwillig.

Volgens FNV Bondgenoten gaan de stakingen door tot Veolia tegemoet komt aan de eisen. De vakbond wil erkend worden als gesprekspartner en het omstreden bezuinigingsplan moet worden opgeschort.

Pizarro redt Peru in Copa America

Peru heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Copa America dankzij een late gelijkmaker van Claudio Pizarro. Bolivia stond lange tijd voor met 2-1, en met die eindstand zouden zij doorgaan naar de laatste acht.


In de tweede helft was Peru nauwelijks gevaarlijk. Vanaf de 77e minuut moesten ze bovendien met tien man verder, nadat invaller Joel Herrera met twee keer geel het veld af moest. Vijf minuten voor tijd scoorde Pizarro met een kopbal alsnog de gelijkmaker waardoor alsnog Peru doorgaat.

PSV-er Jefferson Farfan werd in de rust afgevoerd naar het ziekenhuis met een blessure. De ernst van de blessure is op dit moment nog onduidelijk.

DVD: 12:08 East of Bucharest

Zoals ik al in de review van The Way I Spent The End of The World betoogde, gaat het goed met de Roemeense cinema. 12:08 East of Bucharest won in 2006 in Cannes de Caméra D'or, de prijs voor het beste debuut. Net als de rest van de hedendaagse Roemeense films handelt ook 12:08 over het communistische en dictatoriale verleden, maar de aanpak is anders. Het is bovenal een komedie, met een duidelijk politiek statement.


[Upd] Huysegems naar FC Twente

FC Twente ziet naar alle waarschijnlijkheid toch mogelijkheden om Stein Huysegems te contracteren. Eerder leek het aantrekken van de Belg financieel niet haalbaar maar er is nu toch geld gevonden om Huysegems aan te trekken.

Enkele weken geleden maakten de Tukkers bekend interesse te hebben in de Belgische aanvaller. Feyenoord en Twente kwamen toen niet tot overeenstemming wegens financiële problemen. RTV Oost wist echter te melden dat er nu toch een mogelijkheid is gekomen om de Belg aan te trekken. Beide ploegen zouden al een akkoord hebben bereikt, FC Twente zou al een akkoord hebben met de speler. Zeker is wel dat FC Twente geen spelers bij de transfer heeft betrokken.

De in de belangstelling van Feyenoord staande Karim El Ahmadi betrekken in een deal was sowieso geen optie voor de Enschedese club. ”Een ruil is niet aan de orde . FC Twente gaat spelers niet ruilen,” aldus trainer en technisch directeur Fred Rutten.

Update

Stein Huysegems tekent een contract voor drie seizoenen bij FC Twente. De 25-jarige Belg komt over van Feyenoord, dat hem vorig seizoen gekocht had van AZ.

Britse journalist Alan Johnston vrijgelaten

Icoon TerrorismeDe Britse journalist Alan Johnston, die bijna vier maanden was gegijzeld door radicale moslims in de Palestijnse Gazastrook, is vrijgelaten. Hij werd vanochtend vroeg overgedragen aan functionarissen van de militante moslimbeweging Hamas.

Johnston reageerde verheugd op zijn vrijlating. In een telefonisch interview met de Britse omroep BBC sprak de BBC-verslaggever over een ontstellende ervaring. Hij bedankte iedereen die aan de vrijlating had bijgedragen.

De verbannen leider van Hamas, Khaled Meshaal, stelde vanuit Syrië dat de vrijlating aantoont dat zijn beweging orde op zaken stelt in de Gazastrook. De regio kwam vorige maand in handen van Hamas na een gewelddadige confrontatie met de rivaliserende Fatah-beweging.

Johnston was op 12 maart in Gaza ontvoerd. Extremisten van een groepering die zich het Leger van Islam noemt, namen hem op klaarlichte dag mee.

Onlangs was een video verspreid van de ontvoerde journalist, waarin hij een bomgordel droeg. De BBC-reporter was als enige westerse verslaggever permanent in de gewelddadige Gazastrook gestationeerd. Hamas-kopstukken pleitten herhaaldelijk voor zijn vrijlating.


Alan Johnston weer op vrije voeten

'Moordenaar Sévèke wilde meer slachtoffers maken'

Icoon MisdaadDe verdachte van de moord op de linkse activist Louis Sévèke, wilde na deze moord in november 2005 meer liquidaties plegen in de krakerswereld. Hij schrok echter zo van reacties op de moord op Sévèke dat hij hiervan afzag. Marcel T. zou verschillende aanvaringen hebben gehad met mensen uit krakerskringen.

T. zou eens ruzie hebben gehad over een 'oprotpremie' van twaalfduizend euro voor een kraakpand. Hij was de enige die deze premie wilde aannemen, waardoor hij als spion van de geheime dienst werd gezien. Met deze mensen had hij ook nog een 'rekening te vereffenen'. Louis Sévèke stond bovenaan zijn lijst.

De 41-jarige milieuactivist werd in november 2005 neergeschoten in het centrum van Nijmegen. In maart dit jaar werd T. voor deze moord opgepakt in een internetcafé in Barcelona. Inmiddels heeft hij de moord bekend.



Verdachte moord Sévèke

Mol: "Geen racestoeltje voor Verstappen"

De baas van het team van Spyker, Michiel Mol, heeft nog maar eens benadrukt dat Jos Verstappen niet in aanmerking komt voor een racestoeltje bij het Nederlandse team.

Daarnaast is ook zijn deelname aan de testsessie op Spa-Francorchamps, volgende week, nog niet zeker. Beide partijen moeten nog steeds rond de tafel. "Ik zou vrijdag 22 juni met Michel Perridon (van Trust, red.) en Jos over het idee om de tafel zitten. We wilden Jos al tijdens de testweek in juli op Spa uitproberen, maar door trieste familieomstandigheden kon het gesprek geen doorgang vinden. Ik weet niet of we die testweek op Spa nog halen, maar het blijft een leuk idee. Nog één keer Jos in een Formule 1, en dan nog wel in een Spyker," aldus Mol. "Nee, Jos is geen kandidaat voor een Formule 1-racestoeltje. Ik denk sowieso dat we hem niet meer als racecoureur in actie zullen zien. Hij is momenteel erg druk met andere zaken, zoals zijn zoontje Max".

Fenerbahçe aast op Nalbantoglu

Fenerbahçe heeft interesse in Muslu Nalbantoglu. De 23-jarige Turkse verdediger groeide de afgelopen drie seizoenen uit tot een vaste waarde bij NEC.

"Ik ben gebeld door een tussenpersoon", aldus Nalbantoglu. "Niet zomaar een vaag iemand, ik kende hem van Jong Turkije. Hij had me genoemd bij Fenerbahçe, die zoeken blijkbaar een rechtsback. Volgens de kranten daar heb ik al met de club gesproken en komt alles goed. Dat klopt niet. Ik reken nergens op, maar leuk is het zeker."

Volleybalsters verliezen finale

De Nederlandse volleybaldames hebben in Jekaterinaburg de finale van de strijd om de Boris Jeltsin Cup niet kunnen winnen. China was met 25-18, 22-25, 25-18 en 37-35 te sterk.

Oranje had ook in de groepsfase met 3-1 verloren, maar ditmaal was de ploeg van bondscoach Avital Selinger verdedigend beter op dreef. Daarnaast speelde de Nederlandse vrouwen ook slimmer aan het net.
De vierde set mondde uit in een ware slijtageslag, waarin China uiteindelijk zegevierde nadat Nederland een reeks setpoints had laten liggen. Manon Flier viel uit met een enkelblessure. Flier liep de kwetsuur op nadat een Chinese speelster te ver onder het net door was gekomen.

Sheffield blijft gedegradeerd

Sheffield United zal zich moeten neerleggen bij degradatie uit de Premier League. Een arbitragepanel stelde The Blades niet in het gelijk in de affaire rond de vermeende illegale transfers van Carlos Tevez en Javier Mascherano naar West Ham United.

Sheffield voelde zich als degradant het slachtoffer, omdat West Ham zich op spectaculaire wijze wist te handhaven in de Premier League, mede door Tevez.

Het tribunaal had niet de bevoegdheid om de straf, een boete, van West Ham te herzien; wel om een nieuwe onafhankelijke commissie in te stellen.

Muziekcolumn / The Alan Parsons Project

Muziek, de één beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laten komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

Boek: David Hewson - De Pantheon Getuige

Rome staat niet bekend om zijn sneeuwstormen en het is dan ook verwonderlijk dat de inwoners van deze stad ineens geteisterd worden door hevige sneeuwval. Op deze ijzige avond krijgt Nic Costa vanuit het Pantheon in de stad een melding van inbraak. Samen met zijn partner, Gianni Peroni, zetten zij koers naar de plaats delict. In hun kielzog begeeft zich fotograaf Mauro Sandri, die een reportage maakt over de politie van de stad. Aangekomen bij het Pantheon blijkt er ineens toch iets meer aan de hand te zijn dan de 'gewone' inbraak die zij dachten aan te treffen. Het is het begin van een spannende zoektocht.

Bill Gates niet langer de rijkste

Icoon FinancieelDe Mexicaanse zakenman Carlos Slim is Bill Gates voorbijgegaan als rijkste man ter wereld. Het vermogen van de 67-jarige magnaat is gestegen tot zowat 67,8 miljard dollar. Dat is 9 miljard dollar meer dan het fortuin van Microsoftbaas Bill Gates.

Dat meldt de Mexicaanse website Sentido Comun. Het Amerikaanse magazine Forbes, dat jaarlijks het klassement van de grootste fortuinen publiceert, heeft de informatie nog niet bevestigd.

De opmars van Carlos Slim dankt hij aan recente koersstijgingen op de beurs. Carlos Slim bezit 33 procent van het grootste mobiele telefoniebedrijf van Latijns-Amerika.

Naast zijn telecomactiviteit is Carlos Slim ook eigenaar van de financiële groep Inbursa en van diverse winkel- en restaurantketens. In maart had Forbes Carlos Slim met een vermogen van 49 miljard als op twee na rijkste man geklasseerd, na Bill Gates (56 miljard dollar) en superbelegger Warren Buffet (52 miljard dollar).

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Broccoli etende damherten afgeschoten

Icoon OpmerkelijkDe proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl mag damherten gaan afschieten. Daar heeft de provincie Friesland toestemming voor gegeven. De grootste boosdoeners zijn de bokken. Deze vernielen met hun gewei het vliesdoek, waarmee de broccoli wordt beschermd tegen insecten. De insecten hebben hierdoor vrij spel en brengen grote schade toe aan de proefgewassen. Ook eten de damherten een groot deel van de oogst op.

De roedel waar het om gaat bestaat uit zo'n twaalf dieren. De boerderij gaat alleen dieren afschieten die op heterdaad betrapt worden en hoopt zo de populatie in de hand te houden. Ook Staatsbosbeheer is de dieren liever kwijt dan rijk. Het gaat om zogenaamde "exoten", dieren, die eigenlijk niet in het gebied thuishoren.



Verboden voor damherten

Met dank aan Marcator voor de herschreven submit.

Video van Welcome to the Jungle uit Rock Band

Eind dit jaar kan het gezellig worden in de vele huiskamers die deze wereld rijk is. Tuurlijk kan je er voor kiezen om kerst te gaan vieren, maar er zitten belangrijkere zaken in de pijpleiding. Harmonix werd door Activision van het Guitar Hero concept af gehaald, en besloot zijn heil bij EA en MTV te zoeken. Het resultaat van die samenwerking komt in het laatste kwart van dit jaar naar de PS3 en X360 in de vorm van Rock Band. Waar Guitar Hero ophoudt, begint Rock Band in feite. Nu pak je niet alleen de gitaar, maar ook de drums, de bas en de zang mee in je virtuele optredens.
Nu zijn er al flink wat screenshots vrijgegeven, maar een muziekgame komt pas degelijk tot zijn recht als je hem in beweging ziet, met geluid uiteraard. Dus draai je volumeknop open, en klik hier om Welcome To The Jungle van Guns 'n' Roses gespeeld door een clubje uit de kluiten gegroeide tieners te bekijken.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.