Nürburgring wil naam Duitse GP

In 2009 wil de Nürburgring gebruik gaan maken van de naam 'Grand Prix van Duitsland'. Dit omdat vanaf 2008 Valencia de naam 'Grand Prix van Europa' gaat voeren.

Sinds dit jaar vindt de Grand Prix in Duitsland afwisselend plaats op de Nürburgring en Hockenheim. De rechten op de naam 'Grand Prix van Duitsland' zijn echter in handen van de Automobilclub von Deutschland, die op zijn beurt weer eigenaar is van het circuit bij Hockenheim. De Avd wil de naam echter niet afstaan aan de Nürburgring.

De manager van de Nürburgring, Walter Kafitz, vertelde na de Europese GP: "Het belangrijkste voor mij was dat we een Grand Prix hadden, de naam is van mindere prioriteit. Toch had ik liever dat we de Duitse Grand Prix hadden geheten en er zal een oplossing moeten worden gevonden tussen de AvD en de ADAC, vooral nu het evenement in Valencia op de kalender komt."

"Ik heb goede hoop over een oplossing. Mocht het niet lukken, kunnen we altijd nog een ander pad bewandelen. Het is tenslotte makkelijker om een naam te vinden, dan om een Formule 1-race te krijgen", besloot de Duitser.

De race op de Nürburgring is sinds 1995 de GP van Europa. In 1997 en 1998 was het echter de Luxemburgse Grand Prix. Het is niet bekend of die naam weer in gebruik wordt genomen als er geen oplossing wordt gevonden.