Tost: "Liefst beide coureurs weg"

Gisteren liet Scott Speed doorschemeren dat hij en Vitantonio Liuzzi momenteel weinig steun ontvangen van de teamleiding van Scuderia Toro Rosso. Naar nu blijkt heeft Franz Tost, teambaas bij de Italianen, zich inderdaad negatief over zijn coureurs uitgelaten.

"Ik vroeg Speed waarom hij van de baan gevlogen was. Terwijl hij glimlachte, vroeg hij waarom zijn pitstop zo lang geduurd had. Daarna draaide hij zich om en liep weg. Ik pakte hem bij zijn schouder en zei hem dat er zo niet werd gediscussieerd. Het liefst zou ik geen van beide rijders meer in onze auto’s zetten," liet Tost optekenen in de Zwitserse krant Blick.

Naar verluidt zijn Sébastien Bourdais en Sebastian Vettel de grootste kanshebbers voor de Toro Rosso–stoeltjes van 2008.

Update:
Scott Speed heeft tegenover journalisten van het gerenommeerde autosport.com zijn verhaal gegeven van Tosts gedrag tijdens de Europese Grand Prix. De Amerikaan verklaarde "genoeg te hebben van het gedrag van Berger en Tost in de media" en dat hij daarom naar buiten komt met wat er precies gebeurde op het circuit.

"Franz was woedend dat ik was gecrasht in de eerste bocht," verklaarde Speed. "Ondanks dat iedere coureur achter Button daar ook was gestrand, inclusief Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Ik draaide me om en liep naar de garage, maar hij haalde me in en sloeg me midden op mijn rug met een gebalde vuist. Iedereen heeft het gezien." Volgens Speed bedreigde Tost hem nog eens toen de coureur de garage verliet.

Volgens de coureur bood Tost na de race zijn excuses aan voor zijn gedrag, maar Speed zegt nu niet van plan te zijn nog verder te racen voor Tost en Berger. "Je kan me niet genoeg betalen om weer voor die twee te racen," aldus Speed. "Met een ander team zou prachtig zijn, maar ik ben bang dat Tost en Berger mijn relatie met Red Bull hebben geruïneerd."