De antwoorden van Maceo Rigters

Vorige week kon je vragen stellen aan Maceo Rigters. Dit zijn de antwoorden van de spits van Blackburn Rovers.

Voel je jezelf echt doorgebroken na dit top EK?

Ja, ik kan wel zeggen dat mijn naam groot is geworden op het EK. Als speler van buiten de top 4 is het moeilijk om naam te maken. Er wordt meer gelet op de topclubs, maar ik heb een prachtig EK gehad en een goede indruk kunnen maken.

Wie is jouw grote voorbeeld en waarom?

Jerrel Hasselbaink. De reden daarvoor is dat mensen hem in Nederland nooit een topspits vonden, maar hij voor verrassing na verrassing zorgde en drie keer topscorer is geworden in topcompetities. Eén keer lukte dat zelfs met 24 goals voor een team dat degradeerde (Atlético Madrid).
Mijn idool is op moment Adriano en Patrick Kluivert was dat in mijn jeugdjaren.

Wat is je doelstelling voor het komende seizoen in de Premier League?

Het is een veel hoger niveau dan de eredivisie, maar ik wil voor mezelf zoveel mogelijk minuten en goals maken, want daar word je op afgerekend. Ik heb geen exacte cijfers in gedachten, want zo leg je onnodige druk op jezelf. Ik zal me natuurlijk wel even moeten aanpassen, maar ik heb er vertrouwen in dat ik het goed zal doen.

Heb je echte vrienden overgehouden aan dit EK, aangezien het zo'n hechte groep was?

Het leuke van deze groep is dat de meeste jongens elkaar al kenden, dus is het makkelijk om een hechte groep te worden. En ja, ik heb nog veel contact met bepaalde jongens. Vooral via internet en SMS.

Welke verdediger waar je tegen gespeeld hebt maakte de beste indruk op jou?

Ryan Donk verdedigt heel goed bij AZ, het leek soms wel alsof hij het makkelijk had toen ik tegen hem speelde bij NAC Breda. Hier bij Blackburn train ik tegen Christopher Samba, echt een beest! Het is heel goed voor mijn ontwikkeling om tegen zulke jongens te trainen.

Vind je dat Foppe de Haan min of meer verplicht is om jou als dispensatiespeler mee te nemen, kijkend naar de belangrijke rol die je hebt gespeeld bij de kwalificatie voor Peking?

Nee, dat vind ik niet. Op dat moment zal de bondscoach de juiste keuzes voor het team maken en er zijn vele spelers die in aanmerking (willen) komen voor één van de drie plekken. Ik zou het natuurlijk wel fantastich vinden om de Olympische Spelen mee te maken.

Wat denk je dat je het meest gaat missen van Nederland?

Ik mis nu al alle mensen van wie ik heel erg hou en dat weten ze ook.

Sommigen beweren dat je een eendagsvlieg bent. Wat vind je van deze gedachte?

Er zullen altijd mensen zijn die negatief naar bepaalde spelers willen kijken. Ik zit daar niet zo mee. Op het moment speel ik bij Blackburn Rovers in de Premiership. Er zijn niet veel mensen die dit ook kunnen zeggen.

Heb je nog een favoriete club waar je ooit wilt voetballen?

Ik heb geen specifieke club, maar ben fan van Ajax, Barcelona en Inter. Ik droomde er vroeger altijd van om met Kluivert te spelen. Stiekem had ik gehoopt dit te kunnen bereiken via de Suriprofs dit jaar, maar het is er helaas niet van gekomen.

Submitter:  Bron: FOK!sport