FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 februari 2007

Auto tek oop

haloo ik be.n m. van reeken en ik heb tek.oop heel mooi.autos; somiege be etje kapot mar is nog hel moi .komt u langs voor kijken die aut.o altijt op zondag berijk baar! meeste heb dielerboekjez noch, rijt heel goet. snel kopen dese mooi en gafe atuos! ik ben heel bertuowbar atver teerder, kom snel met spoet.
kijkt hu hiero naar de webside van mij en mijn atverte.ties op marktplaatz
ale aut;s rijt beter dn de besgryvng van mij

met die grote bedank aan die Het-Gele-Teken vor de submitten van mijne link.

Beelden van parachuteval uitgezonden

Icoon Opmerkelijk De beelden van de val parachutist Michael Holmes uit Nieuw-Zeeland zijn maandag uitgezonden op de Australische zender Nine. Holmes overleefde in december een vrije val van 4572 meter hoogte. Toen zijn parachute en reserveparachute het lieten afweten nam hij afscheid tegen de camera. "Ik ga dood. Vaarwel!" dacht hij dat zijn laatste woorden zouden worden.

Het incident is geheel gefilmd door twee camera's. Holmes zelf en de medespringer Jonathan King namen het tafereel op met camera's op hun hoofd. Het is een vreemde ervaring om naar de beelden te kijken, omdat Holmes zich in korte tijd bewust wordt dat hij waarschijnlijk dood zal gaan. Vijftien seconden voor zijn val zei hij vaarwel aan de kijkers.

Veel tijd om gedag te zeggen was er niet. Na tientallen seconden knalde hij op de grond. Gelukkig brak een bramenstruik zijn val. Wonder boven wonder heeft Holmes alleen maar een doorboorde long en een verbrijzelde enkel.

OM eist 18 jaar voor moord ongeboren kind

JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 18 jaar celstraf geëist voor de moord op een nog ongeboren kind. De 32-jarige verdachte zou de moeder, zijn echtgenote, hebben neergestoken. Daarbij stak hij ook vier maal in de baarmoeder.

Dat gebeurde in december 2005. Toen sloegen bij V.T. de stoppen door. Zijn vrouw had naar zijn zeggen net verteld dat ze wilde scheiden. Bovendien hoorde hij dat hij niet de vader van zijn nog ongeboren meisje is. ''Ik schaamde me zo. Toen telde niets meer'', zei de Rotterdammer bij de rechtbank.

Deze versie van het verhaal had hij niet eerder verteld. Eerder zei hij dat hij bang was dat hun twee kinderen niet meer veilig waren bij hun moeder. Zij had psychische problemen en 'volgde orders op' van haar overleden vader. T. is internationaal vrachtwagenchauffeur en veel van huis.

'Geen eerwraak'
De advocaat sprak van een groot familiedrama waaraan het nodige is voorafgegaan. Het slachtoffer leefde volgens raadsman Michel van Stratum een dubbelleven, ging vreemd en liet de kinderen alleen. De verdachte, door bekenden omschreven als een vriendelijke en rustige persoon, ontkent dat er eerwraak in het spel is. ''Ik denk breed. Ik ben een moderne man. Ik ben geboren in het zuiden van Turkije. Ik heb nooit een geval van eerwraak meegemaakt.''

Hij spreekt van een ''draconische eis'' van justitie. Die verdenkt T. ook van poging tot moord op zijn vrouw, met wie hij al vele jaren was getrouwd, en van poging tot zware mishandeling op zijn zus. De moeder, 37 tot 38 weken zwanger, raakte ernstig gewond, maar overleefde het drama. De baby werd met een keizersnede gehaald. Het meisje overleed een dag later. De rechtbank doet 27 februari uitspraak.

Met dank aan JoopK voor de submit.

Weer tegenvallers voor HSL-Zuid

De Hoge Snelheidslijn (HSL) wordt weer duurder dan gedacht. Volgens het onderzoeksbureau van de Tweede Kamer is de jongste tegenvaller niet 222 miljoen euro, zoals de minister zegt, maar zeker 422 miljoen. Het parlement wil dan ook opheldering van demissionair minister Peijs van Verkeer en Waterstaat.


"Het is de zoveelste keer dat er weer meer risico's aan het project blijken te zitten", zegt het VVD-Kamerlid De Krom. Zijn partij spreek dan ook van een "blamage".

Het is het zoveelste negatieve nieuws over de HSL. In december vorig jaar werd al bekend dat de HSL, de snelle verbinding tussen de Randstad, Brussel en Parijs niet in januari van dit jaar, maar pas in december in gebruik kan worden genomen.

Pas oktober volgend jaar, in 2008, haalt de trein ook de snelheid van driehonderd kilometer per uur.

Volgens minister Peijs heeft ze de ontwikkelingen rond het beveiligingssysteem onjuist ingeschat. Volgens het CDA heeft het ministerie bij dit soort ingewikkelde projecten niet genoeg kennis van ICT. "De kennis van de ambtenaren schiet echt tekort", aldus het CDA-Kamerlid Van Hijum.

Vrouw onwel na diefstal van 15.000 euro

Icoon OpmerkelijkEen 62-jarige vrouw is vorige week onwel geworden nadat zij op de Haagse Markt was bestolen van 15.000 euro. De vrouw liep rond half twaalf 's middags met een goed gevulde portemonnee over de markt toen ze door een onbekende werd bestolen.

Nadat de vrouw de diefstal had ontdekt werd ze onwel en hebben medewerkers van de ambulancedienst haar op de markt nagekeken. De vrouw heeft aangifte gedaan en is opgevangen door slachtofferhulp. Ze had zoveel geld bij zich omdat ze midden in een verhuizing zat en diverse leveranciers met contant geld moest betalen.

Politie-inval in woning Maurice de Hond

De Nationale Recherche is vandaag de woning binnengevallen van opiniepeiler Maurice de Hond in Amsterdam. De recherche verdenkt De Hond ervan dat hij betrokken is bij het kraken van de e-mailbox van advocaat Jan Vlug, de raadsman van klusjesman Michael de Jong.

In deze zaak werd vorige week dinsdag al één arrestatie verricht. Dat betrof een 33-jarige man die toegaf de e-mailbox van Vlug te hebben gekraakt omdat hij door de Deventer moordzaak ''was gegrepen''. Volgens Vlug heeft De Hond minimaal een keer van gegevens uit zijn geroofde digitale post gebruikgemaakt. De Hond ontkent dat.

Opiniepeiler De Hond is niet opgepakt bij de inval van vandaag. In zijn huis wordt wel gezocht naar bewijs dat De Hond bij het kraken van de computer betrokken was.

Maurice De Hond doet al geruime tijd verwoede pogingen aan te tonen dat klusjesman Michael de Jong de ware moordenaar is van weduwe Wittenberg en niet de veroordeelde Ernest Louwes.

[upd] Management Slam!FM ligt met elkaar overhoop

Icoon RadioBinnen het management van radiozender Slam!FM is flinke ruzie ontstaan over geld. Lex Harding eist bijna een miljoen euro van Ruud Hendriks voor een investering in hun gezamenlijk bedrijf 2Hmedia, eigenaar van Slam!FM. Hendriks weigert echter te betalen, dus dient er donderdag een kort geding.

Vorig jaar nam 2Hmedia Slam!FM in z'n geheel over van ID&T. Om dat te kunnen bekostigen, legde Harding afgelopen zomer 2,75 miljoen euro in om Slam!FM een financiële injectie te geven. Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen zouden begin 2007 hun deel hiervan betalen. Hendriks weigert dat nu, omdat Harding onrechtmatig zou hebben gehandeld bij een emissie van de aandelen van Slam!FM.

Harding ontkent alle beschuldigingen. Eerder al had Hendriks een zaak aangespannen, maar deze ging op het laatste moment niet door. Insiders beweren dat Hendriks toen 'geen zaak' had tegen Harding.

Update 22.10 uur
Het kort geding is van de baan. "Ruud Hendriks heeft hedenmorgen een lening van tussen de 900.000 en 1 miljoen euro betaald. Een door mij aangespannen kort geding tegen Hendriks is daarmee van de baan", zo heeft Lex Harding inmiddels gezegd.

Hendriks bevestigt die betaling, maar zegt tegelijkertijd nooit een dagvaarding te hebben verkregen.

Aantal datingsites blijft groeien

Icoon InternetLiefde zoeken via de digitale snelweg kan op steeds meer websites. Het aantal datingsites in Nederland en andere landen blijft namelijk flink groeien. Volgens Internet Security Systems, onderdeel van IBM, is het internationale web daarmee de digitale snelweg naar de liefde.

In de laatste twaalf maanden is het aantal datingsites met 16,7 procent toegenomen. "Deze groei is stabiel ten opzichte van een vergelijkbare periode over het jaar daarvoor, toen de groei 17 procent bedroeg", aldus ISS.

Nederland staat wereldwijd op de vijfde plaats (3,2 procent) als het gaat om landen waar de meeste datingsites zijn ondergebracht. Op de eerste plaats staan de Verenigde Staten met 58 procent, Duitsland volgt met 17,7 procent op de tweede plek en China met 5,1 procent op de derde.

Duitsland gaat gewelddadige games verbieden

Icoon Games De Duitse regering wil volgend jaar een verbod invoeren op de verkoop van gewelddadige computergames aan kinderen en tieners. Dat heeft Ursula von der Leyen, de Duitse minister van Gezinszaken, bekendgemaakt aan de Duitse media.

De mate van verheerlijking van geweld is niet relevant voor het verbod. Het enige waar naar gekeken wordt is of de game geweld bevat en in welke mate dit het geval is. De games mogen in geen enkele winkel worden verkocht en er mag geen reclame voor worden gemaakt. Als een winkel toch dergelijke games verkoopt kan deze een boete verwachten van hoogstens 50.000 euro. De wetgeving in Duitsland is al strenger dan in de meeste andere landen. Zo wordt bloed in veel actiespellen vaak weergegeven in het groen. Dat zou computergames als Counter-Strike minder realistisch maken.

In de tweede helft van 2006 laaide de discussie over gewelddadige games op in Duitsland. Een oud-leerling van een school in Emsdetten had leerlingen gegijzeld en daarna zichzelf van het leven beroofd. Hij zou Counter-Strike als voorbeeld genomen hebben. Eerder verwierp de regering het idee om games te verbieden, maar na dit incident kwam het plan terug op de tekentafel. Wel was de regering toen al kritisch. "Schietspelen als Counter-Strike of Doom 3 zijn medeoorzaak voor geweldsdaden die het menselijk voorstellingsvermogen te boven gaan. Juist bij labiele jeugdige mannen laat het intensieve gebruik van gewelddadige games zijn sporen na", zei de minister van Gezindszaken Christa Stewens destijds erover.

In Nederland is er nog geen sprake van een verbod. In de verkiezingscampagne is er weinig over gesproken, maar mogelijk komen er wel strengere regelgeving op dit gebied. In Nederland komt er net als in Duitsland een christelijk-rood kabinet, dat een meer conservatieve houding aanneemt ten aanzien van opvoeding. Zo komt er net als in Duitsland een minister van Jeugd en Gezin, namelijk ChristenUnie-leider André Rouvoet, die over dergelijke zaken moet gaan beslissen.

Meer gamenieuws op FOK!games

Meisjes van 11 in zwembad aangerand

Icoon PolitieIn een zwembad in het Brabantse Oosterhout zijn zondagmiddag drie mannen aangehouden wegens het aanranden van drie meisjes van 11 jaar, zo meldt de krant BN/DeStem vandaag. De drie mannen, afkomstig uit Polen, betastten de meisjes onder water herhaalde malen onzedelijk.

De slachtoffertjes vertelden tegen een badmeester wat hen was overkomen. Die haalde met een beveiliger de mannen uit het water de droeg ze over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Bij hun arrestatie verkeerden ze dusdanig onder invloed van alcohol, dat het op dat moment niet mogelijk was een fatsoenlijk gesprek met ze te voeren. De Polen bleken geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben in Nederland.

Word jij de volgende Amstellovitch?

Dan beleef jij het ultieme vriendenweekend! En vlieg je met 4 vrienden in jullie eigen super-de-luxe privéjet naar dé klassieker van Engeland in Manchester.

En dat is nog niet alles. Want het totale weekend staat in het teken van luxe, zoals dat hoort bij Amstellovitch; topvoetbal, luxe vervoer, heerlijk eten en een luxe hotel!

Ontvang nu je gratis lot en maak kans op deze prijs!
Je kunt kans maken op deze prijs door je aan te melden bij Amstel SuperPingels. Zodra je je lidmaatschap hebt bevestigd ontvang je van ons namelijk een gratis Amstellovitch lot voor de Loterij. Met dit lot maak jij kans om Amstellovitch te worden en neem je je vrienden binnenkort misschien wel echt mee de lucht in!

Bovendien ontvang je bij je lidmaatschap ook nog eens een bonus van 50 Pingels, zodat je alweer snel een volgend lot kunt kopen. Want hoe meer loten je koopt, hoe meer kans je maakt op de prijs! Een Amstellovitch lot heb je al voor slechts 100 Pingels.

Pingels vind je op alle Amstel flessen (33cl en 50cl), 6-packs en BeerTender fustjes.

Koekje erbij ?

Morgen is het de dag waarop commercieel beinvloedbare josti's aan elkaar laten zien hoe lief ze elkaar wel niet vinden, gelukkig las ik laatst in de krant dat steeds minder mensen aan valentijn doen, dus nog even en we zijn van dat gedrocht verlost.

Mocht je toch nog perse iets liefs willen doen omdat het van de firma Hallmark moet, dan lijkt me dit een prima keuze, want zeg nou zelf zelfgebakken koekjes gaan er altijd in.

Met dank aan een onbekende submitter voor de submit.

[upd] Ministers Balkenende 4 bekend

Icoon PolitiekNadat eerder deze week al bekend werd hoe de portefeuilles van Balkenende IV onder de partijen zullen worden verdeeld, is nu ook bekend wie de ministers zullen worden.


CDA
Buitenlandse Zaken: Maxime Verhagen
Justitie: Ernst Hirsch Ballin
Verkeer en Waterstaat: Camiel Eurlings
Economische Zaken: Maria van der Hoeven
Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit: Gerda Verburg
Sociale Zaken en Werkgelegenheid: Piet Hein Donner
Volksgezondheid, Welzijn en Sport: Ab KlinkPartij van de Arbeid
Financiën: Wouter Bos
Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties: Guusje ter Horst
Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: Ronald Plasterk
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: Jacqueline Cramer
Ontwikkelingssamenwerking: Bert Koenders
Wijkverbetering en Integratie: Ella Vogelaar

ChristenUnie
Defensie: Eimert van Middelkoop
Jeugd en Gezin (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) André Rouvoet

Update: 21.25 uur

Staatssecretariaten
Ook een aantal van de elf staatssecretarissen is inmiddels bekend.

De Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb, die lange tijd genoemd werd als mogelijke minister, wordt staatssecretaris op Sociale Zaken.

CDA'er Cees van der Knaap blijft op Defensie. Huidig CDA-partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt gaat naar Onderwijs.

Met dank aan Asmodean en Bupatih voor de submit.

Fordham getroffen door lichte beroerte

Andy Fordham is maandagavond getroffen door een lichte beroerte. 'The Viking' heeft op dit moment moeite met praten en lopen. Fordham zal thuis revalideren en de verwachting is dat hij in zijn geheel zal herstellen.

Voor de Engelsman is het de tweede keer dit jaar dat hij in het nieuws komt vanwege zijn slechte gezondheid. Eerder dit jaar moest de zwaarlijvige darter zich vlak voor zijn eerste ronde partij op de Lakeslide laten opnemen door ademhalingsproblemen.

Albers blij met vooruitgang

Christijan Albers nam vandaag het stuur van de nieuwe Spyker over van zijn teamgenoot Adrian Sutil. De Nederlander reed 108 ronden en was blij met de geboekte vooruitgang.

"Na enkele maanden ben ik blij dat ik weer achter het stuur kon kruipen en zoveel kilometers kon maken. Ik ben blij dat we zoveel ronden hebben kunnen afleggen zonder grote problemen. Onze betrouwbaarheid ziet er erg goed uit. We zijn nog niet supersnel, maar het zal erg belangrijk zijn om met een betrouwbare wagen in Melbourne te starten. Maar voordat we naar Australië gaan hebben we nog erg veel werk te verzetten. We doen alles wat we kunnen om de wagen sneller te maken en gelukkig wordt de wagen gedurende de dag ook sneller", vertelt Albers.

"Vandaag concentreerden we ons voornamelijk op het afstellen van de wagen en werkten we hard aan de balans om te zien hoe de nieuwe Bridgestone banden reageren. De nieuwe compound van Bridgestone is erg verschillend met wat we gewend waren, dus we moeten daar nog aan wennen."

Kerkgangers parkeren niet op z'n zondags

Asociale parkeerders zijn niet alleen voorbehouden aan de grote steden. In het tweelingdorp Bunschoten-Spakenburg hebben ze er ook een handje van. De politie gaat daar de komende tijd streng controleren op fout parkeergedrag.

Vooral op zondag is het parkeergedrag een helse ramp. Kerkgangers lijken zich dan nergens aan te storen, en parkeren hun bolides op fietspaden, invalidenparkeerplaatsen en op de stoep. Maar ook op andere dagen parkeert men daar niet altijd zoals het hoort.

Het fout parkeren zorgt naast veel ergernissen ook voor gevaarlijke wegsituaties. De politie spreekt zelfs van 'hufterig gedrag'. Een groep agenten gaat nu op wisselende dagen het dorp in om de kerkgangers normen en waarden te leren en tevens bonnen uit te delen.

Name that bitchy blogger 7

Omdat de vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 7). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De zevende opgave:

Deze stoere weblogger is 18, hij is sinds zijn geboorte al een jongetje en woont in Zuid-Holland. Hij is ongetrouwd en heeft ook geen relatie. Als hij politiek denkt, denkt hij links.

Een extra hint: hij houdt erg van muziek, en tegenwoordig ook van toppertjes.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 7'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! Ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5 en bitch 6 kun je nog steeds insturen!

Zelfmoordaanslag tegen Wilders beraamd

Icoon Misdaad Tweede Kamerlid Geert Wilders is vorige week bedreigd met een zelfmoordaanslag. Twee jongemannen zouden het plan hebben om Wilders neer te schieten en vervolgens een busje vol explosieven bij de politicus tot ontploffing te brengen.

Daarbij moesten "veel onschuldigen omkomen in de enorme chaos". Dat blijkt uit de aangifte die Wilders bij de politie Haaglanden heeft gedaan. Een waarschuwing voor de geplande aanslag in Den Haag of Amsterdam kwam eind vorige maand binnen via Meld Misdaad Anoniem. Deze week is via dat meldpunt een soortgelijke, maar minder gedetailleerde doodsbedreiging geuit. Opmerkelijk is dat de dreigementen bekend worden via telefoontjes naar Meld Misdaad Anoniem.

In de eerste, zeer concrete, waarschuwing wordt gesproken over een aanslag begin februari. Daarbij zou een wit bestelbusje gevuld met vijfhonderd tot zeshonderd kilo explosieven ontploffen naast de voorman van de Partij voor de Vrijheid, die eerst moest worden neergeschoten. De bestuurder van het busje zou op Wilders inrijden en het voertuig zelf tot ontploffing brengen.

De daders zouden de explosieven hebben verkregen via een contact bij het leger. Op de laatste maandag van januari zou een van hen het overige materiaal voor de aanslag, zoals bedrading, hebben gekocht bij een filiaal van de klusketen Gamma in Den Haag. Ook zou hij diverse malen op verkenning zijn geweest op het Binnenhof.

De daders zijn volgens de melder geen fundamentalisten, maar willen "gewoon wraak". Wilders wordt al tijden zwaar beveiligd wegens vele ernstige bedreigingen en zegt dat dreigementen aan zijn adres zijn verdubbeld sinds zijn partij negen zetels behaalde tijdens de Kamerverkiezingen in november.

Politie zoekt maker van foto verkrachting in Delft

Icoon Misdaad De politie van Delft is op zoek naar de voorbijganger die maandagavond een foto heeft gemaakt van de verkrachting van een 18-jarige vrouw. De maker heeft mogelijk gedacht dat het ging om een vrijend stelletje.

Rond 23.30 uur vond de verkrachting plaats op de Buitenwatersloot. In het centrum van Delft was de verkrachter achterop de fiets van het slachtoffer gesprongen. Deze durfde vervolgens niet te stoppen. Op de Buitenwatersloot deed ze dat toch. Vervolgens werd zij door de man op de motorkap van een geparkeerde auto geduwd en werd verkracht. De dader is volgens de politie 19 à 20 jaar oud.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat er meerdere mensen zijn voorbijgekomen Mogelijk hebben deze gedacht dat het om een vrijend stelletje ging. Eén voorbijganger zou een foto hebben gemaakt van de verkrachting.

Met dank aan waht, tongytongylickylicky en Melch voor de submit.

Peepshows zijn culturele uitingen

Icoon BizarEen opmerkelijke uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Dat oordeelde vandaag dat een peepshow hetzelfde is als een toneelvoorstelling en daarom valt onder het lage belastingtarief van zes procent voor culturele uitingen. Het seksbedrijf dat de zaak had aangespannen kan nu duizenden euro’s van de belastingdienst terugvorderen.

Het seksbedrijf ging eerder in een beroep tegen een uitspraak van een rechter. Die oordeelde nog dat de fiscus gelijk had en terecht een naheffing had opgelegd. Het hof is nu van mening dat peepshows vallen onder het lage belastingtarief van culturele uitingen. Daarom geldt het lage btw-tarief van zes procent. Tot nu toe moesten seksbazen van peepshows het hoge tarief van negentien procent betalen.

Met dank aan Boiler en Glacier voor de submit.

Drollen er uit, badgasten er in

Icoon ShockingSportcentrum Helsdingen in Vianen bekommert zich niet om de hygiëne in haar zwembad. Dat is de mening van een badgast, die een klacht heeft ingediend bij de Zwemwatertelefoon. Volgens de aanklagende partij lag het zwemwater zondagochtend vol met drollen. Nadat deze er met scheppen uit waren gevist, mochten de gasten gewoon weer in het water. "Ontzettend smerig", vindt de verontwaardigde badgast van het Vianense zwembad, die uit angst voor represailles zijn naam niet wilde geven aan het Algemeen Dagblad.

Wel wil hij iedereen laten weten hoe onhygiënisch de badmeesters van Helsdingen in zijn ogen wel niet te werk gaan. "Toen ik het zwembad binnenkwam dreven er ongelooflijk veel drollen in het water. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."

Bedrijfsleider Van der Weijde van Sportcentrum Helsdingen vindt dat de anonieme klager overdrijft. Zatermiddag was het zwembad het toneel van een feestje van een Nieuwegeinse schoolklas. Toen zijn er volgens hem drie of vier drollen in het water beland. "Jonge kinderen krijgen wel eens een ongelukje dat niet meteen wordt opgemerkt." Doordat de uitwerpselen een hele nacht in het water bleven liggen hadden ze volgens hem veel vocht opgenomen. "Dan lijkt het meer. Maar scheppen vol waren het zeker niet."

De bedrijfsleider voegt er aan toe dat een paar drollen niet nadelig hoeven te zijn voor de waterkwaliteit, omdat een zwembad veel water bevat, dat ook nog eens voortdurend circuleert. De waterkwaliteit is volgens hem na het voorval gemeten en goed bevonden. De zwemwatertelefoon gelooft de bedrijfsleider, en zal geen nader onderzoek instellen. "Zulke ongelukken kunnen gebeuren".

Britse vrouwen hebben de grootste borsten

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Britse vrouwen hebben de grootste borsten van Europa. De Denen komen op de tweede plaats, de Nederlanders op de derde. Dat blijkt uit een onderzoek van een bh-fabrikant, waarvan de Britse krant The Sun dinsdag de resultaten publiceerde.

Van de onderzochte vrouwen heeft 57 procent van de Britten een grote D-cup of een nog grotere beha nodig. Bij de Denen is dat 50 procent, bij de Nederlanders 36.

Bij de Italiaanse vrouwen heeft 10 procent een D-cup. Met 68 procent woont hier ook veruit de grootste groep dragers van een B-cup. De omvangrijkste groepen vrouwen met de nog kleinere A-cup (14 procent) komen voor in Zweden en Zwitserland.

In Nederland heeft 27 procent van de de vrouwen een C-cup, 29 procent een B-cup. De beha met A-cup past 8 procent.

Valentijn

Ik ben een van die personen die niet van koken houdt, erger nog ik ben een van die personen die niet koken kan.

Als ik thuis zeg dat ik ga koken, duiken de kinderen onder, partner schudt zijn hoofd en belt als voorzorgsmaatregel de hulpdiensten, ja zowel de ambulance, want messen en ik zijn geen goed paar, de brandweer staat ook paraat, want er wil wel eens een vlam in de pan slaan.

Ook wordt de voorraad norit aangevuld, want er worden ernstige maag en darmproblemen verwacht.

Nu vraag je jezelf misschien af hoe wij als gezin toch de nodige voeding binnenkregen, voeding die veilig en voedzaam is.
Het antwoord is, de keuze van mijn partner.

Ik vond zijn accent zo schattig, dacht dat een Zweed was, maar fout hij was Schots en sprak met een zwaar accent.
Ik vond het fantastisch dat hij modelbouw deed, op onze ontmoeting nam ik hem naar de enige modelshop in mijn stad, want ja ook ik maakte vliegtuigmodellen en ik won er zelfs prijzen mee, ook daar ging ik de fout in, hij was zoveel beter en had volgens hem opbouwende kritiek en daar ging mijn plezier de deur uit en geen modelbouw meer.
Nu achteraf gezien had hij gelijk, ik deed aan een hobby, hij doet aan kunst.

Verder vond ik hem lief en oh zo jong, weer fout, na het bekijken van zijn paspoort omdat ik dacht dat hij een grapje maakte, bleek hij inderdaad bijna 10 jaar ouder te zijn dan ik.

Maar het belangrijkste feit voor mij, waarom ik mijn jawoord gaf, ik hem ketende, was het feit dat hij chef-kok was. Dat was wat ik nodig had om te overleven als ik zelfstandig wilde worden. Nog steeds kookt hij thuis, de kinderen hebben gelukkig de liefde voor het koken van hun vader geërfd.

En ik weet het dat waar is, de liefde van man ( wel ik mijn geval vrouw) gaat door de maag.

Dus als je morgen een lief romantisch, anoniem Valentijnskaartje ontvangt, wees voorzichtig, zorg ervoor dat je weet hoe hij/zij kookt, voordat je een belangrijke beslissing gaat nemen.

Testdag 13-02-2007

Vandaag is er weer verder getest in het Spaanse Barcelona. De beide Ferrari coureurs wisten de andere teams voor te blijven. Christijan Albers reed veel ronden met de nieuwe Spyker, maar viel nog wel een keer stil op het circuit.

Testtijden Barcelona 13-02-2007:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari01:21.181108
2K. RäikkönenFerrari01:21.719154
3H. KovalainenRenault01:21.81999
4F. AlonsoMcLaren01:21.90163
5G. FisichellaRenault01:21.997129
6L. HamiltonMcLaren01:22.078118
7R. KubicaBMW01:22.10056
8J. TrulliToyota01:22.22796
9N. RosbergWilliams01:22.24910
10A. WurzWilliams01:22.28855
11F. MontagnyToyota01:22.47696
12N. HeidfeldBMW01:22.61892
13R. BarrichelloHonda01:22.66985
14J. ButtonHonda01:22.81691
15M. WebberRed Bull01:22.91683
16D. CoulthardRed Bull01:23.32250
17A. DavidsonSuper Aguri01:23.96997
18C. AlbersSpyker F101:24.425108

Pardo niet inzetbaar tegen Utrecht

De rentree van Sebastian Pardo in het eerste van Feyenoord zal nog even op zich laten wachten. Vandaag trainde de Chileen weliswaar mee met de Rotterdamse selectie, maar hij kan komend weekend nog niet in actie komen tegen FC Utrecht.

De afgelopen weken kampte Pardo met een knieblessure, die voortkwam uit overbelasting. De naweeën van de blessure houden de 25-jarige middenvelder in ieder geval tot na het weekend nog aan de kant.

[upd] Vermiste verliefde tieners teruggevonden

Icoon PolitieDe politie heeft de zoon van film- en televisieproducent San Fu Maltha en diens vriendin teruggevonden. Ze trof de 14-jarige David en de 13-jarige Romy Heesbeen in de nacht van maandag op dinsdag aan in een huis in Amsterdam. Dat heeft de politie in Utrecht bekendgemaakt.

De tieners werden sinds woensdag vermist. Ze zijn inmiddels terug bij hun ouders. De politie weet nog niet waarom ze wegliepen. Van wie het huis in Amsterdam is, is ook nog niet bekend. De politie, die zondagavond op de televisie een opsporingsbericht aan de twee kinderen wijdde, moet de tieners nog horen. ''We hebben ze niet teruggevonden door een tip, maar door ouderwets recherchewerk'', aldus een woordvoerder.

Filmproducent San Fu Maltha is ''dolgelukkig''. ''Hoe langer het duurt, hoe meer scenario's er toch door je hoofd gaan spelen'', zei hij. ''We waren heel erg ongerust.''

De kinderen zijn ''vermoeid en ontdaan'', maar mankeren fysiek niets. Wat er exact met zijn zoon is gebeurd, kon Maltha nog niet zeggen. ''Zo'n vraag brandt op je lippen, maar dat is niet het eerste dat je vraagt als je je kind na zes dagen terug ziet. Dan knuffel je hem en ben je heel erg dankbaar dat hij er weer is.''

San Fu Maltha is de grootste filmproducent van Nederland. Hij was onder meer verantwoordelijk voor hitfilms als Zwartboek, Vet hard!, In Oranje en Phileine zegt sorry.

Update 14.54 uur
De twee kinderen hebben al die tijd onderdak gekregen van een vreemde uit Amsterdam, zo heeft de politie vanmiddag bekend gemaakt. De politie trof de 14-jarige jongen en het 13-jarige meisje maandagnacht aan in het huis van de man.

''Ze zijn daar bij toeval terecht gekomen'', aldus een woordvoerder. De politie denkt niet dat de kinderen tegen hun zin in de woning verbleven. Wel gaat zij onderzoeken of de man strafbaar heeft gehandeld. Voor de kinderen zijn er geen consequenties van de politie. ''Dat is tussen de ouders en de kinderen'', zegt de woordvoerder.

Update 19.14 uur
De kinderen zijn weggelopen omdat ze het niet eens waren met hun ouders. Ze wilden zich afzetten, waren verliefd en wilden de wijde wereld in.

Met dank aan kattekitje, The-Ghost en Bootje84 voor de submit.

Gamecock ziet het licht

Gathering of Developers, bekend van onder meer Mafia en Max Payne, zal voor veel gamers bekend in de oren klinken. Twee ex-werknemers van dit bedrijf hebben nu Gamecock opgericht.
Deze uitgever zal zich richten op games die zich afzetten tegen het gebrek aan originaliteit in games. Dat er vraag is naar een dergelijke uitgever blijkt wel uit het feit dat de heren reeds vijf titels op hun conto mogen schrijven.

In "Hail To The Chimp" zul je de politiek van het dierenrijk moeten bedrijven, en niet van een onbekende ontwikkelaar. Ex-Bungie Alex Seropian is namelijk de bedenker van dit nogal aparte spel. "Fury" is een Massive Mulitplayer Player vs Player game die door het Australische Auran ontwikkeld wordt.
In de film-noir action-adventure van een door enkele ex-LucasArts medewerkers opgerichte studio (Crackpot) "Insecticide" zul je je een baan moeten werken door een planeet die overlopen is van, je raadt het al, insecten.
In "Mushroom Men" speel je in een burgeroorlog tussen champignon-mannetjes (voor zover wij weten geen Toad) en tenslotte zul je in "Hero" een gruwelijke maar komische kijk op de echte middeleeuwse kerkers krijgen.

De beide heren zijn er van overtuigd dat de industrie door hoge budgetten steeds meer veilige formules gaat gebruiken, terwijl een creatieve injectie juist gewenst is.


Mushroom Men?

"Schumacher teambaas Ferrari"

Volgens verschillende Duitse media zou Michael Schumacher in gesprek zijn met Ferrari over een nieuwe functie. De zevenvoudig wereldkampioen zou de opvolger worden van Jean Todt, die waarschijnlijk aan het eind van het komende seizoen zijn functie neer zal leggen.

Schumacher is op dit moment werkzaam als assistent van de Fransman, maar wat hij precies doet is niet helemaal duidelijk. Volgens een anonieme medewerker van Ferrari wordt de Duitser klaargestoomd om teambaas te worden. "Iemand die zich met dit soort dingen bezighoudt, wordt klaargestoomd voor een veel hogere functie", zei hij tegen het Duitse magazine Auto, Motor und Sport. "En dat zal waarschijnlijk de functie van teambaas zijn."

Thomas Dekker wint derde etappe Trofeo Mallorca

De eerste Nederlandse seizoenszege is binnen: Thomas Dekker (Rabobank) won de derde rit van de Trofeo Mallorca. De 22-jarige Nederlander bleef in de lastige Trofeo Pollença, met drie stevige cols (twee van de tweede categorie en één van de eerste categorie), de Rus Vladimir Gusev (Discovery) en de Spanjaard Alberto Fernandez (Saunier Duval) nipt voor.

Het derde luik van de Wielerweek van Mallorca bracht de renners van Pollença naar Mirador des Colomer over een afstand van 161,4 kilometer. De streep lag op de Coll de Puig Major (800 meter), een col van de tweede categorie.

Op die slotklim ging Dekker er - 4 kilometer voor de streep - vandoor. In zijn kielzog kreeg hij gezelschap van Vladimir Gusev, Alberto Fernandez en Ezequiel Mosquera (Karpin-Galicia). Al snel werd duidelijk dat zij ook gingen strijden om de dagzege. Dekker liet zijn medevluchters in de laatste meters vervolgens kansloos.

Voor Rabobank is het alweer de tweede zege op Mallorca. Zondag won de Nederlandse equipe met Oscar Freire namelijk ook al de Trofeo Mallorca.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Thomas Dekker (Ned)RAB3:55.43
2.Vladimir Gusev (Rus)DSC0.02
3.Alberto Fernandez (Spa)SDVz.t.
4.Ezequil Mosquera (Spa)KGZz.t.
5.Luis Leon Sanchez (Spa)CEI0.07

Voor 3 euro rustig vrijen in Italiaanse auto's

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Jonge stelletjes in Zuid-Italië kunnen vanaf aankomende nacht ongestoord van elkaar genieten. Om 00:01 uur gaat namelijk het 'Lovely Park' open in Modugno, bij Bari. Voor drie euro kan daar een garagebox gehuurd worden. De auto gaat erin en voor de rest kan de romantiek z'n werk doen.

Het initiatief voor het park is genomen omdat stelletjes in Italië bijna altijd nog thuis wonen en alleen in de auto vrijelijk kunnen doen wat ze willen. Thuis zit dat er niet in, want daar kijken de Italiaanse ouders mee.

Op zomaar een parkeerplaats is de kans groot dat ze overvallen worden. Daarbij heb je dan last van gluurders.

De jongeren vinden het lovely park geweldig, de oudere Italiaan spreekt er natuurlijk schande van.

Top of Flop User's Choice: Mika - Grace Kelly

Naast Top of Flop hebben we ook Top of Flop User's Choice. Jullie bepalen hier wat we ten gehore brengen door suggesties in te sturen, door middel van een PM of door het te dumpen in de submit.

De blonde bimbos van vorige week, werd met 23 flops unaniem geflopt , ik hoop niet dat dat vandaag weer gaat gebeuren! Ik heb namelijk een leuk nummer vandaag van Mika. Deze kerel staat in Engeland al een paar weken op nummer een in de hitlijsten met zijn single Grace Kelly, maar ook met zijn debuutalbum die afgelopen week uitkwam. Het zal me niet verbazen als hij het ook in Nederland ver gaat schoppen! Het heeft iets weg van Queen en The Darkness, vind ik.

De tip van deze week is van iemand die niet ingelogd stond; Bekijk hier Mika - Grace Kelly

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Duitse regering wil verkoop games aan jongeren verbieden

Duitsland staat al een tijdje bekend om de strenge wetgeving met betrekking tot games, hierdoor moeten games regelmatig aangepast worden. Vaak wordt bloed groen gemaakt, maar ook games zoals Dead Rising zijn niet in Duitsland verschenen. De regering wil nu het verkopen van gewelddadige games aan minderjarigen verbieden.

De regering in Duitsland wil nu zo snel mogelijk de verkoop van games aan banden leggen. Vorig jaar wees de Duitse federale overheid een verbod op gewelddadige games nog af. Een aantal maanden geleden was er echter een schietpartij in Duitsland, waarbij de schuld werd gelegd bij Counterstrike. Hierdoor kwam de discussie over gewelddadige games weer op gang.

De Duitse minister van Gezinszaken Ursula von der Leyen wil graag dat het volgend jaar verboden is om gewelddadige games te verkopen aan kinderen onder een de achttien jaar. Ook mag er voor deze games geen reclame gemaakt worden, en ze mogen alleen nog in gespecialiseerde winkels verkocht worden. Wanneer een winkel wordt betrapt op het verkopen van een game aan een minderjarige kan rekenen op een boete van maximaal 50.000 euro.

Ludo Dierckxsens plant comeback

Ludo Dierckxsens is nog steeds ernstig geïnfecteerd met de wielermicrobe. De 42-jarige Belg is, volgens www.cyclingnews.be, namelijk van plan om weer op de fiets te kruipen. Aan het eind van de week maakt hij zijn concrete plannen bekend.

De immer goedlachse Vlaming met z'n karakteristieke kale kruin maakte zijn verrassende comeback in het peloton bekend middels een uitgebreid perscommuniqué. "Op 16 oktober 2005 nam ik afscheid van het professionele wielercircuit om me terug te trekken in het bedrijfsleven. Toch heeft de wielermicrobe me nooit verlaten en ben ik, na een periode van anderhalf jaar, zelf terug op het zadel gesprongen", zegt Dierckxsens.

"Waarom ik dit doe? Enkele maanden terug heb ik me bij een gloednieuw team aangesloten", gaat de Boemeltrein van Kasterlee verder. "In dit team wil ik me nu voor de volle honderd procent geven. Ik word hierbij geruggensteund door enkele andere topsporters en grote spelers uit het bedrijfsleven."

Dierckxsens, die bekend stond om zijn zijn onverdroten lange ontsnappingen en aanvalslust, won tijdens zijn eerste wielerleven onder meer de GP La Marseillaise, één etappe in de Tour en het Belgisch kampioenschap op de weg. In 2005 nam hij met een waar wielerfeest in het Belgische Tessenderlo afscheid van de wielersport. Naar nu blijkt was dat dus alleszins definitief.

Supercombinatie Val d'Isère naar 9 maart

De wereldbekerwedstrijd supercombinatie voor mannen, die op 21 januari in het Franse Val d'Isère werd afgelast vanwege het slechte weer, zal op 9 maart worden ingehaald in het Noorse Kvitfjell. Dat organiseert op 10 en 11 maart ook al een afdaling en super-G.

De Zwitser Marc Berthod gaat aan de leiding in de stand om de wereldbeker met 173 punten, 1 meer dan de Noor Aksel Lund Svindal, terwijl de Kroaat Ivica Kostelic 150 punten heeft.

Schaap op gruwelijke wijze gedood

Icoon MisdaadEen nog onbekende dierenbeul heeft in de nacht van maandag op dinsdag een schaap op gruwelijke wijze afgeslacht in Ermelo.

Een hobbyboer vond dinsdag alleen nog een baarmoeder met daarin twee lammetjes terug. Ook lagen er ingewanden van het schaap in het weiland. De lammetjes zouden binnen tien dagen zijn geboren. Het is niet bekend waar het karkas van het schaap is gebleven. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Met dank aan Xankot voor de submit.

Quake Wars komt ook naar de Xbox 360 en PS3

Bijna een jaar geleden was er al het gerucht dat Enemy Territory: Quake Wars naar de Xbox 360 zou komen. Dit blijkt ook echt waar te zijn, en Quake Wars zal daarnaast ook uitkomen op de PlayStation 3.

In deze game, die gericht is op multiplayer, kun je ervoor kiezen om de mensheid te verdedigen als Global Defense Force, of juist om de mensheid te vernietigen als de Strogg Aliens. Nerver Software zal de game ontwikkelen voor de Xbox 360, en Z-axis zal de game ontwikkelen voor de PS3. Beide bedrijven zullen werken onder supervisie van id Software.

Op de consoles zal het mogelijk zijn om met 16 man tegelijk tegen elkaar te strijden. Net als de PC-versie gaat het om strategische team-play, en zal het mogelijk zijn om voertuigen te besturen. Wanneer de game op consoles zal verschijnen is nog niet bekend.Screenshot van de PC-versie

Hangjongere bevrijd uit basketbalring

Icoon OpmerkelijkEen jongen uit Emmeloord heeft dit weekend anderhalf uur klem gezeten in een basketbalring. Hij hing samen met zijn vrienden rond op het schoolplein van een basisschool in zijn woonplaats toen hij eens wilde uitproberen of hij in de basket paste.

De jongens – tussen de zestien en negentien jaar oud – waren allemaal wel nieuwsgierig of het hem lukte. Daarop trok de knaap zich op aan de rand van de basket, zwaaide zijn benen over de ring en liet zich zakken. De jongen paste in de basket, maar slaagde er niet in onderuit te zakken. Hij zat muurvast. Na een uur waarschuwden zijn vrienden de brandweer.

In een half uur tijd bevrijdde de brandweer de jongen uit zijn benarde positie. De basketbalring is gesloopt. Door het avontuur van de knaap zit basisschool de Planthof voorlopig zonder basket. Het is niet bekend of de jongen voor de kosten moet opdraaien.


De jongen zat anderhalf uur vast, voordat hij door de brandweer werd bevrijd


Met dank aan kattekitje voor de submit.

Boze Eto'o haalt hard uit

Het lijkt er erg sterk op dat Samuel Eto'o niet meer gelukkig is bij Barcelona. De Kameroener haalde dinsdag hard uit naar Frank Rijkaard en ploeggenoot Ronaldinho.

De aanvaller zei dat zijn Nederlandse trainer een "slecht persoon" is en verklaarde dat Ronaldinho meer interesse heeft in geld dan in zijn teamgenoten. "Als iemand op een persconferentie zegt dat ik geweigerd heb te spelen, dan is dat een slecht persoon", waarmee de Kameroener doelde op Rijkaard, die hem tegen Racing Santander vijf minuten voor tijd wilde laten invallen. Daar had Eto'o echter geen zin in. "Ik ga nu geen verklaring afleggen. Alleen aan de club, als ze me er om vragen."

Behalve naar Rijkaard haalde de Kameroener ook uit naar Ronaldinho, die had gezegd dat Eto'o altijd aan het team moet denken. "Ik denk altijd eerst aan de groep en dan aan het geld. Hij moet juist meer aan het team denken."

De spits zei verder dat Barça opgesplitst is in kampen van voorzitter Joan Laporta en van voormalig vicevoorzitter Sandro Rosell. Vooral die laatste groep zorgt volgens Eto'o voor veel problemen.

Nederland ingedeeld bij Hongkong

Op het wereldkampioenschap korfbal, dat van 1 tot en met 18 november zal worden gespeeld in het Tsjechische Brno, ontmoet het Nederlandse team een debutant. Oranje zal het in de poulefase moeten opnemen tegen Hongkong. Ook Rusland debuteert.

De internationale korfbalfederatie maakte de loting vanmiddag bekend. Naast Hongkong, dat nog nooit eerder actief was op het WK, is Nederland ingedeeld bij Portugal en Spanje. België treft Australië, Zuid-Afrika en Polen. In totaal zullen zestien landen meedoen aan het WK. De kans dat Oranje de poulefase overleeft is uitermate groot, sinds 1991 verloren de Oranje-korfballers geen enkele wedstrijd op het WK. Nederland is dan ook de torenhoge favoriet.

Alan Wake te zien in twee nieuwe screenshots

De game Alan Wake heeft wel wat weg van een Stephen King boek. In deze game gaat het om een schrijver die om bepaalde redenen in het dorpje Bright Falls gaat wonen. Daar begint hij een boek te schrijven, maar op een gegeven moment komen de horror-verhalen uit het boek echt tot leven.

Alan Wake is een game die we nog weinig hebben gezien, maar de filmpjes die zijn getoond lieten een prachtige game zien. Laatst is de game uitgesteld naar ergens in 2008 en zal voorlopig alleen uitkomen op de Xbox 360 en de PC. Er zijn een tweetal nieuwe screenshots vrijgekomen en die kun je hieronder bekijken.Honda toont definitieve livery 26 februari

Op 26 februari zal Honda in Londen de definitieve kleurstelling van de nieuwe auto bekend maken. Tot die tijd wil het Formule 1-team alleen kwijt dat het thema van de auto ‘milieu’ is.

De bolide van Honda, de RA107, werd eind januari al getoond aan de media maar de livery nog niet. Volgens geruchten zou de nieuwe auto groen gespoten worden, dit omdat er een sponsorovereenkomst met BP wordt bevestigd. De nieuwe livery wordt door het bedrijf van Simon Fuller, 19 Entertainment Company, voorbereid.

Honda-teambaas Nick Fry heeft bevestigd dat de auto een milieu thema krijgt. "Tijdens onze presentatie willen we het milieu ter sprake brengen, dat is tenslotte iets wat iedereen aangaat", aldus Fry die verder nog liet weten dat de nieuwe kleur iets zal worden wat nog niet eerder is vertoond. "Zoiets heeft de Formule 1 nog nooit gezien. De RA107 zal er totaal anders dan de andere auto's uit komen te zien."

Busbedrijf Arriva op het matje

Icoon VervoerBusbedrijf Arriva moet vanavond uitleg komen geven over het besluit om zeven bussen met mankementen binnen te houden. De directie moet bij de provincie Noord-Brabant op het matje komen. Omdat er te weinig reserve-bussen waren, vielen er vandaag veel ritten uit.

Volgens Arriva is er te weinig capaciteit omdat pas drie maanden geleden bekend werd dat het bedrijf het busvervoer in de provincie kreeg.

Gisteren toonden chauffeurs van Arriva enkele bussen met ernstige mankementen aan de media. Naar aanleiding daarvan heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat strengere controles aangekondigd. Later deze week komen er controleurs naar Den Bosch, en als de bussen worden afgekeurd, worden ze van de weg gehaald.

Arriva ontkent met klem dat de bussen worden binnengehouden vanwege de scherpere controles. Volgens een woordvoerster is dat toeval.

Toch publiek bij Champions League in Italië

Internazionale en AC Milan spelen hun Champions League-duels gewoon thuis in San Siro, met publiek. De Europese voetbalbond UEFA heeft dit vandaag bekend gemaakt.

De laatste dagen zijn er in het Milanese stadion onder meer elektronische poortjes geplaatst. Hiermee voldoet het nu aan de verscherpte veiligheidsmaatregelen, die waren opgelegd na de dood van een agent bij rellen in Catania.

Milan overwoog om uit wijken naar Genève of Newcastle omdat het niet in een leeg stadion wilde spelen. Milan speelt op 7 maart tegen Celtic. Inter ontvangt op 21 februari Valencia.

Japans eten, verrot eten

Over Japanse rariteiten hebben we het wel vaker gehad. Ze slaan met regelmaat zichzelf op tv met de meest rare dingen voor hun hoofd. En ze vinden de meest nutteloze dingen uit. Maar over de eet gewoontes van het volk hebben we het nog nooit echt gehad. Nou, daar is het dan eens de hoogste tijd voor. De gekke lui eten namelijk graag "fermenting soja beans", vrij vertaald uit het Engels naar het Nederlands betekend dat "rottende soja bonen". Dit goedje is een snack in het altijd rare Japan. En het ziet er uit alsof het al een keer verteerd is. Rare jongens die Japanners

'Sterilisatie bij man ware liefdescadeau'

Mannen die hun geliefde op Valentijnsdag een bos bloemen of een doos bonbons cadeau doen, weten niet wat echte romantiek is. Volgens de internationale organisatie voor seksualiteit Marie Stopes krijgt een vrouw pas echt vlinders in haar buik van een man die een sterilisatie cadeau doet.

Voor zichzelf, wel te verstaan. Volgens een woordvoerster van de organisatie verleppen rozen na Valentijnsdag, maar kwijnt een man na een sterilisatie juist niet weg. ''Mannen hebben veel misvattingen over de kleine ingreep. Ze denken dat ze daardoor minder zullen presteren, terwijl hun seksualiteit juist toeneemt en er minder ongewenste zwangerschappen zijn'', zei ze tegen de krant The Australian.

Stel VS gaf dochter live seksvoorlichting

Not Safe For Work (NSFW)Een Amerikaans koppel riskeert een gevangenisstraf van één tot drie jaar of een boete van 1.000 dollar voor het bedrijven van seks voor de ogen van het 9-jarige dochtertje van de vrouw. De zaak kwam aan het licht toen het meisje op school tegen een lerares vertelde dat haar moeder en vriend in haar bijzijn seks hadden.

Het koppel, beide dertigers, wordt nu beschuldigd van kinderverwaarlozing ''wegens het creëren van een omgeving die niet geschikt is voor een kind om in te leven''. De moeder en haar vriend zeggen zich niet schuldig te achten. ''Wij geloven in een open relatie en willen niets verbergen, ook niet voor kinderen.''

Op de vraag van de politie of de man ooit naar pornovideo's keek en masturbeerde in bijzijn van het meisje, antwoordde hij: ''ja, constant. Maar ik dwong haar niet om te blijven kijken.'' Ook gaf het stel toe dat ze vaak seks hadden voor de ogen van het meisje. ''Voortdurend. Ze zat meestal op het bed naar ons te kijken. Wij wilden dat ze wist hoe het in zijn werk ging, maar dwongen haar niet om te blijven.''

Princess Peach uitgehuwelijkt

Arme Peach, Nintendo heeft een wel heel aparte manier gehanteerd om de release datum van Super Paper Mario bekend te maken, namelijk middels een invitatie voor een bruiloft. En in tegenstelling tot wat de meesten zullen denken is dit geen bruiloft tussen Mario en Peach, maar eentje tussen Bowser en Peach. Zij zal namelijk uitgehuwelijkt worden aan Bowser! Kan Mario hier een stokje voor steken? Dat is de vraag die Amerikanen al springend en rennend beantwoord zullen gaan krijgen vanaf 9 april op de Wii. Een Europese uitnodiging voor de bruiloft is nog niet verstuurd.

Het moet niet veel gekker worden met die fetishen.


Gehandicapte gewelddadig beroofd

Icoon MisdaadEen 37-jarige gehandicapte is maandagnacht in Den Haag beroofd. Hij is daarbij ernstig mishandeld en heeft bij de overval vermoedelijk een hersenbloeding opgelopen. Om vijf voor half drie werd de man naakt en verward door de politie aangetroffen op straat.

Hij verklaarde dat hij na een cafébezoek door een onbekende man was uitgenodigd voor een biertje in een andere kroeg. Vanuit dat café is het slachtoffer door de overvaller en een handlanger gedwongen mee te komen in een auto.

Aan de Zorgvlietstraat in het Zeeheldenkwartier werd de man in een kelderbox in elkaar geslagen en van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd, waarna de daders hem naakt en ontredderd achterlieten.

Twee jaar geleden werd het slachtoffer ook al gewelddadig beroofd. Bij deze beroving heeft hij blijvend hersenletsel opgelopen.

Met dank aan YubYub en kattekitje voor de submit.

Oranje loot goed voor kwalificatie EK-21

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 21 jaar heeft gunstig geloot voor de kwalificatiereeks van het EK van 2009 in Zweden.

Jong Oranje, dat dinsdag in Stockholm bij de loting als eerste geplaatst was, is gekoppeld aan Zwitserland, Noorwegen, Macedonië en Estland. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan ontliep hierdoor de sterkere landen Israël en Engeland.

Zweden is voor de editie van 2009 automatisch geplaatst. Jong Oranje moet groepswinnaar worden of bij de vier beste nummers twee van de tien kwalificatiepoules eindigen om de play-offs te bereiken. In de play-offs worden de zeven overige deelnemers aan het eindtoernooi bepaald.

Nederland is titelhouder en komende zomer gastheer van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21.

6 doden na schietpartij Salt Lake City

Icoon BuitenlandIn de Verenigde Staten heeft een doorgedraaide schutter een vijftal mensen neergeschoten voordat hij zelf werd neergeschoten. De 18-jarige man opende gisteravond plotseling het vuur in een winkelcentrum in Salt Lake City in de staat Utah. Het is nog niet duidelijk wat het motief van de man was.

Naast de in totaal zes doden vielen er verschillende gewonden door de rondvliegende kogels. De politie had lang werk om de mensen na het incident uit het winkelcentrum te evacueren.

Een politieagent in burger die ook net in het winkelcentrum was wist de man neer te schieten in een winkel voor kinderkleding. De man bezweek direct aan zijn verwondingen. Daarna hadden agenten urenlang werk om doodsbange winkeliers en klanten die zich hadden verstopt, uit het winkelcentrum te halen. De politie wil in het kader van het onderzoek geen informatie vrijgeven over de dader.

1,5 jaar cel voor dodelijk ongeval Zuidbroek

JustitieDe 19-jarige Jakob M. uit uit Slochteren, die vorig jaar juni in Zuidbroek een ongeval veroorzaakte waarbij drie 13-jarige meisjes om het leven kwamen, is vandaag veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Tegen M. was twee weken terug 3 jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk geëist. M. raakt ook voor 4 jaar zijn rijbewijs kwijt. Die laatste straf gaat in als hij vrijkomt.

De slachtoffers zaten bij M. in de auto. Het Openbaar Ministerie beschuldigde bestuurder M. ervan dat hij met te hoge snelheid heeft gereden en dat hij onder invloed van alcohol was. De auto reed in een flauwe bocht tegen een boom.

De drie 13-jarige verongelukte meisjes, onder wie een tweeling, waren afkomstig uit Noordbroek. Ze waren op slag dood. De bestuurder en een 12-jarig meisje uit Noordbroek raakten zwaargewond. De verdachte heeft na het ongeval twee weken in coma gelegen en zei zich daarom niets meer van het ongeval te herinneren.

Stoffige surprise

Als je een huis koopt dan weet je nooit wat de vorige bewoners er hebben achtergelaten, meestal is het niet meer dan stof en andere rotzooi die zo de vuilnisbak in kunnen.

Maar dan kom je dit tegen, iemand kocht een landhuis in Portugal waarvan de eigenaar was overleden, en op het landgoed staat een grote schuur, de schuur was afgesloten met een roestig slot dus kwam de haakse slijper eraan te pas om binnen te komen. Maar eenmaal binnen bleek het meer dan de moeite waard, de hele schuur is gevuld met klassieke auto's.

Voor foto's klik je hier of hier, foto's zijn op beide pagina's gelijk alleen op de laatste staan ze als aanklikbare thumbnails.

Met dank aan BRIMINGHAM die het tegenkwam op het internet en er een topic over maakte op het forum.

Presentatie Scuderia Toro Rosso

Scuderia Toro Rosso heeft zojuist het team gepresenteerd voor het komende seizoen. De enige coureur die bevestigd is was er wel, maar de auto was ver te zoeken. Deze was namelijk niet aanwezig.

"Er zijn nog wat kleine hindernissen in het contract met Speed, maar het is bijna rond", aldus Berger. "Maar niets is zeker, en alles is mogelijk in de Formule 1. Dat is wat deze sport zo interessant maakt. Er zijn ook nog een aantal contacten voor een derde rijder, maar die hebben we niet absoluut nodig. Als er een mooie gelegenheid komt is dat goed, en zo niet dan niet."

Vitantonio Liuzzi was ondertussen erg positief over de vooruitgang van het team. "Ik denk dat we op technologisch gebied een erg grote stap hebben gemaakt, nu nog net zo’n stap wat betreft de snelheid. In de fabriek zag het er allemaal erg goed uit, maar ik heb er natuurlijk nog niet in gereden. Realistisch gezien moeten we dit seizoen wat verder vooruit in het veld kunnen komen, vechten met teams als Toyota, Williams en hopelijk ook Red Bull Racing een paar keer verslaan", aldus de Italiaan.Thaise tieners in de gaten gehouden op Valentijnsdag

Icoon OpmerkelijkMinderjarige stellen zullen in Bangkok extra goed in de gaten worden gehouden op Valentijnsdag. Jonge geliefden mogen niet zoenen in het openbaar en worden geacht zich niet 'ongepast' te gedragen.

Zodra de scholen uit zijn zullen politieagenten gaan patrouilleren in risicogebieden, zoals openbare parken, winkelcentra en restaurants. 's Avonds zullen de agenten ook nachtclubs en liefdesmotels in de gaten gaan houden. "Als we jongeren onder de achttien jaar betrappen op ongepast gedrag, zoals zoenen, zullen we ze terechtwijzen en het melden aan hun ouders, zodat die ze op kunnen halen", zei een woordvoerder van de politie.

Ook worden eigenaars van nachtclubs verzocht een oogje in het zeil te houden. "Deze plekken zijn niet bestemd voor kinderen. Op Valentijnsdag lijken tieners extra open te staan voor seksuele verleidingen."

Al deze maatregelen zijn bedoeld om de boeddhistische waarden van het land te benadrukken. Het ministerie van cultuur kwam dit weekend al met de 'tien geboden van liefde', waarin onder andere staat dat je geduld moet hebben om geen tienerouder te worden en dat je voorzichtig moet zijn om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen.

Bier met melk, goed voor elk

Een Japanse slijterij heeft een manier gevonden om het melkoverschot toch aan de man te brengen. De winkel in Nakahara maakt bier dat voor 30 procent uit melk bestaat. De 'Belk' bevat verder hop en wordt op vrijwel dezelfde manier gemaakt als bier.

Het mengsel heeft een geur die aan melk doet denken, maar lijkt verder vooral op gerstenat. De producent heeft slechts een handjevol winkels gevonden die het willen verkopen, maar door de media-aandacht zijn de Belk-schappen leeg. Voor liefhebbers van aparte bieren is er echter een goed alternatief: de slijterij heeft ook bier gemaakt van aardappelen.

Helemaal nieuw is het melkbier idee overigens niet. In 2005 berichtte FOK! al over een boer in Frankrijk die bier uit melk brouwde. Het Franse goedje bevat 2% alcohol en is in zeer beperkte hoeveelheden verkrijgbaar onder de naam Lactiwel.

Vicelich weer fit

Ivan Vicelich is weer volledig fit. De middenvelder van RKC Waalwijk was een aantal weken uit de roulatie met een hamstringblessure. Vandaag trainde hij echter weer volledig mee met de selectie van trainer Mark Wotte.


Robert Fuchs en Patrick van Diemen trainden allebei nog apart. Fuchs heeft last van een knieblessure en Van Diemen is nog niet hersteld van zijn hamstringblessure. De verwachting is dat de twee volgende week weer deel kunnen nemen aan de groepstraining.


De FOK!sport-vraag

Door wie worden de wekelijkse vooruitblikken op de Eredivisie-wedstrijden meestal geschreven?

Stuur je antwoord voor woensdag 14-02-2007 14:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl.

Ouders willen strenger alcoholbeleid

Een meerderheid van de ouders vindt dat gemeenten een strenger alcoholbeleid moeten voeren. Dat blijkt uit onderzoek door de Universiteit Twente (UT) onder 1550 ouders in de regio Eindhoven.

Jongeren in Zuidoost-Brabant staan bekend als stevige drinkers. Om dat in te tomen zijn 21 regiogemeenten in november begonnen met het project 'Laat je niet flessen' dat loopt tot 2011. Om het draagvlak te peilen, vulden ouders met kinderen tot 18 jaar een vragenlijst in.

Drinken moet pas kunnen vanaf 18 jaar, meent 90% van de ondervraagden. Een meerderheid wil een verbod op het schenken van alcohol in sportclubs en feestketen op het platteland. Mixdrankjes (breezers) zouden uitsluitend nog door slijterijen verkocht mogen worden. De ouders denken dat een alcoholverbod op straat en meer controles het drankmisbruik tegengaan.

Twilight Princess op de PC

Stel, je hebt geen Gamecube en geen Wii. Toch ben je een ontzettende Zelda fan, en wil je graag Twilight Princess spelen.
Dan heeft Gamefaqs nu de oplossing! Een aardige gamer genaamd Jacob Stutsman heeft speciaal voor jou het hele script van de game uitgetypt! Deze kan je vinden door hier te klikken, en dan onder "In-depth FAQs" Game Script te kiezen.
Natuurlijk speel je de game dan niet, maar je kan tenminste wel meepraten op alle messageboards en straffe verhalen tappen over jouw avonturen!
Je moet er wel even voor zitten, het werk is meer dan 400 pagina's lang en meer dan 82.000 woorden.


Zoiets is het dus niet

Scuderia Toro Rosso bevestigt Liuzzi

Vitantonio Liuzzi zal ook aankomend seizoen rijden voor het team van Scuderia Toro Rosso. Dit heeft het team vandaag bevestigd.

De 25-jarige Italiaan reed ook vorig jaar voor de renstal van Gerhard Berger. Het is nog onbekend of Scott Speed ook aan blijft. "Met Tonio is alles geregeld", aldus teambaas Gerhard Berger. "Met Scott moeten we nog de nodige contractuele problemen oplossen, dus dat is nog open. Ik kan niet zeggen wat er besproken wordt, maar voor Scott is er dus nog niks zeker."

Scuderia Toro Rosso hield vandaag haar teampresentatie in Barcelona.

Mag ik er even langs

Fietsen, ons is het met de paplepel ingegoten en ik meen zelfs dat ik laatst ergens heb gelezen dat er voor elke Nederlander 3 fietsen zijn.

Deze fietskoerier uit Duitsland heeft van het fietsen zelfs zijn werk gemaakt, alleen heeft zelfs een fietskoerier wel eens een dag waarvan hij achteraf zegt, ik had beter in bed kunnen blijven. Voor onze held in dit filmpje was dat vandaag, hij probeert langs een rijtje auto's te fietsen alleen gaat dat niet helemaal zo als gepland.

Nederlaag Huta Galung bij debuut

Jesse Huta Galung is in de eerste ronde van het toernooi van Marseille onderuit gegaan tegen de Fransman Gilles Simon. Het was het eerste optreden van Huta Galung in een hoofdtoernooi van een ATP-evenement.

Simon, de nummer 58 van de wereld, was met tweemaal 6-1 te sterk voor de 21-jarige Nederlander, die zich door drie kwalificatieduels moest worstelen om in het hoofdtoernooi terecht te komen.

DVD: Harlequin boxLekker wegzwijmelen op een druilerige zondagmiddag met een romannetje op de bank. Een verse pot thee, de kat op schoot, Skyradio op de achtergrond en in no-time door het pocketboekje heenwerken. Romantische avonturen van ridder Koenraad, het verleidingsspel van de Italiaanse Macho Carlo of de relatie met haar gespierde baas op het kopieerapparaat, het zijn stuk voor stuk clichéverhalen uit de romannetjes. Het is een goede manier om je even uit je 'gewone' leventje te halen en mee te voeren naar een andere wereld en dat is wat veel vrouwen (en een enkele man) zo aanspreekt in de boekjes die overal te koop zijn. Sommige van deze 'flut'romannetjes van uitgever Harlequin zijn verfilmd en worden in de Verenigde Staten uitgezonden door het filmkanaal van Hallmark. Tien van deze films zijn samengebracht voor een speciale dvdbox van VideoFilmexpress. Handig, zo kort voor valentijnsdag!

Robbie Williams in afkickkliniek

Icoon ShowbizzPopster Robbie Williams is opgenomen in een afkickkliniek om van zijn medicijnverslaving af te komen. Dat heeft zijn woordvoerster dinsdag aan de Britse omroep BBC laten weten. Williams is dinsdag 33 jaar geworden en beleeft dus een vervelende verjaardag.

Volgens zijn zegsvrouw heeft de Britse artiest zich laten opnemen in een kliniek in de Verenigde Staten. Het vroegere lid van boyband Take That zegde eerder het Aziatische deel van zijn tournee af wegens stress en vermoeidheid. Destijds zei een woordvoerder dat het voor Williams te veel was om na Europa en Zuid-Amerika ook nog eens Azië aan te doen.

Dat is snel

Dit filmpje is een gevalletje van goed kijken, want het gaat heel erg snel, de motorrijder weet op een of andere manier zonder al te veel af te remmen het handtasje van een van de dames te pakken, pas in de slow-motion beelden zie je wat er precies gebeurt.

Als het geen klootzak zou zijn die tasjes rooft zou je bijna bewondering krijgen voor zijn motorbeheersing....

Star Wars: The Force Unleashed onthuld

In het volgende issue van GameInformer (maart) zal het spel Star Wars: The Force Unleashed voor het eerst bekend gemaakt worden.
Het gaat hier om een Star Wars spel wat zich afspeelt tussen Episode III en IV, waarbij je in de huid kruipt van een apprentice van The man in black. Het spel komt in ieder geval naar de Xbox 360 en de PS3.
Zodra het blad uit is volgt er vast meer informatie.


Voorlopig de enige footage van deze game

Bloemen...

Morgen is het Valentijnsdag, daarom post ik het volgende (hele lieve) filmpje vandaag maar. Morgen word je waarschijnlijk vaak genoeg lastig gevallen met allerlei commerciële valentijns dingen.

Het schitterende animatiefilmpje heet Flowers. Ik denk dat je wel zeggen mag, dat het een heel lief liefdesliedje is. De zangeres van het nummer heet Emilie Simon en de beelden passen heel mooi bij het nummer.

Geniet er maar even van!

Microsoft: "Viva Piñata of Kameo op de DS een logische stap"

Shane Kim, vice-president van Microsoft Game Studios, heeft in een interview gezegd dat het logisch zou zijn als Viva Piñata of Kameo op de Nintendo DS zal verschijnen. Niet in de huidige vorm, maar meer als een nieuw deel in de franchise.

"A Kameo or a Viva Pinata on a DS makes a lot of sense in a lot of ways from a franchise perspective. Vooral Viva Piñata lijkt een goede kans te maken, omdat Microsoft Game Studios dit als hun belangrijkste franchise ziet. Ondanks de matige verkopen is Microsoft toch zeer tevreden over Viva Piñata . Het kwam tegelijkertijd uit met Gears of War, en wordt daarom ook daarmee vergeleken qua sales. Het is echter nu nog niet te zeggen welke franchise meer invloed zal hebben op de uiteindelijke verkopen van de Xbox 360.

De uitspraak van Shane Kim zou niet betekenen dat Microsoft een eventuele samenwerking gaat beginnen met Nintendo op handheld-gebied. Het zou dus blijven bij af en toe een game, als de markt daarvoor geschikt is. Kim heeft echter wel aangegeven dat een eventuele handheld-versie niet op de PSP zal verschijnen. "Whether you're talking about [publishing games on] mobile or the DS -- you probably won't see it on the PSP, though."

Rabobank vertrouwt op brief UCI

De teambaas van Rabobank, Theo de Rooij, zegt dat de Nederlandse wielerploeg gewoon van start gaat in Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en de Ronde van Italië. Volgens de organisatoren moet de Rabobankploeg deelname nog bevestigen. De Rooij beschouwt een brief van de internationale wielrenunie UCI aan de RCS als bewijs van deelname.

„De UCI heeft de organisatoren van de drie grote ronden (RCS, ASO en Unipublic) per brief laten weten dat alle ProTourploegen in hun wedstrijden zullen rijden. Ik neem niet aan dat wij onze komst nu nog eens moeten bevestigen”, aldus de Rooij in een reactie op een melding vanuit Italië dat zijn ploeg slechts onder voorbehoud is toegelaten. Datzelfde zou ook gelden voor het Duitse Gerolsteiner en het Spaanse Caisse d'Epargne.

Bioshock en Mercenaries 2 niet langer exclusief?

Bioshock staat een tijdje als exclusief voor de Xbox 360 en de PC bekend, terwijl Mercenaries 2 voor de PS3 was aangekondigd. Nu gaan er geruchten dat beide titels niet langer exclusief zijn.

Dit zou betekenen dat Bioshock ook op de PS3 zal verschijnen en Mercenaries 2 ook op de Xbox 360. In het geval van Bioshock gaat het nu om een tijdsgebonden exclusive op de 360 en PC, en het spel zal dus op een later tijdstip verschijnen op de PS3. Dit wordt gemeld in het Official PlayStation Magazine in Engeland. Mercenaries 2 wordt in het blad Game Informer ook aangekondigd als Xbox 360-titel. De PS3-versie moet nog dit jaar verschijnen, maar wanneer een eventuele 360-versie zal verschijnen is nog niet bekend.

Van beide games is nog geen officiële verklaring gegeven over deze geruchten, maar gezien de trend van laatste tijd is het niet ondenkbaar dat deze games op beide consoles zullen verschijnen.

Kapotte meniscus voor Sinouh

Khalid Sinouh blijft door pech achtervolgd worden. De keeper van AZ liet zich gisteren in het ziekenhuis onderzoeken aan zijn bovenbeen, maar er kwam aan het licht dat hij een kapotte meniscus heeft.

"Ik ben nu niet twee, maar als het tegenzit wel zes weken uitgeschakeld", aldus Sinouh die afgelopen zaterdag, in de competitiewedstrijd tegen Willem II, uitviel met een spierscheuring. "Om mijn knie te ontlasten, heb ik waarschijnlijk geforceerd gelopen en de spieren in mijn bovenbeen beschadigd"..De FOK!sport-vraag

Door wie worden de wekelijkse vooruitblikken op de Eredivisie-wedstrijden meestalgeschreven?

Stuur je antwoord voor woensdag 14-02-2007 14:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl.

Reynes wint op Mallorca

Vicente Reynes (Caisse d'Epargne) heeft gisteren de tweede etappe, de Trofeo Cala Millor-Cala Bona, in de 16e wielerweek van Mallorca op zijn naam gebracht. De 25-jarige Spanjaard liet zijn land- en ploeggenoot Jose Joaquin Rojas en de Litouwer Tomas Vaitkus (Discovery) in de pelotonsprint achter zich.

De 159 kilometer lange rit van Cala Millor naar Cala Bona werd gekleurd door een lange vlucht van drie renners, onder wie de talentvolle Nederlander Kai Reus van de Rabobank-equipe. Maar de maximale voorsprong van méér dan dertien minuten was niet genoeg om het peloton voor te blijven. De meute mocht zodoende voor de tweede opeenvolgende dag gaan sprinten om de zege. Ditmaal was het Reynes die over de snelste benen beschikte. Max van Heeswijk (Rabobank) was op een 19e plaats de beste Nederlander.

De zege in de Trofeo Cala Millor-Cala Bona was voor de rappe coureur van Caisse d'Epargne erg speciaal. "Ik kom van het eiland. Ik wilde dan ook dolgraag hier een etappe winnen. Het was mijn doel. Mooi dat het nog is gelukt ook", zei de winnaar na afloop. Voor Reynes was het alweer van 2005 geleden dat hij voor de laatste maal als eerste over de meet bolde. Destijds wist hij de derde rit in Parijs-Nice op zijn naam te schrijven.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Vincente Reynes (Spa)CEI3:52.28
2.Jose Rojas Gil (Spa)CEIz.t.
3.Tomas Vaitkus (Lit)DSCz.t.
4.Marcel Sieberg (Dui)MRMz.t.
5.Wouter Weylandt (Bel)QSTz.t.

Boussaboun: "Ik heb geen echte kans gekregen"

Ali Boussaboun heeft gezegd dat hij vindt dat hij bij Feyenoord het kind van de rekening geworden is. Naar eigen zeggen heeft de spits, die in de winterstop overstapte naar FC Utrecht, amper mogelijkheden gehad om zichzelf in Rotterdam te bewijzen.

"Ik snap niet dat ik geen kansen gekregen heb. Ik heb geen rancune of iets in die richting. De fans waren trouwens super. Het is alleen jammer dat ik geen kans meer heb gekregen. Dat is voor mij niet goed te snappen. Na de wanprestatie tegen Ajax werd ik duidelijk geslachtofferd. Maar die 4-0 nederlaag was toch echt een collectief falen. Waarom ga je één of twee mannen als zondebok aanwijzen? Ik miste in de beginfase een goede kans, ja, maar de beste spits van de wereld mist wel eens een kans. Dus dat lijkt me niet de reden dat ik het verbruid heb daar," aldus de Marokkaanse aanvaller.

"Of ik mezelf iets kan verwijten? Nee, ik heb er alles aan gedaan. Maar als de coach niets van me moet hebben, kan ik ook niets beginnen. Ik had kunnen knokken wat ik wilde. Vorig jaar had Feyenoord een kwalitatief veel sterkere selectie, met Kuijt en Kalou er nog bij. Toen speelde ik 25 duels. Als ik niet in de basis stond, viel ik als eerste in. Ik was de twaalfde man, minimaal. Het was onterecht dat ik als voetballer in een mindere selectie ineens weer met het tweede moest meedoen en soms op de tribune zat."

GSM-provider Orange staat te koop

Icoon TelecomFrance Télécom wil van zijn Nederlandse mobieletelefoniedochter Orange Nederland af. Volgens ingewijden heeft het Franse telecomconcern een zakenbank opdracht gegeven een koper te vinden. Investeringsmaatschappijen of branchegenoten kunnen Orange Nederland overnemen.

De vermoedelijke prijs ligt volgens analisten rond de 800 tot 850 miljoen euro. Orange Nederland is de kleinste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland. Gegadigden voor een overname zouden er volgens geruchten al zijn. In de Nederlandse markt is T-Mobile dringend aan vergroting van het marktaandeel toe. Het bedrijf wil geen commentaar geven, maar intern wordt al jaren rekening gehouden met de 'onoverkomelijke' fusie met Orange. Ieder voor zich zijn Orange en T-Mobile te klein voor de Nederlandse markt en hebben nog nooit een jaar winstgevend afgesloten.

KPN kan Orange niet kopen, omdat haar marktaandeel dan te groot zou worden na de overname van Telfort. Maar dat geldt niet voor Vodafone Nederland. Een woordvoerder ontkent echter interesse te hebben.

Cultureel verantwoord...

Wat een goed nieuws. Al die jaren ging ik met een enorm schuldgevoel richting mijn favoriete Peepshow op de hoek. Voorzichtig sloop ik altijd naar binnen in de hoop dat niemand mij zou zien.

Al die tijd dacht ik een enorme smeerlap te zijn, maar wat blijkt ik ben al die jaren heel cultureel verantwoord bezig geweest!

quote:
Bezoekers van een peepshow kijken naar een toneelvoorstelling. "Dit schept duidelijkheid. Een prima uitspraak. Het gaat om een artistieke bezigheid en daar geldt nu eenmaal het lage btw-tarief voor. Of het nu gaat om paaldansen, erotische shows of peepshows."

Enkelblessure voor Afellay

Het is onzeker of Ibrahim Afellay aankomend weekeinde in actie kan komen voor PSV in de competitiewedstrijd tegen Heracles.

De middenvelder blijkt in de wedstrijd tegen Sparta (1-1) van afgelopen zondag een enkelblessure te hebben opgelopen. Mogelijk vergt het herstel van Afellay langer dan een week. Afellay was net weer terug van een liesblessure en stond tegen de Rotterdammers voor het eerst dit jaar in de basis.

Verfilming Kane & Lynch: Dead Men

Het spel is nog niet verschenen, maar filmstudio Lionsgate heeft nu al de rechten gekocht om Kane & Lynch: Dead Men te verfilmen. Dit is al de tweede verfilming van een Eidos-game die Lionsgate voor zijn rekening neemt, eerder werd al bekend gemaakt dat er een filmversie komt van de succesvolle reeks Hitman.

Kane & Lynch is de nieuwe game van de makers van Hitman. In het spel worden huurling Kane en schizofrene Lynch ontvoerd en worden ze door criminelen gedwongen om samen te werken om een gestolen fortuin terug te vinden.Kane en Lynch in actie

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

13 februari

2006
- De eerste geruchten dat Raymond van Barneveld zou overstappen naar de PDC, steken de kop op.
- Drievoudig Olympisch en wereldkampioen speerwerpen en houder van het wereldrecord Jan Zelezny kondigt het einde van zijn loopbaan aan.
- Betis Sevilla moet het in de wedstrijd tegen AZ zonder middenvelder Marcos Assunçao stellen, die tijdens een training geblesseerd raakte.

2005
- Petter Solberg wint de Rally van Zweden.
- Rickmans wordt coördinator van FOK!sport, naast mbn en Dubbeldrank.
- Jens Voight wint de Ronde van de Middellandse Zee.
- Jaap Stam speelt zijn 350e wedstrijd van zijn carrière, het duel tussen AC Milan en Reggina. Milan wint na een eigen doelpunt van Zamboni.

2004
- De Formule 1-teams dreigen de Grand Prix van San Marino te boycotten. Ze zijn bang voor vervolgingen als er een zwaar ongeval gebeurt.
- Giorgio Pantano tekent voor een jaar bij Jordan. Hij neemt het stoeltje in dat lange tijd naar Verstappen leek te gaan.
- Dick Advocaat verlengt zijn contract als bondscoach tot na het WK van 2006.

2003
- De gemeente Rotterdam verbiedt Sparta om het eigen stadion te koop te zetten. De gemeente vreest een financiële tegenvaller voor de club.

Van Marwijk bevestigt gesprekken met Roda

Bert van Marwijk is een belangrijke kandidaat om volgend seizoen coach te worden bij Roda JC. Dat bevestigde de voormalige trainer van Borussia Dortmund en Feyenoord gisteren in het RTL-programma Voetbal Insite. Hij heeft inmiddels 'enkele goede gesprekken' gevoerd met de Limburgers, maar zei ook dat hij nog geen besluit over zijn toekomst heeft genomen.

Voorlopig overweegt Van Marwijk zijn trainersloopbaan nog in het buitenland voort te zetten in plaats van terug te keren naar de Eredivisie. "Ik denk nog na, maar ben er nog niet uit," aldus Van Marwijk die bevestigde ook in de belangstelling te staan van Club Brugge. "Ik hoor ook wel eens wat."

Na het vertrek van Huub Stevens naar Hamburger SV staat voormalige assistent Raymond Atteveld aan het roer bij Roda JC. Bij goede resultaten van de Limburgers zal Atteveld definitief worden aangesteld als hoofdcoach.

Reiziger terug op trainingsveld

Michael Reiziger keerde gisteren terug op het trainingsveld. De verdediger van de Eindhovenaren kampt al enkele weken met een blessure aan zijn onderbuik.

"Het gaat beter, dinsdag probeer ik weer wat meer te doen op het veld. Vandaag kon ik nog niet alles doen", aldus de ex-international. De 33-jarige speler hoopt zo snel mogelijk weer de training met de selectie van PSV te kunnen hervatten.

ADO nog weken zonder Kum en Wagenaar

ADO Den Haag-trainer Lex Schoenmaker zal het ook de komende weken moeten stellen zonder verdediger Christiaan Kum en doelman Josh Wagenaar.


De 21-jarige Kum heeft al sinds eind december last van zijn enkel en heeft zijn gewricht nu in het gips laten zetten. Hierdoor zal hij nog minimaal drie weken nodig hebben voordat hij weer de groepstraining kan hervatten.

Ook Wagenaar is de komende weken nog niet inzetbaar. Vorige week scheurde de keeper een spier in zijn bovenbeen en moet nog zeker zes tot acht weken rust houden.De FOK!sport-vraag

Door wie worden de wekelijkse vooruitblikken op de Eredivisie-wedstrijden meestal geschreven?

Stuur je antwoord voor woensdag 14-02-2007 14:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl.

Apen gebruikten in prehistorie al gereedschap

Icoon Wetenschap Chimpansees in West-Afrika gebruikten duizenden jaar geleden al gereedschap om noten mee te kraken. Dat meldden archeologen die vorig jaar opgravingen hebben gedaan in de enige bekende prehistorische nederzetting van chimpansees in het huidige Ivoorkust in West-Afrika.

De Canadese archeologen vonden stenen, ter grootte van een meloen, die duidelijk gebruikt werden om nootsoorten open te breken. De 'hamers' waren zo'n 4300 jaar oud. In het gebied woonden destijds geen mensen, dus de apen konden de techniek niet van de mens hebben afgekeken.

Vercauteren langer bij Anderlecht

Anderlecht heeft het contract met coach Franky Vercauteren met één seizoen verlengd. Het oude contract van de Belg liep eind van dit seizoen af. Nu is hij tot medio 2008 aan de Brusselse topclub verbonden.


De verlenging van het contract komt op een opvallend moment omdat Vercauteren er gisteren in de Belgische media flink van langs voor zijn 'laffe' aanpak van de topper tegen Club Brugge. Anderlecht stond in die wedstrijd lang met 2-0 achter, waarna Vercauteren zijn elftal pas in de slotfase naar voren stuurde. Dit leverde overigens wel resultaat op, want Anderlecht wist terug te komen tot 2-2.

Baghdatis naar Rotterdam

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft zijn voorlaatste wildcard voor het ABN Amro-toernooi aan Marcos Baghdatis gegeven.

Vorig jaar was de Cyprioot de verliezend finalist van de Australian Open. Hij verloor toen van Roger Federer. Baghdatis is de huidige nummer zeventien van de wereld, daarmee komt het aantal spelers uit de toptwintig in Ahoy' op twaalf.

Volgende week maandag gaat het ABN Amro-toernooi van start.

'Russische soldaten gedwongen tot prostitutie'

Icoon OorlogRussische militaire aanklagers hebben maandag een onderzoek beloofd naar de beschuldiging van Soldatenmoeders dat jonge dienstplichtigen bij legereenheid 3727 in Sint-Petersburg worden gedwongen tot prostitutie. Soldatenmoeders is een organisatie die opkomt voor de rechten van dienstplichtigen.

Een 20-jarige dienstplichtige had zich gemeld bij het kantoor van deze organisatie in Sint-Petersburg met het verhaal dat medesoldaten hem hadden geslagen en hem hadden gedwongen geld voor hen te verdienen door in de mannelijke prostitutie te gaan. Een woordvoerster van Soldatenmoeders zegt dat het vaker voorkomt dat soldaten worden geprostitueerd. In 2005 had een soldaat uit Sint-Petersburg hetzelfde beweerd, maar een onderzoek leverde toen niets op.

Het ministerie van binnenlandse zaken ontkent de beschuldigingen en beweert dat Soldatenmoeders het leger zwart wil maken. De soldaat die klaagt zou in 2006 niet zijn teruggekeerd van verlof en zou zijn gevlucht uit het militaire hospitaal waar hij werd vastgehouden.

Mensenrechtenactivist Roeslan Linkov zegt dat de berichten enige jaren teruggaan, maar dat militaire aanklagers er niets mee hebben gedaan. "Het is een professioneel bedrijf. Generaals en kolonels behoren tot de klanten", zei Linkov.

Nieuwe internetbank mikt op mkb'er

Icoon Financieel Rabobank heeft een internetbank opgezet, waar ondernemers zelfstandig hun financiële zaken kunnen beheren, zonder tussenkomst van een bankmedewerker. Ondernemers kunnen bij de internetbank zelfstandig leningen afsluiten en bankpassen activeren, maar ook bankgaranties regelen. Dit soort acties vragen over het algemeen veel tijd van ondernemers en voor (kleine) zelfstandigen is tijd gelijk aan geld.

De nieuwe bank, die gaat werken onder de naam Bizner, denkt dit jaar ongeveer 1 procent van het midden- en kleinbedrijf (MKB) aan zich te kunnen binden, zei directeur Frank Klemann. De 1 procent van de mkb-ondernemers komt neer op een aantal van zesduizend. De dienst wordt gerund door achttien medewerkers.

Een derde van Borneo beschermd na overeenkomst

Icoon BuitenlandsEen historische overeenkomst om het zogenaamde "Hart van Borneo" te beschermen, is eerder vandaag officiëel getekend door de drie overheden die op het eiland iets te zeggen hebben - Brunei Darussalam, Indonesië en Maleisië. De verklaring van de drie landen zal zorgen voor de bescherming van een van de meest belangrijke biologisch diverse gebieden in de wereld. Het Hart van Borneo is een gebied met tropische-equatoriale regenwouden groter dan de Amerikaanse staat Kansas en omvat een gebied ongeveer een derde van het gehele eiland.

"De overheden van Brunei Darussalam, Indonesië en Maleisië zijn overeengekomen om samen te werken om zo de natuurlijke rijkdom van het Hart van Borneo te waarborgen. Ze zullen daarbij ook zorgen voor milieuvriendelijke economische ontwikkeling in het gebied voor de lokale bevolking," zei M.S. Kaban, Minister van Bosbouw van Indonesië.

De verklaring, getekend door minister van de drie zuidoost-Aziatische landen op een officiële bijeenkomst op het Indonesische eiland Bali, is een belangrijke strohalm voor de regenwouden van Borneo. De wouden worden bedreigd door illegale houtkap, bosbranden en aanleg van plantages. Sinds 1996 is de ontbossing in Indonesië in tempo toegenomen. Ieder jaar verdwijnt een oppervlakte oerbos ter grootte van New Jersey. Vandaag de dag is slechts de helft van het oorspronkelijke oerbos op Borneo nog over.

Het eiland is het thuis voor 13 soorten primaten, meer dan 350 soorten vogels, 150 reptielen en amfibie-soorten en zo'n 15.000 soorten planten. Dit zorgt ervoor dat er op het eiland tot op de dag van vandaag nog altijd nieuwe soorten worden ontdekt. In totaal werden er in 2006 meer dan 50 nieuwe planten en diersoorten ontdekt.

"Het Hart van Borneo is een van de meest biologisch diverse leefomgevingen op aarde en bescherming van dit gebied was niet mogelijk zonder medewerking en leiderschap van deze drie overheden," zei Carter Robert, president en CEO van het Wereldnatuurfonds (WWF). "Deze verklaring is een mijlpaal voor de bescherming van dit gebied en de miljoenen mensen die afhankelijk zijn van de natuurlijke rijkdommen van Borneo. Door duurzaam met dit gebied om te gaan, garanderen we dat ook de toekomstige generaties nog van dit gebied kunnen profiteren."

Het Wereldnatuurfonds heeft de drie overheden ondersteund in hun verlangen om het Hart van Borneo te beschermen sinds dat er een gezamenlijke intentieverklaring opgemaakt werd tijdens de Conventie Biodiversiteit in Brazillië in maart 2006.

De 'Hart van Borneo-verklaring' betekent ook formeel het einde aan de plannen om 's werelds grootste palmolieplantage an te leggen in de binnenlanden van Borneo. In samenwerking met Chinese investeerders zou in het bergachtige gebied op de grens met Maleisië de grootste plantage aangelegd worden. Het gebied zou groter moeten worden dan Connecticut en zou voor permanente schade zorgen in het Hart van Borneo.

Met dank aan indahnesia.com voor de submit.

'Fighting with the Stars' bij SBS6

Icoon Televisie Na de verschillende "sterrenshows" die we al hebben, zendt SBS6 op zaterdag 12 mei een vechtsportgala uit met de naam "Fighting with the stars". Tijdens dit evenement is het de bedoeling dat bekende Nederlanders tegen elkaar gaan kickboksen, meldde een SBS-woordvoerster maandag.

De BN'ers die de strijd met elkaar aangaan zijn John de Wolf, Ruud (Big Brother, ff knuffelen), dj Paul Elstak en Tjeu La Ling. Het is niet mogelijk sterren op te geven voor dit evenement en het betreft een eenmalige uitzending. Voor SBS6 is het niet een heel nieuw programma-idee. De commerciële zender bracht eerder al het programma Sterren Boksen op de buis.

Vrouw leeft 23 jaar met scalpel in buik

Icoon Bizar Bij een Braziliaanse vrouw die al 23 jaar last heeft van buikpijn, is de oorzaak van het probleem gevonden. Zij heeft een scalpel, een operatiemes, in haar buik. Artsen waren deze bij een keizersnede in 1984 vergeten.

Dit meldden Braziliaanse media maandag. Het vergeten operatiemes is ontdekt bij radiologisch onderzoek. De inmiddels 47-jarige vrouw wil het scalpel operatief laten verwijderen. Daarna zal zij een schadeclaim indienen tegen het ziekenhuis.

Dinsdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Pacman Platform en Samurai Jack (ninja vecht spel).
Hoe goed ben jij?

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"U heeft uw bestemming bereikt."

En de top 5:

5: Batsies: "Je bent top Bob! Daar kun je mee thuis komen"
4: dyna18: "Klachten over vrij parkeren politie gegrond verklaard"
3: gebruikersnaam : "Politie weet huis klem te rijden na wilde achtervolging"
2: Danny: "Commissie gelijke behandeling bemiddelt succesvol; blinde man toegelaten bij politie"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Mr_Impulsief

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de tweede weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

JCdeLeeuwarden is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 2.
Mr_Impulsief is dus de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 2.

winnaar week 1

Wilders: moslims moeten helft Koran verscheuren

Icoon Politiek Als moslims in Nederland willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien. Ook moeten ze niet luisteren naar de imam. Dat zegt fractieleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) dinsdag in een interview met Dagblad De Pers.

Volgens hem staan er ''genoeg verschrikkelijke dingen'' in het heilige boek van moslims. Wilders stelt opnieuw dat de islam een gewelddadige religie is. ''Als Mohammed hier vandaag leefde, zou ik voorstellen om hem als extremist met pek en veren het land uit te jagen'', zegt hij over de profeet die wordt beschouwd als de grondlegger van de islam.

De politicus wil mensen erop wijzen dat de islam het ''grootste gevaar is dat ons bedreigt''. Andere partijen vermijden dergelijke thema's volgens hem. ''Alles waar we trots op zijn, verkopen we aan de duivel. Oud-chef van de Mossad Efraim Halevy zegt dat de Derde Wereldoorlog is begonnen. Die woorden neem ik niet in de mond, maar het klopt wel'', aldus Wilders, die eerder al z'n vrees uitsprak voor een 'tsunami van islamisering in Nederland'.

Wilders: ''Loop over straat en zie waar het toe leidt. Je voelt dat je niet meer in je eigen land leeft. Er is een strijd gaande en we moeten ons verdedigen. Er zijn straks meer moskeeën dan kerken!''

Ruimte-aardappelen culinaire rage in China

Icoon Opmerkelijk Voor het meest hippe culinaire gerecht moet je in Shanghai zijn: daar zijn sinds kort ruimte-aardappelen te koop. De aardappelen, genaamd Paarse Orchidee Drie, zijn ontstaan uit gemuteerde zaden aan boord van een Chinees ruimtevaartuig. Ze hebben een zoetige smaak en een paarse kleur. Dat meldde de Chinese krant Shanghai Daily.

De kweker spreekt over een unieke kans om aardappelen uit de ruimte te eten. Daarop is er een ware rage ontstaan op de producten. Veel restaurants hebben de ruimte-aardappelen op het menu gezet voor Valentijnsdag. Want wat is er nou romantischer dan samen ruimte-aardappelen eten?

In de toekomst zullen meer ruimte-producten komen uit China. Medewerkers van het Chinese ruimteprogramma stellen al verschillende soorten fruit en groente gemuteerd te hebben door de producten bloot te stellen aan ruimtestraling, cabinedruk en gewichtloosheid. Chinese landbouwexperts denken dat producten uit de ruimte productiever zijn, maar wetenschappers twijfelen daaraan.

Het Chinese ruimtevaartprogramma zorgt voor nationale trots bij de Chinezen. Tot nu toe zijn er twee succesvolle bemande missies uitgevoerd. Veel bedrijven hebben rechten gekocht om mee te doen aan de Chinese ruimtevaartmissies. Het gemuteerde voedsel helpt voor bekendheid van het programma bij het Chinese volk.

8 EU-landen willen samenwerking tegen drugs

Icoon Europa Acht landen van de Europese Unie zullen nauwer gaan samenwerken om handel in drugs te bestrijden. De politie, douane en maritieme diensten uit de acht landen zullen samen optrekken om grensoverschrijdende problemen effectiever aan te pakken.

Naast Nederland doen Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland mee aan het project. Juist deze landen doen eraan mee, omdat deze de westelijke en zuidelijke grens van de EU bewaken. Het belangrijkste doel van het project is om harddrugs als cocaïne en heroïne uit West-Afrikaanse landen tegen te houden.

Het samenwerkingsverband krijgt de naam MAOC-N. Dat staat voor Maritime Analysis Operations Centre - Narcotics. Het hoofdkwartier komt in de Portugese hoofdstad Lissabon.

Sharon overboord

Een paar verkiezingen terug verloor de PvdA een grote groep kiezers aan een partij wiens lijsttrekker van alles wat maar een beetje moreel 'fout' was beschuldigd werd. Iedereen die bij de verkiezingen op die partij had gestemd deugde niet, was een meeloper, had een 'grote leider' nodig, affijn, we kennen het allemaal wel.

Nu die vreselijke kiezers zich weer tot het volgen van de partijstandpunten van de PvdA hebben laten bekeren -zand erover- is het nog steeds mogelijk je af te vragen in hoeverre de PvdA zich tijdens die valse paniekcampagne niet aan projectie schuldig heeft gemaakt, de verschrikkelijke onkunde die je bij de partij van die vermoorde politicus tegenkwam vind je immers ook bij andere partijen. Bij de een wat meer dan bij de ander, en dan vaak netjes verstopt onder een of andere hippe trend. Men is homoseksueel, vrouw, allochtoon en bijstandsgerechtigd, of het liefst een combinatie daarvan. Een vertegenwoordiger uit een 'bloedgroep' doet het goed, een emotioneel statement uit het midden van de bevolking is precies wat de politiek nodig heeft. Zolang men zich -eenmaal opgenomen in de fractie- maar conformeert aan het zorgzame partijprogramma, maar naar buiten toe blijft profileren als dat kamerlid dat uit de schoonmaakbranche de politiek in is gegaan, uit een één-ouder gezin kwam, uit het kale noorden van het land, en niet in staat bleek te zijn twee universitaire studies af te maken: Dames en heren, met Sharon Dijksma heeft de Nederlandse politieke geschiedenis er weer een boeiend hoofdstuk bij.

Nu de ministerposten verdeeld zijn valt het meteen op: het CDA heeft verkeer en waterstaat, en de christenunie mag haar enige staatssecretariaat in hetzelfde gebouw zetten. In de media kwam steeds Sharon's naam voorbij als kanshebster op die post waarover ze zoveel gelezen had en waarmee ze -in de vorm van openbaar vervoer- als een echte specialist dagelijks ervaring mee opdeed.

Blijkbaar zag JP daar een probleem. Misschien omdat hij geen herhaling van het geval Karin Adelmundt wilde? Ook zo'n emotioneel-gedreven one'issue kamerlid; omdat zij uit een arm gezin met teveel vruchtbaarheid kwam was elk arm gezin met veel kinderen het object van haar diepe, ontroerende zorg en ruimhartige gulheid. En emotionele mensen met een rancuneuze achtergrond laten zich niet weerhouden door zoiets demotiverends als feitelijkheden: al gauw was het onderwijs in de handen van haar -en haar PvdA'voorgangers- op het gebied van gangbare definities volledig 'hervormd'. En dan zeg ik het beleefd.

Goed-besalarieerde intelligentie bleek totaal niet erfelijk of opvoedingsgerelateerd, welnei, het bleek een kwestie van 'geld en kansen'. Kinderen met een lage citoscore zouden met behulp van fondsen en extra motiverende aandacht alsnog breinchirurg kunnen worden, vanuit het VMBO ging je dan doorstromen naar wat andere scholen waar ze je lieten leren voor atoomfysicus, computerprogrammeur of medisch specialist. Als er maar genoeg geld en geduld was zou eindelijk bewezen worden dat armoede een gevolg was van egoisme van gemene VVD-stemmers en uiteraard niet van (een combinatie van) aanleg, inzet, afkomst en opvoeding.

Helaas is Adelmundt dood. Anders hadden we nu weer kunnen zien hoe ze huilend van frustratie haar eigen partij tot haar orde ging roepen, aangezien de PvdA eindelijk tot het inzicht is gekomen dat er van al die mooie plannen geen hol terecht is gekomen. PABO-studenten (en dan vooral diegenen die zijn doorgestroomd uit het MBO) zakken massaal voor taal- en rekentoetsen, maar gelukkig kunnen ze wel verontwaardigd uitleggen waarom het heel begrijpelijk is dat ze weinig tot niets presteren, dat resultaat is binnen. Dankzij een focus op het gebied van mondigheid, 'sociale vaardigheid' en andere bijzaken is er een generatie gekweekt die faalt in de meest rudimentaire kennisvaardigheden maar zich gelukkig niet straffeloos laten afzeiken. Adelmundt was een trotse moeder.

Nu naast die assertiviteit ook graag wat vloeiende kenniservaring, en we zijn weer een mooi land. Want het is geweldig als je kunt 'communiceren', het is nóg mooier als je ook nog eens weet waarover je aan het schreeuwen bent.

Goed. Dit is dus die kleine ramp die over ons land getrokken is nadat een hip emotioneel wangedrocht aan de beleidsknoppen heeft mogen zitten. Haar vroege dood kon voor dit land wel eens minstens zo'n zege zijn geweest als het incident met die andere populist.

Terug naar Sharon. Want het gaat toch eigenlijk over haar. En daar kan ik kort over zijn: het kind lult behendig, kan zichzelf creatief verantwoorden tegenover pers & politiek, maar is vooral weer zo'n gevalletje onkunde-met-een-uithangbord. Is op veel te jonge leeftijd de kamer in gekomen, bekijkt de maatschappij vanuit een dunne dossiermap en vecht (& likt) zich binnen de partij allerlei kanten op, zolang ze maar ergens terecht komt waar ze, ook geïnspireerd vanuit haar persoonlijke geschiedenis, 'een verschil kan maken'.

Nou, dat heeft Adelmundt ook gedaan. En de gevolgen zijn bekend, en nu zelfs -goedzo PvdA, hou vol!- erkend.

Je zou bijna denken dat Karin -om 'de kwetsbare kenniseconomie' te beschermen- ook door een ingehuurde vrijheidsstrijder omgelegd is.

Zo heeft Sharon dan tenminste één doel binnen: De premier ontfermt zich over haar zoals een vader zijn kind beschermt tegen haar eigen overmoedige onkunde. Daar mag ze het de komende vier jaar mee doen.

En Sjerrun, als de trein waar jij zo graag gebruik van maakt weer es vertraging heeft bij aankomst moet je maar denken dat er ook een grens zit aan de capaciteit van een elektromotor. Dat de perronverlichting uitvalt als hij hortend optrekt zou je aan het denken kunnen zetten. Je woont in Enschede? Ga dan lekker met de Betuwelijn naar je werk, die is er voor gebouwd.

EDIT:

En het kan natuurlijk altijd weer erger. Sjerrun, die dankzij haar portefeuille Verkeer & Waterstaat alles weet over spoorboekjes en de draagkracht van een touringcar is staatssecretaresse geworden van....

... zucht...

On-der-wijs. (Ik en m'n grote muil.)

Weer twee PvdA'ers op die post. En weer 1 die er werkelijk geen HOL verstand van heeft. Heerlijk, ik zie m'n school -en m'n baan- al verdwijnen. En de hele tijd dat gekakel van dat wijf aan moeten horen, omdat het over m'n vakgebied gaat... Oh god...

Gelukkig houdt Plasterk er ook van om lekker voor de camera te ouwehoeren...

Oh shit.. Wil je je best doen voor je baan, heb je zo'n ongelofelijk leeghoofd boven je staan, die alleen maar aan haar carriere kan denken..

Nah. De kans dat ze ooit bij ons langskomt is klein, veel te veel trappen en de lift is smal. En de vleugellift in de concertzaal mag uitdrukkelijk niet voor personen gebruikt worden. Trouwens, de stoeltjes in de concertzaal zijn niet berekend op haar uitbouw, dus we hoeven niemand te dwingen voor die zelfingenomen grijnzende laadklep te spelen.

Maar goed, ik ga nu zuipen. Straks wordt ze over vier jaar ook nogges minister van O&W.. De enige in de geschiedenis die te stom was om de makkelijkste studies af te ronden...

[MoD] Uitslagen dag 3

Vandaag stond de derde dag op het programma van de Masters of Darts, een interland tussen Nederland en Engeland. Belangrijkste wedstrijd van de dag ging tussen Raymond van Barneveld en zijn rivaal Phil Taylor.

Michael van Gerwen - Colin Lloyd 2-3
Michael van Gerwen heeft zijn eerste partij op de Masters verloren, na eerder overwinningen op Phil Taylor en Wayne Mardle. wist de jonge Nederlander in een spannende partij Colin Lloyd net niet te verslaan. Lloyd gooide maar liefst elf maal de hoogst haalbare score van 180. Het gemiddelde van Lloyd lag op 105 per beurt, Van Gerwen scoorde met 104 per beurt iets minder.

Lloyd kwam goed uit de startblokken en wist vrij gemakkelijk de eerste twee sets binnen te halen. Van Gerwen kwam traag op gang en begon in de derde set in de wedstrijd te komen. Van Gerwen begon de derde set zelf en wist zijn legs te behouden en zijn tegenstander in de tweede leg te breken waardoor het 2-1 in sets werd.

De vierde set begon Lloyd met een 180 score en wist deze leg makkelijk naar zich toe te trekken. Lloyd had de mogelijkheid de tweede leg ook naar zich toe te trekken maar wist zes pijlen op een dubbel te missen. Van Gerwen liet die kans niet liggen en trok de stand gelijk. Na een uitgooi van 164 in de derde leg en door zijn eigen vierde leg te winnen was de stand 2-2 in sets. De allesbeslissende laatste set ging lang gelijk op en er was zelfs een beslissing door middel van sudden death nodig om een winnaar aan te wijzen. Lloyd trok aan het langste einde en wist daarmee Van Gerwen zijn eerste verlies te laten incasseren.

Raymond van Barneveld - Phil Taylor 3-0
Wilde het in de eerste twee partijen niet lukken, uitgerekend tegen zijn grootste rivaal lukt het Van Barneveld nu wel om te winnen. Voor de tweede keer in twee maanden tijd heeft Van Barneveld Taylor weten te verslaan. Deze wedstrijd was alleen niet zo spannend als de finale van het WK in Purfleet, eerder dit jaar.

Van Barneveld was in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden op de Masters of Darts gewoon een klasse beter dan zijn tegenstander. Een goed gemiddelde 34 per pijl en een hoog uitgooipercentage (75%). Het leverde de Hagenaar een mooie 3-0 overwinning op 'The Power'.

Vincent van der Voort - Mervyn King 0-3

Mervyn King lijkt haast niet te stoppen deze week op de Masters of Darts. De Engelsman die onlangs zijn overstap naar de PDC bekend maakte lijkt herboren. Hij liet geen spaan heel van Vincent van der Voort. Onze landgenoot wist slechts één leg te winnen.

Voor King betekende dit zijn derde zege op rij. Nadat hij eerder al Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld aan de kant schoof. Voor Van der Voort lijkt het toernooi voorbij, met drie verloren duels lijkt hij geen kans meer te maken op een plek bij de beste 2 Nederlanders in de halve finale.

Roland Scholten - Wayne Mardle 0-3
Ook Roland Scholten zal vermoedelijk niet in de halve finale staan voor Nederland. Wayne Mardle wist vrij gemakkelijk van de Nederlander te winnen. Scholten had over kansen niet te klagen, die kreeg hij namelijk genoeg. Ze benutten was echter een stap te ver. Mardle profiteerde hiervan en wist vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen.

De eerste twee sets waren vrij snel gespeeld. Mardle besliste ze in zijn voordeel. Scholten kreeg een dart voor de derde set alleen miste hij Bullseye op een haar na. Mardle wist vrij gemakkelijk de dubbel zestien te vinden en won dus ook de derde set van 'The Tripod'.

Jelle Klaasen - Peter Manley 2-3
In het begin van de wedstrijd zag het er even naar uit dat Jelle Klaasen zijn Lakeside 2006 vorm terug begon te krijgen. De eerste set ging vrij gelijk op en ging verloren, de tweede set ging vrij gemakkelijk naar de Bredanaar. Het werd 3-0 in legs. De derde set ging gelijk op tot 1-1. In de derde leg had Klaasen de kans een leg van Manley af te snoepen maar hij miste helaas. Manley wist zijn Nederlandse tegenstander wel te breaken waardoor het 2-2 werd in sets.

De beslissende vijfde set werd begonnen door Jelle Klaasen. De Nederlander wist moeizaam zijn eigen leg te behouden. In de tweede leg had Klaasen kansen op een break maar deze wist hij niet te verzilveren. Klaasen wist daarna zijn eigen leg niet te behouden en dus kon Manley zelf beginnen aan de leg die hem de wedstrijd zou kunnen bezorgen. Manley voldeed aan deze opdracht en zorgde opnieuw voor een overwinning voor de Engelsen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.