Management Slam!FM ligt met elkaar overhoop

Icoon RadioBinnen het management van radiozender Slam!FM is flinke ruzie ontstaan over geld. Lex Harding eist bijna een miljoen euro van Ruud Hendriks voor een investering in hun gezamenlijk bedrijf 2Hmedia, eigenaar van Slam!FM. Hendriks weigert echter te betalen, dus dient er donderdag een kort geding.

Vorig jaar nam 2Hmedia Slam!FM in z'n geheel over van ID&T. Om dat te kunnen bekostigen, legde Harding afgelopen zomer 2,75 miljoen euro in om Slam!FM een financiële injectie te geven. Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen zouden begin 2007 hun deel hiervan betalen. Hendriks weigert dat nu, omdat Harding onrechtmatig zou hebben gehandeld bij een emissie van de aandelen van Slam!FM.

Harding ontkent alle beschuldigingen. Eerder al had Hendriks een zaak aangespannen, maar deze ging op het laatste moment niet door. Insiders beweren dat Hendriks toen 'geen zaak' had tegen Harding.

Update 22.10 uur
Het kort geding is van de baan. "Ruud Hendriks heeft hedenmorgen een lening van tussen de 900.000 en 1 miljoen euro betaald. Een door mij aangespannen kort geding tegen Hendriks is daarmee van de baan", zo heeft Lex Harding inmiddels gezegd.

Hendriks bevestigt die betaling, maar zegt tegelijkertijd nooit een dagvaarding te hebben verkregen.