FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 februari 2007

50.000 PS3's beschikbaar voor launch Benelux

We hebben er even op moeten wachten, maar de launch van de PlayStation 3 komt eindelijk in zicht. Vanavond was er dan ook een informatie avond voor alle retailers die het apparaat zullen gaan verkopen. Sony maakte bekend dat het bedrijf 50.000 PS3's beschikbaar zal hebben voor de launch in België, Nederland en Luxemburg. Of hier ook om gevochten zal gaan worden, zoals om de Nintendo Wii, is nog afwachten.

Baby zit op wapen in auto

Icoon MisdaadTwee mannen en een vrouw zijn vrijdag na een achtervolging over de A7 aangehouden, nadat zij de maximumsnelheid hadden overschreden. Bovendien bleek dat in hun auto een baby in een stoeltje zat waarin een wapen zat. Ook zaten er harddrugs verstopt in de kleertjes van het kind.

Vrijdagmiddag rond drie uur probeerden agenten een Porsche aan te houden die met tweehonderd kilometer per uur langs Middenmeer reed. De Porsche verloor enige onderdelen toen de bestuurder wanhopig probeerde te ontkomen en tegen een vangrail aanreed. Op parkeerplaats De Horn stapte de 42-jarige bestuurder uit Purmerend over naar een andere auto, die bestuurd werd door een 33-jarige vrouw. De bijrijder in de Porsche nam het stuur van dit voertuig over en beide auto's reden verder.

Bij het Noord-Hollandse plaatsje Wognum werd de Porsche tot stilstand gebracht. De 29-jarige bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben en wordt vervolgd voor te hard rijden. Bij de afrit Avenhorn werd ook de andere auto gestopt. De 42-jarige man uit Purmerend moest zijn rijbewijs inleveren en wordt verder verdacht van het in bezit hebben van een vuurwapen en harddrugs. Ook zijn 33-jarige vriendin is aangehouden omdat zij te snel had gereden.

Portefeuilles Balkenende IV verdeeld

Icoon BinnenlandsFormateur Jan Peter Balkenende heeft aan het begin van maandagavond de portefeuilles voor het nieuwe kabinet onder de partijen verdeeld. Er zullen zestien ministersposten komen, waaronder twee programmaministers en elf staatssecretarissen.

CDA

Minister-president

Ministers:
Buitenlandse Zaken
Justitie
Verkeer en Waterstaat
Economische Zaken
Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Staatssecretarissen:
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Onderwijs
Cultuur en Wetenschap
Financiën
Defensie

Partij van de Arbeid

Ministers:
Financiën
Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties
Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Ontwikkelingssamenwerking

Programmaministers:
Wijkverbetering en Integratie (Milieubeheer)

Staatssecretarissen:
Buitenlandse zaken (Europese Zaken)
Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Justitie
Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Economische Zaken

ChristenUnie

Ministers:
Defensie

Programmaministers:
Jeugd en Gezin (Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

Staatssecretarissen:
Verkeer en Waterstaat

Over de personen die de functies zullen gaan bekleden is nog niets bekendgemaakt. Hier zal dinsdag meer duidelijkheid over komen.

Crash

Omdat jullie vonden dat er in dit blogje te weinig gebeurde heb ik speciaal voor jullie even gezocht en wat gevonden om aan jullie wensen te voldoen.

We trappen af met Super Crash, bijna 50 minuten aan ongelukken, als tweede beelden van Travis Pastrana die een paar mooie rollen maakt in een Subaru, vervolgens een paar hele oude beelden van crash tests met een container om radioactief afval te vervoeren.

En om jullie helemaal tevreden te stellen zet het team van het Engelse tv programma 5th Gear een Smartje tegen een vangrail, helaas blijft hij best wel heel.

Zo hopelijk zijn jullie nu weer tevreden en ik beloof nooit meer bijna crash filmpjes te plaatsen.

FOK!radio: Onthullende terugblik op de FOK!meet in Utrecht

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het was weer meet-tijd afgelopen vrijdag. De bagger-meets zijn inmiddels legendarisch en het leek er wel op of het nu ook om een PUB-meet ging. Zo'n 70 FOK!kers waren bij elkaar in de binnenstad van Utrecht. En dat levert meteen verhalen op. Waar was SiemeN opeens? Waarom miste MissHopje de laatste trein? Wie hebben er op het station overnacht en wat hebben al die PUB'ers uitgevreten? Vanavond volgt het antwoord, want samen met Misshobje en Guitarist.nl kijken we terug. Daarnaast hoor je opnames die we maakten ter plaatse. En daar zit een zeer onthullend interview bij! De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

En wat kun je nu beter doen dan nu even de lekkerste FOK!ster op de meet aan te wijzen! Dus KLIK HIER en stem op de poll rechts in beeld!

Ramon Muller is ALTIJD te bellen, zegt hij zelf. Sterker nog: via internet heeft hij iedereen opgeroepen zo vaak mogelijk te bellen, 24 uur per dag. Het doel van het 'experiment' is om te zien hoeveel mensen in Nederland bereid zijn om een complete vreemdeling te bellen, en het eigenlijk over niks te hebben. Iets wat we bij FOK!radio wel kennen. Eens kijken of hij vanavond ook te bereiken is.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We gaan ook weer bellen met Yvonne voor roddels en meer. En we spreken met Nikky over de week op het forum. En Blinky zal weer een hete stelling deponeren. SpeedyGJ is uiteraard de weerman waaraan we gaan vragen hoe het weer de komende dagen is.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Eerste 'wandelkaart' van Mars

ZonnestelselHet duurt nog even voor de mens op Mars staat, maar Duitse wetenschappers hebben alvast de eerste wandelkaart van de Rode Planeet gemaakt. Met een schaal van 1:50.000 biedt ze een goed uitgangspunt voor een verkenning van de regio Iani Chaos.

Dat maakte de Europese ruimtevaartorganisatie ESA maandag bekend. De kaart, compleet met namen en hoogtelijnen, is gemaakt met behulp van een camera aan boord van de Europese satelliet Mars Express. De wetenschappers zouden Mars graag helemaal in kaart willen uitbrengen. In een schaal van 1:200.000 zijn dan 10.372 afzonderlijke kaarten nodig.

Het in kaart gebrachte Iani Chaos, 330 bij 430 kilometer, is bezaaid met rotsen en heuvels. De tussengelegen gebieden zijn vermoedelijk ooit ingestort toen het ijs onder het oppervlak smolt.

15 jaar geëist in skeletzaak Lage Zwaluwe

JustitieVoor de rechtbank in Breda is maandagmiddag 15 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 68-jarige H.S. uit Kaatsheuvel. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 31-jarige Yalcin Colkusu uit Waalwijk.

Het slachtoffer werd in 1991 als vermist opgegeven. Tijdens verbouwingswerkzaamheden in een woning aan de Dorpsstraat in Lage Zwaluwe in juli vorig jaar werd onder de vloer van de badkamer het skelet van de verdwenen Waalwijker aangetroffen. S. woonde begin jaren negentig in het huis en had er een shoarmazaak. Hij zou ruzie hebben gehad met het slachtoffer over de overname van de zaak.

Uit onderzoek op het skelet door het Nederlands Forensisch Instituut is vast komen te staan dat Colkusu door een schotwond is overleden. Hij was geboeid en had een zak over zijn hoofd. S. ontkende tijdens de rechtszitting iets te maken te hebben gehad met de dood van Yalcin. ''Ik heb hem de dag van zijn verdwijning niet gezien. Ik was in mijn huis in Waalwijk.''

Shoarmazaak
S. begon in het pand aan de Dorpsstraat in 1990 een shoarmazaak en verkocht alles weer in 1995. ''Er is rond die tijd wel een koffer met heel veel geld bij mijn zaak naar binnen gebracht, misschien dat de moord op Yalcin daarmee te maken heeft gehad, maar ik weet van niets.''

In de auto van het slachtoffer trof de politie in 1991 een plattegrond aan van Lage Zwaluwe met daarop de shoarmazaak van S. en een briefje van de verdachte. Buren hebben verklaard dat er in de periode dat Yalcin is verdwenen 's avonds steenpuin in de shoarmazaak heeft gelegen. Ook buiten zou een tijdje steenafval hebben gelegen.

Volgens getuigen had Yalcin de vijftiende maart een middag vrijgenomen van zijn werk omdat hij met S. had afgesproken om een betaling te doen voor de shoarmatent. ''De gruwelijke geheimen van Dorpsstraat nummer 8 zullen we wel nooit precies te weten komen'', zei officier van justitie J. van Aken. ''Dat S. betrokken is geweest bij de moord op Colkusu is voor mij duidelijk.''

De raadsman van S. dacht daar anders over. Volgens hem zijn er getuigen uit de Turkse gemeenschap die verklaard hebben dat het slachtoffer door een andere man om het leven is gebracht.

Nederlander smokkelt 80 bolletjes cocaïne

Icoon PolitieDe Belgische politie heeft een Nederlander die meer dan tachtig bolletjes cocaïne had geslikt aangehouden op een station in Brussel. De man stond op het punt de trein naar Londen te pakken vanaf het Zuidstation.

Twee agenten die bezig waren met een drugscontrole vonden het gedrag van de man verdacht. Een urinetest wees uit dat de man cocaïne in zijn lichaam had, waarna de man verklaarde meer dan tachtig bolletjes te hebben geslikt. Hij verwachtte daarvoor bij aankomst in Londen een kleine drieduizend euro te ontvangen.

Eerder deze week werd in Brussel al een bolletjesslikker opgepakt. Deze had zeventig tot tachtig bolletjes geslikt.

Stampen in regenplas leidt tot klappen

Icoon BinnenlandsEen man stond zondagnacht lekker te stampen in een grote regenplas in het Brabantse Oosterhout, toen een 27-jarige vrouw hem een klap verkocht. De vrouw stond een broodje te eten en verloor haar zelfbeheersing omdat het water op haar broodje en gezicht spatte.

De politie zag het gebeuren en greep onmiddellijk in om te voorkomen dat de familie en vrienden van beide betrokkenen met elkaar op de vuist zouden gaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Gehandicapte beroofd van ring

Icoon MisdaadEen gehandicapte inwoner van Katwijk is vrijdag door twee mannen van zijn ring beroofd. De mannen waren eigenlijk uit op geld, maar nadat de man antwoordde dat hij dat niet bij zich had richtten ze hun aandacht op zijn ring.

De Katwijker, die gebruikt maakt van een scootmobiel, werd door de twee berovers klemgezet, waarna ze de sleutel uit het contact van de scootmobiel haalden om te voorkomen dat de man zou vluchten. Ze vroegen de gehandicapte vergeefs om zijn ring en haalden die vervolgens hardhandig van zijn vinger. Hierna gingen de mannen ervandoor.

Britten weten weinig van seks

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Het gros van de Britten weet niet genoeg over het scheppen van nieuw leven. Eén op de drie ondervraagden denkt bijvoorbeeld dat men een zwangerschap kan voorkomen door een bezoek aan het toilet na de gemeenschap, of zich wassen. Bovendien heeft een kleine 90% geen idee hoe lang sperma kan overleven in het vrouwelijk lichaam. De helft weet niet in welke periode een vrouw het vruchtbaarst is.

Dit blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd personen in kader van de Britse nationale actieweek rond het voorkomen van een ongewenste zwangerschap. Seksgezondheidsorganisatie FPA grijpt de resultaten van het onderzoek aan om kenbaar te maken dat zij vinden dat er meer aandacht besteed moet worden aan seksuele voorlichting in het onderwijs, zo ook de Britten in het onderzoek. Slechts 20 van de 500 ondervraagden gaf aan zeer tevreden te zijn met de seksuele voorlichting op school. 195 mensen hadden echter een andere mening. Zij noemden de seksuele voorlichting op school slecht, of, in sommige gevallen, zelfs zeer slecht.

Met dank aan KinkyGiraf voor de submit.

Te dronken om de juiste fiets te kunnen vinden

Icoon Domme criminelenEen 18-jarige Ambachter was in de nacht van vrijdag op zaterdag dermate dronken, dat hij zijn eigen fiets niet meer herkende. Agenten betrapte de jong volwassene met een fiets en een fietssleutel die niet op het slot van die fiets paste.

De jongen verklaarde aan de agenten dat zijn sleutel "op wonderlijke wijze" niet meer op zijn fiets paste. Hier geloofden de agenten natuurlijk niets van, maar ook hen lukte het niet het slot open te krijgen. Totdat de 16-jarige eigenaresse van het rijwiel zich meldde. De jongen bleek de verkeerde fiets te hebben gepakt, namelijk één die erg leek op de zijne.

Na dit avontuur had de jongen niet alleen zijn eigen fiets terug, maar ook een prent van 180 euro en een nachtje op het bureau gekregen. Dit vanwege openbare dronkenschap en belediging van een ambtenaar in functie, de jongen had namelijk tegen een agent geroepen "Pikkenlikkers, ga echt werk zoeken!" Of de sleutel op de fiets van de jongen wél werkte, is niet bekend.

Met dank aan freiss voor de submit.

Testtijden Barcelona 12-2-2007

Vandaag was er wederom een testdag in Barcelona.
Bijna alle teams waren vertegenwoordigd, alleen Scuderia Toro Rosso schitterde door afwezigheid. De dag werd vandaag regelmatig onderbroken voor een code rood en wederom werden de teams geteisterd door regen.


Pos.DriverTeamTimeLaps
1P. de la RosaMcLaren01:22.63476
2R. KubicaBMW01:22.63560
3F. AlonsoMcLaren01:22.72656
4A. WurzWilliams01:23.03744
5F. MassaFerrari01:23.07729
6K. RäikkönenFerrari01:23.21579
7J. TrulliToyota01:23.23974
8H. KovalainenRenault01:23.49155
9N. RosbergWilliams01:23.60278
10T. GlockBMW01:23.65361
11G. FisichellaRenault01:23.86979
12F. MontagnyToyota01:24.01564
13C. KlienHonda01:23.22751
14D. CoulthardRed Bull01:24.29180
15M. WebberRed Bull01:24.53183
16A. DavidsonSuper Aguri01:24.57466
17R. BarrichelloHonda01:24.93424
18A. SutilSpyker F101:25.58183

Top of Flop: !!! - Heart Of Hearts

Vijfdubbelnultwee werd vorige week bijna unaniem afgekraakt. "Zonde van de tijd, matig gezongen en een slechte clip was de uitslag."

Vandaag heeft UncleSam weer een ToF voor jullie, omdat FdBeer thuis zit vanwege familieuitbreiding, hierbij alvast gefeliciteerd!

Deze band heeft een erg rare naam, namelijk !!!, spreek uit als Chk Chk Chk. In maart 2007 komt het album Myth Takes uit, maar 19 februari 2007 al, komt de single Heart of Hearts al uit, gelukkig staat hij de officiele video al op YouTube en kunnen jullie hem gaan beoordelen!
Bekijk hier !!! (Chk Chk Chk) - Heart Of Hearts

Stijl, zang en clip vind ik goed, jammer van de lage kwaliteit maar dat komt vast door de YouTube compressie. Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Denken jullie trouwens aan de Gratis! CD's! actie, ook door te reageren in deze blog maak je kans op het winnen van een CD!

Zingt en gij zult vinden

Icoon OpmerkelijkDe tijd dat muziek op internet alleen te vinden was door te zoeken op titel of op artiestnaam is bijna voorbij. In de toekomst kunnen muziekliefhebbers de melodie zingen, spelen, neuriën of fluiten, waarna een speciale zoekmachine de juiste muziek erbij zoekt.

Dat heeft de universiteit van Utrecht maandag bekendgemaakt. De zoekmachine is ontwikkeld door informaticus Rainer Typke, die op 19 november op dit onderwerp promoveert. Binnen enkele minuten doorzoekt zijn applicatie 500.000 klassieke muziekstukken, een handeling die zonder computer ruim een jaar zou duren, aldus de universiteit.

Typke heeft de zoekmachine zo ingesteld dat deze niet gevoelig is voor variaties en toonhoogte van degene die de muziek inzingt. Het maakt dus niet uit of de zoeker kan zingen. Zolang de melodie juist is, kan de zoekmachine de bijbehorende muziek terugvinden.

De universiteit verwacht dat de applicatie in de toekomst voor het grote publiek toegankelijk zal zijn. De zoekmachine kan dan uitgebreid worden met andere muziekgenres.

Noord-Ierland moet mogelijk uitwijken

Noord Ierland zal zijn komende interlands vermoedelijk buiten het eigen land moeten afwerken. Rond de jaarwisseling is het eigen Windsor Park in Belfast getroffen door een storm en hierdoor is het dak beschadigd.

De interland met Zweden die als eerstvolgend op het programma staat kan waarschijnlijk wel in Belfast worden afgewerkt maar er kunnen geen veiligheidsgaranties afgegeven worden. De bond moet kijken of het dak vervangen moet worden of dat het er gewoon af gehaald gaat worden. Probleem van het vervangen is dat het zo´n 325.000 pond kost, geld dat de Noord-Ierse bond niet bezit.

Mocht er geen ander stadion in Noord-Ierland aan de eisen voldoen dan zal het nationale team moeten uitwijken naar Schotland of Engeland.

Babetime...

Geheel tegen de verwachtingen in blijken deze Vrouwelijk Naakt blogjes erg populair qua views. Wederom kunnen wij niet anders concluderen dat er erg veel behoefte is aan zulk soort blogjes. Wie zijn wij om jullie niet in die behoefte te voorzien?

Zorgvuldig hebben wij weer naar enkele vrouwelijk naakt modellen gezocht en gelukkig ook nog gevonden, en daar willen wij jullie graag weer mee lastig vallen:

Ashley , Louise, Nicole en Eve

Kostelic gediskwalificeerd voor reuzenslalom

Op het WK skiën in het Zweedse Are is de Kroaat Ivica Kostelic gediskwalificeerd. De Kroaat had een verkeerde skibinding en moet daardoor de kwalificatieronde voor de reuzenslalom aan zich voorbij laten gaan.

De voormalig wereldkampioen op de slalom werd gediskwalificeerd omdat hij de maximaal toegestane grens van 55 millimeter tussen ski en schoen had overschreden. Op zaterdag zal de oudere broer van viervoudig Olympisch kampioen Janica Kostelic wel meedoen aan de slalom.

Een soort iTunes, maar dan voor PC games

De steenrijke eigenaar van Virgin, Richard Branson, wil de verkoop van PC games drastisch veranderen. De miljardair presenteerde in Groot-Brittannië zijn nieuwste geesteskindje, A World of My Own. Dit download-platform moet de gamer in de toekomst in staat stellen om snel en gemakkelijk een PC spel te kunnen downloaden. Een breed aanbod en het gemak waarmee het downloaden gaat moeten er voor zorgen dat het een succes wordt. Hij wil hiermee de digitale distributie van games ook bij de massa aan de man brengen. Branson noemde het project al een soort iTunes voor games.

Meer informatie over deze nieuwe manier van games shoppen maakt Branson in de loop van het jaar bekend.

Burnout met een probleempje

Het fenomeen van de stoere jonge bestuurder met het petje achterstevoren in zijn stoere (kuch, kuch) Golfje is een wereldwijd fenomeen, kijk maar eens naar de Amerikaanse bijdrage.

Stoere burnout, flink wat rookontwikkeling, dat gedeelte is allemaal prima in orde. Alleen dan komt het wegrijden en de auto daarna onder controle houden, en dat is iets wat ons achterstevorenpetje nog niet helemaal in de vingers heeft.

Gelukkig voor hem en zijn auto staan de bomen niet al te dicht op de weg....

Krajicek wel beschikbaar voor Fed Cup

Ondanks eerdere twijfels over deelname van Michaëlla Krajicek aan het Fed Cup-toernooi, zal de tennisster toch beschikbaar zijn voor Nederland. Vader Petr Krajicek twijfelde of zijn dochter wel voor Nederland uit zou moeten komen.

Na afloop van de Australian Open liet Petr Krajicek dit weten. Hij vond dat zijn dochter teveel kritiek kreeg in Nederland. Daarom stelde Krajicek dat Michaëlla wellicht beter voor Tsjechië zou kunnen tennissen als de druk nog meer zou toenemen.

Vandaag maakte de tennisster bekend toch voor Oranje uit te komen. "Dat verhaal is te veel opgeblazen. Er is wat mij betreft niks aan de hand. Ik blijf gewoon voor Nederland spelen" aldus Krajicek. Nederland speelt in april een toernooi in de Europese/Afrikaanse zone in Bulgarije.

Lucius mist FC Utrecht

Feyenoord zal komende zondag zonder Theo Lucius aan moeten treden tegen FC FC Utrecht. De Brabander heeft in het duel tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen opgelopen en is daardoor één wedstrijd geschorst.

Lucius is bij de Rotterdammers uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het eerste elftal. Hij kwam tot dusver tot 23 optredens waarin hij vijf maal wist te scoren.

Overige schorsingen:

NAC Breda: Slot, Zonneveld en Zwaanswijk.
RKC Waalwijk: Van den Bergh
Heracles: Klavan en Wuytens
Ajax: Ogagaru
ADO Den Haag: Saavreda
Vitesse: Knol en Verhaegh

Alleen nog halalvlees op schooluitstapjes

Icoon BuitenlandsKinderen van Antwerpse scholen die op schooluitstap gaan krijgen alleen nog halalvlees te eten. Dat besliste het stadsonderwijs van Antwerpen. De afgelopen dagen kregen alle ouders een brief met de mededeling dat op uitstapjes enkel vlees wordt geserveerd dat op rituele wijze is geslacht en dat varkensvlees van het menu verdwijnt.

Robert Voorhamme, de Antwerpse socialistische wethouder van Onderwijs snapt de ophef van de ouders niet. "Je proeft het verschil niet en we hadden de maatregel evengoed kunnen verzwijgen", vertelt hij tegen de VRT. De maatregel is genomen om ook islamitische kinderen te kunnen laten deelnemen aan buitenschoolse activiteiten. Moslimouders hielden hun koters vaak thuis omdat ze bang waren dat hun kind niet het juiste vlees te eten kreeg.


Robert Voorhamme, wethouder van Onderwijs

Met dank aan PPL voor de submit.

Zwitsers dorpje wil zonlicht spiegelen

Icoon OpmerkelijkDe inwoners van het Zwitserse dorpje Bondo overwegen een reuzenspiegel te installeren om zo het zonlicht op te kunnen vangen waar zij drie maanden per jaar niet van kunnen genieten. Bondo ligt zo diep in de Bregaglia-vallei dat de zon tussen december en februari verborgen blijft achter de bergen.

De burgemeester van het dorpje, Renzo Giovanoli, bevestigt het bericht dat maandag in de krant Südostschweiz verscheen. "We hebben besloten verder onderzoek te doen en van de zomer een besluit te nemen."

Het Italiaanse dorp Viganella kampte tot vorig jaar met hetzelfde probleem, maar heeft dit opgelost met behulp van een acht bij vijf meter grote spiegel die dankzij een computer met de zon meedraait. Deze installatie kostte het dorp zo'n honderdduizend euro. Als het plan doorgaat zal Bondo een soortgelijke installatie krijgen.

Het dorpje zal dit jaar nog even in duisternis verkeren. De 198 inwoners van Bondo hopen zondag weer de eerste zonnestralen te zien.
Het Zwitserse plaatsje Bondo. Foto: touringcarchauffeur.info
Het Zwitserse dorpje

ATP Marseille: Huta Galung naar hoofdtoernooi

Voor het eerst in zijn carrière is Jesse Huta Galung erin geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van een ATP-toernooi. De jonge Nederlander won in de derde en laatste ronde van het kwalificatie toernooi in Marseille van Jeremy Chardy. Setstanden 7-6(3) en 6-4.

De eerste set tussen de tieners ging gelijk op. Chardy, nog win naar van Wimbledon bij de junioren in 2005, brak Huta Galung direct in de eerste set, maar de Nederlander brak drie games later alweer terug. De set eindigde in een tiebreak die de Huta Galung overtuigend op zijn naam schreef (7-3).

In de tweede set waren beide spelers erg aan elkaar gewaagd. Breakkansen waren er over en weer, maar Chardy wist in de derde game bij een 1-1 stand een break te forceren. Bij een 4-2 stand voor de Fransman waren er opnieuw kansen voor Chardy, maar ditmaal benutte hij alle vier de breakkansen niet. Huta Galung wist de daarop volgende game de Fransman te breaken en brak bij een 5-4 tussenstand opnieuw zijn opponent.

Bumptop

De oude, nooit echt veranderende vertrouwende desktop van Windows is niet echt hip meer. Knippen, plakken, ordenen en alles netjes houden is het dagelijkse leven van deze desktop. We zijn het nu wel weer zat, tijd voor iets nieuws. Met deze "next-gen" desktop kan je niet alleen ouderwetse dingetjes doen, je kan nu ook pictogrammetjes weggooien, opstapelen, ophangen en makkelijk ordenen om je dingetjes sneller te vinden als je iets nodig hebt. Erg handig voor de ongeorganiserende mensen onder ons. Helaas heeft de nieuwe Windows Vista deze nog net niet. Even wachten nog!

Rosenberg: Werder favoriet

Oud Ajax-speler Markus Rosenberg denkt dat Werder Bremen komende woensdag meer kans maakt op de overwinning dan zijn oude werkgever. Rosenberg verruilde in de winterstop Amsterdam voor Bremen.

"Ajax is een goed team, een zware tegenstander, maar Werder is de favoriet", aldus de Zweedse Spits. Rosenberg denkt dat de Duitsers meer ervaren zijn en een bredere selectie hebben. De Zweed heeft echter nog geen enkele keer een basisplaats weten te bemachtigen. Ook wist hij in de drie duels nog niet het net te vinden.

Ogunsoto in belangstelling Eredivisie clubs

Patrick Ogunsoto van het Belgische Westerlo zal vermoedelijk volgend jaar actief zijn in de Nederlandse Eredivisie. De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat er tijdens de wedstrijd tussen Westerlo en Bergen diverse Nederlandse delegaties op de tribune zaten.

Vermoedelijk gaat het om scouts van Willem II, Sparta, NEC, Feyenoord en De Graafschap. De Nigeriaan liet waarschijnlijk een goede indruk achter op de Nederlandse toeschouwers. Ogunsoto wist tegen Bergen tweemaal het net de vinden. De aanvaller gaat momenteel aan de leiding in het topscorerklassement van de Belgische Jupiler Leauge.

AC Milan - Celtic met fans in San Siro

Naar alle waarschijnlijkheid zullen AC Milan en Celtic elkaar gewoon kunnen treffen in het San Siro. De Italianen hebben veiligheidsmaatregelen genomen en speelden dit weekend al tegen Livorno voor een beperkt aantal toeschouwers.

"De club testte de nieuwe draaihekken en dat verliep probleemloos. Ik verwacht dan ook geen problemen voor de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. Dat duel kan worden bezocht door het gebruikelijke aantal fans" aldus UEFA-woordvoerder William Gaillard.

"Schumi mag testen in NASCAR"

Ray Evernham, teambaas in de NASCAR-serie, heeft Michael Schumacher uitgenodigd om eens een stock car te komen testen. Eerder nog gaf de Duitser aan niet geïnteresserd te zijn in het oval racen.

Evernham is onder andere de teambaas van Kasey Kahne, dit jaar één van de grote favorieten voor de NASCAR-titel. De teamchef gaf aan dat het Schumacher vrij staat om eens een van zijn wagens te testen.

"Ik zal hem in een rode wagen zetten, een van de beste wagens," verklaarde Evernham. "Er is de afgelopen jaren veel veranderd. De wagens zijn tegenwoordig veel ingewikkelder dan vroeger. Ik denk dat Schumacher ze technisch genoeg zal vinden om er voldoening aan te hebben."

Krajicek naar tweede ronde

Michaëlla Krajicek heeft voor het eerst in het nieuwe tennisseizoen een overwinning geboekt. De Almeerse won op het WTA-toernooi van Antwerpen vrij eenvoudig van de Duitse Martina Muller. De setstanden: 6-3 en 6-2

Krajicek begon vrij zenuwachtig aan de wedstrijd en moest in haar eerste servicegame gelijk twee breakpoints wegwerken. De 18-jarige Nederlandse wist echter ook haar Duitse opponente in de problemen te brengen. Op de eerste servicegame van de Duitse wist Krajicek te breaken. Die break voorsprong behield ze en won de eerste set met 6-3.

In de eerste set ging het nog een beetje gelijk op. In de tweede set ging het allemaal vrij makkelijk voor Misa. De eerste twee games van Muller wist de Almeerse al te breaken en haar eigen games wist Krajicek eenvoudig te behouden. Bij een stand van 5-2 serveerde Misa voor de wedstrijd en dat deed ze met verve. Dankzij twee aces won Krajicek de laatste game op love.

Jensen show overbodig

Goed nieuws! We hoeven niet meer naar Jensen! te kijken, de talkshow die 10 jaar oude internetplaatjes uitzend en de andere inhoud ergens anders vandaan jat.

Het enige leuke van Jensen, die komische filmpjes aan het einde van het "Breaking news" gedeelte, worden namelijk online gezet door de makers ervan; De Groenbrothers. Bijvoorbeeld de Tel-Sell parodieën, maar ook de mini-documentairetjes. Het archief telt tientallen filmpjes van de afgelopen 3 seizoenen!
Met dank aan nlboy voor de submit.

Gratis Blu-ray film bij eerste 500.000 PS3 consoles

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat het de film "Casino Royale" gratis aanbiedt bij de eerste 500.000 verkochte Europese PS3 consoles. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Blu-ray versies van Casino Royale pas thuisgestuurd worden als de koper van de PS3 zich registreert bij het PlayStation Network.

Volgens Darren Carter, Sony's VP van brand and consumer marketing, is dit een fenomenale aanbieding om mensen te motiveren om gebruik te maken van de PlayStation Network. Op het Playstation Network kunnen mensen gratis online spellen spelen en downloadable content kopen bij de online PS3 store.

De film zal een resolutie hebben van 1080p door de MPEG-4 AVC codec en zal 50Gb groot zijn.

Kratos gaat los in nieuwe God of War 2 screens

Spartanen stonden bekend om hun genadeloze vechtlust. De veldslagen van deze ooit beste krijgers ter wereld zijn legendarisch. Dus toen Sony Santa Monica de vrij bloedige Griekse mythologie een klein beetje herinterpreteerde en een Spartaan als held naar voren schoof, kon dat maar één ding betekenen: bloed, ingewanden en heel veel soorten pijn.
Dat de PS2-bezitters hier wel pap van lustten bleek uit de verkoopcijfers en een vervolg kon dus niet uitblijven. Dat vervolg zal onder de noemer Divine Retribution in april uitkomen. Leuk extraatje voor de PS3- en HDTV-bezitters is dat de game vanaf je PS3 een native 720p-renderer kent.

Tot het april is zullen we het helaas met screenshots moeten doen.

Brillenverkoper slaat door

Er was eens een brillenverkoper ergens in Canada, en die arme brillenverkoper had een paar ontevreden klanten, kan allemaal gebeuren. Tot de klanten contact opnamen met een soort van kassa achtig programma en de presentator langs ging voor een praatje, de brillenverkoper had er geen zin en klapt de deur voor de neus van de reporter dicht.

Tot de redactie van het kassa achtige programma een telefoontje krijgt, de brillenverkoper wil praten, maar eenmaal daar blijkt de brillenverkoper een rare manier van praten te hebben....

Leg idioten het zwijgen op in Halo 3

Iedereen die wel eens een potje Gears of War of Halo 2 via Xbox Live heeft gespeeld tegen vreemden heeft er wel eens mee te maken gehad: Idiote, veelal minderjarige, spelers die de voicechat vervuilen met scheldtirades en racistische uitlatingen. Ontwikkelaar Bungie heeft echter geluisterd naar de klachten van alle fans en heeft de back knop in Halo 3 een zeer gunstige functie gegeven, druk je er namelijk op dan kun je uit een lijst een speler selecteren om deze te muten en deze dus de rest van de match niet meer te hoeven horen.

Bungies Frank O'Connor had het volgende te zeggen:
"Any muted player you have selected in your Xbox Live account overrides Halo 3's new system, but that should actually enhance the choice of morons you're editing out of your gameplay. Best of all, it means fewer wasted or frustrating gameplay sessions."

Lair ontwikkeling op ongeveer 90%

De drakenrijdersgame Lair zou volgens ontwikkelaar Factor 5 al bijna af zijn, slechts 10% van de ontwikkeling zou er nog te gaan zijn en de game zou dan ook al deze lente verschijnen als PlayStation 3 exclusive. Erg veel weten we echter nog niet van de game, hopelijk verandert dat binnenkort. Echter, we weten nu wel dat voor Factor 5 enkel het optimaliseren en balanceren van de game overblijft. De features en dergelijke zitten gewoon allemaal in de game. Volgens Factor 5 president Julian Eggebrecht is de overgebleven 10% van de ontwikkeling echter wel de zwaarste periode van de ontwikkeling en zal deze de distinctie maken tussen een topgame en een tegenvaller. Een specifieke release datum kon Eggebrecht helaas nog niet geven, dat was iets voor Sony om te bepalen.

Eggebrecht liet zich tevens uit over de relatie met Nintendo; Factor 5 was een belangrijke ontwikkelaar voor zowel de Nintendo 64 als Gamecube. Toen de plannen voor de Wii intern besproken werden besloot Factor 5 een andere weg te kiezen. Men vond dat high definition graphics en 7.1 geluid ook gewoon deel uit moesten maken van de volgende generatie. Men sprak met zowel Microsoft als Sony, en kwam uiteindelijk bij Sony uit als beste keus. Desondanks is men bij Factor 5 volgens Eggebrecht nog steeds goede vrienden met Nintendo.

Met dank aan Cyberia18 voor de submit

Kajakker verdrinkt bij wereldrecordpoging

Icoon BuitenlandsEen Australische kajakker is waarschijnlijk verdronken bij een wereldrecordpoging. Dat gebeurde toen hij als eerste mens in een kajak een traject van zestienhonderd kilometer wilde afleggen van Tasmanië naar Nieuw-Zeeland. Op de route komen sterke stromingen, hoge golven en veel haaien voor.

Opgegeven
De familie heeft de hoop om de 39-jarige Andrew McAuley nog levend terug te zien, opgegeven. De kajak is afgelopen zaterdag leeg teruggevonden. Van de man ontbreekt elk spoor. Onder druk van Australië heeft de Nieuw-Zeelandse marine de zoektocht naar McAuley hervat. De avonturier was op 11 januari vertrokken.

Noodsignaal
Nadat McAuley vier weken en twee dagen onderweg was ving de Nieuw-Zeelandse marine vrijdag een noodsignaal op. Daarna vonden ze een lege kajak op tachtig kilometer voor het zuidelijk eiland van Nieuw-Zeeland. De zee was rustig toen het noodsignaal werd ontvangen. Autoriteiten vermoeden dat McAuley vanwege het goede weer een beschermkap over zijn zitje heeft geopend. Een onverwachte golf kan de kajak dan vullen met water en kapseizen. De beschermkap ontbrak op de kajak.


Kajakker Andrew McAuley (39) is waarschijnlijk verdronken

Trauma op de FOK!games redactie

Meestal is het IRC kanaal van de gamescrew een onschuldige plaats waar men babbelt over van alles en nog wat, zoals het weer, auto's, tieten en natuurlijk games. Maar soms zijn er van die momenten dat je wenst dat je nooit die ochtend de computer had aangezet, momenten dat je wenst dat je slachtofferhulp bij je contacten in je telefoon had gezet. Helaas, was er vanochtend zo'n moment op IRC toen hoofdredacteur Fliepke op de proppen kwam met een sfeerimpressie van hem aan het dansen. De stemming op IRC veranderde direct van een onschuldige morgensfeer naar gevoelens van een naderende armageddon. Dat de armageddon, in de vorm van een filmpje van het dansen, niet kwam is iets waar we allen zeer verheugd over mogen zijn. Desondanks is het trauma ernstig en omdat gedeeld leed half leed is, hebben we maar besloten de users mee te laten genieten van de escapades van Fliepke en evangelistische dominee Ted Haggard.


Fliepke (rechts)

Borstvergroting met stamcellen

Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd de borsten van vrouwen te vergroten met behulp van stamcellen. Ze haalden in 2004 bij 38 vrouwen stamcellen uit hun eigen lichaamsvet, vermengden deze met gewone vetcellen en injecteerden alle cellen in de borsten. Stamcellen kunnen tot verschillende weefsels uitgroeien, waaronder borstweefsel.

Het was al mogelijk borsten te vergroten met behulp van eigen lichaamsvet, maar dat was van tijdelijke aard. De Japanse artsen van de Universiteit van Tokio stellen dat hun techniek ''blijvende resultaten'' geeft met een meer ''natuurlijke look'' dan borsten die vergroot zijn met implantaten.

De bijwerkingen zijn vooralsnog nihil, maar de effecten op lange termijn moeten nog onderzocht worden. De wetenschappers denken dat binnen 5 jaar de techniek binnen de plastische chirurgie gemeengoed kan worden..

Met de techniek kunnen bestaande borsten met maximaal een halve maat worden vergroot en de vrouw moet over voldoende lichaamsvet beschikken. Wie het grotere oppompwerk wil, blijft op implantaten aangewezen.

Man redt kleinzoon uit kaken anaconda

Icoon OpmerkelijkDe achtjarige Matheus Pereira de Araujo zou hoogstwaarschijnlijk dood zijn en liggen te verteren in de maag van de 35 kilogram wegende en vijf meter lange anaconda als zijn 66-jarige grootvader zijn noodkreten niet had gehoord. Anaconda's gelden officieus als de langste slangen ter wereld, ze hebben geen gif en ze doden hun prooien door deze te wurgen.

Araujo was aan het spelen met een paar vriendjes bij een beek in de buurt van zijn grootvaders boerderij in Casmorama, toen hij werd gegrepen door de slang. Volgens de jongen was de slang zeer snel met de aanval. De jongen noemt zijn opa een held en zegt doodsangsten te hebben uitgestaan in de wurggreep van de slang.

Joaquim Pereira was op weg naar huis toen hij de kreten hoorden van zijn kleinzoon. Hij twijfelde geen moment, sprong naar beneden en begon een potje worstelen met de slang. Na een half uur was de man het worstelen zat en pakte hij zijn machete waarna de slang in de man zijn meerdere moest erkennen.


De jongen met op de achtergrond de anaconda.

Fight Night komt naar de Wii?

Michael Blank, producer van de Fight Night videogames, heeft in een interview met Doghouseboxing gepraat over een mogelijke Fight Night op de Wii.
Volgens hem is EA Sports op dit moment aan het kijken naar de mogelijkheden, maar men is wel enthousiast over de mogelijkheden van de Wii.

"When you play Wii Boxing it is a very simple experience and I think that is what they designed it to be just to let you know that you can throw punches. With Fight Night we have an amazing simulation of Boxing and so we need to take those Wii controls and tailor it to what the Fight Night consumer might want to experience."

Iets later in het interview gaf Blank eigenlijk al toe dat er in de toekomst met zekerheid iets naar de Wii komt.

Drents dorpje geschokt na KRO's Puberruil

Het Drentse dorpje Langelo is in rep en roer sinds de uitzending van het KRO-programma Puberruil van donderdag. In het programma woonde de 17-jarige Rolf Hofsteenge vijf dagen in het gezin van de Iraanse puber Saman.

De jongen uit Langelo liet zich in de uitzending laatdunkend uit over buitenlanders en homo's. De KRO kondigde Rolf ook aan als ''een stoere vent die een hekel aan homo's en buitenlanders heeft''. Op de forums van zowel het programma als het dorp Langelo zijn hevige discussies losgebarsten over het gedrag van Rolf. 'Wij schamen ons voor je' en 'Drenthe staat nu negatief op de kaart', staat er onder meer te lezen.

Het forum op de site Langelo.info is inmiddels gesloten. De webmaster zag zich hiertoe genoodzaakt wegens de discriminerende scheldkanonnades die voor- en tegenstanders van de Drentse jongen spuiden.

Ook bij het Dagblad van het Noorden, die een aantal artikelen wijdde aan de uitzending, kwamen een groot aantal reacties binnen. ''Die jongen haalt de hele provincie Drenthe naar beneden'', stelt een lezeres teleurgesteld. Vrienden van Rolf zeggen in de krant dat de KRO in de uitzending een totaal vertekend beeld van hem heeft gegeven.

-
Link: de bewuste uitzending van Puberruil.

Meer informatie huidige projecten Team Ninja

In een interview met het magazine Japan Vibes heeft Tomonobu Itagaki, de grijpgrage hoofddesigner van Team Ninja, een klein beetje informatie gegeven over de game Dead or Alive - Codename: Chronus.
Zoals de naam al doet vermoeden, speelt deze game zich af in het DoA universum, maar het zal hier geen fighter betreffen. De game zal een nieuw spelgenre brengen naar het DoA universum, verwacht wordt dat het om een RPG of action/adventure game zal gaan. Daarnaast is bekend gemaakt dat de game naar de Xbox 360 komt.
Aan het einde van het interview liet Itagaki zich nog ontvallen dat hij ook bezig is met een (vooralsnog onbekend) project voor de DS. Hij blijft zich echter vooral richten op de thuisconsoles, in dit geval dus de Xbox 360.


Tomonobu Itagaki

Winnen met je icon

De weblog bestaat 5 jaar en dat vieren we deze maand op een aantal manieren. Je kan vanaf nu ook meedingen naar een raketwerper die werkt via USB. Je kan dit doen door je icon in je profiel aan te passen naar dit icoontje:

Dit kan je door naar deze pagina te gaan en dan in het veld 'Webicon' de volgende waarde invullen (zonder quotes): "http://files.fok.nl/weblog/Weblogicoon.gif". Vul je password in en druk vervolgens op "Wijzigen" en de wijziging is opgeslagen.

Als je dit ingevuld hebt, dan zal je het icoontje zien verschijnen naast je reacties op de diverse subsites. Naast dat je nu dan kans maakt op de raketwerper die door Megagadgets.nl beschikbaar wordt gesteld, maak je ook kans op 1 van de 4 t-shirts die we weggeven voor deze actie.

De verdeling van de prijzen wordt gedaan op een willekeurig moment. We kunnen zien wie welk icoontje heeft en we zullen de loting als hij gebeurd is duidelijk maken aan jullie. Hoe meer je je profiel aanpast aan de 5 jaar viering van de weblog, hoe groter de kans is dat jij wint. Dus pas snel je icon aan!

Duitse rechtbank laat RAF-terroriste vrij

Een rechtbank in Stuttgart heeft maandag de vrijlating van de voormalige radicaallinkse RAF-terroriste Brigitte Mohnhaupt gelast. Mohnhaupt komt op 27 maart vrij.

Mohnhaupt zit al 24 jaar vast voor haar betrokkenheid bij een reeks ontvoeringen en moorden in de jaren zeventig. Het Oberlandesgericht zette de gevangenisstraf van de 57-jarige Mohnhaupt om in een voorwaardelijke straf, een beslissing die waarschijnlijk veel protest zal oproepen in Duitsland. Mohnhaupt zit vast in Aichach in Beieren.

Het voormalige lid van de Rote Armee Fraktion werd in 1985 tot vijf keer levenslang veroordeeld wegens de moord in 1977 op procureur-generaal Siegfried Buback, Jürgen Ponto van de Dresdner Bank, werkgeversvoorzitter Hanns-Martin Schleyer en zes anderen. Ze had een verzoek tot vervroegde vrijlating ingediend, omdat ze haar minimumstraf heeft uitgezeten.

Tweede generatie
Mohnhaupt was sinds 1971 actief betrokken bij de stadsguerrillagroep. Ze was een van de kopstukken van de zogeheten 'tweede generatie' van de RAF. Dat waren de opvolgers van de oorspronkelijke leiders en oprichters Andreas Baader, Gudrun Ensslin en Jan-Carl Raspe.

In 1972 veroordeelde een rechter haar wegens steun aan de RAF. Na haar vrijlating in 1977 voerde ze een reeks aanslagen uit die de Duitse autoriteiten moesten dwingen om Baader, Ennslin en Raspe vrij te laten. Toen de regering niet toegaf, pleegde het drietal zelfmoord.

Op 11 november 1982 pakte de Duitse politie Mohnhaupt op. Mohnhaupt heeft tijdens haar gevangenschap altijd gezwegen over haar jaren als terroriste en nooit spijt betuigd.


Nederlander wil dag en nacht gebeld worden

De Nederlander Ramon Muller heeft zijn 06-nummer op het wereldwijde web gezet (via een filmpje op YouTube), zodat iedereen hem kan bellen. Het doel van het 'experiment' is om te zien hoeveel mensen in Nederland bereid zijn om een complete vreemdeling te bellen, en het eigenlijk over niks te hebben.

Volgens Muller mag je hem dag en nacht bellen.

Muller heeft zijn idee overigens afgekeken van de Amerikaan Luke Johnson die hetzelfde 'experiment' uitvoert. Inmiddels is hij al 5 maanden bezig en zo'n 20.000 telefoontjes verder. Johnson blijft nog steeds trouw zijn gsm aannemen wanneer hij gebeld wordt op 001-6024353694.Ramon MullerMet dank aan Extraordinaire voor de submit.

Egypte laat uit Italië ontvoerde imam vrij

BuitenlandsDe Egyptische autoriteiten hebben zondag imam Hassan Mustafa Osama Nasr vrijgelaten. Hij werd in 2003 uit Italië ontvoerd door vermoedelijke CIA-agenten.

Nasr werd aanvankelijk in Egypte aangeklaagd wegens lidmaatschap van een illegale organisatie en toen deze aanklacht werd ingetrokken, opnieuw vastgezet zonder beschuldiging. Rond Nasr is een internationale rel ontstaan.

De Italiaanse justitie heeft al in 2005 gevraagd om de uitlevering van de Amerikaanse agenten die betrokken zouden zijn bij de ontvoering van de imam. De CIA zou via Europese landen illegaal terrorismeverdachten hebben vervoerd, met medeweten van de plaatselijke overheden.

Nasr werd tijdens zijn detentie in Egypte gemarteld, zo liet zijn advocaat eerder weten. Hij zou ook verscheidene keren hebben geprobeerd zelfmoord te plegen. Het is onbekend of hij terug kan gaan naar Italië.

Boze Duitser uit de kleren

Icoon OpmerkelijkEen Duitse toerist werd op een vliegveld in de Filippijnen zo kwaad dat hij besloot uit de kleren te gaan. Het incident gebeurde in Manila, en de autoriteiten konden er niet om lachen.

De 66-jarige Hans Jurgen Oskar von Naguschewski wilde vrijdag op het vliegtuig naar Frankfurt stappen, maar moest eerst door de controlepoort. Blijkbaar vond het apparaat iets, want de beveiliging vroeg Oskar nogmaals door de poort te stappen. Dat kon hij niet hebben, en dus gingen de kleren uit. "Hij zei eigenlijk niet zoveel. Hij was overduidelijk geïrriteerd en liet dat merken door zijn kleren uit te trekken," aldus een politiewoordvoerder tegenover the Philippine Daily Inquirer.

Oskar werd vervolgens opgepakt wegens iets te expressief gedrag, en zit nu vast. Wanneer Oskar voor de rechter moet verschijnen moet nog worden bepaald. Hij kan een celstraf van maximaal 2 jaar krijgen.

Qantas schorst stewardess na seks op toilet

StewardessLuchtvaartmaatschappij Qantas heeft een stewardess op non-aktief gesteld na een amoureuze escapade tijdens een vlucht. Tenminste twee bemanningsleden hadden gezien hoe de werkneemster en de acteur Ralph Fiennes kort na elkaar het zelfde vliegtuigtoilet verlieten. Haar ruime taakopvatting kwam de stewardess te staan op een schorsing wegens overtreding van het bedrijfsreglement.

De 38-jarige Lisa Robertson was met Fiennes aan de praat geraakt nadat zij hem in de business class had bediend. De 44-jarige acteur, die onder meer speelde in Harry Potter And The Order Of The Phoenix, The English Patient en Schindler's List, had net in Sydney opgetreden in Samuel Becketts toneelstuk 'First Love'. Het stel had wat meer privacy gezocht in het kleine kamertje, maar werd helaas na het onderonsje betrapt.

Lisa ontkent in alle toonaarden. Volgens haar zou er tijdens de vlucht van Darwin naar Mumbai op 24 januari 'niets' tussen hen hebben plaatsgevonden. De stewardess gaat bovendien prat op een uitstekende staat van dienst. Voor ze in september 2004 bij Qantas kwam, werkte zij 14 jaar bij de politie in New South Wales. Daarnaast is ze gediplomeerd scubaduikster.

The Queen grote winnaar Bafta's

Icoon FilmAls tegenhanger van de Academy Awards en Golden Globes zijn er jaarlijks de Bafta's, de belangrijkste Britse filmprijzen. Gisteravond mocht Helen Mirren de Bafta voor beste actrice én voor beste film mee naar huis nemen, vanwege haar alom bejubelde rol als koningin Elizabeth in de Engelse biografie The Queen.

Dat Forrest Whitaker eens een andere kant van zich liet zien in plaats van grote lieve beer, leverde hem in The Last King of Schotland bepaald geen windeieren op. Naast een Oscarnominatie prijkt er nu ook een Bafta op zijn schoorsteenmantel. Little Miss Sunshine scoorde het beste scenario en mannelijke bijrol, Paul Greengrass wordt beloond voor zijn realistische weergave van 9/11 in United 93.

Het lijkt dat Zwartboek voortdurend naast de prijzen blijft grijpen, want ondanks dat hij wel genomineerd was, sleept niet Paul Verhoeven, maar Guillermo del Toro met El Laberinto del Fauno de prijs voor beste niet-Engelstalige film in de wacht.


Helen Mirren en Michael Sheen bij Bafta-uitreikingen

CD: The Van Jets - Electric Soldiers

Wat hebben de Evil Superstars, Das Pop en Goose met elkaar gemeen? Natuurlijk komen ze allemaal uit Vlaanderen, maar ze wonnen ook allen de hoofdprijs van het prestige Humo's Rock Rally, de belangrijkste talentencompetitie in België. De verrassende winnaar in 2004 was The Van Jets, vier Oostendenaren die met hun vuige glamrock tegen alle verwachtingen in de subtiele jazzpop van Absynthe Minded wisten te verslaan. Met tienduizend euro op zak volgde in 2005 een EP, met meteen al een hit in de gedaante van het zeer catchy 'Ricochet'. De nadruk lag toen al op het gitaargeweld en de ritmische drums, en dat is op debuutalbum Electric Soldiers niet anders.


Taliban maken zich op voor aanval op dam

Icoon TerrorismeZeker zevenhonderd Taliban zijn vanuit Pakistan naar Afghanistan getrokken om een belangrijke dam aan te vallen. De dam is een belangrijke bron voor elektriciteit, zei de gouverneur van de provincie Helmand maandag.

De afgelopen weken zijn al hevige gevechten om de dam gevoerd tussen de Taliban en NAVO-troepen, waaronder Nederlandse en Britse militairen.

Volgens gouverneur Asadullah Wafa bevinden zich onder de Taliban mensen uit Pakistan, Oezbekistan en Tsjetsjenië. "Ze zijn van plan de Kajaki-dam te vernietigen."

Tien miljoen condooms uitgedeeld voor carnaval

Icoon OpmerkelijkIn Brazilië begint zaterdag de carnavalsperiode die zal duren tot 20 februari. In een poging om de verspreiding van soa's en aids tegen te gaan heeft het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid tien miljoen gratis condooms uitgedeeld aan de bevolking. Het staatspersbureau Agencia Brasil meldde dat er ook radio en televisie spots zullen worden uitgezonden om de mensen te waarschuwen wat de gevolgen van onveilig vrijen kunnen zijn.

Tijdens het carnaval gaat het verstand op nul en gaan bij velen alle remmen los. Kardinaal Geraldo Majella, de voorzitter van de Braziliaanse conferentie van bisschoppen, ziet geen heil in deze plannen. "Ze denken dat het helpt, maar ik geloof daar niet in", aldus Majella.

In Brazilië is een groot deel van de bevolking rooms-katholiek. Van de 185 miljoen Brazilianen zijn er volgens het ministerie van Volksgezondheid ongeveer 600.000 besmet met HIV.

How not to be a furry

Het is een fetish waar ik me helemaal niks bij voor kan stellen. Sex met dieren. Gezellig gaan knuffelen met je paard of je poes op een manier misbruiken dat het zielig is. Naar mijn mening (ook al is het officieel verboden) net zoveel reden tot castratie als een pedofilie (okay, das iets erger). Maar gelukkig zijn sommige beesten iets beter in staat zichzelf te verdedigen. Tenminste, daar kwam de Belgische vrouw achter die het volgende feit iets te letterlijk nam:

"De dierentuin in Olmen fokt de laatste jaren met succes jachtluipaarden."

Eto'o weigert invalbeurt

De relatie tussen Samuel Eto'o en Barcelona trainer Frank Rijkaard lijkt even bekoeld. De Kameroense spits weigerde in te vallen in de wedstrijd tegen Racing Santander.

"Hij wilde niet invallen en ik weet niet waarom" aldus Rijkaard na de 2-0 overwinning. "Hij heeft het mij niet verteld en mijn assistent Eusebio wist ook van niets."

Zonder zijn teleurstelling uit te spreken gaf de coach van Barça wel een boodschap af aan zijn pupil. "Het is jammer, want iedere minuut die hij kan spelen is voor hem belangrijk." Eto'o heeft de laatste vier maanden aan de kant gestaan met een knie blessure. Volgens de Spaanse pers had de aanvaller gerekend op een halfuur speeltijd.

Eto'o kon ook niet op steun rekenen van Ronaldinho en de voorzitter van Barcelona Joan Laporta. "Iedereen moet zich bewust zijn van het teambelang", aldus de Braziliaanse voetballer. En: "Om gelukkig te zijn moet Samuel spelen en scoren", adviseerde de preses.

Filmprijzen voor Sunshine en Departed

Icoon FilmDe komedie Little Miss Sunshine en de thriller The Departed hebben zondag de belangrijkste filmprijzen van de Amerikaanse film- en tv-schrijvers gekregen. Beide films hebben al veel prijzen gewonnen en zijn allebei genomineerd voor een Oscar voor beste film.

De organisatie, Writers Guild of America, kende Michael Arndt voor Little Miss Sunshine de prijs voor het beste oorspronkelijke script toe. The Departed (William Monahan) kreeg de prijs voor het beste bewerkte scenario.

De prijzen van de vakmensen zelf gelden als veelzeggende opmaat voor de verdeling van de Oscars, over twee weken. Little Miss Sunshine kreeg al onderscheidingen van de Amerikaanse filmproducers en acteurs. De Amerikaanse regisseurs riepen Martin Scorsese voor The Departed uit als beste regisseur.

Jack Nicholson in 'The Departed'

Engeland kandidaat WK 2018

Nederland en Belgie zullen het zwaar gaan krijgen om het WK in 2018 naar 'de lage landen' te halen. Engeland zal zich naar alle waarschijnlijkheid ook kandidaat gaan stellen om het lucratieve toernooi te mogen organiseren.

De eventuele organisatie krijgt de volledige steun van de regering zo meldt de BBC maandagochtend. De Engelsen wilden het WK van 2006 al organiseren, maar liepen deze mis vanwege spelletjes binnen de FIFA. Verder zou nu uit onderzoek blijken dat niets een WK-organisatie meer in de weg staat. FIFA-vice-president Franz Beckenbauer sprak zich al eerder uit als voorstander van het Engels initiatief.

Lachen met Hitler...

Mag je lachen om Hitler? Van mij mag het! Zeker als je één of andere conference van de Duitser Gerhard Polt onder de beelden van vriendje Adolf zet. En dan zeggen ze ook nog dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben!

Adolf heeft een nieuwe auto gekocht, maar echt goed opgelet heeft hij niet toen hij zijn handtekening zette.

Update:
Ook leuk: Ich hock' in meinem Bonker.
Met dank aan Charon voor de submit.

Bridgestone hoopt op warm weer

Bandenfabrikant Bridgestone hoopt de komende weken op beter weer tijdens de Formule 1-tests. De afgelopen weken heeft het team geen kansen gehad om de nieuwe banden onder warme omstandigheden te kunnen testen.

"Het enige wat we nog moeten meemaken, is warme omstandigheden, want dat was de afgelopen weken ver te zoeken. Hopelijk zal het in Bahrein erg warm zijn, want vorig jaar leverde die test ons zeer waardevolle informatie op", aldus hoofdengineer van Bridgestone, Kees van de Grint.

"Het zou kunnen dat de teams pas in Sepang voor het eerst rijden in echt warm weer en we zijn zeer benieuwd naar die resultaten. Onze grootste zorg is de slijtage, maar de nieuwe compound die we hebben geselecteerd zijn volgens ons de beste optie. Tevens kunnen we vooruitgang verwachten als de teams meer leren van hun auto, door te werken aan de set-up", vervolgt de Nederlander.

Romario dichtbij duizend doelpunten

Romario is weer drie doelpunten dichterbij zijn gewilde 1000. De 41-jarige voetballer van Vasco da Gama maakte in een wedstrijd om het kampioenschap van Rio de Janeiro tegen Volta Redonda een hattrick.

In zijn jacht naar de 1000 is de hattrick van dit weekend een belangrijke stap. De Braziliaanse spits heeft, volgens eigen berekening, nu nog slechts tien doelpunten te gaan. De oud PSV-speler kwam pas na een uur in het veld. Vier minuten later wist hij het net al te raken.

Balkenende start verdeling ministersposten

Formateur Jan Peter BalkenendeCDA-leider en demissionair premier Jan Peter Balkenende begint maandag aan zijn opdracht als formateur. De koningin heeft hem vrijdag gevraagd zo snel mogelijk een kabinet samen te stellen van CDA, PvdA en ChristenUnie.

Balkenende gaat zich eerst bezighouden met het verdelen van de posten tussen de partijen. Hij ontvangt de fractieleiders Wouter Bos (PvdA), André Rouvoet (ChristenUnie) en voor zijn eigen partij vicefractievoorzitter Maxime Verhagen voor een gesprek hierover.

De verdeling van het aantal bewindslieden staat al vast. Het CDA krijgt acht ministers, de PvdA zes en de ChristenUnie twee. Ook is al afgesproken dat het CDA vijf staatssecretarissen krijgt, de PvdA vier en de ChristenUnie een.

Verder is een aantal namen al duidelijk. Balkenende zelf wordt premier, Bos krijgt Financiën en wordt vicepremier. Rouvoet wordt ook vicepremier en komt hoogstwaarschijnlijk op de nieuwe post Jeugd- en Gezinsbeleid.

Vrijwel zekere kandidaten zijn: Verhagen (Buitenlandse Zaken), de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb (in het geruchtencircuit vooral genoemd voor Integratie en Wijkverbetering, maar Sociale Zaken of Onderwijs kunnen ook) en senator Eimert van Middelkoop (ChristenUnie), die in de markt is voor Defensie.

Voor de rest is het allemaal nog afwachten. Belangrijke twistpunten zijn Sociale Zaken en Milieu, ministeries die zowel door CDA als door PvdA worden begeerd.

Als de kabinetsposten verdeeld zijn, ontvangt Balkenende de kandidaten hiervoor. De formateur denkt in de tweede helft van volgende week klaar te zijn met zijn klus. Hij wil ervoor zorgen dat de PvdA-kandidaten al voor aanstaand weekend bekend zijn.

Phil Harrison spreekt

Phil Harrison heeft onlangs een interview gehouden met Game Informer tijdens D.I.C.E. 2007.

Phil had ooit gezegd dat het grootste probleem van de PS3 de aanvoer van genoeg PS3s was. Nu dit is... opgelost werd er gevraagd naar de nieuwe grootste uitdaging. Volgens Harrison is dit het uitbrengen van goede games en het uitbreiden van de netwerkmogelijkheden.

"I think continuing to introduce great games on PlayStation 3 on disc is crucial for maintaining momentum - not just this year, but the next four or five years. I think building out the functionality and content offerings of the PlayStation Network, those would be the two we're focused on going forward."

Over het ontbreken van exclusives van de grotere franchises en ontwikkelaars had hij te zeggen dat het begrijpelijk was gezien de dev.times, dat ze de grootste platform-dedicated game developer zijn en dat ze waarschijnlijk meer exclusives zullen hebben dan de andere consoles.


"[...]it doesn't really surprise me. [...] We have more resources building more exclusive titles for PlayStation 3 than our competitors have for their platforms. Not just for disc-based, but for the network as well [...] I actually think that net net, there will be more exclusive titles for the PlayStation 3 - it's just the place that they come from may have shifted a little bit."

Verder verzekert hij dat een unified ID ook op het PS3 netwerk mogelijk is en gebruikt zal worden, en dat het zal worden uitgebreid naar de PSP.

"Well, we have it now. I think what you're perhaps pointing to is that Resistance: Fall of Man didn't completely adopt it. And that was a calculated decision. It was not something that I regret doing, but it was better to have that game day one with the features that it had, with the functionality that it had. We will see games adopting single sign-on for their online functionality going forward."

Volgens Phil Harrison is het aantal downloaders van de MotorStorm demo en GT:HD boven verwachting. Over het feit dat het misschien komt omdat het gratis is zei hij dat het vooral belangrijk was dat mensen het PlayStation netwerk gebruiken.

GI: True, but the're also free, too.
"Absolutely right, but what that starts, which is the most important thing - is the behavior of people feeling that the PlayStation Network is a part of their console experience, and that they have a reason to visit regularly. That's incredibly important."

Over Xbox-Live had hij te zeggen dat ze het nooit helemaal zullen kopiëren omdat ze "philosophical differences hebben".

"We would prefer to go our own direction. Now, if that means that we end up beating them on certain features and beating them by adding new innovations -which we will- then that's great."

Vervolgens werd er gevraagd wat "ons" nog te wachten staat qua updates, daarover wordt meer bekend gemaakt tijdens de GDC, wel kon hij ons verzekeren dat er wordt gewerkt aan het verbeteren van eventuele onstabiele BlueTooth verbindingen.

Het hele interview kan hier worden gelezen.

Film: Dead Or Alive


Dead Or Alive of afgekort DOA is gebaseerd op het gelijknamige spel. Het populaire vechtspel staat bekend om de snelle gameplay en heeft een aardig grote fanbase. Na de vele sequels en een aantal spin-off spellen zoals Dead Or Alive Xtreme Beach Volleyball komt er dan nu de eerste DOA film uit. Corey Yuen, onder andere bekend als regisseur van The Transporter en Jet Li’s The Enforcer, nam de taak op zich om het vechtspel naar het witte doek te brengen. Veel spellen lenen zich qua verhaal meestal niet erg goed voor een verfilming, maar dat dat geen reden is om het niet te doen blijkt wel uit de vele gameverfilmingen van onder andere de veel bekritiseerde Uwe Boll (Alone in the Dark) en Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat). De cast van DOA bestaat onder andere uit: Devon Aoki (Sin City), Sarah Carter (Final Destination 2), Jaime Pressly (Torque) en Holly Valance

Gouden slot Greis op WK biatlon

Michael Greis heeft op slotdag van het WK biatlon in het Italiaanse Antholz de wereldtitel op de 15 kilometer met massastart behaald.

De drievoudig olympisch kampioen bleef zijn landgenoot Andreas Birnbacher en de Franse routinier Raphaël Poiree net voor. Greis kon het zich permitteren om twee schijven te missen. Birnbacher (0) en Poiree (1) schoten nauwkeuriger, maar waren langzamer op het skilopen. De Noor Ole Einar Björndalen, die eerder twee titels won, verspeelde zijn kans op een derde titel met vier schietfouten.

Spa krijgt groen licht

De testkalender van dit jaar heeft opnieuw een invulling gekregen. Naar verluidt zal op 10, 11 en 12 juli op het circuit van Spa-Francorchamps getest worden.

In België is op dit moment een grote verbouwing bezig aan het circuit, en door de vele veranderingen aan het circuit zullen alle teams deze gelegenheid met beide handen aangrijpen. De modificaties aan het circuit zullen rond deze testperiode ook allemaal afgerond zijn en zullen dus meteen aan een grondige test onderworpen worden.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

12 februari

2006
- Canada wint de hoofdrace van Indonesië in de A1GP.
- Vier Amerikaanse atleten verbreken het wereldrecord op de 4x400 indoor, dat zeven jaar stond.

2005
- Minardi dreigt te worden uitgesloten van deelname aan de eerste Grand Prix van het jaar.
- Klaas-Jan Huntelaar moet afzeggen voor een belangrijke wedstrijd van Heerenveen vanwege een liesblessure.

2004
- Na Philip Cocu meldt ook Patrick Kluivert zich af voor de interland tegen de Verenigde Staten. Hij raakte geblesseerd in een Spaans bekerduel.
- De organisatie van het EK in Portugal slaat alarm. Het gras in de nieuwe stadions wil niet groeien.
- Ruud Gullit en de KNVB zijn het eens geworden over een afkoopsom. Zo kan Gullit alsnog aan de slag bij Feyenoord.

2003
- De Apeldoornse club AGOVV krijgt toestemming van de KNVB om toe te treden tot het betaald voetbal. Het nieuws is bericht nummer duizend op FOK!sport.
- Het Nederlands elftal wint een oefenwedstrijd van Argentinië met 1-0. Van Bronckhorst scoorde de winnende goal.

Uitslagen Frankrijk speelronde 24

In de Franse competitie lijkt Olympique Lyon weer op de weg terug. Girondins Bordeaux boekte een verrassend overwinning op Olympique Marseille.

Olympique Lyon maakte zaterdag een eind aan een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder zege. De Franse koploper won dankzij een vroege goal van Fred thuis met 1-0 van FC Lorient.

Lens won de thuiswedstrijd tegen Sochaux met 3-1. Vitorino Hilton en Seydou Keita scoorden voor rust, Aruna Dindane maakte het karwei af in de tweede helft. In de slotfase deed Dusko Tosic nog wat terug namens de bezoekers. Door de overwinning neemt de nummer twee van Frankrijk afstand van naaste belager Lille dat met 1-0 verloor bij Toulouse. Het verschil met de nummer drie bedraagt nu vier punten.

Dankzij een laat doelpunt van Julien Faubert won Girondins Bordeaux in eigen huis met 1-0 van Olympique Marseille. Subtopper Marseille begon als favoriet aan de wedstrijd en had ook zeker een veldoverwicht in de eerste helft. De club wist dit echter niet in doelpunten uit te drukken. Na de pauze had Bordeaux het beste van het spel, maar scoorde pas na 75 minuten spelen via Faubert. In de slotminuten zette Marseille de thuisploeg zwaar onder druk, onder andere een prima kans van Djibril Cissé bleef onbenut. Toch bleef het 1-0Uitslagen:
ThuisUitEindstand
RennesNancy1-1
PSGAS Monaco4-2
ToulouseLille1-0
Le MansSedan3-2
Ol. NiceTroyes3-0
NantesValenciennes2-5
AJ AuxerreSaint-Etienne1-1
RC LensSochaux3-1
BordeauxOl. Marseille1-0
Ol. LyonLorient1-0

Stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympiq. Lyon2417345442-17
2RC Lens2412754338-27
3Lille OSC2410953930-21
4Ol. Marseille2411493731-24
5St. Etienne2410683638-30
6FC Sochaux249963625-25
7Girondis Bordeaux24113103626-27
8Toulouse FC2410593526-28
9Le Mans2481063430-27
10FC Lorient249783425-25
11AS Nancy249783422-23
12Stade Rennes249873320-19
13AJ Auxerre247983026-30
14AS Monaco2485112929-28
15Valenciennes2484122825-36
16PSG2451092524-30
17Troyes2459102423-34
18Ol. Nice2458112321-25
19FC Nantes2449112119-31
20Sedan2439121829-42

Programma volgende ronde:

DatumThuisUit
17/02AS MonacoRC Lens
17/02SochauxLe Mans
17/02ValenciennesOl. Nice
17/02Ol. MarseilleNantes
17/02LorientToulouse
17/02SedanAJ Auxerre
17/02TroyesBordeaux
17/02Saint-EtienneRennes
17/02NancyPSG
17/02LilleOl. Lyon

Bammer sterkste in Pattaya

De Oostenrijkse Sybille Bammer heeft in Pattaya voor het eerst in haar carrière een WTA-toernooi gewonnen. In de finale was Bammer met 7-5, 3-6 en 7-5 te sterk voor de Argentijnse Gisela Dulko.

De 26-jarige Bammer, die al elf jaar op de WTA Tour meespeelt, kreeg de winst niet cadeau. Na de eerste set had ze steeds meer moeite met het agressieve baselinespel van Dulko. In de derde set kreeg de Argentijnse zelfs drie matchpoints, maar Dulko verprutste dat met een serie van onnodige fouten.

Okken tweede in Karlsruhe

Bij indoorwedstrijden in het Duitse Karlsruhe is Arnoud Okken gisteren als tweede geëindigd op 1000 meter. De specialist van de 800 meter moest alleen de Amerikaan Bernard Lagat voor zich dulden. Okken plaatste zich onlangs voor de EK indoor, begin maart in Birmingham.

Karin Ruckstuhl liet de NK meerkamp in het Belgische Gent aan zich voorbij gaan en deed in Karlsruhe mee aan het verspringen. Daaar eindigde de nummer twee van de meerkamp op het EK in 2006 als achtste met een afstand van 6,32 meter. De wedstrijd leverde een zege op voor de Russische Tatjana Lebedeva, die 6,68 meter haalde. Olympisch -, wereld- en Europees kampioene meerkamp Carolina Klüft eindigde als derde met 6,52 meter.

AZ mist Arveladze en Sinouh tegen Fenerbahçe

AZ kan woensdag, in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Fenerbahçe, geen beroep doen op Shota Arveladze en Khalid Sinouh. Aanvoerder Arveladze is nog niet hersteld van griep, terwijl doelman Sinouh zaterdag in het competitieduel met Willem II een blessure opliep aan zijn linkerdijbeen.

Daarnaast kan Louis van Gaal tegen Fenerbahçe evenmin beschikken over de geblesseerden Stijn Schaars, Joey Didulica en Simon Cziommer. Mendes da Silva en Barry Opdam zijn voor het uitduel tegen de Turken geschorst.

Goud voor Duitse vrouwen op estafette

Op de laatste dag van het wereldkampioenschap bialton in het Italiaanse Antholz hebben de Duitse vrouwen de gouden medaille op de estafette gewonnen. Het kwartet Glagow, Henkel, Neuner en Wilhelm bleef in de wedstrijd over vier keer zes kilometer de concurrentie ruim voor.

De Franse vrouwen eindigden op ruim een minuut achterstand als tweede. De Noorse ploeg bemachtigde de derde plaats. Het was de vierde Duitse zege tijdens dit WK.

5 jaar FOK!sport: Zoek de vraag - de 4e winnaar

De vraag van afgelopen weekend was : Wie verslaat bijna alle F1-races voor FOK!sport?

Het antwoord was natuurlijk ziggyziggyziggy

Uit alle goede inzendingen hebben we een winnaar gekozen en dat is geworden klaas_de_baas. Hij wint de Waboba Ball, een bal die stuitert op water. , beschikbaar gesteld door Bestel.nl. Gefeliciteerd!

Vanaf morgen geven we weer prijzen weg, dus hou FOK!sport de komende tijd in de gaten.

Uitslagen Schotland speelronde 27

Celtic zet in Schotland zijn zegreeks voort terwijl Kris Boyd gisteren zijn waarde weer bewees voor Glasgow Rangers.

Ook zonder de geschorste Jan Vennegoor of Hesselink weet Celtic te winnen. De koploper boekte een benauwde zege tegen Hibernian. Het kopdoelpunt van Craig Beattie in de 54ste minuut bleek voldoende voor de winst: 1-0.

Aberdeen, met Dyron Daal als invaller en Karim Touzani negentig minuten op de bank, versloeg het Dunfermline Athletic van doelman Dorus de Vries met 3-0.

Kris Boyd was gisteren drie keer succesvol namens Glasgow Rangers tegen zijn oude club Kilmarnock. Het werd uiteindelijk 3-1. Twee van zijn doelpunten fabriceerde Boyd vanaf de strafschopstip, zijn derde goal was een kopbal. Met zijn drie goals bracht Boyd zijn seizoenstotaal op vijftien.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
HeartsInverness CT1-0
AberdeenDunfermline3-0
CelticHibernian1-0
St. MirrenDundee United0-1
FalkirkMotherwell1-2
KilmarnockGlasgow Rangers1-3

De stand:

#ClubWestrijdenWGVPDoelsaldo
1Celtic2721516853-20
2Glasgow Rangers2714764944-23
3Aberdeen2613674536-22
4Hearts2712874435-24
5Hibernian27116103946-32
6Kilmarnock27106113635-43
7Falkirk27103143334-35
8Inverness CT27710103130-36
9Dundee United2787123129-48
10Motherwell2584132831-42
11St. Mirren2658132322-40
12Dunfermline2736181513-43

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
17/02AberdeenCeltic
17/02Glasgow RangersFalkirk
17/02HeartsSaint Mirren
17/02MotherwellInverness CT
17/02Dundee UnitedHibernian
17/02DunfermlineKilmarnock

Zwembad Alphen a/d Rijn in de as

Icoon BrandIn Alphen aan den Rijn heeft een grote uitslaande brand zwembad De Thermen vannacht in de as gelegd. De brand ontstond rond 01:00 uur in een naastgelegen café en sloeg over. Er kwam veel rook vrij. Daarom werden bewoners van een appartementencomplex tegenover het zwembad geëvacueerd. Ze zijn naar een buurthuis gebracht.

Andere buurtbewoners werden gewaarschuwd dat zij de ramen en deuren gesloten moesten houden wegens de hevige rook. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Volgens de brandweer van Alphen aan den Rijn gaat het nablussen nog zeker uren duren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Dixie Chicks grote winnaar Grammy Awards

Icoon MuziekDe Amerikaanse countryband de Dixie Chicks is de grote winnaar bij de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De groep sleepte vannacht vijf Grammys in de wacht, onder meer voor het album Taking the Long Way en voor de single 'Not Ready to Make Nice'.

Andere Grammys waren er onder meer voor de Red Hot Chili Peppers en Mary J. Blige. Ook oud-president Jimmy Carter won een Grammy Award in de categorie gesproken woord. Christina Aguilera en John Mayer werden uitgeroepen tot beste zangers.

Bij de uitreiking in Los Angeles stond de Britse groep The Police voor het eerst in 23 jaar weer op het podium.

Maandagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Snow Storm (sneeuwruimpuzzel) en Castle Smasher (kasteelvernielspel)
Hoe goed ben jij?

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

[Darts] Masters of Darts uitslagen dag 2

Vandaag was de tweede dag in het Masters of Darts-toernooi. Nadat Engeland gisteren vier van de vijf wedstrijden won, waren de uitslagen vandaag wat evenwichtiger.

Vincent van der Voort - Peter Manley 2-3
Van der Voort, die zaterdag nog kansloos verloor van Wayne Mardle, moest ook in de wedstrijd tegen Peter Manley het onderspit delven. Het ging zijn Engelse tegenstander echter vandaag een stuk moeilijker af. Van der Voort speelde in de eerste helft van het duel sterk en kwam met 2-1 in sets voor.

De vierde set ging echter naar Manley, die weliswaar niet zo goed speelde als gisteren tegen Van Barneveld, maar vooral in de vijfde set toch een goed staaltje darten liet zien. Van der Voort miste veel honderdtachtigers en Manley won de wedstrijd op knappe wijze.

Raymond van Barneveld - Mervyn King 2-3
In eerste instantie ging het duel tussen Van Barneveld en King nog redelijk gelijk op. De Nederlander schreef de eerste set op zijn naam, maar moest in de tweede set zijn meerdere erkennen in King. Ook de derde set ging naar de Engelsman, maar daarna verslechterde zijn optreden aanzienlijk.

King ergerde zich aan het publiek, maar ook aan zichzelf, nadat hij drie darts miste. Van Barneveld greep in en won de vierde set. De vijfde set moest met een tie break de beslissing brengen. King had zichzelf min of meer hervonden, ondanks dat hij tot zesmaal toe een dubbel miste waarmee hij legs had kunnen winnen. In de beslissende leg deed hij dat echter niet en pakte met een dubbel elf de zege.

Michael van Gerwen - Wayne Mardle 3-1
Michael van Gerwen, die gisteren de enige wedstrijd voor Nederland wist te winnen, moest het vandaag opnemen tegen Wayne Mardle. Ook vandaag vernederde hij zijn tegenstander, al had hij daar wel een extra set voor nodig. In de eerste set had van Gerwen een honderd procent score op zijn dubbels. Pas in de tweede set kreeg hij tegenstand van Mardle, die met finishes als 124 en 136 de set won.

In de derde set bleek de weerstand van de Brit echter tijdelijk te zijn geweest. Hij miste regelmatig zijn triples en moest de set afstaan aan Van Gerwen. Deze bedacht zich geen moment en won de laatste set zonder nog een leg te verliezen.

Roland Scholten - Phil Taylor 1-3
Phil Taylor is er in geslaagd om zijn tweede partij te winnen. Gisteren verloor de Engelsman verrassend van Michael van Gerwen. The Power begon de confrontatie op een geweldige manier. Hij haalde een gemiddelde van 110 punten per drie darts. Bovendien gooide de darter finishes van 115, 153 en 148 uit.

De eerste twee sets gingen dan ook naar Taylor. In de derde set kwam Scholten op stoom door brutaal een 2-0 voorsprong in legs te nemen. The Power had in deze set moeite met een dubbel, waar hij maar liefst zes darts voor nodig had. Bovendien miste de Engelsman een 170-finish door een single-bull te gooien. De Nederlander wist de set te winnen door een 100 uit te gooien. Uiteindelijk trok Taylor de vierde set eenvoudig naar zich toe, door dubbel zestien uit te gooien.

Jelle Klaasen - Colin Lloyd 3-2
Klaasen wist vandaag zijn eerste wedstrijd van de Masters of Darts te winnen. In eerste instantie leek Lloyd het duel nog makkelijk naar zijn hand te kunnen zetten. Met veel honderdtachtigers won de Engelsman de eerste twee sets op simpele wijze.

Pas vanaf de derde set kwam Klaasen op stoom, daarbij geholpen door fouten van Lloyd. De Brit miste een aantal belangrijke dubbels, wat zijn tegenstander de gelegenheid gaf de score gelijk te trekken naar 2-2. Klaasen verloor nog de eerste leg van de laatste set, maar stormde toen door de winst. Een foutje bij de laatste finish, waardoor moest uitgooien met een dubbel elf, bracht de Nederlander niet uit zijn concentratie en de verlossende worp viel al bij de eerste poging.

Na deze tweede dag staat het nu 7-3 voor Engeland.

Trainer Bielefeld stapt op

Thomas von Heesen, trainer van Arminia Bielefeld, heeft zondagavond per direct zijn ontslag ingediend. Aanleiding is de 1-0 nederlaag tegen Bayern München en de slechte resultaten in de laatste weken. Van de laatste negen wedstrijden werd er geen enkele gewonnen.

De oefenmeester zou na dit seizoen al worden opgevolgd door zijn assistent Frank Geideck. Dat zal nu per direct gebeuren. Als reden voor zijn vertrek gaf Von Heesen al eerder dit seizoen aan te willen werken met een elftal wat constant op een hoog niveau kan presteren. Bielefeld staat momenteel elfde in de Duitse Bundesliga.

Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.