OM eist 18 jaar voor moord ongeboren kind

JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 18 jaar celstraf geëist voor de moord op een nog ongeboren kind. De 32-jarige verdachte zou de moeder, zijn echtgenote, hebben neergestoken. Daarbij stak hij ook vier maal in de baarmoeder.

Dat gebeurde in december 2005. Toen sloegen bij V.T. de stoppen door. Zijn vrouw had naar zijn zeggen net verteld dat ze wilde scheiden. Bovendien hoorde hij dat hij niet de vader van zijn nog ongeboren meisje is. ''Ik schaamde me zo. Toen telde niets meer'', zei de Rotterdammer bij de rechtbank.

Deze versie van het verhaal had hij niet eerder verteld. Eerder zei hij dat hij bang was dat hun twee kinderen niet meer veilig waren bij hun moeder. Zij had psychische problemen en 'volgde orders op' van haar overleden vader. T. is internationaal vrachtwagenchauffeur en veel van huis.

'Geen eerwraak'
De advocaat sprak van een groot familiedrama waaraan het nodige is voorafgegaan. Het slachtoffer leefde volgens raadsman Michel van Stratum een dubbelleven, ging vreemd en liet de kinderen alleen. De verdachte, door bekenden omschreven als een vriendelijke en rustige persoon, ontkent dat er eerwraak in het spel is. ''Ik denk breed. Ik ben een moderne man. Ik ben geboren in het zuiden van Turkije. Ik heb nooit een geval van eerwraak meegemaakt.''

Hij spreekt van een ''draconische eis'' van justitie. Die verdenkt T. ook van poging tot moord op zijn vrouw, met wie hij al vele jaren was getrouwd, en van poging tot zware mishandeling op zijn zus. De moeder, 37 tot 38 weken zwanger, raakte ernstig gewond, maar overleefde het drama. De baby werd met een keizersnede gehaald. Het meisje overleed een dag later. De rechtbank doet 27 februari uitspraak.

Met dank aan JoopK voor de submit.