Microsoft: "Viva Piñata of Kameo op de DS een logische stap"

Shane Kim, vice-president van Microsoft Game Studios, heeft in een interview gezegd dat het logisch zou zijn als Viva Piñata of Kameo op de Nintendo DS zal verschijnen. Niet in de huidige vorm, maar meer als een nieuw deel in de franchise.

"A Kameo or a Viva Pinata on a DS makes a lot of sense in a lot of ways from a franchise perspective. Vooral Viva Piñata lijkt een goede kans te maken, omdat Microsoft Game Studios dit als hun belangrijkste franchise ziet. Ondanks de matige verkopen is Microsoft toch zeer tevreden over Viva Piñata . Het kwam tegelijkertijd uit met Gears of War, en wordt daarom ook daarmee vergeleken qua sales. Het is echter nu nog niet te zeggen welke franchise meer invloed zal hebben op de uiteindelijke verkopen van de Xbox 360.

De uitspraak van Shane Kim zou niet betekenen dat Microsoft een eventuele samenwerking gaat beginnen met Nintendo op handheld-gebied. Het zou dus blijven bij af en toe een game, als de markt daarvoor geschikt is. Kim heeft echter wel aangegeven dat een eventuele handheld-versie niet op de PSP zal verschijnen. "Whether you're talking about [publishing games on] mobile or the DS -- you probably won't see it on the PSP, though."