Ludo Dierckxsens plant comeback

Bram (Chiel-Montagne)
Ludo Dierckxsens is nog steeds ernstig geïnfecteerd met de wielermicrobe. De 42-jarige Belg is, volgens www.cyclingnews.be, namelijk van plan om weer op de fiets te kruipen. Aan het eind van de week maakt hij zijn concrete plannen bekend.

De immer goedlachse Vlaming met z'n karakteristieke kale kruin maakte zijn verrassende comeback in het peloton bekend middels een uitgebreid perscommuniqué. "Op 16 oktober 2005 nam ik afscheid van het professionele wielercircuit om me terug te trekken in het bedrijfsleven. Toch heeft de wielermicrobe me nooit verlaten en ben ik, na een periode van anderhalf jaar, zelf terug op het zadel gesprongen", zegt Dierckxsens.

"Waarom ik dit doe? Enkele maanden terug heb ik me bij een gloednieuw team aangesloten", gaat de Boemeltrein van Kasterlee verder. "In dit team wil ik me nu voor de volle honderd procent geven. Ik word hierbij geruggensteund door enkele andere topsporters en grote spelers uit het bedrijfsleven."

Dierckxsens, die bekend stond om zijn zijn onverdroten lange ontsnappingen en aanvalslust, won tijdens zijn eerste wielerleven onder meer de GP La Marseillaise, één etappe in de Tour en het Belgisch kampioenschap op de weg. In 2005 nam hij met een waar wielerfeest in het Belgische Tessenderlo afscheid van de wielersport. Naar nu blijkt was dat dus alleszins definitief.