Gamecock ziet het licht

J (SocialDisorder)
Gathering of Developers, bekend van onder meer Mafia en Max Payne, zal voor veel gamers bekend in de oren klinken. Twee ex-werknemers van dit bedrijf hebben nu Gamecock opgericht.
Deze uitgever zal zich richten op games die zich afzetten tegen het gebrek aan originaliteit in games. Dat er vraag is naar een dergelijke uitgever blijkt wel uit het feit dat de heren reeds vijf titels op hun conto mogen schrijven.

In "Hail To The Chimp" zul je de politiek van het dierenrijk moeten bedrijven, en niet van een onbekende ontwikkelaar. Ex-Bungie Alex Seropian is namelijk de bedenker van dit nogal aparte spel. "Fury" is een Massive Mulitplayer Player vs Player game die door het Australische Auran ontwikkeld wordt.
In de film-noir action-adventure van een door enkele ex-LucasArts medewerkers opgerichte studio (Crackpot) "Insecticide" zul je je een baan moeten werken door een planeet die overlopen is van, je raadt het al, insecten.
In "Mushroom Men" speel je in een burgeroorlog tussen champignon-mannetjes (voor zover wij weten geen Toad) en tenslotte zul je in "Hero" een gruwelijke maar komische kijk op de echte middeleeuwse kerkers krijgen.

De beide heren zijn er van overtuigd dat de industrie door hoge budgetten steeds meer veilige formules gaat gebruiken, terwijl een creatieve injectie juist gewenst is.


Mushroom Men?