GSM-provider Orange staat te koop

Nolius
Icoon TelecomFrance Télécom wil van zijn Nederlandse mobieletelefoniedochter Orange Nederland af. Volgens ingewijden heeft het Franse telecomconcern een zakenbank opdracht gegeven een koper te vinden. Investeringsmaatschappijen of branchegenoten kunnen Orange Nederland overnemen.

De vermoedelijke prijs ligt volgens analisten rond de 800 tot 850 miljoen euro. Orange Nederland is de kleinste aanbieder van mobiele telefonie in Nederland. Gegadigden voor een overname zouden er volgens geruchten al zijn. In de Nederlandse markt is T-Mobile dringend aan vergroting van het marktaandeel toe. Het bedrijf wil geen commentaar geven, maar intern wordt al jaren rekening gehouden met de 'onoverkomelijke' fusie met Orange. Ieder voor zich zijn Orange en T-Mobile te klein voor de Nederlandse markt en hebben nog nooit een jaar winstgevend afgesloten.

KPN kan Orange niet kopen, omdat haar marktaandeel dan te groot zou worden na de overname van Telfort. Maar dat geldt niet voor Vodafone Nederland. Een woordvoerder ontkent echter interesse te hebben.