Drollen er uit, badgasten er in

Icoon ShockingSportcentrum Helsdingen in Vianen bekommert zich niet om de hygiëne in haar zwembad. Dat is de mening van een badgast, die een klacht heeft ingediend bij de Zwemwatertelefoon. Volgens de aanklagende partij lag het zwemwater zondagochtend vol met drollen. Nadat deze er met scheppen uit waren gevist, mochten de gasten gewoon weer in het water. "Ontzettend smerig", vindt de verontwaardigde badgast van het Vianense zwembad, die uit angst voor represailles zijn naam niet wilde geven aan het Algemeen Dagblad.

Wel wil hij iedereen laten weten hoe onhygiënisch de badmeesters van Helsdingen in zijn ogen wel niet te werk gaan. "Toen ik het zwembad binnenkwam dreven er ongelooflijk veel drollen in het water. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."

Bedrijfsleider Van der Weijde van Sportcentrum Helsdingen vindt dat de anonieme klager overdrijft. Zatermiddag was het zwembad het toneel van een feestje van een Nieuwegeinse schoolklas. Toen zijn er volgens hem drie of vier drollen in het water beland. "Jonge kinderen krijgen wel eens een ongelukje dat niet meteen wordt opgemerkt." Doordat de uitwerpselen een hele nacht in het water bleven liggen hadden ze volgens hem veel vocht opgenomen. "Dan lijkt het meer. Maar scheppen vol waren het zeker niet."

De bedrijfsleider voegt er aan toe dat een paar drollen niet nadelig hoeven te zijn voor de waterkwaliteit, omdat een zwembad veel water bevat, dat ook nog eens voortdurend circuleert. De waterkwaliteit is volgens hem na het voorval gemeten en goed bevonden. De zwemwatertelefoon gelooft de bedrijfsleider, en zal geen nader onderzoek instellen. "Zulke ongelukken kunnen gebeuren".