Reynes wint op Mallorca

Bram (Chiel-Montagne)
Vicente Reynes (Caisse d'Epargne) heeft gisteren de tweede etappe, de Trofeo Cala Millor-Cala Bona, in de 16e wielerweek van Mallorca op zijn naam gebracht. De 25-jarige Spanjaard liet zijn land- en ploeggenoot Jose Joaquin Rojas en de Litouwer Tomas Vaitkus (Discovery) in de pelotonsprint achter zich.

De 159 kilometer lange rit van Cala Millor naar Cala Bona werd gekleurd door een lange vlucht van drie renners, onder wie de talentvolle Nederlander Kai Reus van de Rabobank-equipe. Maar de maximale voorsprong van méér dan dertien minuten was niet genoeg om het peloton voor te blijven. De meute mocht zodoende voor de tweede opeenvolgende dag gaan sprinten om de zege. Ditmaal was het Reynes die over de snelste benen beschikte. Max van Heeswijk (Rabobank) was op een 19e plaats de beste Nederlander.

De zege in de Trofeo Cala Millor-Cala Bona was voor de rappe coureur van Caisse d'Epargne erg speciaal. "Ik kom van het eiland. Ik wilde dan ook dolgraag hier een etappe winnen. Het was mijn doel. Mooi dat het nog is gelukt ook", zei de winnaar na afloop. Voor Reynes was het alweer van 2005 geleden dat hij voor de laatste maal als eerste over de meet bolde. Destijds wist hij de derde rit in Parijs-Nice op zijn naam te schrijven.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Vincente Reynes (Spa)CEI3:52.28
2.Jose Rojas Gil (Spa)CEIz.t.
3.Tomas Vaitkus (Lit)DSCz.t.
4.Marcel Sieberg (Dui)MRMz.t.
5.Wouter Weylandt (Bel)QSTz.t.