Duitse regering wil verkoop games aan jongeren verbieden

Duitsland staat al een tijdje bekend om de strenge wetgeving met betrekking tot games, hierdoor moeten games regelmatig aangepast worden. Vaak wordt bloed groen gemaakt, maar ook games zoals Dead Rising zijn niet in Duitsland verschenen. De regering wil nu het verkopen van gewelddadige games aan minderjarigen verbieden.

De regering in Duitsland wil nu zo snel mogelijk de verkoop van games aan banden leggen. Vorig jaar wees de Duitse federale overheid een verbod op gewelddadige games nog af. Een aantal maanden geleden was er echter een schietpartij in Duitsland, waarbij de schuld werd gelegd bij Counterstrike. Hierdoor kwam de discussie over gewelddadige games weer op gang.

De Duitse minister van Gezinszaken Ursula von der Leyen wil graag dat het volgend jaar verboden is om gewelddadige games te verkopen aan kinderen onder een de achttien jaar. Ook mag er voor deze games geen reclame gemaakt worden, en ze mogen alleen nog in gespecialiseerde winkels verkocht worden. Wanneer een winkel wordt betrapt op het verkopen van een game aan een minderjarige kan rekenen op een boete van maximaal 50.000 euro.