Thomas Dekker wint derde etappe Trofeo Mallorca

Bram (Chiel-Montagne)
De eerste Nederlandse seizoenszege is binnen: Thomas Dekker (Rabobank) won de derde rit van de Trofeo Mallorca. De 22-jarige Nederlander bleef in de lastige Trofeo Pollença, met drie stevige cols (twee van de tweede categorie en één van de eerste categorie), de Rus Vladimir Gusev (Discovery) en de Spanjaard Alberto Fernandez (Saunier Duval) nipt voor.

Het derde luik van de Wielerweek van Mallorca bracht de renners van Pollença naar Mirador des Colomer over een afstand van 161,4 kilometer. De streep lag op de Coll de Puig Major (800 meter), een col van de tweede categorie.

Op die slotklim ging Dekker er - 4 kilometer voor de streep - vandoor. In zijn kielzog kreeg hij gezelschap van Vladimir Gusev, Alberto Fernandez en Ezequiel Mosquera (Karpin-Galicia). Al snel werd duidelijk dat zij ook gingen strijden om de dagzege. Dekker liet zijn medevluchters in de laatste meters vervolgens kansloos.

Voor Rabobank is het alweer de tweede zege op Mallorca. Zondag won de Nederlandse equipe met Oscar Freire namelijk ook al de Trofeo Mallorca.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Thomas Dekker (Ned)RAB3:55.43
2.Vladimir Gusev (Rus)DSC0.02
3.Alberto Fernandez (Spa)SDVz.t.
4.Ezequil Mosquera (Spa)KGZz.t.
5.Luis Leon Sanchez (Spa)CEI0.07