Ruimte-aardappelen culinaire rage in China

Athlon_2o0o
Icoon Opmerkelijk Voor het meest hippe culinaire gerecht moet je in Shanghai zijn: daar zijn sinds kort ruimte-aardappelen te koop. De aardappelen, genaamd Paarse Orchidee Drie, zijn ontstaan uit gemuteerde zaden aan boord van een Chinees ruimtevaartuig. Ze hebben een zoetige smaak en een paarse kleur. Dat meldde de Chinese krant Shanghai Daily.

De kweker spreekt over een unieke kans om aardappelen uit de ruimte te eten. Daarop is er een ware rage ontstaan op de producten. Veel restaurants hebben de ruimte-aardappelen op het menu gezet voor Valentijnsdag. Want wat is er nou romantischer dan samen ruimte-aardappelen eten?

In de toekomst zullen meer ruimte-producten komen uit China. Medewerkers van het Chinese ruimteprogramma stellen al verschillende soorten fruit en groente gemuteerd te hebben door de producten bloot te stellen aan ruimtestraling, cabinedruk en gewichtloosheid. Chinese landbouwexperts denken dat producten uit de ruimte productiever zijn, maar wetenschappers twijfelen daaraan.

Het Chinese ruimtevaartprogramma zorgt voor nationale trots bij de Chinezen. Tot nu toe zijn er twee succesvolle bemande missies uitgevoerd. Veel bedrijven hebben rechten gekocht om mee te doen aan de Chinese ruimtevaartmissies. Het gemuteerde voedsel helpt voor bekendheid van het programma bij het Chinese volk.