[upd] Vermiste verliefde tieners teruggevonden

Redactie
Icoon PolitieDe politie heeft de zoon van film- en televisieproducent San Fu Maltha en diens vriendin teruggevonden. Ze trof de 14-jarige David en de 13-jarige Romy Heesbeen in de nacht van maandag op dinsdag aan in een huis in Amsterdam. Dat heeft de politie in Utrecht bekendgemaakt.

De tieners werden sinds woensdag vermist. Ze zijn inmiddels terug bij hun ouders. De politie weet nog niet waarom ze wegliepen. Van wie het huis in Amsterdam is, is ook nog niet bekend. De politie, die zondagavond op de televisie een opsporingsbericht aan de twee kinderen wijdde, moet de tieners nog horen. ''We hebben ze niet teruggevonden door een tip, maar door ouderwets recherchewerk'', aldus een woordvoerder.

Filmproducent San Fu Maltha is ''dolgelukkig''. ''Hoe langer het duurt, hoe meer scenario's er toch door je hoofd gaan spelen'', zei hij. ''We waren heel erg ongerust.''

De kinderen zijn ''vermoeid en ontdaan'', maar mankeren fysiek niets. Wat er exact met zijn zoon is gebeurd, kon Maltha nog niet zeggen. ''Zo'n vraag brandt op je lippen, maar dat is niet het eerste dat je vraagt als je je kind na zes dagen terug ziet. Dan knuffel je hem en ben je heel erg dankbaar dat hij er weer is.''

San Fu Maltha is de grootste filmproducent van Nederland. Hij was onder meer verantwoordelijk voor hitfilms als Zwartboek, Vet hard!, In Oranje en Phileine zegt sorry.

Update 14.54 uur
De twee kinderen hebben al die tijd onderdak gekregen van een vreemde uit Amsterdam, zo heeft de politie vanmiddag bekend gemaakt. De politie trof de 14-jarige jongen en het 13-jarige meisje maandagnacht aan in het huis van de man.

''Ze zijn daar bij toeval terecht gekomen'', aldus een woordvoerder. De politie denkt niet dat de kinderen tegen hun zin in de woning verbleven. Wel gaat zij onderzoeken of de man strafbaar heeft gehandeld. Voor de kinderen zijn er geen consequenties van de politie. ''Dat is tussen de ouders en de kinderen'', zegt de woordvoerder.

Update 19.14 uur
De kinderen zijn weggelopen omdat ze het niet eens waren met hun ouders. Ze wilden zich afzetten, waren verliefd en wilden de wijde wereld in.

Met dank aan kattekitje, The-Ghost en Bootje84 voor de submit.