[MoD] Uitslagen dag 3

Vandaag stond de derde dag op het programma van de Masters of Darts, een interland tussen Nederland en Engeland. Belangrijkste wedstrijd van de dag ging tussen Raymond van Barneveld en zijn rivaal Phil Taylor.

Michael van Gerwen - Colin Lloyd 2-3
Michael van Gerwen heeft zijn eerste partij op de Masters verloren, na eerder overwinningen op Phil Taylor en Wayne Mardle. wist de jonge Nederlander in een spannende partij Colin Lloyd net niet te verslaan. Lloyd gooide maar liefst elf maal de hoogst haalbare score van 180. Het gemiddelde van Lloyd lag op 105 per beurt, Van Gerwen scoorde met 104 per beurt iets minder.

Lloyd kwam goed uit de startblokken en wist vrij gemakkelijk de eerste twee sets binnen te halen. Van Gerwen kwam traag op gang en begon in de derde set in de wedstrijd te komen. Van Gerwen begon de derde set zelf en wist zijn legs te behouden en zijn tegenstander in de tweede leg te breken waardoor het 2-1 in sets werd.

De vierde set begon Lloyd met een 180 score en wist deze leg makkelijk naar zich toe te trekken. Lloyd had de mogelijkheid de tweede leg ook naar zich toe te trekken maar wist zes pijlen op een dubbel te missen. Van Gerwen liet die kans niet liggen en trok de stand gelijk. Na een uitgooi van 164 in de derde leg en door zijn eigen vierde leg te winnen was de stand 2-2 in sets. De allesbeslissende laatste set ging lang gelijk op en er was zelfs een beslissing door middel van sudden death nodig om een winnaar aan te wijzen. Lloyd trok aan het langste einde en wist daarmee Van Gerwen zijn eerste verlies te laten incasseren.

Raymond van Barneveld - Phil Taylor 3-0
Wilde het in de eerste twee partijen niet lukken, uitgerekend tegen zijn grootste rivaal lukt het Van Barneveld nu wel om te winnen. Voor de tweede keer in twee maanden tijd heeft Van Barneveld Taylor weten te verslaan. Deze wedstrijd was alleen niet zo spannend als de finale van het WK in Purfleet, eerder dit jaar.

Van Barneveld was in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden op de Masters of Darts gewoon een klasse beter dan zijn tegenstander. Een goed gemiddelde 34 per pijl en een hoog uitgooipercentage (75%). Het leverde de Hagenaar een mooie 3-0 overwinning op 'The Power'.

Vincent van der Voort - Mervyn King 0-3

Mervyn King lijkt haast niet te stoppen deze week op de Masters of Darts. De Engelsman die onlangs zijn overstap naar de PDC bekend maakte lijkt herboren. Hij liet geen spaan heel van Vincent van der Voort. Onze landgenoot wist slechts één leg te winnen.

Voor King betekende dit zijn derde zege op rij. Nadat hij eerder al Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld aan de kant schoof. Voor Van der Voort lijkt het toernooi voorbij, met drie verloren duels lijkt hij geen kans meer te maken op een plek bij de beste 2 Nederlanders in de halve finale.

Roland Scholten - Wayne Mardle 0-3
Ook Roland Scholten zal vermoedelijk niet in de halve finale staan voor Nederland. Wayne Mardle wist vrij gemakkelijk van de Nederlander te winnen. Scholten had over kansen niet te klagen, die kreeg hij namelijk genoeg. Ze benutten was echter een stap te ver. Mardle profiteerde hiervan en wist vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen.

De eerste twee sets waren vrij snel gespeeld. Mardle besliste ze in zijn voordeel. Scholten kreeg een dart voor de derde set alleen miste hij Bullseye op een haar na. Mardle wist vrij gemakkelijk de dubbel zestien te vinden en won dus ook de derde set van 'The Tripod'.

Jelle Klaasen - Peter Manley 2-3
In het begin van de wedstrijd zag het er even naar uit dat Jelle Klaasen zijn Lakeside 2006 vorm terug begon te krijgen. De eerste set ging vrij gelijk op en ging verloren, de tweede set ging vrij gemakkelijk naar de Bredanaar. Het werd 3-0 in legs. De derde set ging gelijk op tot 1-1. In de derde leg had Klaasen de kans een leg van Manley af te snoepen maar hij miste helaas. Manley wist zijn Nederlandse tegenstander wel te breaken waardoor het 2-2 werd in sets.

De beslissende vijfde set werd begonnen door Jelle Klaasen. De Nederlander wist moeizaam zijn eigen leg te behouden. In de tweede leg had Klaasen kansen op een break maar deze wist hij niet te verzilveren. Klaasen wist daarna zijn eigen leg niet te behouden en dus kon Manley zelf beginnen aan de leg die hem de wedstrijd zou kunnen bezorgen. Manley voldeed aan deze opdracht en zorgde opnieuw voor een overwinning voor de Engelsen.

Submitter:  Bron: FOK!sport