Thaise tieners in de gaten gehouden op Valentijnsdag

Icoon OpmerkelijkMinderjarige stellen zullen in Bangkok extra goed in de gaten worden gehouden op Valentijnsdag. Jonge geliefden mogen niet zoenen in het openbaar en worden geacht zich niet 'ongepast' te gedragen.

Zodra de scholen uit zijn zullen politieagenten gaan patrouilleren in risicogebieden, zoals openbare parken, winkelcentra en restaurants. 's Avonds zullen de agenten ook nachtclubs en liefdesmotels in de gaten gaan houden. "Als we jongeren onder de achttien jaar betrappen op ongepast gedrag, zoals zoenen, zullen we ze terechtwijzen en het melden aan hun ouders, zodat die ze op kunnen halen", zei een woordvoerder van de politie.

Ook worden eigenaars van nachtclubs verzocht een oogje in het zeil te houden. "Deze plekken zijn niet bestemd voor kinderen. Op Valentijnsdag lijken tieners extra open te staan voor seksuele verleidingen."

Al deze maatregelen zijn bedoeld om de boeddhistische waarden van het land te benadrukken. Het ministerie van cultuur kwam dit weekend al met de 'tien geboden van liefde', waarin onder andere staat dat je geduld moet hebben om geen tienerouder te worden en dat je voorzichtig moet zijn om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen.