FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 1 augustus 2006

Quake IV 1.3 patch vrijgegeven

Activision en id Software hebben een nieuwe patch uitgebracht voor Quake IV. Hiermee komt dit deel van de first-person shooter reeks op versie 1.3. Deze update brengt onder andere meer behendige beweging van de speler, aanpassingen in wapenbalans, een ambient licht optie, verbeterde redering en CPU performance en veel meer. Tevens is er een nieuw gametype genaamd DeadZone, een nieuw multiplayerwapen (de Napalm Launcher) en acht nieuwe maps. Vier bestaande maps zijn verbouwd voor DeadZone en een nieuwe servermodus genaamd "Buy" is in het spel gebracht. Deze stelt je in staat wapens en uitrusting te kopen. Let wel op dat je na de update naar 1.3 alleen nog tegen gebruikers kunt spelen die ook 1.3 draaien.

Je kunt de update downloaden op GamersHell:

» Quake 4 v1.3 Patch voor Windows (141.05MB)
» Quake 4 v1.3 Patch voor Windows (Full Install) (234.82MB)
» Quake 4 v1.3 Patch voor Linux (136.34MB)
» Quake 4 v1.3 Patch voor Linux (Full Install) (228.36MB)
» Quake 4 v1.3 SDK voor Windows (56.09MB)
» Quake 4 v1.3 SDK voor Linux (61.47MB)

Werder Bremen naar finale Liga Pokal

Werder Bremen heeft zich ten koste van Hamburger SV geplaatst voor de finale van de Premiere Liga Pokal. De ploeg won voor eigen publiek met 2-1 en kreeg daarbij hulp van Nigel de Jong. De Nederlander liep een kwartier voor tijd tegen een rode kaart op na een stevige tackle op Torsten Frings. De Duitser scoorde zes minuten later de winnende goal.

Frings krulde de bal mooi in de verre hoek en doelman Stefan Wächter was kansloos. Het HSV van aanvoerder Rafael van der Vaart ging daarna tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor het rood van De Jong waren de bezoekers dankzij twee nieuwkomers juist op gelijk hoogte gekomen.

De winnende treffer van Frings betekent dat Werder het zondag in de finale van de Liga Pokal mag opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Bayern München en Schalke 04, die woensdag wordt gespeeld.

Drie kopietjes ruilen tegen een origineel

Wie nu al naar boven aan het rennen is om al z'n ali-illegali schijfjes bij elkaar te zoeken en in te gaan leveren heeft even pech... je woont namelijk in het verkeerde land. Daarvoor zal je in China moeten zijn. Om precies te zijn in de stad Nanjing, waar de lokale autoriteiten zich hard inzetten tegen de verkoop van illegale kopiën van games en nieuwe speelfilms. Ook worden straathandelaars nauwlettender in de gaten gehouden en moeten zij de verkoop van originele dvd's verhogen. Dit project, waarbij men dus drie kopiën tegen één origineel kan ruilen zal naar alle waarschijnlijkheid een dure grap gaan worden.

Dit werd al snel duidelijk toen een bepaalde verkoper aan kwam zetten met 20.000 illegale schijfjes, en even later weer vertrok met ongeveer 7.000 originele. De financiering van het project loopt deels via een private onderneming, het grootste gedeelte wordt echter door de stad zelf opgehoest. China heeft zichzelf opgelegd meer aandacht aan de schending van copyrights te gaan schenken. Waarschijnlijk nadat de Verenigde Staten en bedrijven als Microsoft dit probleem al meerdere malen onder de aandacht heeft geprobeerd te brengen bij de Chinese overheid.

Hoe succesvol deze campagne zal zijn en wat het zal gaan kosten blijft nu de vraag. Als ze goud weg gaan geven voor oud ijzer, zal de productie van het oude ijzer nog wel even doorgaan.

Man schiet op 13-jarige vliegerende jongen

Icoon OpmerkelijkEen 62-jarige man is zondag aangehouden omdat hij een jongen en diens vlieger had beschoten. De man ergerde zich aan de 13-jarige omdat deze aan het vliegeren was.

De man vroeg het slachtoffer te stoppen, die hierop niet reageerde. De man dacht dit wel even op te kunnen lossen met wat kogels. Hij schoot eerst op de vlieger en daarna op de jongen. Hierna vluchtte hij in een auto. De jongen werd niet geraakt.

De politie heeft de dader door middel van zijn kenteken kunnen traceren en heeft hem opgepakt in zijn huis in IJsselstein. Bij inspectie bleek hij twee luchtdrukwapens te hebben, die in beslag zijn genomen. De man zelf zit in de gevangenis.

Vlieger
De jeugd van tegenwoordig!



Met dank aan Funkamental voor de submit.

Actievolle plaatjes van Medieval II: Total War

Een aantal nieuwe screenshots van Medieval II: Total War is vrijgegeven door ontwikkelaar Creative Assembly. Dit turn-based strategiespel speelt zich af in een van de meest bloedige en turbulente tijden uit de Europese geschiedenis. De speler zal in dit spel, dat zich uitstrekt tussen 1080 en 1530, zijn legers door de slagvelden van Europa en het Heilige Land moeten leiden. Nadat in 1492 Columbus Amerika ondekt zal je ook hier strijd moeten gaan leveren. Je zult het op moeten nemen tegen de gevaarlijke Azteken in de bosjes van zuid -en midden Amerika.

Medieval II: Total War staat gepland voor de PC voor 3 november.






De rest van de nieuwe screenshots vind je hier.

Wijzigingen in de FP-crew (juli)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Hierbij de veranderingen van juli.

Afscheid
Afgelopen maand verliet nieuwsposter Flem ons, na van begin 2004 tot begin 2005 en halverwege 2005 tot nu halverwege 2006 nieuwsposter te zijn geweest. Hij heeft in totaal 1539 nieuwsposts achter zijn naam staan, waarvoor zeer veel dank en wie weet (hopelijk) tot ziens!

Ook zeer oudgediende pluisje stopt na 4,5 jaar diverse functies binnen de crew bekleed te hebben. Zij was in de laatste periode ER Reviews en PR-dame. Pluisje heel erg bedankt voor alles wat je voor FOK! hebt betekend!

Naast pluisje heeft ook Eindredacteur Columns alpeko besloten te stoppen in die functie. Hij blijft gelukkig wel columnist. Bedankt voor je eindredactiewerkzaamheden, alpeko.

Voor zowel de functies van pluisje als alpeko worden momenteel vervangers gezocht, hierover binnenkort meer.

Verder stopten deze maand reviewster Rewimo, columnist ArchEnemy en parttime nieuwsposters Baraja (Sport) en Kepler (Games). Ook jullie bedankt!

Welkom!
Maar, uiteraard, ook weer de nodige versterkingen afgelopen maand. Schrijft u mee? Wij noteren: Aquamarijn_2000, _Bunny_, Pesto, Jigzoz, Werner_Koekoeksklok, Maisnon, _Arual_, Jie, Bas028 en Haviksvrouwe als nieuwe nieuwsposters en Richardfun als nieuwe parttime nieuwsposter (Games). Maduropa heeft het reviewersteam versterkt, Shilka.nl het columnistenteam en guitarist.nl het FP-moderatieteam. Allen nogmaals welkom en succes!

Nominaties MTV Video Game Music Awards

Dit jaar zijn er twee voor gamers relevante categorieën bij de MTV Awards: "Best Video Game Score" en "Best Video Game Soundtrack". De genomineerden in beide categorieën zijn:

Best Video Game Score
Hitman: Blood Money (Jesper Kyd)
Ghost Recon: Advanced Warfighter (Tom Salta)
Dreamfall: The Longest Journey (Leon Willett and Even 'Magnet' Johansen)
Elder Scrolls IV: Oblivion (Jeremy Soule and Julian Soule)
Electroplankton (User Generated Soundtrack)

Best Video Game Soundtrack
Fight Night Round 3
Burnout Revenge
NBA 2K6
Driver: Parallel Lines
Marc Ecko's Getting Up

Game Director Ragnar Tornquist van FunCom is trots op de nominatie: "With ‘Dreamfall’, we wanted to create a unique and layered musical experience. Our composer, Leon Willett, brought depth and texture to the orchestral score, which went hand in hand with Funcom's philosophy to pay great attention to the sound and music in our games. We’re both honored and excited to have been recognized with an MTV Video Music Awards nomination."

Je kan je stem uitbrengen op GameTrailers of Xfire. De winnaars worden op 31 augustus bekend gemaakt.

Gravesen en Robinho met elkaar op de vuist

Fabio Capello heeft vanmiddag Thomas Gravesen en Robinho van de training gestuurd. Beide spelers waren met mekaar op de vuist gegaan op het trainingskamp in Oostenrijk.

De Deense middenvelder was hard in duel gegaan met Robinho, vervolgens ging de Braziliaan verhaal halen bij de Deen. Toen Gravesen zijn verontschuldigingen niet wilde aanbieden haalde Robinho vol uit met zijn vuist. Vervolgens moesten meerdere ploeggenoten tussen beide komen omdat ook Gravesen zich niet liet kennen.

Gravesen heeft al vaker voor opschudding gezorgd op trainingen van Real Madrid. Verdediger Ruben had het die ochtend al aan de stok met de robuuste middenvelder. Real Madrid wil Gravesen verkopen, wat wellicht een grote rol speelt in het gedrag van de Deen.

Sevilla haalt Chevantón

Javier Chevanton is de nieuwe aankoop van de Spaanse subtopper Sevilla, dat de Uruguyaan overneemt van het Franse AS Monaco. De 25-jarige aanvallend ingestelde Zuid-Amerikaan zal deze week zijn handtekening onder een 5-jarig contract in Spanje zetten. Over de transferom worden geen preciese uitspraken gedaan, wel is duidelijk dat er bij de transferom meer dan 9,5 miljoen euro gemoeid is.

Dit omdat Sevilla-president Del Nido afgelopen week meldde dat de komst van Chevanton de duurste aankoop uit de Sevilla-geschiedenis zou zijn. Tot voor kort was dit de overgang van Matias Almeyda in 1996 vanaf River Plate, waarbij 9,5 miljoen euro werd overgemaakt naar Argentinië.

Chevagol is 21-voudig Uruguyaans internationals (7 doelpunten) en speelde in het verleden ook nog voor Danubio FC (Uruguay) en het Italiaanse Lecce. De Italiaanse ploeg verkocht hem in 2004 voor 12,5 miljoen euro aan AS Monaco, waar hij in twee jaargangen tijd 26 maal trefzeker was.

Vol is... vol voor mannen!

Dé place to be om de ware aan de haak te slaan is natuurlijk... precies; de discotheek. Heerlijke gesprekken kun je voeren, terwijl de muziek lekker zachtjes staat. Inderdaad buiten hoor je de muziek nou eenmaal minder goed! Handig die rijen van 45 minuten vóór de discotheek. "We zitten vol, mompelt een uitsmijter." Ik zie dat het zó vol is, dat er alleen nog maar vrouwen naar binnen kunnen.

Lading screens Broken Sword 4

Er is een lading screenshots verschenen waarop de verschillende acties die George Stobbart uitvoert goed te zien zijn. Ook is Nico (Nicole) Collard te zien, wie er dus aan twijfelde of zij wel in het spel voorkomt een hele geruststelling.

In Broken Sword The Angel of Death, dat in september uit moet komen gaat het over de eeuwenoude strijd tussen wetenschap en religie. George wordt verliefd op de mysterieuze maar mooie Anna Maria. Haar plotselinge verdwijning leidt tot een wanhopige race tegen de klok om een oeroud voorwerp te vinden dat de potentie heeft voor immense destructie. De enige aanwijzing waarover George beschikt is een oud manuscript met onbegrijpelijke referenties naar 'mfkzt', een mythische en langvergeten substantie.

Broken Sword 4 is in principe een point-en-klik adventure. Met een linkermuisklik wordt interactie met een voorwerp mogelijk, met de rechtermuisklik open je een menuutje met andere mogelijke interacties. Er zullen wel enkele getimede puzzels in het spel zitten om de speler een beetje onder druk te zetten. Als je te lang over zo'n puzzel doet, begint de situatie gewoon weer opnieuw zodat je het keer op keer kan blijven proberen. Puzzels zoals de beruchte "geit-puzzel" in deel 1 (Shadow of the Templars), waar veel spelers op vastliepen, zullen er niet in voorkomen.

Hieronder vind je een deel van de nieuwe screenshots, de rest vind je hier








Koeman wil Hiddink evenaren

Ronald Koeman heeft zijn eerste persconferentie gegeven als nieuwe coach van PSV. De eisen van de trainer zijn helder: landskampioen worden, de KNVB-beker winnen en de tweede ronde van de Champions League bereiken.

De oud-trainer van ondermeer Ajax en Benfica, Koemans laatste club, liet op de persconferentie weten de prestaties van zijn voorganger Guus Hiddink te willen evenaren. Zonder Hiddink te bekritiseren legde Koemand de belangstellenden uit dat hij PSV aantrekkelijker wil laten spelen. Uiteraard mag dit niet ten koste gaan van het resultaat; dat is nog steeds heilig voor Koeman.

Dat het evenaren van de prestaties van PSV onder Hiddink lastig zal zijn beaamde Koeman. ”We beseffen dat het niet gemakkelijk wordt. Want ook de rest van de clubs in Nederland heeft niet zitten slapen. Maar ik heb vertrouwen in deze selectie. De spelersgroep is in balans en onze topspelers zijn gebleven. We hebben een mooie mix van ervaring en talent”, aldus de oefenmeester.

Wel is de trainer tevreden over het feit de selectie grotendeels intact is gebleven. Koeman: ”Zeker in een jaar waarin een wereldkampioenschap wordt gespeeld is het fijn dat de selectie bij elkaar blijft. De internationals sluiten later aan en als je dan veel moet sleutelen, kun je wel eens tijd tekort komen.”

Volop interesse in Feyenoord trio

De Feyenoord-spelers Patrick Mtiliga, Karim Saidi en Maikel Aerts staan volop in de belangstelling van enkele clubs. Volgens de Feyenoord Krant hebben in Nederland NAC Breda en FC Twente zich al gemeld voor één of meerdere spelers.

Ook Italiaanse, Zweedse en Franse clubs hebben zich bij Feyenoord gemeld voor één van de spelers. De Rotterdammers hopen deze week tot een accoord te komen.

Engelse humor met Cristiano Ronaldo-pop

In Engeland ontstond de afgelopen maanden flink wat commotie rond de rode kaart van Wayne Rooney. Volgens de Engelsen zou Cristiano Ronaldo de Engelsman een loer hebben gedraaid, tijd voor de Britten om Ronaldo terug te pakken.

Nu ook in Engeland het nieuwe voetbalseizoen weer voor de deur staat, is Ronaldo weer in het land om mee te spelen bij zijn club Manchester United. De Engelse boulevardbladen maken zich echter al weken grote zorgen over de veiligheid van de Portugees. Volgens de bladen zouden nogal wat Engelse supporters wraak willen nemen op Ronaldo.

In de kwart finale-wedstrijd tussen Engeland en Portugal maakte Ronaldo zich namelijk verre van populair bij de Engelsen nadat hij Rooney, in de ogen van veel Britten, een rode kaart had aangesmeerd.

Tot op heden is het alleen bij ludieke acties tegen de Portugese aanvaller gebleven. Zie ook dit filmpje.

Sluiter naar tweede ronde

Raemon Sluiter heeft in de eerste ronde van het Orange Prokom Open gewonnen van de nummer 911 van de wereld: Grzegorz Panfil. Melle van Gemerden meldde zich af voor het toernooi. Hij kampt met een rugblessure.

Sluiter brak al in de eerste game de opslag van zijn opponent en daarmee was de toon gezet. De Rotterdammer liep uit naar 4-1, en kreeg toen een tweetal breakpoints tegen, maar sloeg zich zonder serviceverlies naar setwinst. In de tweede set kon Panfil Sluiter nog bij benen tot 4-3. De volgende tegenstander van de Rotterdam is de Argentijn Calleri.

KarmaSheetra

Sommige mensen zeggen dat de KarmaSheetra de verloren gewaande linnen van een zeer oude Indiase beschaving is, nauw verbonden met de Karma Sutra. De gebruiker kan het als hulpmiddel gebruiken om de subtiele kunst van het sensueel liefde bedrijven te leren. Het geeft jou en je partner de mogelijkheid om deel te nemen aan volwassen plezier…

Voor anderen is het gewoon een laken met wat handen en voeten erop….

Kubica vervangt Villeneuve

De afgelopen zondag gecrashte Jacques Villeneuve zal komende zondag, tijdens de Grand Prix van Hongarije, vervangen worden door derde coureur en reserverijder Robert Kubica. De 21-jarige Kubica is daarmee de eerste Pool die deelneemt aan een Grand Prix.

BMW Motorsportdirecteur Dr. Mario Theissen zegt erover het volgende: “Jacques heeft ons laten weten dat hij als gevolg van de crash in Hockenheim niet fit is om te racen. Robert heeft tot op heden een geweldige indruk achter gelaten, zowel in de tests als in de vrije trainingen op de vrijdagen. Nu kan hij laten zien wat hij kan in een Formule 1-race. We hebben echter nog niet besloten wie de resterende races van dit jaar in de tweede auto rijdt.

Kubica zelf kijkt erg uit naar zijn eerste Grand Prix. ,,Ik had mijzelf voorbereid op een heel jaar niet te racen. Ik ben dus heel blij met deze kans. Tegelijkertijd ben ik trots dat BMW Sauber zo veel vertrouwen heeft in mij. En ik ga er alles aan doen om ze niet teleur te stellen.

Alex en Gomes bij Braziliaanse selectie

Brazilië zal op 16 augustus een oefenwedstrijd spelen tegen de nationale ploeg van Noorwegen, de onlangs aangestelde bondscoach Dunga gaf vandaag zijn 22-koppige selectie vrij voor de confrontatie met de Scandinaviërs. In La Seleçao bevinden zich slechts acht namen die ook het op afgelopen WK aanwezig waren, tevens nam de debuterend bondscoach acht debutanten in zijn ploeg op.

Onder deze laatste acht namen bevinden zich ook die van de PSV'ers Gomes en Alex, de twee worden door Dunga geselecteerd omdat ze geen trainingsachterstand hebben. Dit laatste is de rede dat de Braziliaan spelers als Ronaldinho, Kaka, Adriano en Ronaldo buiten de groep heeft gehouden. De eerste drie zijn nog niet wedstrijdfit, terwijl Ronaldo nog altijd herstellende is van een knieblessure en pas over enkele weken zijn training bij werkgever Real Madrid kan hervatten.

De 42-jarige bondscoach liet weten dat elke speler een kans zal krijgen in de selectie van Os Canarinhos. "Het belangrijkste is de teamspirit. Ik wil van Brazilië weer een sprankelend voetbalelftal maken waarin beslissende en gemotiveerde spelers zullen uitkomen. Door week in week uit goed te presteren kan elke speler zich terugvechten in de selectie."

De volledige selectie van Brazilië:
Keepers: Fábio (Cruzeiro), Gomes (PSV)

Verdedigers: Cicinho (Real Madrid), Alex (PSV), Gilberto (Hertha BSC), Maicon (Internazionale), Marcelo (Fluminense), Juan (Bayer Leverkusen), Lúcio (Bayern Munchen), Luisao (Benfica)

Middenvelders: Dudu Cearense (CSKA Moskou), Edmílson (FC Barcelona), Elano (Shakthar Donetsk), Gilberto Silva (Arsenal), Jonatas (Flamengo), Julio Baptista (Real Madrid), Wagner (Cruzeiro), Morais (Vasco da Gama)

Aanvallers: Fred (Olympique Lyon), Robinho (Real Madrid), Daniel Carvalho, Wagner Love (beiden CSKA Moskou)

Avondoverzicht EK zwemmen dag 2

Op de tweede avond van het EK langebaan zwemmen heeft het Nederlandse contigent opnieuw een succes geboekt. Chantal Groot won een bronzen medaille op de 50 meter vlinderslag.

In de finale waren de Zweedse Therese Alshammar (26.03) en Anna-Karin Kammerlang (26.23) het sterkste. Alshammar zwom in het tweede deel van haar race van de concurrentie weg naar de eerste plaats. Groot zwom in een tijd van 26.49 Inge Dekker net voorbij, die daardoor op de onzalige vierde plek terecht kwam. Voor Chantal Groot is dit alweer de vierde bronzen medaille, die ze wint op een EK.

Dekker had wellicht teveel energie verbruikt in de halve finales van de 100 meter vrije stijl. Deze begonnen een kwartier voor de finale van de 50 meter vlinderslag. Dekker plaatste zich als snelste Nederlandse met een tijd van 54.80 in de finale. Ze was een fractie sneller dan Marleen Veldhuis, die eveneens van start zal gaan in de finale. De Duitse Britta Steffen zwom in de halve finales superieur naar een nieuw kampioensrecord van 54.21.

Er was deze avond veel succes uit Oost-Europa te noteren. De Russen Roman Sludnov en Arkady Vjatsjanin behaalden een gouden plak op respectievelijk de 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag. De Oekraïner Sergei Breus maakte zijn favorietenrol op de 50 meter vlinderslag waar door naar de eerste plek in een tijd van 23.41 te zwemmen. Door een zware wolkbreuk in Boedapest kon het avondprogramma niet voltooid worden. De resterende onderdelen zullen morgen afgewerkt worden.

Kromkamp wil niet verhuurd worden

Jan Kromkamp wil óf voor Liverpool spelen óf verkocht worden. Verhuur is geen optie. De rechtsback, lijkt bij de club uit Engeland in een uitzichtloze situatie te zijn beland. Zeker nu Jermaine Pennant is aangetrokken.

"Pennant is iemand voor de rechterkant. En als je dan hoort dat Liverpool ook nog de hele tijd achter Alves aanzit dan ga je toch nadenken" zegt de zaakwaarnemer van Kromkamp in Sportweek. [i]" Jan moet niet weg, hij zit er pas een half jaar natuurlijk. Concrete interesse is er ook niet voor hem. Alleen PSV zou zich hebben gemeld. Voor ons is één ding zeker: áls Jan weggaat bij Liverpool, is het voorgoed. In een verhuur ziet hij niets."

Mogelijk terreuraanslagen verijdeld in Duitsland

Icoon TerrorismeIn Duitsland zijn mogelijk terreuraanslagen op treinstations voorkomen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Karlsruhe zal een onderzoek instellen naar de mogelijke aanvallen op de treinstations van Dortmund en Koblenz.

In Dortmund werd een koffer met 11 liter Butagas, 4,5 liter benzine, een klok en bedrading gevonden. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een bom. Experts van de Explosieven Opruimingsdienst noemden de bom-constructie 'zeer professioneel'. Het is nog niet bekend of het explosief op scherp stond.

In Koblenz werd een koffer gevonden met daarin flessen propaangas. Dit gas is zeer licht ontvlambaar en kan als explosief worden gebruikt. De politie doet op dit moment onderzoek naar de toedracht van beide gevallen.


De betreffende stations werden hermetisch afgesloten

Biseswar naar Heracles Almelo

Feyenoord-speler Diego Biseswar zal komend seizoen worden verhuurd aan Heracles Almelo. De Feyenoorder was afgelopen week al op proef bij de club uit Overijssel.

" We zien Diego als een groot talent en daarom is het belangrijk dat hij aan spelen op het hoogste niveau toekomt", licht directeur Chris Woerts de overstap op de website van de club toe. "Daar profiteren wij ook van als hij hier weer terugkomt"

De 18-jarige Biseswar debuteerde aan het einde van het seizoen 2004-2005 in de hoofdmacht van Feyenoord. Vorig seizoen speelde hij zeven competitieduels, daarin scoorde hij één maal.

Philips langer hoofdsponsor PSV

Landskampioen PSV heeft een nieuw contract met Philips afgesloten. De Nederlandse multinational is tot medio 2011 de hoofdsponsor van de Eindhovense club.

Tijdens de jaarlijkse perspresentatie maakte voorzitter Rob Westerhof nog meer goed nieuws bekend. Het afgelopen seizoen heeft de ploeg uit Eindhoven een "klein winstje" geboekt. Dat komt vooral door het halen van de tweede ronde in de Champions League en de verkoop van Lee en Bouma.

De voorzitter liet ook nog weten dat de club met verschillende partijen in gesprek is over de financiering van het Philips-stadion. Daarbij liet de voorzitter nadrukkelijk weten het stadion in eigen beheer te willen houden. Hij wil daarmee een situatie zoals bij Ajax en Feyenoord voorkomen.

Arsenal gehavend op pad


Arsenal zal de derde kwalicicatieronde van de Champions League gehavend aanvangen. De Engelsen spelen tegen Dynamo Zagreb of Ekranas.

Thierry Henry is nog niet fit genoeg bevonden, en krijgt meer tijd om zijn fitheid op te bouwen. Doelman Jens Lehmann is geschorst, omdat hij in de verloren CL-finale van vorig jaar van het veld werd gestuurd.

Ook Theo Walcott is onzeker. De 17-jarige jongeling heeft nog geen minuut gespeeld voor Arsenal, en kampt nu met een griepje. Coach Arsène Wenger gaf aan hem misschien wel in te zetten in de oefenwedstrijd tegen AZ, aankomende vrijdag.

Volgende week woensdag treedt Arsenal aan tegen het Kroatische Dyanmo Zagreb, of Ekranas uit Litouwen. De kans is echter klein dat de Litouwers hun Europese avontuur mogen verlengen. Thuis kregen ze met 1-4 op hun broek, en mogen morgenavond in Zagreb proberen dat om te zetten in hun voordeel.

Iran: Moslimlanden moeten Hezbollah steunen

Iran Een van de meest vooraanstaande figuren binnen het Iraanse regime, ayatollah Ahmad Jannati, heeft alle moslimlanden opgeroepen om wapens te leveren aan de Libanese beweging Hezbollah. Moslimlanden moeten volgens hem "Hezbollah en de Libanezen geen hulp weigeren, zeker niet wapens, medicijnen en voedsel". Daarbij moeten moslimlanden politieke en financiële hulp geven. "Dat is een religieuze plicht".

Jannati is de voorzitter van de machtige Raad van Hoeders. Zijn uitlatingen zijn zeer ongewoon. Teheran spreekt normaal alleen morele steun uit voor de shi'itische Hezbollah-beweging. Daarbij ontkent het land de beschuldigingen van de Verenigde Staten en Israël dat het geld en wapens levert aan Hezbollah. Het is de eerste keer dat er zo direct steun wordt gegeven aan Hezbollah.

De Iraanse staatstelevisie heeft de Iraniërs de afgelopen dagen opgeroepen om Hezbollah financieel te steunen. Jannati vindt dat islamitische landen geen enkele moeite moeten sparen om Hezbollah bij te staan in het conflict.

RvD: Gusev wint proloog

Vladimir Gusev is in Düsseldorf het snelste gebleken in de proloog van de Ronde van Duitsland. In Düsseldorf had de Rus 6 minuten en 42 seconden nodig voor een parcours van 5,5 kilometers.

Op twee bruggen over de Rijn na, was het parcours in Düsseldorf vlak te noemen. De renners hadden meer last van het wisselvallige weerskarakter: regenbuien werden afgewisseld met zonneschijn. Lange tijd stond Linus Gerdemann aan de leiding. Gusev was echter ondanks de regen negenhonderdsten sneller dan de Duitser. Tijdritspecialist Sebastian Lang legde beslag op de derde plek. De winnaar van vorig jaar, Levi Leipheimer, stelde teleur en moest 41 seconden prijs geven.

Het was tot op het laatste moment afwachten of favoriet Alexander Vinokourov nu wel of niet aan de start mocht verschijnen, maar dit was toch het geval. De Kazak reed met weinig wedstrijdritme in de benen naar een verdienstelijke tiende tijd. Stef Clement is met de vijftiende plaats momenteel de best geklasseerde Nederlander. Hij was twee seconden sneller dan Thomas Dekker, die als kopman voor de Rabobank-ploeg mag worden beschouwd.

Uitslag proloog:

#CoureurPloegTijd
1.Vladimir Gusev (Rus)DSC6.42
2.Linus Gerdemann (Dui)TMOz.t.
3.Sebastian Lang (Dui)GST0.01
4.Laszlo Bodrogi (Hon)C.A0.03
5.Alexei Markov (Rus)CEI0.08

Sharapova is weer fit

Maria Sharapova is weer helemaal hersteld van een blessure aan haar enkel. Deze liep ze in april van dit jaar op. Zonder enige vorm van pijn begint de tennisster deze week aan de Acura Classic in San Diego.

"De laatste twee weken kon ik voor het eerst weer trainen zonder dat ik daarbij een fysiotherapeut nodig had", aldus Sharapova. In de eerste ronde komt de 19-jarige Russin nog niet in actie. Ze heeft voor deze ronde namelijk een zogenaamde bye.

Sharapova begint het toernooi in de tweede ronde tegen haar landgenote Vasilisa Bardina. Deze laatste bereikte het hoofdtoernooi aan de hand van een wildcard. "Ik heb zin om weer eens fit te een toernooi te spelen", ging de tennisster verder. "Zeker omdat ik nu goed sta te tennissen."

Ubisoft kondigt Import Tuner Challenge aan

Ubisoft zal deze herfst de game Import Tuner Challenge van Japanse developer Genki uitbrengen. Zoals de naam al doet vermoeden betreft het hier een nieuwe straatrace game. Verrassend genoeg kun je je auto helemaal aanpassen - volgens Ubisoft zijn er zelfs 5 miljoen combinaties mogelijk. De straten van Tokyo zijn gedeeltelijk precies nagemaakt en er zijn meer dan 400 unieke AI tegenstanders met verschillende eigenschappen. De game komt exclusief uit voor de Xbox 360 en zal ook gebruik gaan maken van de functionaliteiten van Xbox Live. Je zal met je eigen aangepaste wagen online kunnen racen tegen andere snelle wagens.






Laatste kans Mido bij AS Roma

Mido zal zijn laatste kans bij AS Roma met twee handen aangrijpen. Lang leek het erop dat de aanvaller naar Blackburn Rovers zou verhuizen, maar op het laatste moment kreeg hij van zijn huidige werkgever een nieuwe kans om in de Serie A te spelen. Hierop wees de voormalig speler van Ajax het aanbod van de Engelsen af.

Naar eigen zeggen zou Mido in Engeland veel meer geld kunnen gaan verdienen als nu het geval was. Toch koos de Egyptenaar voor een langer verblijf in Italië. "Ik wil dolgraag de uitdaging bij Roma aangaan", aldus Mido. "Er is bij de club veel veranderd sinds ik er anderhalf jaar geleden vertrok. Luciano Spalletti is een heel goede trainer, die veel met zijn spelers praat. Hij zei me dat hij iedere speler elke dag apart beoordeelt."

In januari 2005 werd Mido verhuurd aan Tottenham Hotspur. De club, waar Martin Jol de scepter zwaait, wilde hem echter niet overnemen van AS Roma en hield het bij huur. Bij Blackburn Rovers zou de aanvaller samen met Benni McCarty, de nieuwe aankoop van de club uit Blackburn, het nieuwe aanvalsduo moeten gaan vormen. Afgelopen vrijdag tekende de Zuid-Afrikaan namelijk een contract voor de duur van vier jaar.

Op z'n Japans

Zo, een nieuwe week en weer een tweetal fijne filmpjes uit het land van de rijzende zon, ze blijven ons verrassen met bizarre programma's en reclames.

In het eerste filmpje is een groot groen beest te zien en een groot rood beest en die hebben samen een tv show.

Het tweede filmpje is volgens mij een reclame voor chocolade, weer eens wat anders dan de koe van Milka....

Tot de volgende keer met meer rare dingen uit Japan.

Ribery blijft bij Marseille

Franck Ribery blijft bij Marseille. Volgens Marseille-voorzitter Pape Diouf speelt de Franse spelmaker komend seizoen gewoon bij zijn club.


Ribery meldde zich gisteren voor het eerst dit seizoen op de training van Marseille. Na de training hadden Ribbery en de voorzitter een gesprek over zijn toekomst bij de club. De international, staat na een geweldig WK, in de belangstelling van een aantal Europese topclubs. Olympique Lyon lijkt daarvan het meest geïnteresseerd. Tot een transfer zal het voorlopig niet komen beweert Diouf.

"Hij heeft nog een contract voor vier jaar bij ons. Natuurlijk weet ik dat dit niet betekent dat hij ook daadwerkelijk nog vier jaar zal blijven, maar komend seizoen speelt hij in ieder geval nog voor Olympique Marseille. We zullen hem in dit stadium niet naar een concurrent als Lyon laten gaan", aldus Diouf.

Juventus in beroep bij Olympisch Comité

Icoon VoetbalJuventus is in beroep gegaan tegen de uitspraak van het sporttribunaal in Rome. Het beroep werd aangetekend bij het Italiaans Olympisch Comité. Op deze manier probeert de club te voorkomen dat het volgend seizoen in de Serie B moet spelen.

Doordat Juventus het hoger beroep heeft aangetekend is het nog allerminst zeker dat de Italiaanse competitie op 28 augustus zal beginnen. Mocht het zo zijn dat De Oude Dame in het gelijk wordt gesteld, dan zal de hele competitie opnieuw moeten worden gepland.

De club uit Turijn werd een halve maand geleden gestraft vanwege het omkopen van scheidsrechters in de Serie A. In het nieuwe seizoen zou Juventus terug worden gezet naar de Serie B. Bovendien moesten ze met 30 punten in mindering beginnen. Na een hoger beroep werd dit aantal gereduceerd tot 17.

De verwachting is dat de uitspraak in dit hoger beroep plaats zal vinden op 25 augustus.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Beckham: van Nistelrooy is een aanwinst

David Beckham is zeer lovend over de nieuwste aankoop van Real Madrid: Ruud van Nistelrooy. De Engelse international spreekt op de website van de club uit Madrid enkel positief over zijn hereniging met de spits.

"Op de eerste plaats is Ruud een geweldige speler, ten tweede is hij een fantastisch mens en ten derde is hij een ongekend goede doelpuntenmaker. Hij is één van de beste doelpuntenmakers waar ik ooit mee heb gespeeld en ik vond het fantastisch om met zo'n speler in een team te zitten" aldus de middenvelder.

Van Nistelrooy en Beckham speelde eerder al bij elkaar in het team in de tijd dat 'Becks' nog bij Manchester United speelde.

Juventus in beroep bij Olympisch Comité

Juventus is in beroep gegaan tegen de uitspraak van het sporttribunaal in Rome. Het beroep werd aangetekend bij het Italiaans Olympisch Comité. Op deze manier probeert de club te voorkomen dat het volgend seizoen in de Serie B moet spelen.

Doordat Juventus het hoger beroep heeft aangetekend is het nog allerminst zeker dat de Italiaanse competitie op 28 augustus zal beginnen. Mocht het zo zijn dat De Oude Dame in het gelijk wordt gesteld, dan zal de hele competitie opnieuw moeten worden gepland.

De club uit Turijn werd anderhalve maand geleden gestraft vanwege het omkopen van scheidsrechters in de Serie A. In het nieuwe seizoen zou Juventus terug worden gezet naar de Serie B. Bovendien moesten ze met 30 punten in mindering beginnen. Na een hoger beroep werd dit aantal gereduceerd tot 17.

De verwachting is dat de uitspraak in dit hoger beroep plaats zal vinden op 25 augustus.

Squashster Atkinson is koppositie kwijt

Vanessa Atkinson is niet langer de nummer één op de mondiale squashranglijst. De Nederlandse speelster zag de Maleisische Nicol David passeren.

In december 2005 werd Atkinson voor het eerst de beste van de wereld, maar ze moest die plaats na een maand alweer afstaan aan David. In april van dit jaar wist ze de nummer één-positie weer te heroveren, en nu moet ze hem wederom af staan aan David. De 22-jarige David won onlangs belangrijke toernooien in Qatar en Maleisië.

NOS-presentatoren verdienen behoorlijk

Icoon Media Presentator van het NOS Journaal is een goed baantje om je bankrekening mee te spekken. Zo verdienen drie NOS-presentatoren meer dan een gemiddeld ministerssalaris van 158.000 euro. Het best-verdiende NOS-gezicht verdient 369.000 euro. Dat blijkt uit een jaarverslag van de publieke omroep. De namen van de veelverdieners worden verborgen gehouden in verband met privacy.

Adjunct-directeur van de NOS Jan de Jong vindt dat er bij een topploeg als de NOS ook topsalarissen horen. "Bovendien steken deze bedragen nog schril af bij de concurrentie. En wij werken in een buitengewoon concurrentiegevoelige markt". Hij vindt het niet vreemd dat medewerkers van een door-de-overheid-betaalde omroep zoveel verdienen. "Het worden van minister beschouw ik als een roeping. De drie presentatoren waar we het nu over hebben, zijn verantwoordelijk voor honderden uren radio en/of televisie die er echt toe doen. Soms zijn het ook nog eens freelancers", aldus De Jong.



"Vandaag in het nieuws: ik verdien 369.000 euro"

Unreal Tournament 2007 vertraagd

De releasedatum van Unreal Tournament 2007 lag eerst op 2006, dat werd vervolgens winter 2006, en nu is het, heel toepasselijk 2007 geworden.

Over een reden wil Midway niet uitwijden, maar het zou te maken kunnen hebben met een focus van Epic op Gears of War.
Mark Rein had aangegeven één dezer dagen een grootse aankondiging te maken, wellicht dat dit er iets mee te maken kan hebben.

Zeker is in elk geval dat Unreal Tournament dus geen launchtitel voor de PS3 zal worden, die vanaf 17 november van dit jaar in de winkels komt te liggen.

Bill Gates Fan Blog...

Ik hou van Bill Gates, echt waar. Al die mooie en goedwerkende producten die hij voor ons heeft weten te maken. En allemaal ook zo goedkoop en zonder enkele fout. Installeren en het werkt. Tenminste bij mij thuis wel.

Microsoft zelf heeft het vaak moeilijker met hun eigen software. Op het gebied van nieuwe dingen aan pers laten zien hebben ze een twijfelachtige reputatie ( W98 blue screen , Bill Gates laat zien wat de Media Center kan) .

En het is ze weer gelukt! Deze keer wilden ze aan de pers laten zien hoe geweldig het Vista onderdeel “Voice Recognition” werkt. Volgens mij werkt het nog niet helemaal feilloos...

Dunga wijst Jorginho aan als assistent

Jorginho wordt de assistent-trainer bij Brazilië. De oud-international zal de kersverse bondscoach Dunga gaan assisteren bij de nationale ploeg, die evenals Jorginho een verjonging in de selectie door wil voeren. In de technische staf is dat inmiddels wel gelukt, nadat Parreira en Zagallo het veld hadden geruimd voor het duo Dunga-Jorginho.

Overigens zijn beide oud-internationals zeker geen onbekende van elkaar. Het tweetal was beide basisspeler in het wereldkampioenselftal van 1994, dat overigens onder leiding stond van de scheidend bondscoach Parreira. Jorginho kwam in zijn actieve voetbalcarriere uit voor Flamengo, Fluminese, Bayer Leverkusen en Bayern München.

33 Nederlandse atleten naar EK

Vanaf 7 Augustus zal Nederland met 33 atleten meedoen aan het Europees kampioenschap atletiek in het Zweedse Goteborg. Nog nooit eerder stuurde ons land zo'n grote afvaardiging naar een internationaal titeltoernooi.

Volgende week zullen veel Nederlandse atleten hun debuut maken op een EK. Dit komt grotendeels doordat de KNAU sinds kort werkt met speciale limieten voor neo-senioren, om hen zo ervaring te laten opdoen op grote internationale toernooien.

Selectie:

Mannen: Caimin Douglas (200 m, 100 m, 4x100 m), Guus Hoogmoed (200 m, 4x100 m), Patrick van Luijk (200 m, 4x100 m), Youssef el Rhalfioui (400 m), Bram Som (800 m), Bob Winter (1500 m), Gert-Jan Liefers (5000 m), Marcel van der Westen (110 m horden), Gregory Sedoc (110 m horden), Simon Vroemen (3000 m steeple), Daniel van Leeuwen (4x100 m), Kamiel Maase (marathon), Luc Krotwaar (marathon), Hugo van den Broek (marathon), Sander Schutgens (marathon), Timothy Beck (4x100 m), Virgil Spier (4x100 m), Rutger Smith (kogelstoten, discus), Wilbert Pennings (hoogspringen), Jan Peter Larsen (hoogspringen), Laurens Looije (polsstokhoog), Christian Tamminga (polsstokhoog), Eugene Martineau (tienkamp).

Vrouwen: Jacqueline Poelman (200 m), Romara van Noort (400 m), Adrienne Herzog (1500 m), Lornah Kiplagat (10.000 m), Selma Borst (10.000 m), Miranda Boonstra (3000 m steeple), Andrea Deelstra (3000 m steeple), Denise Kemkers (kogelstoten), Rianna Galiart (polsstokhoogspringen), Karin Ruckstuhl (zevenkamp, verspringen).

'Ashley Cole speelt niet meer voor Arsenal'

De 'relatie' tussen Ashley Cole en Arsenal valt niet meer te herstellen. De laatste maanden hadden beide partijen vaak onenigheid, en nu lijkt een vertrek wel heel dichtbij te komen. Ashley Cole weigert om nog wedstrijden te spelen voor Arsenal. De inmiddels 25-jarige verdediger liet dit maandagavond weten aan Arsenal-directeur David Dein, zo schrijft Daily Mirror.

Chelsea lijkt de voornaamste kandidaat om Cole over te nemen. Eerder deze week raden de Chelsea-spelers John Terry en Joe Cole hun Engelse ploegmaat aan bij hun club. Een overgang lijkt dus in de maak. Het is overigens niet de eerste keer dat Chelsea haar intresse toont in de linksback. Enkele maanden geleden voerden de club en Cole gesprekken, achter de rug van Arsenal om. Dit was echter een duur geintje, beide partijen werden gestraft met een geldboete.

Arsenal-manager Arsene Wenger heeft het wel gehad met dit onderwerp. 'Ashley staat onder contract bij Arsenal, dus niet hij maar wíj bepalen waar hij komend seizoen zal spelen', stelt Wenger. 'Als we een akkoord bereiken met een andere club, dan krijgt hij het vanzelf te horen'. Verder zegt hij; 'Maargoed, het is frustrerend om nu de hele tijd te praten over een speler die er niet is. We hebben bij Arsenal nog 25 andere spelers, die wél tot op het bot gemotiveerd zijn om er een mooi seizoen van te maken'.

Ashley Cole heeft nog een contract tot 2008 bij de Londense club.

Bondscoach Irak stapt op na bedreigingen

Akram Salman, bondscoach van Irak, heeft besloten zijn functie neer te leggen wegens doodsbedreigingen aan zijn adres. De 60-jarige coach was sinds 2005 in dienst.


Het is onbekend waarom Salman met de dood werd bedreigd. Vandaag heeft de Iraakse voetbalbond verklaard dat ze het ontslag van Salman nog niet accepteert. "De politie heeft de zaak in onderzoek en bezit inmiddels over de telefoonnummers van de mensen die Salman hebben bedreigd. Maar als Salman bij zijn besluit blijft, hebben we vier Iraakse kandidaten om zijn taken over te nemen," aldus Hussain Saeed, voorzitter van de bond.

'Testosteron Landis was kunstmatig'

Tourwinnaar Floyd Landis komt steeds meer met de rug tegen de muur te staan. Nadat eerder al uitlekte in de Duitse pers dat zijn testosteronwaarde maar liefst drie keer zoveel was als de hoogst toegelaten waarde, meldt nu de New York Times dat het testosteron weldegelijk 'synthetisch' was.

De krant zegt zich daarvoor te baseren op een bron binnen de Internationale Wielerunie UCI. Synthetische testosteron kan onmogelijk door het lichaam zelf zijn aangemaakt, waardoor Landis' excuus dat het teveel aan testosteron in zijn urine werd geproduceerd door zijn eigen lichaam waardeloos blijkt. Het is nu de vraag of Landis kan verklaren hoe dat synthetisch testosteron in zijn lichaam is geraakt.

In extremis vraagt de bijna ex-Tourwinnaar nu toch nog een tegenexpertise van zijn positieve a-staal aan. "We hebben maandagmiddag een fax naar de UCI gestuurd", zegt een van zijn advocaten. "Nu moeten we ons schikken naar de kalender van de UCI. We weten niet wanneer het resultaat van het B-staal bekend zal zijn. Maar we verwachten wel dat ook dat positief zal zijn."

Het Frans nationaal dopinglaboratorium Châtenay-Malabry zal de tegenexpertise tussen donderdag en zaterdagmorgen uitvoeren. Als die ook positief is riskeert Landis een schorsing van twee jaar en wint Oscar Pereiro Sio de Tour de France.

'Testosteron Landis was kunstmatig'

Icoon Tour de FranceTourwinnaar Floyd Landis komt steeds meer met de rug tegen de muur te staan. Nadat eerder al uitlekte in de Duitse pers dat zijn testosteronwaarde maar liefst drie keer zoveel was als de hoogst toegelaten waarde, meldt nu de New York Times dat het testosteron wel degelijk 'synthetisch' was.

De krant zegt zich daarvoor te baseren op een bron binnen de Internationale Wielerunie UCI. Synthetische testosteron kan onmogelijk door het lichaam zelf zijn aangemaakt, waardoor Landis' excuus dat het teveel aan testosteron in zijn urine werd geproduceerd door zijn eigen lichaam waardeloos blijkt. Het is nu de vraag of Landis kan verklaren hoe dat synthetische testosteron in zijn lichaam is geraakt.

In extremis vraagt de bijna ex-Tourwinnaar nu toch nog een tegenexpertise van zijn positieve a-staal aan. "We hebben maandagmiddag een fax naar de UCI gestuurd,"
zegt een van zijn advocaten. "Nu moeten we ons schikken naar de kalender van de UCI. We weten niet wanneer het resultaat van het b-staal bekend zal zijn. Maar we verwachten wel dat ook dat positief zal zijn."

Het Frans nationaal dopinglaboratorium Châtenay-Malabry zal de tegenexpertise tussen donderdag en zaterdagmorgen uitvoeren. Als die ook positief is riskeert Landis een schorsing van twee jaar en wint Oscar Pereiro Sio de Tour de France.

Landis is niet de eerste renner van zijn team Phonak die betrapt wordt. De laatste twee jaar liepen er al een tiental Phonak renners - waaronder toppers als Camenzind, Hamilton, Santi Perez en Gutierrez - tegen de dopinglamp.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Duits speelplezier

We kennen allemaal het Duitse jochie nog wel wat helemaal door het lint gaat als Unreal Tournament niet doet wat het moet doen

Goed nieuws, hij is er nu in een vertaalde versie, voorzien van Engelse ondertiteling. Maar nog beter nieuws is dat het ondertussen al een stuk beter gaat met het jongetje, hij slikt nu dagelijks wat kalmeringsmiddelen en mag af en toe nog een spelletje doen.

Met dank aan Rickmans en cptmarco.

Nieuwe Xbox Live Arcade games op komst

Onderhand is iedereen wel duidelijk dat Microsoft op de zogenaamde "Xbox Live Arcade Wednesdays" nieuwe content introduceert in de groeiende collectie van klassieke games voor de Xbox 360.

Frogger, Cloning Clyde en Galaga waren al bekend. Morgen staat Street Fighter II Hyper Fighting gepland. Op de 9e kun je genieten van Pac-Man.

Wat staat ons de komende maanden nog te wachten? In alfabetische volgorde:

Alien Hominid
Assault Heroes
Castle Crashers
Contra
Cyberball
Defender
Dig Dug
Diner Dash
Heavy Weapon
HoopWorld
Lumines Live!
Mad Tracks
Mega Force
Mini Golf
Ms. Pac-Man
Mutant Storm Empire
Novadrome
Paperboy
Pinball FX
Rally-X
RoboBlitz
Root Beer Tapper
Scramble
Small Arms
Sonic the Hedgehog: High Speed
Super Contra
Texas Hold 'Em
Time Pilot
Totem Ball
Track & Field
Ultimate Mortal Kombat 3

Milde variant vogelgriep in Gelderland

Icoon Vogelgriep In Voorthuizen in de Gelderse Vallei zijn op een pluimveebedrijf sporen gevonden van een milde variant van het vogelgriepvirus. Het bedrijf is geblokkeerd, maar een echt virus is nog niet gevonden. Waarschijnlijk worden de dieren in het bedrijf binnenkort geruimd. Vijf bedrijven in de naaste omgeving worden ook onderzocht.

Het ministerie van Landbouw benadrukt dat de sporen die gevonden zijn wijzen op een zogenoemde laagpathogene variant van het vogelgriepvirus. Dat betekent dat deze milder is dan het vogelgriepvirus dat in 2003 in Nederland uitbrak. "De dieren hoeven er niet dood aan te gaan. De meeste dieren worden niet of nauwelijks ziek", aldus een woordvoerster van het ministerie. Wel kan het virus muteren en zo alsnog agressief worden.

LTO Nederland, koepelorganisatie van de landbouwsector, is opgelucht dat het gaat om een relatief ongevaarlijke variant. "Dit is geen reden voor grote bezorgdheid", aldus een woordvoerder. "Wij hebben gehoord dat dit virus is aangetroffen op een kippenboerderij waar al enige tijd sprake was van extra uitval. Men dacht dat dat kwam door de hitte, maar het had waarschijnlijk dus een andere oorzaak".

Met dank aan Underdoggy voor de submit.

Boze vader verft deuren rechtbank paars

Icoon JustitieEen 56-jarige Emmenaar van de actiegroep Familie4Justice is dinsdagmorgen door de politie aangehouden wegens vernieling. Hij werd opgepakt omdat hij de deuren van de rechtbank in Assen paars had geverfd.

Familie4Justice is een organisatie die strijdt voor de kinderrechten, met name op het gebied van omgang met beide ouders. Actievoerder G. Rorije vindt dat de Raad van Kinderbescherming onvolledige rapporten opstelt die, in geval van een echtscheiding, altijd in het nadeel van de vader uitpakken. Daarom kwam hij tot zijn daad. Volgens Rorije staat het nieuwe kleurtje van de deur voor gelijkheid, iets dat in het omgangsrecht ver te zoeken is.

De actie zelf verliep rustig. Naast Rorije waren er ook enkele sympathisanten aanwezig. Deze werden niet gearresteerd omdat ze niet daadwerkelijk meehielpen. Op het moment dat de actie plaatsvond was de rechtbank nog niet geopend.

Enkele uren na zijn arrestatie werd de actievoerder weer vrijgelaten. Hij moet de schade vergoeden en een boete van 130 euro betalen. Hoeveel de schade bedraagt, is nog niet bekend.


De bewuste paarse deur en de dader. Bron: 112drenthe.com


Met dank aan YubYub, ixis en heineken6pack voor de submit.

Paus als luchtverfrisser

We wisten al dat Aziaten gek zijn, maar Italianen kunnen er ook wat van. Misschien niet op net zo een spectaculaire manier als die Aziaten, maar toch. Ze hebben namelijk de paus uitgekozen als boegbeeld van luchverfrissers.

Wil je dus dat je huis niet zo ruikt als dat het bij de Paus doet? Ga dan even naar Italië en koop een aantal van deze luchtverfrissers. Ze hebben zelf meerdere modellen waar de geur vanaf komt en ze kosten slechts 1,30 euro. Lees hier het verhaal van iemand die deze handige luchtverfrissers heeft gevonden en er dus achter kwam dat Italianen ook gek zijn.

[upd] 'Kinderporno Tonino later op pc gezet'

Joost ToninoHarm Brouwer, de hoogste baas van het Openbaar Ministerie, zegt vanavond bij een programma van de Ikon dat tenminste een deel van de kinderporno die op de computer van officier van justitie Tonino was gezet, pas hierop terechtgekomen is, nadat hij deze bij het vuilnis gezet had. Dit betekent dat de officier er mogelijk gewoon ingeluisd is.

Twee jaar geleden werd de computer van Joost Tonino bij het vuilnis gevonden door een taxichauffeur. Deze bracht hem toen naar misdaadjournalist Peter R. de Vries. Die ontdekte vervolgens dat er kinderporno op stond. Als gevolg hiervan heeft Tonino een tijd zijn baan niet uitgeoefend. Inmiddels is hij weer aan het werk.

De Vries zei vandaag in het Radio 1-journaal dat het OM de zaak verdraait. Volgens hem kwam de porno uit nieuwsgroepen die al op de computer stonden, met namen als 'young boys', 'teens' en 'school boys'. Toen hij het apparaat in handen kreeg, klikte hij op zo'n nieuwsgroep, omdat hij al kinderporno vermoedde, en toen werden er zes plaatjes gedownload. Deze zes kunnen dus inderdaad op de computer beland zijn, nadat hij bij het vuilnis stond, maar de andere plaatjes stonden er volgens de misdaadverslaggever al op.

Update 14.09:
Harm Brouwer neemt al zijn uitspraken terug. De uitspraken van Brouwer suggereren dat Peter R. De Vries kinderporno op de computer gezet zou hebben. Brouwer betreurt dat en heeft Peter R. De Vries zijn excuses aangeboden.

Met dank aan Ewaldus en GTV - irvine voor de submit.

Lada

Lada, de trots van Rusland, onverwoestbaar, lelijk en goedkoop. Maar goed er zijn toch mensen die een Lada kopen, en als je de volgende filmpjes bekijkt zou je het bijna overwegen om er ook eentje te halen.

Want je kunt er toffe dingen mee doen, wat te denken van doe het zelf Knight Rider, en stevig zijn ze ook, getuige deze video van een ongeluk wat gelukkig niet al te ongelukkig afloopt.

Maar ze kunnen ook kapot, dat laat Jeremy Clarkson ons zien in een wat ouder filmpje.

Toch wel mooi eigenlijk, die Lada's.

Gebroeders Ko: Zweedse maker 'Boten Anna' onderschatte ons

Icoon Muziek"Volgens het Nederlandse recht mag je een plaat gewoon coveren en daarbij hadden wij toestemming van de platenmaatschappij", zo reageert Ton Koopmans van de Gebroeders Ko gisteravond in FOK!radio op de rel die is ontstaan rond hun nieuwe singel 'Boten Anna'. "Als we het letterlijk over zouden zingen dan moet je toestemming hebben, maar als je een eigen tekst maakt is dat eigenlijk niet nodig." De melodie van de plaat is overgenomen van de Zweedse dj BassHunter (Jonas Altberg) die nu een hit heeft met het nummer dat ook 'Boten Anna' heet. "Wij maken alleen maar reclame voor hem met onze plaat. We nemen elkaar op sleeptouw", zo zei Koopmans.

Afgelopen week kwam uitgebreid in de media dat Basshunter eigenlijk toch niet zo blij is met de versie van de Gebroeders Ko. "Ik zou ook een beetje over de zeik zijn als ik in heel Europa een hit zou scoren en er waren een paar idioten die mij in een bepaald land voor zouden zijn. Maar ja, zo zit de muziekwereld in elkaar. Normaal gesproken hebben wij ook eigen nummers waarmee we scoren, maar dit was een inkoppertje. Als wij het niet gedaan hadden, had iemand anders het wel gedaan. Maar ik denk dat de Zweed zich een beetje vergist hebben in het succes van De Gebroeders Ko toen ze toestemming gaven."

De Gebroeders Ko hebben zelf de hit 'Ik heb een toeter op mijn waterscooter' op hun naam staan. Ook die is veel gecoverd in het buitenland. "In Duitsland hebben ze er een grote hit mee gehad. Die maker daarvan heeft drie jaar lang daar fors geld mee verdiend. Daar gaan wij ook niet over lopen zeuren."

Het origineel van Basshunter gaat over een irc-bot die Anna heet. De versie van De Gebroeders Ko gaat over een boot die Anna heet. Wisten zij niet dat het origineel over een IRC-bot ging? "Ik snap dat mensen denken dat wij dachten dat het origineel over een boot gaat, maar dat is natuurlijk niet zo. Slapen doen wij 's nachts en niet overdag. Wij maken een liedje waarvan we zeker weten dat heel Nederland het kan meezingen. We hadden overigens eerst 'We staan weer rood, dus na de vakantie eten we weer knackerbrod', maar daar was geen clip bij te maken." Maar is de originele clue dan niet helemaal weg? "Het gaat erom dat mensen lekker mee kunnen zitten op feestjes waar we optreden en dat de melodie leuk is. Een tekst over een IRC-bot zie ik mensen nog niet zo makkelijk meezingen."

Overigens heeft Koopmans grote kritiek op de samenstellers van hitlijsten. "Het is heel moeilijk om Nederlandstalige muziek in de Top 40 te krijgen, of je moet bij een grote platenmaatschappij zitten die weer overal een grote vinger in de pap heeft. Ze hebben al die hitlijsten aangepast waardoor de verkoop maar weinig meetelt en ook airplay en dergelijk meegewogen wordt. Deze week stond onze single op nummer zeventien in de verkoop Top 100, maar zo hoog komt het echt niet in de Top 40 of Top 50 te staan." En ook radiostations helpen niet echt mee. "Er is geen enkele zender die nog echt Nederlandstalig draait. Je hebt nu wel 100%NL, maar die willen het Nederlandse lied ook niet uitzenden. De lijsten van Radio 538 enzo kom je dus nooit tussen als ze je niet draaien."


De hoes van de single 'Boten Anna' van De Gebroeders Ko


Met dank aan Nolius voor de submit.

Crewwisselingen Juli

Een maand is weer voorbij, en ook in juli waren er een aantal wisselingen van de wacht.

We kregen nieuwe bloed in de sportcrew te weten, sportfreak, Fir3fly, Kasper_H, TimmyAsd, Delichris, deviltje81 en Doe_je_nix_aan. Daarnaast is Da_Sandman ook weer terug, hij was mod op het WK-forum, maar nu is hij weer sportcrew.

We moesten helaas afscheid nemen van Baraja, één van de beste en constante sportposters op FOK!sport. Hij kreeg het te druk, maar hij mag altijd terugkomen. Ook Flem stopte er deze maand mee. Daarnaast stopte ElmarO er ook weer mee wegens drukte.

De nieuwelingen, heel veel succes en Baraja, Flem en ElmarO, bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan voor FOK!sport.

Eerste geluidsfragmenten Forza 2

Bij het lezen van de titel vraag je je misschien af wat we in godsnaam hebben aan geluidsfragmenten van de nieuwe Forza-game, maar Microsoft wilde ons alvast laten horen hoe de auto's in het nieuwe deel van de populaire raceserie zullen gaan klinken. Daarom zijn van vier supercars alvast een paar korte fragmenten online gezet.

Ferrari Enzo (MP3, 912 KB)
Lamborghini Countach (MP3, 431 KB)
Lamborghini Diablo SV (MP3, 365 KB)
Lamborghini Murcielago (WMA, 365 KB)

Forza Motorsport 2 komt eind dit jaar exclusief voor de Xbox 360 uit.



Ouders Mandy vreesden al coke-smokkel

De ouders van de 18-jarige Mandy uit Tilburg, het meisje dat vorige week met 22 kilo cocaïne werd aangehouden in de Dominicaanse Republiek, blijken de Nederlandse recherche te hebben ingeschakeld voordat hun dochter was opgepakt. Gisteravond in Hart van Nederland (SBS6) deden ze hun verhaal. Volgens moeder Armanda en vader Bart Pijnenburg was hun dochter al sinds haar 13e in de ban van oudere Antillianen met een slechte reputatie. Ze zeiden de afgelopen jaren er alles aan gedaan te hebben om hun dochter uit een bepaald milieu te halen. Jeugdzorg, GGZ, de Kinderbescherming en zelfs een internaat in Turnhout, niets mocht baten.

Vorig jaar ging ze op zichzelf wonen en werd weer verliefd op een oudere Antilliaan. Deze Amsterdammer bezocht haar geregeld en kwam zelfs vanuit Groningen over voor een paar uur bezoek. Vader en moeder Pijnenburg waarschuwden haar meerdere keren voor deze opvallende aandacht.

Telefoon
Een maand terug bleek ze plots verdwenen en nam ze geen telefoon op. Ineens meldde ze zich weer met de mededeling dat ze op vakantie was in de Dominicaanse Republiek. Haar ouders vertrouwden dat niet en seinden de recherche in om haar te controleren zodra ze in Nederland zou landen. Een noodgreep alsdus de wanhopige ouders, om haar zo mogelijk radicaal te laten breken met haar milieu.

Het liep echter anders. Bart Pijnenburg kreeg een telefoontje van Mandy dat ze was aangehouden op vliegveld Punta Cana met cocaïne. Na een minuut werd het gesprek verbroken en hebben de ouders geen contact meer gehad met hun dochter. Afgaande op eerdere veroordelingen zou Mandy in de Dominicaanse Republiek zo'n 10 jaar celstraf te wachten staan. Over drie maanden moet ze voorkomen.

De ouders hekelden in Hart van Nederland de reacties die veel mensen op de affaire geven. Ze vinden het ''zuur'' dat ondanks alles wat ze hebben gedaan er zo hard geoordeeld wordt.



Mandy in gelukkiger tijden. Foto van profiel op Partypeeps.com
Ook SBS 6 vertoonde gisteren diverse foto's

Top 12 slechtste teamspelers

Bij veel sporten moet je werken in teamverband, maar niet iedereen begrijpt dit. Doordat niet iedereen dit begrijpt hebben we wel weer een leuk lijstje in de aanbieding.

In dit lijstje staan de 12 slechtste teamspelers. Dit wil niet zeggen dat ze slecht spelen, maar dat ze gewoon beter een sport hadden kunnen kiezen waar ze alleen op het veld stonden. Deze 12 spelers denken op het veld namelijk alleen maar aan hun eigen succes.

In-game advertisements nu ook in 3D

Double Fusion en Vykarian hebben de deuren naar in-game 3D-advertisements geopend. In plaats van de traditionele twee dimensionale billboards, gaan de twee producenten met marketingbureaus samenwerken om hun reclamecampagnes in 3D in een spel weer te geven.

Double Fusion is één van de grootste spelers op het gebied van in-game ads, en weet uit ervaring dat er vraag naar deze ontwikkeling is. Zowel ontwikkelaars als marketeers zien brood in een integratie van een reclamecampagne in een spel in plaats van het plaatsen van een billboard.

Vykarian is een bedrijf dat in-game art ontwikkelt voor game-developers, en heeft veel ervaring met het zo goed mogelijk weergeven van voorwerpen met zo min mogelijk resource-verbruik.

Reclame-makers zullen bijna volledig vrij zijn in wat ze in het spel willen steken, alleen belemmerd door wat de ontwikkelaar van het spel eist. Wil L'Oreal Tyra Banks in een spel hun product laten promoten, is dat mogelijk. Mocht Tyra uit de gratie vallen, is zij makkelijk te vervangen door Eva Longoria, Beyoncé of één van de andere L'Oreal-gezichten.
Maar ook simpelere toepassingen, zoals het gebruik van Nokia-telefoons of het gebruik van bepaalde auto-merken is mogelijk met dit systeem.

Ochtendoverzicht EK zwemmen dag 2

Vanochtend kwamen er weer een aantal Nederlandse medaillekandidaten in actie op het EK in Boedapest. Marleen Veldhuis, Inge Dekker en Chantal groot op de 100 meter vrije slag. Moniek Nijhuis en Jolijn Valkengoed op de 100 meter schoolslag. Pieter van den Hoogenband en Olaf Wildeboer op de 200 meter vrije slag.

Marleen Veldhuis en Inge Dekker hebben zich weten te plaatsen voor de halve finale van de 100 meter vrije slag. Veldhuis eindigde als tweede in 55.23 achter de Duitse Britta Steffen 55.14. Inge Dekker haalde als achtste de halve finale in 55.41. Chantal Groot werd dertiende in 55,74 en wist zich met deze tijd niet te plaatsen voor de halve finale van het koningsnummer.

Moniek Nijhuis en Jolien Valkengoed konden zich ook niet plaatsen op de 100 meter schoolslag.

Veldhuis eindigde als tweede in 55.23 achter de Duitse Britta Steffen 55.14. Inge Dekker haalde als achtste de halve finale in 55.41. Chantal Groot werd dertiende in 55,74 en kon met deze tijd de halve finale van het koningsnummer niet bereiken.

Moniek Nijhuis en Jolien Valkengoed wisten zich helaas niet te plaatsen op de 100 meter schoolslag. Nijhuis zwom de 100 meter in 1.12,13 en werd daarmee 25e. Van Valkengoed zwom met 1.12.19 de 26e tijd.

Pieter van den Hoogenband en Olaf Wildeboer wisten zich ook te plaatsen voor de halve finale van de 200 meter vrije slag. 'VDH' zwom in de series als snelste 1.47,63 een was 0,68 seconden sneller dan de nummer twee, de Italiaan Filippo Magnini. Olaf Wildeboer haalde bij zijn allereerste optreden voor Nederland eveneens de laatste zestien. Wildeboer zwom in 1.50,00 de veertiende tijd, maar door de maximaal-twee-per-land-regel verdwenen er twee Britten en een Italiaan en ging Wildeboer alsnog als elfde naar de halve finale van vanavond.

De NOS zendt vanavond vanaf 17.00 uur het EK zwemmen live uit.

AfstandZwemmersTijdstip
Halve finale 100m vrije slagMarleen Veldhuis17.06 uur
Halve finale 100m vrije slagInge Dekker17.06 uur
Finale 50 meter vlinderslagChantal Groot17.18 uur
Finale 50 meter vlinderslagInge Dekker17.18 uur
Halve finale 200 meter vrije slagPieter van den Hoogenband18.10 uur
Halve finale 200 meter vrije slagOlaf Wildeboer18.10 uur

Drie meiden redden dikke man uit zee

Naar nu bekend is gemaakt, hebben drie meiden zaterdag een loodzware man uit zee gered bij het Noorderstrand in Scheveningen. De 150 kilo wegende Amsterdammer (59) kon niet meer zwemmen, nadat hij door nog onbekende oorzaak onwel was geworden.

De drie meiden - een 19-jarige uit Rijswijk, een 18-jarige Haagse en een 16-jarige uit Schagen - wisten gezamenlijk de dikkerd op het droge te slepen. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Met dank aan blondmeisje16, Funkamental, YubYub, hav0c en heineken6pack voor de submit.

Vieira toch naar Internazionale

Daar waar we vanmorgen nog meldden dat de deal tussen Juventus en Internazionale afketste en Patrick Vieira waarschijnlijk naar Manchester United zou vertrekken, blijft de Fransman toch in Italië.

De international van Frankrijk had al wel aangegeven zeker te vertrekken bij de Oude Dame. Vanaf het eerste moment dat bekend werd dat Juventus zou degraderen zaten de mannen van Inter bovenop de zaak-Vieira. Even leek het te mislukken toen van beide kanten geruchten kwamen die wisten te melden dat de transfer niet doorging.

Nu is echter bekend gemaakt door de General Manager van Juventus, Jean-Claud Blanc, dat de twee clubs er uit zijn, en dat de middenvelder vertrekt naar Milaan. Een transfersom werd (nog) niet officiëel bekend gemaakt, maar het schijnt dat de kersverse kampioen zo'n 9,5 miljoen Euro neertelt voor Vieira, die waarschijnlijk later deze week een 4-jarig contract zal ondertekenen.

Castro draagt macht Cuba tijdelijk over

Fidel CastroDe Cubaanse leider Fidel Castro (79) heeft zijn bevoegdheden tijdelijk aan zijn jongere broer Raúl overgedragen. De 75-jarige Raúl was de vice-president en de minister van Defensie van Cuba. Zijn broer Fidel heeft last van "hevige en hardnekkige" inwendige bloedingen als gevolg van stress. Hij moet nu een gecompliceerde operatie ondergaan, waarna hij enkele weken rust moet nemen.

Sinds de Cubaanse revolutie in 1959, waarbij de voormalige leider, dictator Fulgencio Batista, het land ontvluchtte, is Fidel Castro de leider van Cuba. Hij is daarmee 's werelds oudste regeringsleider. Als staatshoofd wordt hij alleen overtroffen door de Britse koningin Elizabeth II, die in 1952 werd gekroond.



Fidel Castro (r) in zijn jongere jaren,
met aan zijn rechterzijde kameraad Che Guevara


Met dank aan TaLoN.NL voor de submit.

Tv-kijkende leerling terecht geweigerd

Icoon Onderwijs Het Hoornbeeck College in Amersfoort heeft alle recht een leerling te weigeren die thuis een televisie en internet zonder filter heeft. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht vandaag besloten in een kort geding dat door de ouders van de betreffende leerling, Thomas Roest, was aangespannen.

Volgens de ouders mengde het reformatorisch college zich in de thuissituatie van het gezin, wat bij wet verboden zou zijn. Bovendien maakte de school, zich volgens hen schuldig aan willekeur, omdat ook andere leerlingen en zelfs leerkrachten televisie en internet hebben.

De rechter bleek het wat betreft het punt van tv en internet wel eens met de ouders, dat er sprake zou kunnen zijn van ongelijke behandeling. Maar de rechter zei dat de school echter ook nog een paar andere punten had aangedragen. Zoals de visie van de ouders op medezeggenschap, het gebruik van bepaalde bijbelvertalingen en het feit dat het zusje van de leerling wel eens een lange broek draagt. Aangezien deze zaken raken aan de kern van de identiteit van de school, kon zij ''in redelijkheid'' beslissen de jongen niet aan te nemen, aldus de rechter. De school mag volgens hem zelf bepalen welke leerlingen op religieuze gronden worden toegelaten en welke niet.

VN verplicht Iran te stoppen met verrijking

Icoon Iran De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft Iran verplicht om alle activiteiten te staken die te maken hebben met het verrijken van uranium. Iran krijgt tot 31 augustus de tijd daarvoor. Veertien landen stemden voor een resolutie met een dergelijke strekking. Alleen Qatar was tegen.

De Iraanse vertegenwoordiger bij de VN, Javad Zarif, is boos over de resolutie. "Voortdurend wilden sommigen rode strepen trekken en uiterste data noemen, wat de deur heeft gesloten voor elk compromis". Hij vindt dat Iran het recht heeft om kernenergie te ontwikkelen, zoals elk ander land. Hij stelt dat Iran geen kernwapen wil ontwikkelen. Veel landen twijfelen hieraan, omdat Iran geen internationale controle toestaat op kernenergie-installaties. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad haalt de strijd tussen Israël en Hezbollah erbij. "De gebeurtenissen in Libanon en Palestina hebben onze afwegingen beïnvloed", aldus de president.

Er zijn nog geen sancties in het vooruitzicht gesteld. Pas als Iran zich niet aan de resolutie houdt, zal na 31 augustus opnieuw consensus bereikt moeten worden over eventuele economische of politieke sancties. Dat hebben de zes permanente leden van de Veiligheidsraad en Duitsland besloten.

Vorige maand kwam de Europese Unie samen met China, Rusland en de Verenigde Staten met een plan dat meer energie voor Iran oplevert en het land economische voordelen biedt. Iran weigert te reageren op het aanbod, vandaar dat de landen de hulp ingeroepen hebben van de VN-Veiligheidsraad.

Het is lastig om internationaal een bepaalde koers te bepalen, omdat de landen verschillende betrekkingen hebben met Iran. China en Rusland onderhouden nauwe energiepolitieke betrekkingen met Iran. De Verenigde Staten beschouwen Iran als terroristenstaat en hebben totaal geen betrekkingen met het land. Vandaar dat Iran met de Europese Unie onderhandelde over het atoomprogramma.

Met dank aan TaLoN.NL voor de submit.

FOK! Prijswinnaars week 30 (deel 2)

Deze week worden de winnaars van de prijsvragen in twee delen bekend gemaakt. Dit omdat FOK! een aantal kaarten weg geeft voor evenementen die al zeer binnenkort plaatsvinden. Hierbij dus deel 2, met de winnaars van de overige prijzen.

Allereerst de winnaars van de prijsvraag van de cd van Folk off!. Het antwoord op de vraag is '5' en dit zijn de winnaars:


Subzer0
Deepfreeze
Hillbird
Werewolf
goldhorn
cryotek
Ken_X
Roovers
kweewel
Axia


Ook gaven we een flinke hoeveelheid dvd's weg uit de Supreme collectie van RCV. Hieronder vind je de winnaars, welke elk een dvd uit de reeks hebben gewonnen. Vanwege de onduidelijkheid over de vraag is er niet echt een eenduidig antwoord, maar het had moeten zijn '24'. Dit zijn de winnaars:


Ultrawuft
geertp
Wexy
CARman
nakkie14
monique8
Mickeys
marcelvries
Hugo_Boss
tourjour
_DaNi_
riesvandam
HartenVrouw
Mutsaers__78
Razorback
pnoob
ofnoavail
chelsepels
kweewel
Kingsadist
Reho
Grim.
QSV_22
dude-lange


Tot slot gaven we ook een aantal prijzen weg namens Shoppert.nl Het goede antwoord moest zijn 'OLLONÖ'. We hebben vijftien prijzen (10 dvdboxen en vijf kaartlezers); wat je krijgt zie je vanzelf met de post!


Hazzz-E
marlies0
Troel
Movinghead
Reneuh
OrangeCounty
qu63
latislos
Kretzzzer
elineK
sharana
lindalem
loetje112
Kitkat184
V1nnyB


Tot slot: de prijsvraag met kaartjes voor de premiere van Doodeind is helaas komen te vervallen i.v.m. organisatorische problemen. Ons excuses voor het ongemak.

Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! Je krijgt je prijs binnen enkele weken thuisgestuurd. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Wat is Dit: Oefenopgave 3e Kwartaal - Uitslag

Deze oefenopgave was natuurlijk niet al te moeilijk om te raden. Degene die het plaatje het eerste kon thuis brengen was tommytob en lolz en level1 is degene die op dit antwoord gelift heeft. tommybob zou dus de zes punten van deze opgave hebben binnen gesleept en lolz en level1 zouden drie punten krijgen. Jammer voor hun dat deze opgave nog niet mee telt.

Voor dit kwartaal heeft iedereen natuurlijk weer evenveel kans behalve voor de winaars van de vorige kwartalen. Deze doen natuurlijk wel gewoon nog altijd mee voor de jaar prijs. Voor deze jaar prijs gaat JtS aan de leiding met 48 punten gevolgd door Singlemetkids met 39 punten. De complete stand valt hier te bekijken.

Donderdag om 20.00 begint de 35e opgave van dit jaar en dat is daarmee de eerste opgave van dit kwartaal. Iedereen heel veel succes en plezier gewenst en dat de best moge winnen.

De oplossing: Nietapparaat

Tot WiD.

Drawn to be alive

Een team van studenten van de Supinfo design school in Frankrijk begonnen een project genaamd Drawn to be alive. Volgens kotaku.com is Drawn to be alive een mod gemaakt met behulp van de Unreal Tournament 2004 engine.

In de game ben je een 2D papieren mannetje dat zich staande dient te houden in de "echte" 3D wereld. Aangezien papier makkelijk te vouwen, maar ook nogal brandbaar is, komt het mannetje een hoop problemen op zijn pad tegen. Gelukkig kan hij zich met het grootste gemak verstoppen om van zijn vijanden af te komen. Verder kan hij met de wind mee zweven of zijn hoofd omvouwen om onder obstakels te kruipen.

Hieronder vind je een aantal screenshots:

De trailer is hier te bekijken. Zo rond oktober hopen de makers meer content te kunnen laten zien van deze wonderlijke game. Wie de Franse taal meester is kan meer informatie vinden op de officiële website.

Roda JC voorlopig zonder Andres Oper

Het lijkt er op dat het nieuwe seizoen te vroeg begint voor Andres Oper, de spits van Roda JC heeft veel last van een spierblessure.

Oper viel zaterdag geblesseerd uit in het vrienschappelijke duel met NEC, dat in 1-1 eindigde. Oper tekende eerst nog wel even voor het enige doelpunt aan de kant van de Limburgers.

De ernst van de blessure lijkt in eerste instantie mee te vallen, maar de spits zal toch de laatste weken van de voorbereiding missen. Ook komt het openingsduel met Excelsior misschien te vroeg voor de Estse spits.

Saint's Row demo is gearriveerd

Saint's Row wordt al een tijdje getipt als de grote concurrent voor Grand Theft Auto. De game moet alles gaan brengen wat bij Free Roaming hoort, zoals in GTA, en dat verbeteren met nog meer opties en een multiplayer optie. Als je de game toch eerst even wilt testen of als je gewoon niet kunt wachten tot de volledige versie kun je je nu uitleven, want de dik 900 MB wegende demo is inmiddels te downloaden op Xbox Live Marketplace.

Libanon trekt zich terug uit Azië Cup

De kwalificatie voor de Azië Cup 2007 zit er voor Libanon op. Vanwege de oorlog met buurland Israël heeft het land zich officieel teruggetrokken.

In een brief aan de Aziatische bond acht de Libanese bond (LFA) zich "niet in staat door te gaan vanwege de tragische omstandigheden die ons land doormaakt als gevolg van de barbaarse aanval door het Israëlische leger." Volgens algemeen-secretaris Rahif Alameh is het van verschillende internationals niet bekend waar zij op dit moment verblijven.

De Aziatische bond neemt donderdag een besluit over de gevolgen van de terugtrekking. Libanon had namelijk al één wedstrijd gespeeld, een 1-1 gelijkspel tegen Koeweit. Op 16 augustus stond het duel tegen Bahrein gepland, Australië was de derde tegenstander in groep D.

Taakstraffen voor pedofielen

Icoon JustitieEen aantal inwoners van Sijbekarpsel, Zwaag, Bergen en Dirkshorn zijn maandag door een politierechter tot werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen veroordeeld voor het downloaden van kinderporno. Een aantal daders moet ook een cursus in een 'downloaders-groep' volgen.

De mannen werden in de kraag gegrepen nadat een onderzoek van de Amerikaanse FBI vier jaar geleden een wereldwijd opererend kinderpornonetwerk oprolde. De seksuele afbeeldingen met minderjarigen werden verspreid via een Amerikaanse server, maar werden in Wit-Rusland gemaakt.

Eén van de verdachten, een 42-jarige inwoners Sijbekarpsel, had maar liefst 21.000 verboden foto's op zijn pc staan. Hij heeft een straf van 240 uur dienstverlening gekregen, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

Met dank aan Zarc.oh voor de submit.

Israël gaat grondoffensief uitbreiden

OorlogHet Israëlische grondoffensief in Zuid-Libanon wordt uitgebreid. Dat heeft het Israëlische veiligheidskabinet vandaag besloten. Vóór donderdag zouden alle posities van Hezbollah aan de grens met Israël moeten zijn uitgeschakeld. Daarna zou het Israëlische leger moeten doorstoten naar het noorden.

Onduidelijk is hoever Israël Libanon wil gaan binnendringen totdat een internationale vredesmacht in Zuid-Libanon kan aantreden. Het kan zijn dat men de Hezbollah-strijders 20 kilometer wil verdrijven tot aan de rivier Litani. Maar er zou ook sprake zijn van een zone van 7 kilometer.

Vandaag werd een Israëlische luchtaanval uitgevoerd op een weg die het noordoosten van Libanon verbindt met Syrië. Ook had de luchtmacht het voorzien op het dorp Hermel, een Hezbollah-bastion, dat bij die weg ligt.

De gevechtspauze van 48 uur lijkt daarmee weer te zijn doorbroken. Israël zei maandag echter dat die pauze zou worden doorbroken wanneer Hezbollah raketten afvuurt of voorbereidingen daartoe treft.

In het grensgebied van Zuid-Libanon leverden strijders van Hezbollah en Israëlische militairen vanochtend felle strijd. Volgens het Israëlische leger zijn daarbij in de dorpen Taibe, Adayseh en Rob Thalantheen zeker twintig Hezbollah-strijders gedood.

DVD: Prime



Een goede relatie met je schoonouders kweken is niet zelden een hels karwei. Zeker als ze het eigenlijk helemaal niet zo'n goed idee vinden dat je met elkaar uitgaat. In Prime zien we het prototype van een mislukte schoonouderrelatie, maar het duurt even voordat beide partijen daar achter zijn. Het lijkt niet het meest ideale onderwerp voor een romantische komedie, maar met Uma Thurman, Meryl Streep en de relatief onbekende Bryan Greenberg valt van elk script toch wel wat te maken?

Roddick niet in Washington

Nadat Andy Roddick eerder al op moest geven tijdens de Countrywide Classic in Los Angeles laat hij nu ook verstek gaan bij de Legg Mason Tennis Classic. Een blessure aan één van zijn buikspieren is de boosdoener.

"Het gaat wel steeds beter. Gelukkig duurt het nog even voor de US Open begint.", aldus Roddick. De Amerikaan wist dit toernooi in 2003 op zijn naam te schrijven. Zijn streven is om op 28 augustus weer hersteld zijn. Dan komt zijn deelname aan dit belangrijke Amerikaanse toernooi niet op de tocht te staan. "Ik denk dat ik voor die tijd nog wel één of twee toernooien als voorbereiding kan spelen", gaat hij verder. "Het is wel frustrerend dat ik juist nu geblesseerd raak. Ik ging steeds beter tennissen."

Shakthar vraagt hoofdprijs voor Tymoschuk

Shakthar Donetsk wil Antali Tymoschuk laten gaan, maar vraagt wel de hoofdprijs voor de middenvelder. De Oekraïnse club wil voor de international een bedrag van tien miljoen euro hebben.

De trainer van Shakthar ontkent dat Feyenoord binnen enkele dagen de speler zal presenteren als nieuwste aankoop. "Er is geen akkoord, omdat ze niet genoeg hebben geboden. Hij heeft zestig tot zeventig interlands gespeeld en is een van de beste verdedigende middenvelders van de wereld. Dan kan ik niet accepteren dat we onze aanvoerder verliezen voor vier miljoen euro"

Michael Jackson cracker

Zoals iedereen weer zijn er genoeg veiling sites waar je vreemde dingen kunt kopen of verkopen. Ebay is daar misschien wel de bekendste van.

Waar we eerder al de tosti met een 'beeld' van Maria gezien hadden is het nu de beurt aan een cracker. Maar op deze cracker is iemand anders te zien, namelijk Michael Jackson. En Michael Jackson heeft een heel leuk detail op deze cracker, namelijk iets wat hij altijd al graag zou willen hebben: borsten.

Collapse: non-stop post-apocalyptische actie

Buka Entertainment en CREOTEAM hebben de actie-titel Collapse aangekondigd. Dit als voorbode voor de "echte" presentatie op de Games Convention in Leipzig, later deze maand. De developers beschrijven de game als non-stop actie, maar ook een adventure.

Het jaar is 2096. Bloeddorstige creaturen uit andere dimensies storten zich op de aarde. Bijna niks blijft heel. Natuurlijk blijft er wel wat over, en een eeuw later neem jij de rol aan van een van de Lords. De Lords zijn een elite-groepje krijgers, die zich als enige (kunnen) verzetten tegen de aliens en ander gespuis (zeg maar de Asterix en Obelix van de toekomst). Uiteraard is dit allemaal gewoon een slap excuus voor dikke knokpartijtjes.

De makers hebben veel tijd gestoken in het waarheidsgetrouw weergeven van de karakters, of in ieder geval hun bewegingen. Met behulp van Motion-Capture hebben ze ervoor gezorgd dat alle ongelofelijke acrobatische toeren die je personage uithaalt er toch realistisch uit zien (of hyper-realistisch als zij het zelf noemen). Verder beschikt de game over een uitgebreid combo-systeem, waarbij zowel de muis als het keyboard worden gebruikt voor "amazing and painful" combos.

Verwacht meer info aan het eind van maand, na de Game Convention. Op de game moet je iets langer wachten; deze staat pas gepland voor Q4 2007.




Belgische scheids bevooroordeeld

Nadat gisteren al een fout was ontdekt omtrent de speeldata in het Belgische voetbal, kunnen we vandaag ook weer een scheidsrechterlijke dwaling melden.

Tijdens de wedstrijd Lokeren - Standard Luik heeft de scheidsrechter de aftrap zowel in het begin als na rust laten nemen door de club uit Luik. Het is niet bekend of scheidsrechter Peter Jordens nu moet vrezen voor zijn baan, aangezien dit een domme fout is.

Het vreemde aan de opmerkelijke fout was dat de fans van Lokeren, evenals de spelers, geen enkele reactie hadden op het feit dat Luik na rust weer mocht aftrappen. Het is onwaarschijnlijk dat er iets aan deze blunder gedaan gaat worden, aangezien de stand negatief uitviel voor Luik: 2-1.

Veel doden in Irak bij aanslagen

AanslagIn Irak zijn vandaag bij diverse aanslagen weer tientallen doden gevallen. Een bom langs de weg tussen Tikrit en Baiji kostte het leven aan zeker 20 Iraakse militairen. In de stad Muqdadiya, ten noordoosten van Bagdad, vielen 7 doden door een autobom.

In de tot voor kort relatief rustige wijk Karrada in Bagdad ging ook een autobom af. Hier kwamen 10 militairen en 4 burgers om het leven. Vorige week werd de wijk ook al opgeschrikt door een autobom en een mortieraanval waardoor 27 doden vielen.

Met de oorlog in Libanon is de berichtgeving over het geweld in Irak wat op de achtergrond gekomen. Militaire deskundigen wezen er gisteren op tv op, dat er daar dagelijks meer slachtoffers vallen dan in Libanon. Het geeft volgens hen aan dat het beleid van president George Bush in het Midden-Oosten compleet faalt. Prominente Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat schreven gisteren een brief aan Bush waarin ze hem oproepen nog dit jaar de eerste troepen terug te trekken uit Irak. Het leger is volgens hen overbelast, de oorlog is duur en het sektarische geweld in Irak duurt maar voort.

'Feyenoord wil Musampa'

Kiki Musampa is kandidaat om het middenveld van Feyenoord te mogen komen versterken. De linkspoot staat onder contract bij Atlético Madrid maar zou daar mogen vertrekken.

Musampa is vorig seizoen verhuurd geweest aan Manchester City, waar hij indruk maakte. Door zijn goede spel kwam hij zelfs bij de voorselectie van bondscoach Marco van Basten. Ook Atlético Madrid verdediger Garcia Calvo zou op het lijst je van Feyenoord staan. De 31-jarige speler speelde eerder voor Real Madrid en Real Valladolid.

Vieira wellicht naar Man Utd

Patrick Vieira wil weg bij Juventus. De Fransman heeft geen zin om volgend seizoen wedstrijden in de Serie B af te werken.

Lange tijd leek Vieira op weg te zijn naar Internazionale, maar om onbekende redenen is de deal nu toch afgeketst. Daardoor zijn er weer clubs bijgekomen die de middenvelder willen inlijven.

Manchester United-coach Sir Alex Ferguson zoekt naar versterking op het middenveld, zelfs na de aankoop van Michael Carrick. Het is bekend dat de Schot een zwak heeft voor de robuuste Fransman.

"Iedere speler zou wel voor een topclub als Manchester United willen spelen", zegt Vieira. "Na negen jaar Arsenal kan het wel moeilijk worden, maar in de voetballerij kan alles. Eén ding weet ik al wel zeker; ik speel volgend jaar niet in het shirt van Juventus."

'Interesse Anderlecht in Lamey'

Michael Lamey is een interessant object op de transfermarkt. De verdediger van PSV stond al eerder in de belangstelling van het Italiaanse Livorno nu staat de Amsterdammer ook op het verlanglijstje van Anderlecht.

Lamey heeft door de komst van Manuel da Costa en Carlos Arnoldo Salcido de nodige concurrentie voor de backplaatsen gekregen. Het is nog niet bekend of PSV en Lamey de transfer wel zien zitten.

Schikking Lange Frans voor klappen na ijsblokje

JustitieRapper Lange Frans heeft van het Openbaar Ministerie een schikking aangeboden gekregen van 300 euro voor de mishandeling van de 18-jarige Boy Tanahatoe uit Meppel. 'Lange' Frans Frederiks deelde tijdens een scholierenfeest in dancing Lord Nelson enkele rake klappen uit aan het slachtoffer omdat die tijdens het feest een ijsklontje naar de rapper zou hebben gegooid. Dat gebeurde toen de rapper op het podium voor een gehoor van middelbare scholieren vol overgave stond te zingen hoe hij het liefst wilde dat er aan zijn piemel werd gezogen door de vrouwtjes ('zuig pik met twee handen, veel spuug en zonder tanden').

De affaire leidde tot veel publiciteit omdat een bezoeker het incident filmde met zijn mobieltje. GeenStijl plaatste het filmpje op internet. Frederiks verdedigde zich later in De Telegraaf met de mededeling dat hij ''wel blind'' had kunnen zijn door het ijsblokje. Hij diende daarom op zijn beurt ook een aanklacht in. Tanahatoe ontkent overigens het bewuste ijsklontje te hebben gegooid.

Als Lange Frans de schikking niet accepteert, zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden. Hij heeft tot 17 augustus om te betalen.

Reservoir Dogs "te gewelddadig"

The Association of Chief Police Officers, de Britse vakbond voor politiemensen, heeft zich uitgesproken over Reservoir Dogs, het spel dat gebaseerd zal zijn op de gelijknamige film.

De woordvoerder van deze organisatie denkt dat de game geweld tegen politiefunctionarissen zal aanwakkeren. En dat terwijl geweld tegen politiemensen al steeds verder toeneemt.

"It sends out the message that the police and authority figures are there to be targeted and dispatched, desensitises people to the idea of killing and undermines normal moral values"

Het spel heeft van The British Board of Film Classification, die ook de leeftijdsclassificering van games verzorgt, een 18-rating gekregen. Desgevraagd liet een woordvoerder weten dat het spel niet grover of gewelddadiger is dan andere spellen met een 18-rating.

Het is de tweede keer dat Reservoir Dogs onder vuur is komen te liggen, in Australië is het spel uit de schappen gehaald omdat het te gewelddadig is. Ondanks deze tegenslagen zal Reservoir Dogs gewoon in Europa uitkomen deze herfst voor PC, PS2 en Xbox.

Nieuwe Wembley niet klaar voor juni 2007

De finale van de FA Cup zal volgend jaar niet worden gespeeld in het nieuwe Wembleystadion. De oplevering van het ruim 1 miljard euro kostende project is wederom uitgesteld.


Multiplex Group, de Australische firma die verantwoordelijk is voor de bouw, heeft gezegd dat het onwaarschijnlijk is dat er voor juni volgend jaar een testevenement voor 90.000 toeschouwers kan worden gehouden.

Multiplex had eerder nog gezegd dat het nieuwe stadion komende maand zou worden opgeleverd. Het oorspronkelijke plan was echter dat het nieuwe Wembley afgelopen mei haar deuren al zou openen voor de FA Cup-finale van 2006, die wedstrijd werd toen gespeeld in het Millennium Stadium in Cardiff.

Basile nieuwe bondscoach Argentinië

Alfio Basile is de nieuwe bondscoach van Argentinie. De 62-jarige Basile is de opvolger van José Pekerman. Pekerman stapte na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, waarin de Argentijnen in de kwartfinale werden uitgeschakeld, op als bondscoach.

Van 1991 tot 1994 was Basile ook al bondscoach van het nationale Argentijnse voetbalelftal. In die periode leidde hij zijn ploeg twee keer naar de eindzege in de Copa America. In 1994 wisten de Argentijnen onder Basile niet verder te komen dan de achtste finale op het WK.

Nieuwe spelling vandaag van kracht

Icoon taalVandaag gaat de nieuwe spelling in. Deze spelling zal officieel zijn voor overheidsinstanties en bijvoorbeeld het onderwijs. Andere mensen mogen de spelling gebruiken, maar zijn dit niet verplicht. De nieuwe spelling is opgenomen in het Groene Boekje, dat eind vorig jaar uitkwam.

De nieuwe spelling is de vierde officiële spelling. Voor 1883 spelde iedereen zo'n beetje zoals hij wilde. Destijds waren er verschillende neerlandici die een spelling ontwierpen, waar sommige mensen zich aan hielden en anderen niet. De eerste officiële spelling werd in Nederland in 1883 van kracht. Deze is in 1947 ingrijpend gewijzigd. In 1996 gebeurde dit opnieuw, zij het veel minder verregaand dan in 1947 het geval was. In de spelling-2006 is relatief gezien maar weinig veranderd.

Eén regel veranderd
Wat de spellingsregels betreft is er maar één regel veranderd, namelijk de beruchte tussen-n-regel. De wijziging houdt in dat de paardebloem-uitzondering geschrapt is. In 1996 was besloten om geen tussen-n te schrijven in samenstellingen waarvan het eerste deel een dier was en het tweede deel een plant: paardebloem. In de nieuwe spelling moet deze n wel geschreven worden: paardenbloem.

Daarnaast is van een aantal woorden de spelling aangepast, maar volgens de ontwerpers van de spelling is dat vooral het gevolg van het beter toepassen van de regels die in 1996 van kracht werden. Daarnaast zijn veel woorden toegevoegd die niet in het oude Groene Boekje stonden.

Witte spelling
Veel mensen vinden nu de spelling te ingewikkeld geworden. Het Genootschap Onze Taal heeft dit aangegrepen om zelf een nieuwe spelling te ontwerpen. Deze zogenaamde 'witte spelling' wordt beschreven in het Witte Boekje. De precieze regels van de witte spelling zijn nog niet bekend, maar wel is al duidelijk dat veel dingen aan de schrijver overgelaten worden. Zo zal de witte spelling geen regels geven voor de tussen-n; de schrijver mag zelf weten of hij pannekoek of pannenkoek schrijft. Verschillende media hebben zich al uitgesproken voor de witte spelling.

Het nieuwe Groene Boekje is te vinden op www.woordenlijst.org.

Johansson blauw na dans met paaldanseres

Icoon Showbizz De actrice Scarlett Johansson kwam na een feest in een New Yorkse club bont en blauw thuis. Op het feest heeft ze flink wild gedanst met een paaldanseres. Na de dansact merkte ze dat ze onder de blauwe plekken zat.

"Met haar uitgemergelde lijf heeft ze me flink pijn gedaan", zegt Johansson over het avondje uit dat haar nog lang bij zal blijven. De paaldanser heeft een paar keer hard met haar lichaam tegen Johannson aangebeukt. "Ik zag dat ik allemaal beurse plekken op mijn benen had. Ik vond het doodeng", aldus Johansson op een Deense site.

Scarlett Johansson komt de laatste jaren vaak in het nieuws. Onlangs werden haar borsten in het weekblad Touch nog verkozen tot de mooie borsten van Hollywood. Ze heeft in veel films gespeeld, waaronder The Island en Lost in Translation.

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

Geen post meer op maandag

Icoon Economie In de nieuwe postwet van 2008 zal er geen post meer bezorgd worden op maandag. Postconcern TNT is blij met deze nieuwe maatregel van de Tweede Kamer. "De kosten van de maandagbestelling zijn hoog. Voor weinig post moeten we veel mensen op de been brengen", aldus Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT.

In de nieuwe postwet hoeft de postbode nog maar vijf dagen per week op pad te gaan. Nu is dat nog verplicht zes dagen per week. TNT wil daarop de maandag als postdag schrappen. Als de politiek alsnog TNT verplicht om ook op maandag te bezorgen, dan zal TNT de prijs verhogen. "We gaan dan uitrekenen wat ons die dure dag kost. Het kan als consequentie hebben dat het tarief voor brieven en kaarten van 39 cent omhoog gaat", aldus Bakken. Het lijkt dus een keuze te zijn tussen een dag minder bezorgen of een hogere prijs.

Post- en telecomwaakhond Opta vindt het prima dat er geen post meer bezorgd wordt op maandag. "TNT Post mag zelf uitmaken op welke dagen zij de bestelling gaat doen. Binnen onze organisatie is het een bekend standpunt dat TNT Post snel van die maandag af is", aldus de Opta.

Niet meer geleegd op zondag
Niet meer geleegd op zondag


Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Japanners gezocht

Het schijnt dat deze clip erg grappig is, anders stond deze niet in de submit. Maar hoe wij ook onze best doen om er iets van te verstaan, we kunnen nog geen glimlach op ons gezicht krijgen.

Daarom verzoeken wij de Japanners onder ons, om een vertaling te verzorgen van deze clip.
Mocht het geen Japans zijn, dan horen we dat ook graag. Dan kunnen we een ander oproepje plaatsen.

Met dank aan KaMo voor de submit

VN willen onderzoek naar bloedbad Qana

Icoon Oorlog De Verenigde Naties willen een onafhankelijk onderzoek naar het bloedbad in de Zuid-Libanese stad Qana, waar zeker 62 mensen omkwamen. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Louise Arbour, gisteren gezegd in Genève. Het onderzoek moet onafhankelijk en onpartijdig zijn en door deskundigen uitgevoerd worden.

Libanon eiste gisterenavond een internationaal onderzoek naar het drama. De Libanese minister van Buitenlandse Zaken, Tarek Mitri, gaf in een speciale vergadering van de VN-Veiligheidsraad een speech met zijn mening over hoe het onderzoek uitgevoerd moet gaan worden.

Israël gaf eerder aan 48 uur geen luchtaanvallen uit te voeren voor een eigen onderzoek naar de oorzaak van het incident. Het Israëlische leger denkt dat de raketten misschien helemaal niet afkomstig zijn van Israël. Luchtmachtofficier Amir Eshel denkt dat het misschien nooit duidelijk zal worden wat er precies gebeurd is.

Massaslachting van honden in China

Icoon Buitenlands De autoriteiten in de Chinese provincie Yunnan hebben 50.000 honden laten afmaken, nadat drie mensen waren overleden aan hondsdolheid. De hondenbezitters moesten hun eigen hond doodmaken. Als ze dat niet konden of wilden, moesten ze hun hond overdragen aan de politie.

De politie heeft speciale hondenteams ingesteld om ervoor zorgen dat alle honden afgemaakt worden. Elke hond die aangetroffen werd is direct gedood. Daarnaast zijn er controleposten ingesteld in de regio om te voorkomen dat mensen vluchten met hun hond.

Ook dieren die ingeënt waren tegen hondsdolheid werden het slachtoffer. Volgens de overheid in Yunnan zorgt inenting niet voor volledige bescherming tegen de ziekte. Er was veel verdriet en woede bij hun eigenaren. De mensen hebben hun hond op vele manieren omgebracht. Sommigen hebben hun honden doodgeslagen of opgehangen. Anderen lieten ze elektrocuteren. In China zijn er alleen regels die beschermde diersoorten beschermen, huisdieren worden niet beschermd.

Met dank aan Nonneke en Eveli voor de submit.

VS willen staakt-het-vuren, Israël niet

Icoon Oorlog De Verenigde Staten willen een staakt-het-vuren in het conflict tussen Israël en Hezbollah in het Midden-Oosten. De Amerikaanse president George Bush verwacht dat de Verenigde Naties zullen zorgen voor een "langdurige vrede, die houdbaar is". Hij wil dat er zo snel mogelijk een VN-resolutie komt.

Wel formuleerde Bush een aantal doelstellingen voor een bestand. Bush wil een multinationale strijdmacht in Zuid-Libanon, die de vrede moet bewaken. Daarnaast moeten twee ontvoerde Israëliërs vrijgelaten worden en moet de Libanese regering het gezag terugkrijgen over het zuiden van het land. Ook stelt Bush eisen aan Iran en Syrië. "Iran moet zijn financiële steun en wapenleveranties aan terroristische groeperingen als de Hezbollah stoppen. Syrië moet zijn steun aan het terrorisme beëindigen en de soevereiniteit van Libanon respecteren", aldus Bush.

Eerder stonden de Verenigde Staten nog volledig achter Israël. Die verhouding komt nu onder druk te staan. De Israëlische premier Ehud Olmert ziet niets in een staakt-het-vuren. Hij benadrukt dat de strijd de komende dagen doorgaat. "Als we nu stoppen, is de schade groter dan ooit tevoren", zei hij. Eerst moeten volgens hem de ontvoerde Israëlische militairen vrijgelaten worden. Ook moeten de raketbeschietingen van Hezbollah stoppen.

Amir Peretz, de minister van Defensie van Israël, gaat de acties zelfs "uitbreiden en verdiepen". Hij stelde eerder dat een staakt-het-vuren terreur in de kaart speelt. "Een bestand brengt de extremisten terug naar de regio". Het staakt-het-vuren van 48 uur is volgens hem een humanitair gebaar om de Libanese burgers de mogelijkheid te geven te vluchten. Ook konden daardoor hulpgoederen de plaats Qana bereiken.

Pole Kimi was "foutje"

De pole position van Kimi Räikkönen op Hockenheim was een foutje. McLaren Mercedes had een probleem in de kwalificatie, waardoor de Fin te weinig brandstof kreeg bijgetankt.

De pitstop van Räikkönen tijdens de kwalificatie afgelopen zaterdag ging niet zoals gepland en de Fin kreeg te weinig brandstof in zijn wagen. Hierdoor kon hij minder ronden rijden, maar was hij wel een stuk lichter dan de andere wagens, wat hem de pole position opleverde.

Bijkomend voordeel van de pole position was wel dat de Fin na de start geen verkeer voor hem had en dus een goede voorsprong kon opbouwen. De fout zorgde er echter wel voor dat Räikkönen in de race al in de tiende ronde zijn eerste pitstop moest maken.

De rest van de race verliep ook niet vlekkeloos voor Räikkönen. Een aantal systemen in zijn McLaren moesten worden uitgeschakeld, omdat er een hydraulische lekkage was ontstaan. Toen de Fin ook nog eens blaren op zijn banden kreeg, gingen zijn rondetijden nog verder omhoog. Dat hij, ondanks alle problemen, toch nog het podium wist te behalen op een circuit waar hij nog nooit de finish had gezien, stemde Räikkönen tevreden. "De balans van de auto was echt dramatisch, ik kon ook niet het volle vermogen van de motor gebruiken. Vandaar dat ik goed kan leven met de derde plek", aldus de Fin.

Clubs Israël naar neutraal terrein

Clubs uit Israël die in Europees verband uitkomen zullen uit moeten wijken naar neutraal speelterrein. Dit bepaalde de Europese voetbalbond (UEFA) vanwege het conflict wat momenteel tussen Hezbollah en Israël heerst.

Het betreft de volgende wedstrijden in het toernooi om de UEFA Cup: Hapoël Tel Aviv - NK Domzale en Bnei Yehuda Tel Aviv - Lokomotiv Sofia. Deze wedstrijden worden op 10 augustus gespeeld. Ook de wedstrijd tussen Beiter Jeruzalem en Dynamo Boekarest, welke voor 24 augustus op de rol staat, zal op neutraal terrein gespeeld moeten worden. Maandag werd al bekend gemaakt dat de club weigerde af te reizen naar het Israël. De UEFA heeft Israël inmiddels opgeroepen om een andere locatie te vinden. Dan kunnen deze twee wedstrijden gewoon doorgang vinden.

De voetbalbond heeft echter nog geen beslissing genomen over het treffen tussen Maccabi Haifa en Liverpool. De Engelse club liet vorige week al weten dat het niet naar het Midden-Oosten af zal reizen voor deze wedstrijd. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de beslissing over dit duel valt. Deze wedstrijd is onderdeel van de derde voorronde van de Champions League en staat voor 22 of 23 augustus op het programma.

Freire zet zegereeks voort in Roosendaal

Na zijn zege van zondag in de Vattenfall Cyclassics is Oscar Freire ook de winnaar van het criterium van Roosendaal geworden.

In de Draai van de Kaai was de Spanjaard wederom de rapste. Dit keer finishte hij voor de Noor Thor Hushovd en Nederlander Koos Moerenhout. Freire deelt blijkbaar geen cadeautjes uit in de criteriums, want dit is al weer zijn derde zege in de zogenaamde rondjes-om-de-kerk-koersen na afloop van de Tour.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.