Massaslachting van honden in China

Icoon Buitenlands De autoriteiten in de Chinese provincie Yunnan hebben 50.000 honden laten afmaken, nadat drie mensen waren overleden aan hondsdolheid. De hondenbezitters moesten hun eigen hond doodmaken. Als ze dat niet konden of wilden, moesten ze hun hond overdragen aan de politie.

De politie heeft speciale hondenteams ingesteld om ervoor zorgen dat alle honden afgemaakt worden. Elke hond die aangetroffen werd is direct gedood. Daarnaast zijn er controleposten ingesteld in de regio om te voorkomen dat mensen vluchten met hun hond.

Ook dieren die ingeŽnt waren tegen hondsdolheid werden het slachtoffer. Volgens de overheid in Yunnan zorgt inenting niet voor volledige bescherming tegen de ziekte. Er was veel verdriet en woede bij hun eigenaren. De mensen hebben hun hond op vele manieren omgebracht. Sommigen hebben hun honden doodgeslagen of opgehangen. Anderen lieten ze elektrocuteren. In China zijn er alleen regels die beschermde diersoorten beschermen, huisdieren worden niet beschermd.

Met dank aan Nonneke en Eveli voor de submit.