Geen post meer op maandag

Icoon Economie In de nieuwe postwet van 2008 zal er geen post meer bezorgd worden op maandag. Postconcern TNT is blij met deze nieuwe maatregel van de Tweede Kamer. "De kosten van de maandagbestelling zijn hoog. Voor weinig post moeten we veel mensen op de been brengen", aldus Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT.

In de nieuwe postwet hoeft de postbode nog maar vijf dagen per week op pad te gaan. Nu is dat nog verplicht zes dagen per week. TNT wil daarop de maandag als postdag schrappen. Als de politiek alsnog TNT verplicht om ook op maandag te bezorgen, dan zal TNT de prijs verhogen. "We gaan dan uitrekenen wat ons die dure dag kost. Het kan als consequentie hebben dat het tarief voor brieven en kaarten van 39 cent omhoog gaat", aldus Bakken. Het lijkt dus een keuze te zijn tussen een dag minder bezorgen of een hogere prijs.

Post- en telecomwaakhond Opta vindt het prima dat er geen post meer bezorgd wordt op maandag. "TNT Post mag zelf uitmaken op welke dagen zij de bestelling gaat doen. Binnen onze organisatie is het een bekend standpunt dat TNT Post snel van die maandag af is", aldus de Opta.

Niet meer geleegd op zondag
Niet meer geleegd op zondag


Met dank aan Kozzmic voor de submit.