Schikking Lange Frans voor klappen na ijsblokje

JustitieRapper Lange Frans heeft van het Openbaar Ministerie een schikking aangeboden gekregen van 300 euro voor de mishandeling van de 18-jarige Boy Tanahatoe uit Meppel. 'Lange' Frans Frederiks deelde tijdens een scholierenfeest in dancing Lord Nelson enkele rake klappen uit aan het slachtoffer omdat die tijdens het feest een ijsklontje naar de rapper zou hebben gegooid. Dat gebeurde toen de rapper op het podium voor een gehoor van middelbare scholieren vol overgave stond te zingen hoe hij het liefst wilde dat er aan zijn piemel werd gezogen door de vrouwtjes ('zuig pik met twee handen, veel spuug en zonder tanden').

De affaire leidde tot veel publiciteit omdat een bezoeker het incident filmde met zijn mobieltje. GeenStijl plaatste het filmpje op internet. Frederiks verdedigde zich later in De Telegraaf met de mededeling dat hij ''wel blind'' had kunnen zijn door het ijsblokje. Hij diende daarom op zijn beurt ook een aanklacht in. Tanahatoe ontkent overigens het bewuste ijsklontje te hebben gegooid.

Als Lange Frans de schikking niet accepteert, zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden. Hij heeft tot 17 augustus om te betalen.