Werder Bremen naar finale Liga Pokal

Werder Bremen heeft zich ten koste van Hamburger SV geplaatst voor de finale van de Premiere Liga Pokal. De ploeg won voor eigen publiek met 2-1 en kreeg daarbij hulp van Nigel de Jong. De Nederlander liep een kwartier voor tijd tegen een rode kaart op na een stevige tackle op Torsten Frings. De Duitser scoorde zes minuten later de winnende goal.

Frings krulde de bal mooi in de verre hoek en doelman Stefan Wächter was kansloos. Het HSV van aanvoerder Rafael van der Vaart ging daarna tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor het rood van De Jong waren de bezoekers dankzij twee nieuwkomers juist op gelijk hoogte gekomen.

De winnende treffer van Frings betekent dat Werder het zondag in de finale van de Liga Pokal mag opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Bayern München en Schalke 04, die woensdag wordt gespeeld.