Ouders Mandy vreesden al coke-smokkel

De ouders van de 18-jarige Mandy uit Tilburg, het meisje dat vorige week met 22 kilo cocaÔne werd aangehouden in de Dominicaanse Republiek, blijken de Nederlandse recherche te hebben ingeschakeld voordat hun dochter was opgepakt. Gisteravond in Hart van Nederland (SBS6) deden ze hun verhaal. Volgens moeder Armanda en vader Bart Pijnenburg was hun dochter al sinds haar 13e in de ban van oudere Antillianen met een slechte reputatie. Ze zeiden de afgelopen jaren er alles aan gedaan te hebben om hun dochter uit een bepaald milieu te halen. Jeugdzorg, GGZ, de Kinderbescherming en zelfs een internaat in Turnhout, niets mocht baten.

Vorig jaar ging ze op zichzelf wonen en werd weer verliefd op een oudere Antilliaan. Deze Amsterdammer bezocht haar geregeld en kwam zelfs vanuit Groningen over voor een paar uur bezoek. Vader en moeder Pijnenburg waarschuwden haar meerdere keren voor deze opvallende aandacht.

Telefoon
Een maand terug bleek ze plots verdwenen en nam ze geen telefoon op. Ineens meldde ze zich weer met de mededeling dat ze op vakantie was in de Dominicaanse Republiek. Haar ouders vertrouwden dat niet en seinden de recherche in om haar te controleren zodra ze in Nederland zou landen. Een noodgreep alsdus de wanhopige ouders, om haar zo mogelijk radicaal te laten breken met haar milieu.

Het liep echter anders. Bart Pijnenburg kreeg een telefoontje van Mandy dat ze was aangehouden op vliegveld Punta Cana met cocaÔne. Na een minuut werd het gesprek verbroken en hebben de ouders geen contact meer gehad met hun dochter. Afgaande op eerdere veroordelingen zou Mandy in de Dominicaanse Republiek zo'n 10 jaar celstraf te wachten staan. Over drie maanden moet ze voorkomen.

De ouders hekelden in Hart van Nederland de reacties die veel mensen op de affaire geven. Ze vinden het ''zuur'' dat ondanks alles wat ze hebben gedaan er zo hard geoordeeld wordt.Mandy in gelukkiger tijden. Foto van profiel op Partypeeps.com
Ook SBS 6 vertoonde gisteren diverse foto's