Laatste kans Mido bij AS Roma

Mido zal zijn laatste kans bij AS Roma met twee handen aangrijpen. Lang leek het erop dat de aanvaller naar Blackburn Rovers zou verhuizen, maar op het laatste moment kreeg hij van zijn huidige werkgever een nieuwe kans om in de Serie A te spelen. Hierop wees de voormalig speler van Ajax het aanbod van de Engelsen af.

Naar eigen zeggen zou Mido in Engeland veel meer geld kunnen gaan verdienen als nu het geval was. Toch koos de Egyptenaar voor een langer verblijf in Italië. "Ik wil dolgraag de uitdaging bij Roma aangaan", aldus Mido. "Er is bij de club veel veranderd sinds ik er anderhalf jaar geleden vertrok. Luciano Spalletti is een heel goede trainer, die veel met zijn spelers praat. Hij zei me dat hij iedere speler elke dag apart beoordeelt."

In januari 2005 werd Mido verhuurd aan Tottenham Hotspur. De club, waar Martin Jol de scepter zwaait, wilde hem echter niet overnemen van AS Roma en hield het bij huur. Bij Blackburn Rovers zou de aanvaller samen met Benni McCarty, de nieuwe aankoop van de club uit Blackburn, het nieuwe aanvalsduo moeten gaan vormen. Afgelopen vrijdag tekende de Zuid-Afrikaan namelijk een contract voor de duur van vier jaar.