Koeman wil Hiddink evenaren

Ronald Koeman heeft zijn eerste persconferentie gegeven als nieuwe coach van PSV. De eisen van de trainer zijn helder: landskampioen worden, de KNVB-beker winnen en de tweede ronde van de Champions League bereiken.

De oud-trainer van ondermeer Ajax en Benfica, Koemans laatste club, liet op de persconferentie weten de prestaties van zijn voorganger Guus Hiddink te willen evenaren. Zonder Hiddink te bekritiseren legde Koemand de belangstellenden uit dat hij PSV aantrekkelijker wil laten spelen. Uiteraard mag dit niet ten koste gaan van het resultaat; dat is nog steeds heilig voor Koeman.

Dat het evenaren van de prestaties van PSV onder Hiddink lastig zal zijn beaamde Koeman. ”We beseffen dat het niet gemakkelijk wordt. Want ook de rest van de clubs in Nederland heeft niet zitten slapen. Maar ik heb vertrouwen in deze selectie. De spelersgroep is in balans en onze topspelers zijn gebleven. We hebben een mooie mix van ervaring en talent”, aldus de oefenmeester.

Wel is de trainer tevreden over het feit de selectie grotendeels intact is gebleven. Koeman: ”Zeker in een jaar waarin een wereldkampioenschap wordt gespeeld is het fijn dat de selectie bij elkaar blijft. De internationals sluiten later aan en als je dan veel moet sleutelen, kun je wel eens tijd tekort komen.”