FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 juli 2006

Ufo's in Alkmaar

Icoon X-factorIn de buurt van Alkmaar worden sinds vorige week regelmatig ufo's gesignaleerd. Nadat de Alkmaarsche Courant een aantal meldingen binnenkreeg over vreemde dingen in de lucht, deed L. Singor uit Warmenhuizen in de krant een oproep om hem na een ufo-waarneming te bellen, zodat hij de ufo-meldingen zou kunnen vergelijken. Zijn telefoon stond roodgloeiend. De overeenkomsten blijken dat de meeste ufo's geelachtige lichten hebben, enige tijd stilhangen en vervolgens weer verder vliegen.

Volgens Singor is er zeker iets aan de hand. "Tientallen mensen hebben de afgelopen tijd vreemde dingen in de lucht gezien" zegt hij. "Er is wat loos in het luchtruim boven deze regio, dat is zeker."

Ook op de redactie van de Alkmaarsche Courant kwamen nog enkele meldingen binnen. Zo werden er fel verlichte, geluidloos vliegende objecten gezien, een blauwachtig licht boven de kust en een witte ronde schijf die zich van oost naar west begaf. De meeste ufo's werden gezien in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 23:00 uur en 02:00 uur.

Begin deze maand werden er in Noord-Holland ook al ufo's gesignaleerd. Dat bleken toen rijstpapieren ballonnen te zijn.

Test Drive Unlimited straks voor zacht prijsje te koop

Atari heeft vandaag bekend gemaakt dat Test Drive Unlimited een adviesprijs zal krijgen van 39,95 dollar (dat is ongeveer 29,89 euro). Dit is een stuk goedkoper dan de prijs van andere games. Atari gokt er op dat ze vooral geld zullen verdienen met downloadable premium content. Zo zullen er elke maand car packs te downloaden zijn op Xbox Live Marketplace. Deze packs bevatten elk zes auto's en een aantal radiostations. De eerste downloads zullen naar verwachting zes weken na de launch van Test Drive Unlimited verschijnen.

Test Drive Unlimited valt misschien nog het beste te omschrijven als een MMORPG met auto's. Spelers kunnen in tal van flitsende bolides rondrijden op een minitieus nagemaakt Hawaii. Op dit zonnige eiland kunnen opdrachten worden uitgevoerd of kan tegen elkaar worden geraced.

Bruno Bonnell, voorzitter en directeur van Atari verklaarde de keuze voor de lage prijs als volgt:


"Innovation should be available to everyone, not a privilege for those can afford high price tags. Our GamersFirst program demonstrated the positive impact of flexibility in pricing. We believe it is our mission to deliver triple-A games that are accessible to the masses. As such, we are offering Test Drive Unlimited - a game that is being positively touted and recognized by the media - for $39.95, and furthermore, will continue users' experiences past launch by featuring new cars and free music for download."

Gezien de moeilijke financiŽle positie van Atari is het voor ze te hopen dat deze strategie zal slagen.Dure bolides, zacht prijsje

Met dank aan jorienvdherik voor het melden van dit nieuws op het Fok!Forum

Premier Libanon wil Hezbollah ontwapenen

Volgens premier Fuad Saniora van Libanon heeft de guerrillabeweging Hezbollah in zijn land een staat binnen een staat gecreŽerd en moet zij derhalve ontwapend worden. De uitspraken van Saniora werden opgetekend door de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Volgens de krant liet de Libanese premier ook weten dat de Hezbollah opereert in opdracht van SyriŽ en Iran: ''Het is geen geheim dat de Hezbollah gehoorzaamt aan de politieke agenda's van Teheran en Damascus. De hele wereld moet helpen de Hezbollah te ontwapenen. Maar eerst moeten we een staakt-het-vuren zien te bewerkstelligen.''

De opmerking over het ontwapenen van de Hezbollah, waaraan de hele wereld zou moeten meewerken, is later weersproken door het kantoor van Saniora. Er zouden vertaalfouten zijn gemaakt. In werkelijkheid zou hij hebben gezegd dat hulp van de internationale gemeenschap geboden is om IsraŽl ertoe te bewegen zich terug te trekken uit het door Libanon geclaimde gebied Chebaa Farms, opdat de Libanese regering de Hezbollah kan ontwapenen.

Saniora zei verder dat IsraŽl met zijn ''misdadige bombardementen'' op Libanon de militante beweging van sjiitische moslims juist in de kaart speelt: ''Ze bombarderen burgers en zorgen er zo voor dat de Hezbollah sympathie krijgt die er anders niet geweest zou zijn.'' IsraŽl zou moeten streven om de Hezbollah haar legitimiteit te ontnemen, door Libanese gevangenen vrij te laten en zich terug te trekken uit Chebaa Farms. Hierna zou de beweging kunnen worden ontwapend waarna ze alleen verder kan gaan als politieke kracht binnen een democratisch systeem.

Strijd
Ondertussen ging de strijd tussen Hezbollah en IsraŽl vandaag weer in alle hevigheid door. IsraŽlische grondtroepen stuitten daarbij op fel verzet van Hezbollah-strijders in het zuiden van Libanon. Het IsraŽlische leger zei daarbij zes verliezen te hebben geÔncasseerd. De Hezbollah claimde bij gevechten rond het grensdorp Maroun al-Ras drie IsraŽlische militairen te hebben gedood en drie tanks te hebben vernietigd.

Het IsraŽlische leger sluit een grootscheepse invasie in Libanon niet uit. ''Vooralsnog is het een zeer beperkte, specifieke inval, maar alle opties blijven open'', aldus een legerwoordvoerder. De Hezbollah zei de IsraŽliŽrs 'warm' te zullen onthalen.

De dood of de gladiolen!

De dood of de gladiolen. En uitspraak die onlosmakelijk lijkt te zijn verbonden met het wielrennen. Maar feitelijk is het veel meer van toepassing op de Nijmeegse Vierdaagse. Immers, op de vierde dag, aan het einde van de laatste wandeling betreden de deelnemers de "Via Gladiola". Bij het behalen van de finish krijgen de deelnemers een bos gladiolen.

En nu dus ook de dood. Afgelopen dinsdag overleden twee deelnemers als gevolg van oververhitting. Twee mannen, 58 en 66 jaar oud, beide ervaren lopers met een gedegen voorbereiding en goede gezondheid. Toch ging het mis.

Oververhitting treedt op als het lichaam niet meer instaat is zichzelf af te koelen. Hier kunnen vele oorzaken voor zijn. Onder andere langdurige inspanning in een warme en vochtige omgeving. De signalen zijn duidelijk waarneembaar: kramp, hoofdpijn, duizeligheid, desoriŽntatie, stuipen en bewusteloosheid. Als er dan niet wordt ingegrepen loop je het risico om te overlijden.

Inmiddels probeert iedereen zijn straatje schoon te vegen. De organisatie zegt te zijn verrast door de snel toenemende warmte. De medische dienst zegt goede adviezen te hebben doen uitgaan aan de wandelaars, zoals het drinken van veel water. Tevens was er volgens de medische dienst een lage luchtvochtigheid en een fris briesje en waren er voldoende punten om vers water in te slaan. Het KNMI geeft aan dat zij de hoge temperaturen reeds lang van te voren had aangekondigd. Maar het KNMI werd niet geraadpleegd.

Nu zijn er wel vaker deelnemers van de Vierdaagse overleden. In 1927 overleed een man als gevolg van een zonnesteek. En in 1972 overleden er ook twee deelnemers. De Vierdaagse werd echter nooit eerder afgelast.

Daar de organisatie niet kon garanderen dat het scenario van dinsdag zich niet weer zou gaan voordoen was het besluit snel genomen. "Toen ik van de twee doden hoorde, was er nog maar ťťn optie: stoppen", verklaarde burgemeester Guusje ter Horst. De wandeltocht werd afgelast, de bijbehorende feesten gingen wel door. "Met zachtere muziek", zo hoopte Ter Horst.

En dat laatste begrijp ik niet. Je staakt de wandeltocht omdat er slachtoffers zijn gevallen en je vreest dat er nog meer slachtoffers gaan vallen. Dan moet je ook niet 's avonds gaan feesten. Of je feest wel en laat de wandeltocht doorgaan.
De dood of de gladiolen, alles of niets.

Oscar Freire last van griep

Rabobank-wielrenner Oscar Freire is grieperig. De griep speelde hem dusdanig parten, dat hij tweemaal heeft overwogen om tijdens de zeventiende etappe op te geven en in de bezemwagen te stappen.

"Hij bereikte de finish, maar voelt zich niet bepaald lekker. We moeten afwachten hoe hij zich herstelt”, aldus een woordvoerder van de Nederlandse ploeg.

Overigens is Freire niet de enige Rabo-renner die kampt met ongemakken: Joost Posthuma had tijdens de etappe last van een bloedneus, die veroorzaakt werd door de warmte.

Marco Pastors zoekt naam voor nieuwe partij

Icoon PolitiekMarco Pastors is nog altijd op zoek naar een naam voor zijn nieuwe landelijke partij. Omdat de verkiezingen al in november zijn is daar enige haast bij geboden. Pastors heeft daarom een wedstrijd uitgeschreven voor het bedenken van een naam, die potentiŽle kiezers aanspreekt. Op de website van Leefbaar Rotterdam kunnen mensen tot 1 augustus suggesties achterlaten.

Op de website zijn tot nu toe vijfhonderd suggesties binnengekomen. Pastors, die zichzelf als de opvolger van wijlen Pim Fortuyn presenteert, zal samen met de winnaar van de wedstrijd gaan lunchen in het Palazzo di Pietro (het voormalige woonhuis van Pim Fortuyn).

Aanvankelijk wilde de politicus zijn partij 'Niet Lullen, Maar Poetsen' noemen, waarin ook de afkortingen van Nederland en Marco Pastors' naam staan. Later bedacht hij zich, omdat deze naam niet serieus aandoet.


Internet browser Nintendo DS in actie

Opera DS is een softwareprogramma waarmee je kunt internetten op de Nintendo DS. Dat deze browser zou verschijnen voor de DS is al enige tijd bekend, hoe alles precies in werking treedt was echter nooit zo duidelijk.

Gelukkig is er een verhelderend filmpje verschenen waarin, weliswaar in het Japans, wordt getoond hoe de browser werkt. Zo zullen beide schermen op verschillende manieren benut kunnen worden. Bijvoorbeeld onder de gehele website en boven een uitvergroot gedeelte daarvan, of boven de website en onder een toetsenpaneeltje, enzovoort. De Japanners kunnen al vanaf 24 juli internetten op hun DS, de datum voor Europa staat vooralsnog op 29 september.

Rosberg geeft acte de presence in Rotterdam

De organsatie van Bavaria Racing City en Philips hebben gisteren aangekondigd dat Nico Rosberg een demonstratie zal geven tijdens het evenement.

De Nederlandse lampenfabrikant is sinds begin dit jaar sponsor van het Williams F1 team en wil graag de Formule 1 dichterbij het Nederlandse publiek brengen. De Williams bolide zal bestuurd worden door F1-coureur Nico Rosberg. Vorig jaar was Williams ook aanwezig, toen nog BMW-Williams geheten, en werd de bolide bestuurd door de Nederlander Ho-Pin Tung. Deze moest de demonstratie vroegtijdig beŽindigen door een mechanisch probleem.

Of er nog een tweede wagen van Williams op het evenement zal verschijnen is niet bekend. Midland heeft aangegeven met twee auto's aanwezig te zijn. Een van deze bolides zal bestuurt worden door de Nederlandse F1-coureur Christian Albers.

Rasmussen zeker van bolletjestrui

Rabobank-renner Michael Rasmussen kan de fel begeerde bolletjestrui niet meer ontgaan. Alleen wanneer de Deen niet in Parijs weet aan te komen gaat de trui alsnog aan zijn neus voorbij.

Met nog drie etappes voor de boeg, waar in totaal 23 punten voor het bergklassement zijn te verdienen, kan Michael Rasmussen niet meer worden ingehaald. Nummer twee Floyd Landis heeft nu 132 punten, 31 punten minder dan Rasmussen die er 163 bij elkaar heeft gesprokkeld.

Mocht Rasmussen niet uitvallen dan wordt de Deense renner, in dienst van de Rabobank, aanstaande zondag in Parijs gehuldigd als winnaar van de bollentrui. Het is dan voor de tweede keer op rij dat de Deen het eindklassement om het bergklassement wint, ook vorig jaar kreeg de Rabo-renner op de Champs-Elysťes de bolletjestrui omgehangen.


Michael Rasmussen kan de trui niet meer verliezen

Henin toch in finale Fed Cup

De Belgische tennisster Justin Henin-Hardenne speelt in september toch mee in de finale van de Fed Cup. Dat maakte haar coach vandaag, donderdag, bekend tijdens een persconferentie.
Enkele dagen geleden nog liet coach Carlos Rodriguez weten dat zijn pupil niet mee zou spelen. Het niet laten deelnemen van Henin aan de finale zou een debat moeten opleveren over ‘het gebrek aan respect’ dat de Belgische tennisster kreeg van de tennisbond.

Door tussenkomst van teamcoach Carl Maes, die in een open brief de gemoederen bedaarde, is Rodriguez van zijn standpunt teruggekomen. BelgiŽ speelt de finale van de Fed Cup op 16 en 17 september aanstaande tegen ItaliŽ.

Bayern geeft Van Nistelrooij niet op

Bayern MŁnchen heeft de jacht op Ruud van Nistelrooij nog niet opgegeven. Dat meldde Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van der Rekordmeister.

”We willen proberen hem vast te leggen”, zei Rummenigge. ”Dagelijks verandert de situatie, maar hij is nog niet door ons afgeschreven.” Rummenigge is zich ervan bewust dat Real Madrid de beste papieren heeft om Van Nistelrooij binnen te halen. Manchester United zou echter een bod van twaalf miljoen pond hebben geweigerd. De Engelse topclub wil de aanvaller voor zo’n vijftien miljoen pond van de hand doen. ”Uiteindelijk ligt de keuze bij de speler. We weten dat Van Nistelrooij graag naar ons toe wil komen”, aldus Rummenigge.

Break a leg!

Wat doe je als je zo stom bent geweest om te tekenen voor de US Marines en nu naar Afghanistan gestuurd dreigt te worden?

Je kunt naar Canada vluchten, maar dan moet je je familie en vrienden voor een lange tijd missen. Bovendien: Je zult je straf niet ontlopen. Desertie is strafbaar.

Nee, het moet iets minder drastisch zijn, bijvoorbeeld zoiets als dat je per ongeluk een been breekt.

Het is dan misschien niet zo slim om het te filmen, maar ja, het zijn ook niet de slimsten die tekenen voor een carriŤre in het leger en bovendien: Zo hebben wij er ook nog wat aan.

Met dank aan anoniempje voor de submit.

De Bakker sneuvelt in Amersfoort

De Nederlandse enclave op de Dutch Open in Amersfoort is tot nul gereduceerd. Thiemo de Bakker slaagde er niet in opnieuw te stunten en delfde in drie sets het onderspit tegen Marc Gicquel.

De Bakker verloor met 6-4, 3-6 en 2-6 van Gicquel, de nummer 87 van de wereld. Na een uitstekend begin, waarin Gicquel geregeld werd teruggedrongen tot achter de baseline, verloor onze landgenoot steeds meer het initiatief. Vooral zijn opslag boette aan kracht en precisie in. Dinsdag was De Bakker nog verantwoordelijk voor de eliminatie van Julien Benneteau, een kwartfinalist op Roland Garros. Met de uitschakeling van De Bakker verwordt de Dutch Open tot een buitenlands onderonsje, want eerder sneuvelden Igor Sijsling en Robin Haase.

Verslaafd

Verslaafd zijn aan FOK!, okť, maar YouTube is wel hťťl erg, laat staan het maken van een liedje hierover. Aldus Koekjesbeest in deze submit.

Nu zie ik toch mogelijkheden. Bijvoorbeeld een liedje maken over de weblog van FOK! Met als muziek een liedje van Ronnie Tober of Imca Marina. Op zich is er helemaal niks mis mee. Wees creatief. Je kan ze dan mooi uploaden bij YouTube.

School weert televisiekijkende leerling

Icoon Onderwijs Het Hoornbeeck College in Amersfoort weigert een leerling toe te laten, omdat hij thuis een televisie en internet zonder filter heeft. De leerling, Thomas Roest, eist in een kort geding dat hij alsnog wordt toegelaten. Hij wil graag de opleiding tot onderwijsassistent volgen. Zijn ouders en hij zijn bewust christen en daarom wil hij graag naar het reformatorisch college in Amersfoort. De familie heeft voor de school een filter op het internet gezet, maar de televisie willen ze niet de deur uitdoen.

Iedereen die leerling wil worden bij het college moet een vragenlijst invullen, waaruit blijkt welke zonden je begaat. In de vragenlijst staat onder andere: "moderne lectuur, muziekuitingen en massamedia worden kritisch beoordeeld en zo nodig afgewezen. Het gebruik van televisie en open internet in de gezinnen wordt veroordeeld vanwege het godonterende en mensverwoestende karakter van veel programma's en sites".

Advocaat Gert de Gelder denkt dat een school niet iemand mag weren, omdat hij televisie kijkt of internet gebruikt. De leerling voldoet immers aan de toelatingseisen. De school is het hier niet mee eens, en stelt dat het om een principieel punt gaat. De advocaat vindt dat de school met twee maten meet: het schijnt bekend te zijn dat veel leerlingen en leerkrachten thuis een televisie en open internet hebben, alleen mogen ze dat niet openlijk toegeven in de vragenlijst. Op 1 augustus doet de rechtbank uitspraak.

Met dank aan utvoske, Fireman, Sehnsucht en q. voor de submit.

Punten etappe 17

Vandaag de laatste bergetappe in de Tour de France die weer zorgde voor verschuivind in het klassement, ook in de FOK!Tourmanager. Hieronder de punten.

Dagwinnaar vandaag is NeutB met 246 punten. mrmarc pakt de tweede plaats met 237 punten. Proud2beDiepfries eindigt vandaag met 231 punten als derde. alan_en_co is met 219 punten vierde geworden, twee punten voor reinoud die de top 5 afsluit.

In het algemeen klassement staat Bulbs nog steeds eerste met 2431 punten.el_salvador staat tweede met 2403 punten. JelleS is naar de derde plaats gestegen. franco21 staat vierde met 2356 punten en Arcee sluit met 2340 punten de top 5 af.

Spelen bij BraziliŽ

Er zijn drie beroepsgroepen die vaak onder een andere naam door het leven gaan, als die waarmee ze geboren zijn.

De eerste beroepsgroep zijn de kunstenaars. Een goedklinkende naam verkoopt beter dan je eigen suffe naam. Daarom Rudi Carrell en niet Rudolf Wijbrand Kesselaar.
De tweede beroepsgroep is de hoge geestelijkheid. Dat is vanwege de symboliek. Ratzinger bewonderde Benedictus en daarom noemt hij zichzelf ook zo.
De derde en laatste beroepsgroep zijn Braziliaanse voetballers. Dat is omdat er op voetbalshirts te weinig ruimte is voor lange namen. Ricardo Izecson dos Santos Leite is beter bekend onder zijn voetbalnaam KakŠ. Marcos Evangelista de Moraes is Cafu en Nelson De Jesķs Silva heet Dida.

Er zit weinig logica in deze naamkeuze en daarom is er nu gelukkig een site waar je zelf kunt bekijken hoe je naam zou zijn als je voor BraziliŽ zou voetballen.

Met dank aan Koekjesbeest voor de submit.

Testdag 19-07-2006

Gisteren is er op twee circuits getest. Op Paul RIcard kwam Ferrari in actie met Felipe Massa en Marc Genť. De Braziliaan was de snelste van de twee. Op Jerez kwamen maar liefst vijftien coureurs in actie, waarvan Pedro de la Rosa de snelste tijd neerzette.

Uitslag testdag Jerez 19-07-2006:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 P. de la Rosa McLaren 01:17.547 85
2 H. Kovalainen Renault 01:18.029 128
3 A. Davidson Honda 01:18.200 107
4 J. Button Honda 01:18.273 82
5 G. Paffett McLaren 01:18.518 93
6 R. Kubica BMW 01:18.753 82
7 R. Doornbos Red Bull 01:18.982 52
8 R. Zonta Toyota 01:18.986 123
9 A. Wurz Williams 01:19.140 93
10 O. Panis Toyota 01:19.143 87
11 J.M. Lůpez Renault 01:19.394 87
12 D. Coulthard Red Bull 01:19.459 65
13 N. Heidfeld BMW 01:19.560 96
14 N. Jani Scuderia Toro Rosso 01:20.379 51
15 G. Mondini Midland F1 01:21.041 85

Uitslag testdag Paul Ricard 19-07-2006:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 00:59.627 92
2 M. Genť Ferrari 01:00.080 180

Klassementen Tour de France

Drie dagen voor Parijs staan de eerste drie in het algemeen klassement binnen de halve minuut. Ook de strijd om de witte trui is nog open. Hieronder de nieuwe rangschikkingen na de laatste bergrit.


Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Oscar Pereiro (Spa)CDI80:08.49
2.Carlos Sastre (Spa)CSC0’12”
3.Floyd Landis (USA)PHO0’30”
4.Andreas KlŲden (Dui)TMO2’29”
5.Cadel Evans (Aus)DAV3’08”
6.Denis Menchov (Rus)RAB4’14”
7.Cyril Dessel (Fra)A2R4’24”
8.Christophe Moreau (Fra)A2R5’45”
9.Haimar Zubeldia (Spa)EUS8’16”
10.Michael Rogers (Aus)TMO12’13”
11.Frank Schleck (Lux)CSC13’48”
12.Michael Boogerd (Ned)RAB13’52”
13.Pietro Caucchioli (Ita)CA15’46”
14.Damiano Cunego (Ita)LAM17’18”
63.Koos Moerenhout (Ned)PHO2.05’51”
87.Pieter Weening (Ned)RAB2.48’28”
90.Joost Posthuma (Ned)RAB2.49’38”
91.Bram Tankink (Ned)QUI2.49’45”
143.Wim Vansevenant (Bel)DAV3.50’36”

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV252
2.Oscar Freire (Spa)RAB207
3.Erik Zabel (Dui)MRM172
4.Thor Hushovd (Noo)CA159
5.Bernhard Eisel (Oos)FDJ152

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.Mickael Rasmussen (Den)RAB163
2.Floyd Landis (USA)PHO131
3.David de la Fuente (Spa)SAU113
4.Carlos Sastre (Spa)CSC99
5.Frank Schleck (Lux)RAB94

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Damiano Cunego (Ita)LAM80.26.07
2.Marcus Fothen (Dui)GER00’05”
3.Mathieu Sprick (Fra)BOU1.23’08”
4.David de la Fuente (Spa)SAU1.31’25”
5. Moises Duenas Nevado (Spa)A2R1.42’40”

Uitslag 17e etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Floyd Landis (USA)PHO5.23.36
2.Carlos Sastre (Spa)CSC5’42”
3.Christoph Moreau (Fra)A2R5’58”
4.Damiano Cunego (Ita)LAM6’40”
5.Michael Boogerd (Ned)RAB7’08”
6.Frank Schleck (Lux)CSCz.t.
7.Oscar Pereiro (Spa)CDIz.t.
8.Andreas KlŲden (Dui)TMOz.t.
9.Haimar Zubeldia (Spa)EUSz.t.
10.Cadel Evans (Aus)DAV7’20”
11.Michael Rasmussen (Den)RAB7’24”
12.Denis Menchov (Rus)RABz.t.
13.Patrik Sinkewitz (Dui)TMOz.t.
14.Tadej Valjavec (Slo)LAM8’37”
51.Bram Tankink (Ned)QUI32’22”
77.Joost Posthuma (Ned)RAB52’02”
81.Koos Moerenhout (Ned)PHOz.t.
97.Pieter Weening (Ned)RABz.t.
143.Christophe Rinero (Fra)SAU52’13”

Opgaves: Miguel Angel Martin Perdiguero (Spa), Josť Angel Gomez Marchante (Spa), Juan Miguel Mercado (Spa)

Niet gestart: Josť Rujano (Ven)

Ploegenklassement 17e etappe:

#PloegTijd
1.Rabobank16.32.44
2.T-Mobile1’13”
3.AG2R2’18”
4.Lampre2’48”
5.CSC12’17”

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.T-Mobile240.43.27
2.CSC8’41”
3.Rabobank12’31”
4.AG2R19’06”
5.Lampre40’09”

Tour de France: Uitslag 17e Etappe

Icoon Tour de FranceFloyd Landis heeft de laatste zware bergetappe uit deze Tour op zijn naam geschreven. De Amerikaan die gisteren nog in elkaar stortte was vandaag oppermachtig en kwam als eerste over de meet na een Merckxiaanse solovlucht.

In de 200,5 km lange rit richting Morzine dienden vijf bergen te worden beklommen, de laatste col van de dag was de legendarische Col de Joux-Plane, ťťn van de buitencategorie en misschien wel de zwaarste uit deze Tour de France.

Uitgerekend Floyd Landis die gisteren nog als een dode mus rondfladderde op de klim naar La Toussiere zette de Tour weer op stelten, met een inspanning vanaf de eerste berg van de dag, de Col des Saisies. In zijn eentje reed Landis naar een kopgroep van elf renners. Een zelfmoordpoging van Landis of een laatste wanhoopspoging om de gele trui alsnog te bemachtigen?

Landis sleurde kilometers aan een stuk aan de kop en goot de ene drinkbus na de andere over zijn hoofd. Al zijn medevluchters, behalve Sinkewitz een ploegmaat van concurrent KlŲden, gingen overboord. In de groep van de favorieten moest alle werk gebeuren door de ploeg van gele trui Pereiro. De andere favorieten keken de kat uit de boom en de voorsprong van de Amerikaan steeg al snel tot boven de acht minuten.

Op de Joux-Plane rekende Landis ook met zijn laatste wieltjeszuiger, Sinkewitz, af.

Achter hem, op respectabele afstand, spatte het favorietengroepje uit elkaar. Carlos Sastre zocht zijn eigen weg en kwam als tweede door op de top, voor Christophe Moreau, Damiano Cunego, en de groep-Pereiro waar andere favorieten als Menchov, KlŲden en Evans het lastig hadden.

De ritzege kon Landis niet meer ontsnappen: de Amerikaan hield stand en reed na een Merckxiaanse prestatie als grote overwinnaar over de streep. Pereiro kon nog net zijn gele trui behouden maar Sastre en vooral Landis komen schrikwekkend dichterbij.

Rituitslag:
1 Floyd Landis (USA) Phonak 5.23.36 (37.175 km/h)
2 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 5.42
3 Christophe Moreau (Fra) AG2R-Prevoyance 5.58
4 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Fondital 6.40
5 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 7.08
7 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 7.08

Klassement:
1 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 80.08.49
2 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 0.12
3 Floyd Landis (USA) Phonak 0.30
4 Andreas KlŲden (Ger) T-Mobile 2.29
5 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 3.08
12 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 13.52Landis kapot
Landis deelt aan de tegenstand een mokerslag uitMeer nieuws over de Tour de France lees je op de speciale Toursite van FOK!

Clive Barker's Jericho aangekondigd plus screens

Codemasters heeft gisteren officieel het spel Clive Barker's Jericho aangekondigd, een actie-horrortitel van de hand van mytheschijver, auteur en filmmaker Clive Barker. Het spel zal pas eind 2007 uitkomen voor de 360, PS3 en PC. We hebben dus nog wel even...

Clive Barker's Jericho draait om de mysterieuze herverschijning van een verloren stad in een afgelegen woestijn. Wanneer er een vorm van kwaad in deze stad naar de oppervlakte komt, wordt er een Special Forces team dat is getraind in zowel conventionele oorlogsvoering als hun eigen vechttechnieken de stad ingestuurd. Ze hebben maar ťťn missie: al het kwaad dat zich in de stad bevindt afmaken voordat het de mensheid vernietigt. Hoe verzinnen ze het?!

ďPlayers will constantly be given new challenges, new environments, and yes, new horrors and abominations to face every step of the way. However, unlike a conventional game in which the characters are attempting to escape at the end of their ride through Hell, our protagonists have a much more difficult task. The closer they come to the end of their trek into darkness, the nearer they get to the source of that darkness: Evil Incarnate, we'll call it for nowÖĒ

Aldus Barker.
Stoddart bevestigt plannen voor Champ Cars-team

Voormalig Minardi-teambaas Paul Stoddart heeft plannen om terug te keren in de autosport. De AustraliŽr heeft bevestigd dat hij plannen heeft voor het opzetten van een Camp Car-team. Het gerucht ging al langer dat zakenman Harry Muermans interesse heeft in de Champ Cars en dat hij Stoddart als teambaas wil.

Stoddart probeerde eerder terug te keren in de Formule 1 door zich in te schrijven voor 2008. Het twaalfde en laatste startbewijs ging echter naar Prodrive, het team van voormalig BAR-teambaas Dave Richards.

Stoddart: "Er schuilt een kern van waarheid in de geruchten die momenteel de ronde doen. De plannen bevinden zich echter nog in een heel prematuur stadium. Dat er steeds meer races op stratencircuits worden gehouden en er steeds minder op ovals gereden wordt, trekt me heel erg aan aan de Champ Car-serie."

Duitse justitie laat ook oog vallen op Ullrich

De Duitse justitie gaat een onderzoek openen naar de vermeende sportfraude van Jan Ullrich, diens Spaanse teamgenoot Oscar Sevilla en een ploegleider van T-Mobile Team, de Belg Rudy Pevenage. Vlak voor de start van de Tour de France werd het trio op non-actief gezet, omdat ze in verband werden gebracht met het grote Spaase dopingschandaal.

Het onderzoek wordt gestart nadat de Duitse criminologe Britta Bannenberg meldde dat Ullrich en consorten ook in strijd met het Duitse strafrecht hebben gehandeld. De zaak zal voorlopig alleen worden behandeld door de Spaanse justitie, al is het officieel niet eens duidelijk of het trio daadwerkelijk een verdachte is in de zaak. Volgende week verwacht de Duitse justitie te kunnen melden of Ullrich strafrechtelijk vervolgd zal worden.

Ontketende Landis pakt overwinning

Floyd Landis heeft de laatste zware bergetappe op zijn naam geschreven. De Amerikaan was vandaag oppermachtig en kwam als eerste over de meet.
Met 146 overgebleven renners werd begonnen aan de laatste Alpen etappe. De start lag in St.Jean-de-Maurienne, finishplaats Morzine zou worden bereikt na 200.5 kilometer fietsen. Onderweg dienden vijf bergen te worden beklommen, de laatste col van de dag is de Col de Joux-Plane, ťťn van de buitencategorie.

De eerste serieuze aanval van de dag kwam op naam van Padrnos, O’Grady, Sinkewitz, Righi, Gararte, Augť, Gilbert en Paolini. Ook landgenoot Bram Tankink behoorde tot de vluchters. De maximale voorsprong bedroeg, na 65 kilometer gekoerst te hebben, 11 minuten ruim. Toen de Col des Saisies opdoemde kreeg de ploeg van Floyd Landis het op de heupen. Door het tempo rijden van de Phonak-ploeg slonk de voorsprong van de elf koplopers snel. Op de flanken van de col zelf was het Landis die het tempo nog eens opvoerde, gele trui-drager Oscar Pereiro Sio was ťťn van de meest opzienbarende lossers.

Nog steeds was het de Amerikaan die het tempo bepaalde en het verschil met de koplopers, waar Tankink moest lossen, terug bracht naar bijna drie minuten. Achter Landis ontstond een groep met overige mannen die het tempo van de Phonak renner niet konden bijtrappen. Op 3.25 van Landis kwamen zij over de top van de Col des Saisies.

De groep vluchters van het eerste uur viel kort uit elkaar maar voordat de Col des Aravis, van de eerste categorie, begon was de groep weer bij elkaar. Tijdens de klim sloot een ontketende Landis bij de groep aan. Veel konden zijn tempo niet volgen en moesten de Amerikaan voor laten gaan. Voor de groep-Landis reed nog Patrick Halgand, die bij het begin van de klim weggereden was bij zijn medevluchters. 1.14 minuten daarachter kwamen de achtervolgende groep met Landis over de top. Pereiro Sio, de man in het geel, had 4.50 minuten achterstand op Landis.

Nadat Landis Halgand had bijgehaald en de Fransman niet mee kon komen ging de Amerikaan alleen verder. De laatste col van de dag, de Joux-Plane, doemde vervolgens op voor de wielen. Met nog vijftien kilometer te gaan was het Landis in eerste positie, hij had een voorsprong van 5’30” op Sastre, Pereiro Sio reed met een achterstand van zeven minuten achter Landis. Een overwinning voor de man die gisteren een totale inzinking kreeg was onvermijdelijk. In de afdaling naar Morzine maakte Landis geen fouten en pakte zo zijn dagoverwinning, het gisteren verloren geel veroverde de Amerikaan niet terug. Pereiro Sio bleef in het geel. Micheal Boogerd werd knap vijfde op iets meer dan zeven minuten van de nummer ťťn.


Floyd Landis komt winnend over de meet in Morzine

Uitslag 17de etappe

#NummerRennerPloegNationaliteitTijd
171LANDIS FloydPHOUSA-
214SASTRE CarlosCSCESP05' 42"
331MOREAU ChristopheA2RFRA05' 58"
481CUNEGO DamianoLAMITA06' 40"
552BOOGERD MichaelRABNED07' 08"
615SCHLECK FrankCSCLUX07' 08"
797PEREIRO SIO OscarCEIESP07' 08"
821KL÷DEN AndrťasTMOGER07' 08"
9129ZUBELDIA HaimarEUSESP07' 08"
1061EVANS CadelDVLAUS07' 20"
1158RASMUSSEN MickaelRABDEN07' 24"
1251MENCHOV DenisRABRUS07' 24"
1327SINKEWITZ PatrikTMOGER07' 24"
1488VALJAVEC TadejLAMSLO08' 37"
1522GUERINI GiuseppeTMOITA08' 37"
1635DESSEL CyrilTMOFRA08' 49"
1732ARRIETA Jose LuisA2RESP09' 27"
1842FOTHEN MarcusGSTGER09' 27"
1925MAZZOLENI EddyTMOITA09' 27"
2084BRUSEGHIN MarzioLAMITA09' 27"

Ook onderzoek naar andere Italiaanse clubs

Het lijkt er sterk op dat het fraudeschandaal in het Italiaanse voetbal zich gaat uitbreiden. Nadat eerder Juventus, Lazio Roma, Fiorentina en AC Milan zwaar gestraft werden voor hun betrokkenheid, worden nu nog vier teams onderzocht.

Het gaat om Reggina, Lecce, Messina en Siena, allen uit de Serie A. De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft vandaag gezegd dat het sporttribunaal ook naar deze vier clubs een onderzoek ingesteld heeft.

Het afgelopen seizoen degradeerden Lecce en Messina naar de Serie B, maar na de terugzetting van Juventus, Lazio Roma en Fiorentina kregen beide clubs hun plek terug.

Ballonvaarder op de bon na ruzie

Icoon ShockingEen 35-jarige man uit het Friese Sibrandabourren vond dat een piloot van een luchtballon te laag over zijn weiland met schapen vloog. De dieren schrokken daar van. Hierop stapte hij in zijn auto, om de luchtballon tot aan zijn daling te volgen.

Nadat de piloot voet aan grond zette, eiste de Fries een getekende verklaring van de ballonvaarder, waarin stond dat hij te laag had gevlogen. Deze verklaring was voor de verzekering, mochten er later schapen doodgaan. De piloot moest hier niets van hebben, maar de boer liet hem niet zomaar gaan. Daarop ontstond een handgemeen, waarbij de schapenhouder in de sloot belandde. Omstanders belden de politie. De piloot moest mee naar het bureau, waar hij een proces-verbaal kreeg.

Symonds: "Banden beslissen komende races"

De hoofdingenieur van Renault, Pat Symonds, denkt dat de banden van doorslaggevend belang zullen zijn in het resterende deel van dit seizoen. De Brit zegt dat het rubber het enige grote verschil is tussen zijn team en dat van Ferrari.

"Ferrari en Renault staan er op dit moment even goed voor. Alleen de banden maken het verschil. De Bridgestones zijn beter qua slijtage en snelheid", aldus Symonds. Eerder deze week zei teambaas Flavio Briatore dat bandenpartner Michelin wakker moet worden. "Het wordt tijd dat Michelin weer wakker wordt. We hebben dit seizoen veel gewonnen, maar we willen graag nog drie of vier races winnen om zo het kampioenschap veilig te kunnen stellen", aldus de Italiaan.

Deze week test het Franse team op het circuit van Jerez Michelin-banden voor de races in Duitsland, Hongarije en Turkije. Het team hoopt dat de Franse bandenleverancier in zijn laatste seizoen in de F1 nog even alles uit de kast haalt.

Eerder zei Symonds dat er ook andere verbeteringen zullen komen. "We zullen in Hockenheim een nieuwe motor inzetten. Die hadden we eigenlijk al in Frankrijk willen gebruiken, maar toen hadden we nog niet voldoende kilometers gereden om de betrouwbaarheid te controleren. Deze nieuwe motor heeft niet meer vermogen, maar is flexibeler in te zetten."

"Vorig jaar wonnen we doordat we betrouwbaarder waren dan McLaren. Dit jaar is betrouwbaarheid alleen niet voldoende. We moeten sneller worden," aldus Symonds.

Veel GVB-bussen krijgen rijverbod

Icoon Vervoer 60% van de gecontroleerde bussen van het GVB, het gemeentelijk vervoersbedrijf van Amsterdam, kreeg direct een rijverbod opgelegd. De politie vond dat 15 van de 25 bussen ernstige mankementen vertoonde. Het gaat hierbij om te gladde banden, een lek in de brandstoftank, olielekkage en nooddeuren die niet werken.

Bij ťťn bus waren de banden zo dramatisch dat de bus niet eens meer naar de garage mocht rijden. Eerst moesten de banden verwisseld worden. Ook waren er kleine gebreken geconstateerd, zoals een losse bank en een kapotte ruitenwisser. Veel reizigers zijn gedupeerd, omdat veel bussen in Amsterdam niet meer verschenen.

Het GVB is verrast, ondanks dat de controle van tevoren aangekondigd was. De GVB stelt een onderzoek in en zal meer inspecties uitvoeren. De chauffeurs worden geacht vanaf nu de bussen dagelijks te controleren. De politieke partijen in Amsterdam en reizigersvereniging Rover zijn geschrokken.

Met dank aan geldropse_polleke voor de submit.

FIFA schorst Zidane en Materazzi

Icoon Voetbal De tuchtcommissie van de FIFA heeft de Fransman Zinedine Zidane voor drie wedstrijden geschorst in verband met de kopstoot die de Fransman in de finale van het WK voetbal uitdeelde aan de Italiaan Marco Materazzi.

Naast de schorsing moet Zidane, die zijn interlandloopbaan overigens al heeft afgesloten, ook een boete betalen van 7.500 Zwitserse franc.

Materazzi, die Zidane provoceerde, kreeg een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 5.000 franc. Er is niet bekend gemaakt met welke woorden de Italiaan Zidane aanzette tot zijn wandaad.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport!

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Washington stelt avondklok in

Icoon Misdaad De autoriteiten van de Amerikaanse hoofdstad Washington voeren een avondklok in om de stijgende criminaliteit te stoppen. Jongeren onder de achttien jaar mogen zich na tien uur 's avonds niet meer op straat vertonen. Ze mogen nog wel de straat op als ze onder begeleiding van hun moeder of vader zijn. Ook jongeren die 's avonds laat terugkomen van hun werk zijn uitgezonderd van de regel.

Washington kende al een uitgaansverbod voor jongeren, maar heeft dat nu uitgebreid. De maatregel is vooralsnog tijdelijk van aard. Na drie maanden wordt de avondklok geŽvalueerd en kan de regel teruggedraaid worden. Ook zullen er meer camera's in criminele wijken geplaatst worden.

Er is veel criminaliteit in Washington. De afgelopen weken is het nog erger geworden: een misdaadgolf heeft de stad overspoeld. In juli vonden er vijftien moorden plaats en het aantal overvallen steeg met dertien procent vergeleken met vorig jaar.

Met dank aan bellerophon81 en Rianne84 voor de submit.

Zeer dronken Litouwer aangehouden

Icoon Bizar Een Litouwse automobilist is gisteren aangehouden met een alcoholpromillage van 8,4 in zijn bloed. Het is een raadsel waarom de man niet is overleden. De man had zeventien keer de toegestane promillage in zijn bloed. Hij gaf als verklaring dat hij al anderhalve week zijn verjaardag aan het vieren was.

In Litouwen kijken ze niet meer op van een dronkaard. Twee maanden geleden werd een officieus nationaal record gehaald van iemand die een alcoholpromillage van 7,27 had. Vandaag is dit record opnieuw gebroken. In Litouwen is 0,4 de toegestane hoeveelheid. De Litouwse krant Lietuvos Rytas denkt dat de Litouwse politie misschien hun meetapparatuur aan zal moeten passen. Die kan niet verder meten dan een promillage van 9,9.

FIFA schorst Zidane en Materazzi

De tuchtcommissie van de FIFA heeft de Fransman Zinedine Zidane voor drie wedstrijden geschorst in verband met de kopstoot die de Fransman in de finale van het WK voetbal uitdeelde aan de Italiaan Marco Materazzi.

Naast de schorsing moet Zidane, die zijn interlandloopbaan overigens al heeft afgesloten, ook een boete betalen van 7.500 Zwitserse franc.

Materazzi, die Zidane provoceerde, kreeg een schorsing van twee wedstrijden en een boete van 5.000 franc. Er is niet bekend gemaakt met welke woorden de Italiaan Zidane aanzette tot zijn wandaad.

Kindje verdrinkt in zwembad ouders

Icoon BinnenlandsIn het Friese dorp Sint Annaparochie is woensdagmiddag een vijfjarig jongetje verdronken in het zwembad van zijn ouders. Het kindje was even uit de aandacht van zijn ouders ontsnapt. Toen de moeder haar zoontje ontdekte, heeft ze nog geprobeerd hem te reanimeren. Ook de hulpverleningsdiensten deden hun best. Al gauw waren een ambulance, traumahelikopter, huisarts en politie ter plaatse. Het ventje was echter niet meer te redden.


Met dank aan R_Style voor de submit.

Opnieuw record voor Brenda Schultz

Brenda Schultz heeft het record van de hardste opslag verbroken. In de kwalificaties van het WTA-toernooi in Cincinnati sloeg ze 130 mijl per uur.

De Nederlandse nam daarmee het record over van Venus Williams. De Amerikaanse had het record in handen met een opslag van 127 mijl per uur. 'Boom Boom' Brenda verloor de wedstrijd tegen Julia Cohen overigens wel: 4-6 2-6.

Tussen 1990 en 1997 had Schultz het record ook al in handen, toen met 126 mijl per uur.

Braafheid nog niet weg bij FC Utrecht

Edson Braafheid zal hoogstwaarschijnlijk toch blijven bij FC Utrecht. De linksback leek aanvankelijk te vertrekken, maar nadat geÔnteresseerde clubs, waaronder Ajax, niks meer van zich lieten horen, besloot de club uit de Domstad en de speler weer rond de tafel te gaan voor een mogelijke contractverlenging.

Braafheid heeft in Utrecht overigens nog een contract tot 2007. Omdat eerdere onderhandelingen niks opleverden, wilde de club hem echter graag voor een transfersom laten vertrekken. Beide partijen hopen over een week alsnog tot een akkoord te komen.

WoW Guild helpt zieke gamer de zomer door

Alsof het nog niet heet genoeg is, kwam Kotaku onlangs met een hartverwarmend verhaal. Dit naar aanleiding van deze post op het World of Warcraft forum.

Afgelopen december werd World of Warcraft speler Jason, een level 60 human paladin genaamd Dredd, gediagnosticeerd met Burkitt's Lymphoma, een zeldzame en dodelijke vorm van kanker. Hierna volgden vele operaties en heftige chemokuren, waarna hij terecht kwam in het langzame proces van revalideren, een baan vinden en zijn leven weer terug op de rails krijgen.

Natuurlijk kostte dit alles handenvol met geld. Sterker nog, het scheelde niet veel of Jason en zijn gezin waren dakloos geweest, aangezien de overheid geen hand uit stak. Jason's WoW guild daarentegen schoot hem wťl te hulp, en hielp hem door deze zware tijd heen:

"3 months out of chemo I type to you all here and now, 3 months I have tried to heal as fast as I could, learn to walk and type, and get a new job which I just started today making a good salary. But I could not have done this without the support of many people, here in World of Warcraft.

When the state, charities, governor, news agencies, senators and even the president of the united states did not respond to my familys pleas for help to keep a roof over our head, help to keep the power company from shutting us off from a $1,500 power bill and keep food on the table for my kids while we incurred expenses of me missing work, my Guild stepped up.

Sedren 60 human priest formed a fund via paypal and was able to get donations from guild members to aid my fight to live.

Redlit 60 human warlock and his lovely wife (grats on the news of the baby!), Brindange 60 human paladin donated a large sum of money to help pay our bills.

Mystify and his lovely lady, Luvforlorn (60 warlock and 56 priestess) donated a large sum of money to help our fight as well

Krete, Jeeden, Shinyou, Havokskiss, Frostedtears, and everyone else in our guild, Guardians of Malingon, have total raised almost $4,000

There are many many more in our guild who supported my family in this fight, but they wont tell me who all donated because they wanted to help and not want it back You have our love."

This post is one of hope, dreams and about living and loving the ones you hold dearest to you. When the real world turned its back on my family, the tanks, healers, and all that kind of good stuff in a video game, in a community where we all trust and love one another came through and put together a miracle.

The fight continues, as now I am working and will try to catch things up as soon as possible. We are not out of the fire yet, but each day the light grows brighter at the end of the tunnel. Should I live the next 5 years being cancer free, I would have truly beaten it, if not, I will die knowing those who cared and those who loved me more than any epic or loot item, and those who cared about the human spirit when all they know of me is what they hear about over Ventrilo.

Please take a moment in your busy day to notice our guild members for their outstanding support and their love for their fellow man, you dont have to let them win that epic out from under you, but a big Feathermoon pat on the back will do just fine."

De volledige post en alle reacties kun je hier vinden. Inmiddels heeft Jason ook zijn eigen forum opgezet, voor iedereen die geinteresseerd is in Burkitt's Lymphoma, of zelf iemand in zijn naaste omgeving aan kanker heeft verloren.Manager in Turkije verdient het meest

Icoon FinancieelUit het 'World Pay Report' van het internationale onderzoek- en adviesbureau Hay Group, blijkt dat gemiddeld genomen de managers in Turkije het grootste besteedbaar inkomen ter wereld hebben. Ook andere landen in AziŽ, Oost- en Zuid-Europa, de zogenaamde 'Tweede Wereld landen', nemen hoge plaatsen in op de ranglijst van best betalende economieŽn. Hiermee nemen zij het stokje over van het Westen.

Turkse senior managers hebben met een gemiddeld reŽel loon van 79.000 (alle bedragen zijn in euro's) wereldwijd het meest te besteden. Het reŽle loon is het loon inclusief bonussen en na aftrek van belastingen en de kosten van levensonderhoud. De Turkse managers worden op de voet gevolgd door hun Indiase collega's die gemiddeld 77.700 per jaar overhouden. Op de derde plaats staan de Russische managers met 77.400.

De Nederlandse managers staat met een reŽel loon van 58.900 op een gemiddelde vijftiende positie. De rest van de grote westerse economieŽn scoren gemiddeld slechter. ItaliŽ staat op de 19e positie, met een reŽel salaris van 53.000. Frankrijk op de 20e plek (51.000), Groot BrittanniŽ neemt de 23e plaats (47.000). En Duitsland, economische drijfveer van Europa, scoort een achtste plek, met een reŽel inkomen van 75.900. Verrassend is de plaats van de Verenigde Staten, die met hun dertiende plaats lager staan dan de snel groeiende economieŽn in Turkije, Rusland, BraziliŽ en Polen. Met deze veranderende verhoudingen, verwacht Hay Group dat de wereldwijde strijd om talent toeneemt.

Politie haalt zesjarig kind uit smerig huis

Icoon BinnenlandsEen 6-jarig jongetje uit Emmen is maandagavond door de politie bij zijn 45-jarige vader weggehaald. "De man had zelf de politie gebeld en vertelde dat zijn zoontje werd vermist. Toen agenten bij zijn woning aankwamen zat het jongetje naast hem op de bank. De 45-jarige was dronken", vertelt politiewoordvoerder Bert Visser.

Agenten troffen een grote bende aan in de woning. Overal lagen vieze kledingstukken, speelgoed en kattendrollen. Bovendien stonk de hele boel. De agenten hebben het kindje overgedragen aan de Kinderbescherming. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de leefomstandigheden van het gezin.

Met dank aan tracer60 voor de submit.

Resistance: Fall of Man screenshots

Resistance: Fall of Man zal ons een wereld laten betreden vol vreemde wezens van een andere planeet. Het vasteland van Europa, en ook AziŽ heeft te kampen met de Scourge, een ziekte die mensen verandert in monsters genaamd Chimera. Het is aan jou als gamer om een oorlog aan te gaan met deze vijandige figuren en ze dan natuurlijk ook uit te schakelen. In de screenshots is te zien dat het spel een soort van Resident Evil sfeertje uitademt.

Het spel staat gepland om op 17 november 2006 op de PS3 uit te komen.Third-party developers niet goed voorbereid op Wii

Veel mensen in de games-community zijn erg enthousiast over de Wii, en de mogelijkheden die de nieuwe Nintendo console met zich meebrengt. Echter, het lijkt erop dat lang niet iedereen goed voorbereid is op de evolutie die Nintendo van plan is door te voeren op de console markt. Volgens James Lin, die al tijden als analist binnen de games industrie actief is, hadden developers en publishers simpelweg niet verwacht dat Nintendo met de innovatieve concepten zou komen die de Wii met zich mee zal brengen. Lin denkt dan ook dat publishers en developers niet op tijd klaar zullen zijn met games voor de Wii om te profiteren van de feestdagen.

Veel developers hebben wel aangekondigd voor de Wii te zullen ontwikkelen, aan enthousiasme is er dus geen gebrek. Echter, het lijkt er op dat van de third-party developers alleen Ubisoft echt klaar is om een graantje mee te pikken van de winsten die de Wii en de games ervoor met zich mee zullen brengen tijdens de feestdagen. EA en Take-Two zijn twee voorbeelden van developers die wel willen ontwikkelen voor de Wii, maar meer tijd nodig hebben. Beiden verwachten namelijk niet voor 2007 een game voor de Wii op de markt te brengen.

Veel files komend weekend

Icoon File De ANWB verwacht dat er komend weekend zowel in Nederland als in het buitenland veel lange files zullen komen. Vooral op de wegen naar het zuiden zullen er veel files komen door vakantiegangers. Ook op de wegen naar het strand is er een grote kans op opstoppingen. Op de A58 vanuit Roosendaal zal een brandweerwagen rijden om automobilisten verkoeling te geven.

Amsterdam begint vrijdag met het onderhoud aan de A4 en de A10-zuid, wat op de ring van de stad tot veel extra files zal leiden. De rit naar luchthaven Schiphol zal twintig minuten tot een uur langer duren door de werkzaamheden. Vertrek dus eerder als je een vlucht hebt geboekt. Ook op de A2 (Eindhoven-Den Bosch), A27 (Breda-Utrecht bij Noordeloos) en de A58 (Bergen op Zoom-Roosendaal) zullen werkzaamheden plaatsvinden. De avondspits vrijdag zal rond het middaguur beginnen en tot half acht 's avonds duren. Door de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat alle vakantiegangers aan de grens een klein cadeautje aan bij benzinestations.

In BelgiŽ zijn er veel werkzaamheden op de belangrijkste wegen naar het zuiden: De wachttijd op de E411 en E25 zal oplopen tot meer dan twee uur. In Frankrijk zullen er tientallen kilometers file ontstaan op de A6/A7 richting Marseille, omdat de Fransen zelf ook naar de zon willen. "Volgende week wordt het nog erger. Dan is het zwarte zaterdag en gaan de Fransen massaal met vakantie". Omrijden is volgens de ANWB nutteloos. "De beste tip is om op zondag te rijden. Maar ja, de mensen hebben het huisje geboekt vanaf zaterdag, dus willen ze er zaterdag zijn, ook al moeten ze uren in de file staan".

Ook zullen er files ontstaan in ItaliŽ, Oostenrijk en Zwitserland. Dat komt door de tunnels door de Alpen die elke zomer weer voor stilstaand verkeer zorgen. In Oostenrijk zal de Tauerntunnel een probleem zijn en in Zwitserland de Gotthardtunnel.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

'Dit is puur een verkiezingscadeautje'

Alle huishoudens in Nederland krijgen dit najaar 52 euro van het kabinet. Balkenende zegt hiermee de hoge energierekeningen te willen compenseren. Femke Halsema is het daar absoluut niet mee eens.

Allereerst heeft Halsema kritiek op de verdeling van het geld. Veel huishoudens zitten in een goede financiŽle positie, waardoor ze de 52 euro niet nodig hebben. Toch krijgt elk huishouden 52 euro, waarmee de totale kosten van deze uitdeel-actie op 375 miljoen euro uitkomt. Halsema beschouwt dit als grotendeels "weggegooid geld".

Daarom roept Groenlinks de burger op om het geld zelf eerlijk te verdelen. "In een goede verzorgingsstaat zorgt de overheid voor een solidaire herverdeling. Als de overheid het niet doet, moeten we het zelf maar doen", verklaart Halsema. Zij vraagt aan de burgers die het al goed hebben om de 52 euro weg te geven aan een goed doel, zoals "een voedselbank, jeugdsportfonds of een vriend die krap bij kas zit.

Het tweede kritiekpunt van Halsema is gericht op de timing van het cadeautje van Balkenende. "Dit is puur een verkiezingscadeautje. Het is zo doorzichtig. De regeringspartijen onderschatten de intelligentie van de kiezer. Nederland is de afgelopen jaren armer geworden, er is een oneerlijke verdeling ontstaan. Mensen vergeten dat echt niet in ruil voor dit soort weggevertjes. Nederland heeft nog steeds behoefte aan goed onderwijs, goede zorg, kinderopvang. Dat is het cadeau dat je de samenleving moet geven. Sterker, daar heeft de samenleving recht op", aldus de leider van Groenlinks.


Met dank aan McCarthy voor de submit.

Scholten terug in de Kuip

Arnold Scholten keert terug bij Feyenoord. De 43-jarige voormalige middenvelder gaat in de Kuip aan de slag als jeugdtrainer. Tot voor kort werkte Scholten nog voor de opleiding van RKC Waalwijk.

Scholten speelde tussen 1990 en 1995 ruim 200 officiŽle duels voor Feyenoord. Met de Rotterdamse club won hij een landstitel en vier KNVB-bekers. Nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, werd hij technisch directeur van FC Den Bosch.

Miljoenenverlies door fraude ov-kaart

Icoon Vervoer Bedrijven in het openbaar vervoer lopen elk jaar miljoenen euro's schade op door fraude met de ov-studentenkaart. Vooral de Nederlandse Spoorwegen worden hard getroffen. De NS gaat volgend jaar harder controleren op fraude.

Studenten kunnen gebruik maken van een truc. De student kan een valse aangifte van vermissing of diefstal van zijn kaart doen. de IB-Groep stuurt dan een nieuwe kaart. Wanneer de student stopt met zijn studie leveren ze de nieuwe kaart af en reizen ze met de oude kaart de rest van het jaar gratis.

"Wij lopen een flink aantal miljoenen per jaar mis", aldus de NS. De IB-Groep weet niet hoeveel van de 29.000 dubbel uitgegeven kaarten vals zijn. "Het is voor ons onmogelijk te controleren", aldus de IB-Groep. "We weten dat er studenten zijn die frauderen, maar je weet gewoonweg niet of iemand te goeder trouw is of niet. We moeten vertrouwen op wettelijke aangiftepapieren die we krijgen bij een nieuwe aanvraag".

De NS gaat extra controles invoeren en computerlijsten gebruiken om fraudeurs te pakken. "Het gaat hier om fraude, en dat is strafbaar. Dat het systeem makkelijk te belazeren is, mag geen vrijbrief zijn". Met de ov-chipkaart zal het volgens de NS een stuk moeilijker worden om te frauderen. Deze kaart zal de komende jaren de treinkaartjes vervangen.

Met dank aan Rianne84 en static voor de submit.

Tabakssponsoring min of meer verboden

De Europese Commissie heeft Hongarije en ItaliŽ verboden om nog langer gebruik te maken van tabakssponsoring tijdens Formule 1 races.

Sinds vorig jaar is er een algeheel verbod op tabaksreclame binnen de EU. Eurocommissaris Markos Kyprianou van gezondheid en consumentenbelangen maakte woensdag bekend dat de twee landen in overtreding zijn van de EU-wet door tabaksreclame toe te staan. "De Commissie is duidelijk in dat er geen uitzondering kan zijn op het verbod van tabakssponsoring voor grensoverschrijdende evenementen, of dat nu voor Formule 1 is of andere evenementen."

De Commissie gaf de twee landen een stevige waarschuwing: als er niet binnen twee maanden aan de wetgeving wordt voldaan zullen ze voor het Europese Gerechtshof gesleept worden.

Of de landen erg onder de indruk zijn is niet bekend; de Grand Prix van Hongarije en ItaliŽ zijn op respectievelijk 6 augustus en 10 september, dus ruim voor het aflopen van de deadline.

New Zealand Story Revolution aangekondigd

Rising Star Games heeft aangekondigd dat er een remake komt van de klassieker uit de jaren '80: The New Zealand Story. De remake zal gemaakt worden voor de Nintendo DS.

Het spel zal uitgebracht worden onder de naam New Zealand Story Revolution en zal dus een remake worden van de oude game. In de game speelt een Kiwi-vogel de hoofdrol en hij zal zijn vrienden moeten helpen ontsnappen van een levensgevaarlijke zeeleeuw.Het uitelijk van de game zal worden aangepast om nieuwe uitdagingen te bieden. Volgens Martin Defries, directeur van Rising Star, zal de nieuwe game alle kwaliteiten van de oude klassieker behouden, maar ook nieuwe features toevoegen die het spel nu nog steeds uitdagend zullen maken. Het spel zal eind dit jaar nog in de winkels verschijnen.

Python vreet elektrische deken op

Icoon OpmerkelijkEen Birmese python, Houdini geheten, heeft naast zijn maaltijd, bestaande uit een konijn, ook een elektrische deken opgegeten. Het deken verdween samen met het elektriciteitsnoer en het bedieningspaneel in de maag van de wurgslang. Het is onduidelijk of de 3,60 meter lange slang na het konijn nog steeds honger had, of de elektrische deken over het hoofd heeft gezien.

De eigenaar van de slang kwam tot deze ontdekking, toen hij zag dat de elektrische deken uit Houdini's hok was verdwenen. Daar waar dť Houdini ook wel eens spulletjes liet verdwijnen en weer terugkomen, kwam de deken nu niet tevoorschijn. Hierop ging de eigenaar met zijn slang naar de dierenarts. Deze stelde vast dat hij de elektrische deken had opgegeten, die vervolgens middels een operatie is verwijderd. De slang zou het goed maken.

PvdA'er Marcouch steunt anti-IsraŽl protest

Ahmed MarcouchDe voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, de PvdA'er Ahmed Marcouch (de eerste Marokkaanse en islamitische stadsdeelvoorzitter uit de geschiedenis) heeft zijn naam verbonden aan de demonstratie van het Nederlands Palestina Komitee tegen het militaire optreden van IsraŽl. Opvallend is dat hij op het pamflet uitdrukkelijk vermeld staat als PvdA'er. Het epistel legt de schuld van de oorlog bij alleen IsraŽl en de berichtgeving in de media wordt ''eenzijdig'' genoemd.

Marchouch kan geen antwoord geven op de vraag of hij namens zijn partij de demonstratie tegen IsraŽl steunt. Bert Koenders, buitenlandspecialist van de PvdA in de Tweede Kamer, stelt dat de partij ''nůůit'' aan dit soort acties deelneemt: ''We treden wel eens op als sprekers.'' De partijafdeling van de PvdA in De Baarsjes heeft echter juist zelf de publiciteit gezocht met het pamflet over de demonstratie, die zaterdag plaatsvindt op het Beursplein.

De demonstratie tegen het militaire optreden van IsraŽl kan gemakkelijk uitmonden in een anti-IsraŽl-actie. Toch vindt Marchouch het belangrijk dat het protest wordt gehouden: ''De onrust in het Midden-Oosten slaat gemakkelijk over naar Europa. Ik vind het daarom belangrijk dat Amsterdammers stoom kunnen afblazen. Laat de mensen hun boosheid maar uiten.''


Zie hier het hele Pamflet van de demonstratie.

Estafetteploeg mag naar EK

De Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) heeft besloten de mannen estafetteploeg alsnog af te vaardigen naar het EK Atletiek in GŲteborg.

Formeel zou het team moeten hebben voldaan aan de limiet van 39,40, maar steeds strandden de heren op enkele fracties. Zo snelden Timothy Beck, Daniel Ward, Patrick van Luijk en Caimin Douglas zaterdag naar 39,54. De KNAU heeft wellicht gratie verleend met in het achterhoofd de geschiedenis van 2003. Destijds liep de equipe ook niet de vereiste tijd, maar verraste ze in Parijs door een bronzen medaille te veroveren. Nadien is de dalende lijn ingezet.

'Steeds meer Turken anti-Westers'

Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah GŁl worden steeds meer van zijn landgenoten anti-westers. Vooral jonge en hoogopgeleide Turken zijn steeds meer gekant tegen Europa en Amerika, aldus GŁl vandaag in een interview met de Financial Times. Hij spreekt van een gevaarlijke tendens.

De minister noemt het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten en de Europese opstelling ten aanzien van het Turkse EU-lidmaatschap, de belangrijkste oorzaken voor de groeiende anti-westerse gevoelens onder Turken. GŁl: ''Gematigde, liberale mensen in Turkije worden anti-Amerikaans en anti-EU. Als onze jonge, dynamische, goedopgeleide en economisch actieve mensen bitter worden, is dat niet goed. Hun gevoelens zijn veranderd ten aanzien van de wereldpolitiek en strategische kwesties. Dat is gevaarlijk.''

De Europese Unie 'helpt' mee aan de anti-westerse houding doordat verschillende Europese landen zich ''verschuilen'' achter de kwestie-Cyprus om zo de onderhandelingen over Turkse toetreding te vertragen. De Amerikaanse onwil - of onmacht - om grensoverschrijdende acties van Koerdische guerrilla's uit Irak aan te pakken, doet ook geen goed. Verder wordt de onvoorwaardelijke steun die Amerika aan IsraŽl geeft bij de strijd tegen Hezbollah in Libanon, door veel Turken ook niet echt gewaardeerd.

Ook Engeland wil WK 2018

De Engelse minister van sport, Richard Caborn, heeft gezegd dat hij hoopt dat zijn land het WK voor 2018 kan binnenhalen.

"Als minister zou ik heel teleurgesteld zijn als we niet zouden proberen om het toernooi binnen te halen. Wie naar het Emirates Stadion en het nieuwe Wembley kijkt, ziet dat we wellicht de mooiste stadions ter wereld hebben. We gaan nu onze sterke en zwakke kanten bekijken, zodat we met een goed plan van aanpak kunnen komen. Als we dit doen, doen we het goed," aldus Caborn tegenover de BBC.

Momenteel azen naast Engeland ook Nederland/BelgiŽ, AustraliŽ en Rusland op het voetbaltoernooi. De laatste keer dat het WK in Engeland werd afgewerkt was in 1966, toen veroverde het Engelse nationale team thuis de wereldtitel.

'Overleden' vrouw zegt 'au' tegen uitvaartverzorgers

Icoon Bizar Een aantal uitvaartverzorgers keek dinsdag raar op toen het 'lijk' dat ze optilden ineens 'au' zei. De 83-jarige vrouw uit Krommenie was al door de huisarts doodverklaard. De vrouw is, nadat bleek dat ze nog in leven was, direct naar een ziekenhuis vervoerd.

De 83-jarige vrouw werd door een schoonmaakster van de thuiszorg in de badkamer aangetroffen. Ze lag op de grond, en bewoog of reageerde niet. De snel opgetrommelde huisarts verklaarde de vrouw kort daarna dood, en haar kleindochter Brenda Sluijs werd gebeld.

Volgens kleindochter Sluijs leek het er inderdaad op alsof haar oma dood was. Ze had al sinds zondag haar medicijnen niet meer genomen, en de woning rook ook bepaald niet fris meer.

Toen de uitvaartverzorgers de vrouw optilden, zei ze zachtjes 'au'. "De uitvaartverzorger kwam de badkamer uit en schreeuwden: spoed, spoed, ze leeft nog", aldus Sluijs. Ondertussen waren vrienden en familie al vanuit de woning telefonisch gewaarschuwd. "Ze heeft dat allemaal gehoord."

De huisarts zal zich nu waarschijnlijk voor de medische tuchtraad moeten verantwoorden.

Oefenwedstrijd NAC afgelast

De oefenwedstrijd tussen NAC Breda en FC Den Bosch gaat aankomende vrijdag niet door. Nadat er signalen zijn opgevangen over mogelijke supportersrellen, acht de veiligheidscoŲrdinator van NAC het niet verstandig om de wedstrijd te laten doorgaan.

De wedstrijd zou worden gespeeld in Den Bosch. Eerder was al besloten om uit veiligheidsoverwegingen het duel te verplaatsen van het trainingscomplex naar het stadion. Ook voerde FC Den Bosch overleg met de politie, die beiden vonden dat er gevoetbald kon worden, maar NAC was het daar niet mee eens.

Wormerland 'vindt' na 10 jaar airco in raadzaal

Icoon Opmerkelijk Ambtenaren van de Noord-Hollandse gemeente Wormerland hebben deze week 'ontdekt' dat hun raadzaal uitgerust is met airconditioning. Opmerkelijk, want het gemeentehuis is al tien jaar geleden opgeleverd. De airco werd gevonden door een monteur die de schakelkasten van de zaal aan het nalopen was. Naast de vier bekende kasten, vond hij nog een vijfde.

"Ik kwam de raadszaal binnen en dacht 'verrek, krijg nou wat, wat is het hier lekker koel'", aldus bode Adri Bark. "Die monteur zei me dat-ie de airco ook even had gemaakt. Ik dacht, waar heeft die man het over?"

De raadsleden begrijpen er nog steeds helemaal niets van. Ook raadslid Ronald Hendriks, die tien jaar geleden in de bouwcommissie van het gemeentehuis zat, snapt het niet. "Airco kon niet, want ons budget, elf miljoen gulden, was op. Dus hoe dit kan? Al sla je me dood. Geen idee."


Nu ook met airco


Met dank aan Boesh voor de submit.

FC Twente heeft Wilkshire op proef

De middenvelder Luke Wilkshire probeert de komende dagen een contract bij FC Twente te versieren. De 24-jarige AustraliŽr acteerde afgelopen maand nog op het WK.

Wilkshire fungeerde als invaller tijdens het duel tegen Japan (3-1) en was in de achtste finale tegen ItaliŽ (0-1) zelfs de volledige negentig minuten van de partij. De middenvelder speelt sinds 2003 voor Bristol City, daarvoor verdiende hij zijn brood bij Middlesbrough. Wilkshire, die elf interlands totaliseert, krijgt tot zaterdag de tijd om zijn kunsten te vertonen tijdens het trainingskamp van de Tukkers in Hoenderloo.

Overwinning op Ajax kost zes kratten bier

Erik Assink, trainer van hoofdklasser Spakenburg, kreeg dinsdag op zijn vakantie te horen dat hij een weddenschap verloren had. De inzet: kratten bier.

Assink zal zich voortaan nog een keer goed bedenken voordat hij een weddenschap afsluit. Zijn vertrouwen in de ploeg was zo groot dat het team voor elk doelpunt onder de 5-0 voor Ajax een krat bier tegen over stond. Ajax scoorde twee doelpunten en daarmee drie doelpunten onder de vijf. Spakenburg scoorde daarbij zelf ook drie wat het totaal op zes laat uitkomen. De trainer van Spakenburg was niet aanwezig bij het spektakel, hij is op vakantie in Zuid-Bretagne met zijn gezin. De club hield de trainer per SMS op de hoogte.

Releaselijst THQ

THQ heeft een aantal releasedata en periodes voor de PAL versies van hun games vrijgegeven. Het meerendeel is nog niet helemaal bepaald, maar nu hebben we iets om ons op te richten.


Juli
21 - Juiced: Eliminator (PSP)

Augustus
04 - Aeon Flux (Xbox, PS2)
XX - Monster House (GC, PS2, GBA, NDS)

September
01 - Cars (Xbox, PS2, GC, PSP, NDS, GBA)
XX - Jaws (Xbox, PS2)
XX - Saints Row (Xbox 360)

Oktober
XX - Age of Empires: The Age of Kings (NDS)
XX - Bratz: Forever Diamondz (GBA)
XX - Destroy All Humans! 2 (Xbox, PS2)
XX - SpongeBob: Creature from the Krusty Krab (Wii, GC, PS2, NDS, GBA)

November
XX - Cars (Xbox 360, Wii)
XX - WWE SmackDown vs. Raw 2007 (PS2, PSP, Xbox 360)

Maart 2007
XX - Avatar (Xbox, PS2, GC, PSP, NDS, GBA)

Periode
Kwartaal 4 2006 - Alex Rider: Stormbreaker (dt.) (GBA, NDS)
Kwartaal 1 2007 - GTR (Xbox 360)
2007 - Frontlines: Fuel of War (Xbox 360, PS3)
2007 - WWE SmackDown vs. Raw 2007 (PS3)

Wekelijkse software verkopen Japan

Een verrassende lijst uit Japan deze week. Het totaal aantal verkochte PlayStation 2 games is namelijk twee keer het aantal verkochte Nintendo DS games. Het is voor het eerst in maanden dat de top van het lijstje niet beheerst wordt door Nintendo maar door Sony. Ook opvallend is de matige verkoop van LocoRoco. De game is toch op de PSP momenteel het paradepaardje van Sony, maar schijnbaar alleen in het westen.

GameSysteemAantalTotaal
Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 13PS2151.906151.906
New Super Mario Bros.NDS119.1902.256.870
Persona 3PS2116.682116.682
Saru Get You: Million MonkeysPS257.25557.255
More DS Brain TrainingNDS52.0242.752.211
Project Hacker: KakuseiNDS37.16537.165
LocoRocoPSP31.84831.848
Prof Kawashima's Brain TrainingNDS31.5492.539.922
Naruto RPG 3: Reijuu vs Konoha ShoutaiNDS26.51826.518
Animal Crossing: Wild WorldNDS25.7462.937.042

'Vierdaagse blunderde met weerbericht'

Icoon Weer De organisatie van de Vierdaagse heeft zich slecht laten informeren over het weer van afgelopen dinsdag. "Het weer verraste ons", aldus directeur Wim Jansen. "Onze medische dienst ging uit van een temperatuur die zou oplopen tot maximaal 29 graden. Daarom werd het parcours niet ingekort, zoals in 2003." Volgens het KNMI en Meteo Consult was de hitte echter perfect voorspeld. De Vierdaagse werd dinsdag afgelast toen er meer dan 300 mensen onwel werden, waarvan er twee overleden.

Martin Baardman, het hoofd van de medische dienst van de Vierdaagse, heeft volgens eigen zeggen het weerbericht van internet gehaald. Daaruit concludeerde de organisatie dat het rond de 29 graden zou worden, met een verkoelend briesje. Welke site dat was weet hij niet meer. "Maar zij hadden hun gegevens volgens mij van het KNMI."

Het KNMI, Meteo Consult en andere populaire weersites voorspelden echter gewoon een temperatuur van 33 graden of hoger, zonder wind. Dit kwam precies uit; het werd 33,4 graden. Het KNMI noemt de 'verrassing' dan ook 'grote onzin'. "Vorige week werd al een hittegolf aangekondigd", aldus een woordvoerder. "Er is geen plotselinge weersverandering geweest, maar juist heel standvastige temperatuur. Ik begrijp niet hoe ze erbij komen."

Ook Meteo Consult heeft in een reactie laten weten het optreden van de organisatie 'niet professioneel' te vinden.

Rotterdam wil growshops sluiten

BinnenlandsRotterdam gaat binnenkort als eerste gemeente in Nederland een aantal growshops sluiten omdat ze spullen verkopen voor de illegale wietteelt. In principe verkopen de growshops geen illegale spullen, daar de producten die ze hebben - lampen, voeding, aarde etc. - ook kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de teelt van tomaten of komkommers of andere zaken. Maar Rotterdam stelt zich op het standpunt dat de klanten van growshops de legale spullen die ze daar kopen alleen gebruiken voor de illegale teelt van hennep.

In een nota van de gemeente staat: ''In een stad waar hard wordt opgetreden tegen hennepkweek, kan het niet zo zijn dat growshops ongemoeid worden gelaten. Het willens en wetens verkopen van kweekbenodigdheden voor de hennepkweek wordt niet toegestaan.''

Tot nog toe werden growshops alleen gesloten als ze verboden spullen verkochten zoals stekjes, of wiet inkochten van telers. De growshops in Rotterdam die zich hier niet schuldig aanmaken en toch worden gesloten, zullen dan ook niet strafrechtelijke worden vervolgd. Hoe Rotterdam een en ander precies mogelijk wil maken is nog onduidelijk. Tot het besluit om growshops te sluiten formeel is genomen, wil de gemeente Rotterdam namelijk nog niets toelichten.

De ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken) lieten eerder al weten dat growshops de 'motor' zijn achter de illegale hennepplantages. Zij zagen echter geen mogelijheden growshops bij wet te verbieden, omdat ze niets illegaals verkopen. Zoals gezegd kan een kweeklamp ook gebruikt worden om bloemen mee te kweken en ook ventilatoren, afzuigers, filters, pompen enzovoorts, zijn op zich niet strafbaar. De ministers zagen alleen een vergunningenstelsel voor de shops binnen de mogelijkheden liggen. Het CDA wilde ze eerder al wel verbieden.


Een van de vele growshops die Nederland telt.

Deurwaarder ontruimt verkeerde huis

Icoon ShockingKom je thuis, zijn al je spullen weg en kun je zelfs je eigen huis niet meer in. Het overkwam de 49-jarige Rotterdamse C. Girigori. Ze stond met een tas vol met boodschappen aan haar eigen voordeur en merkte dat de sleutel niet meer paste. Ze belde haar vriend, maar die wist ook niet wat er aan de hand was.

Uiteindelijk belde ze maar aan bij haar eigen appartement vlak bij Marconiplein, eigendom van woningcorporatie Woonbron. "Ik sta daar dus voor mijn huis, doet opeens een man open. Vraagt hij 'wat kom je doen?' Ik was zo verbouwereerd, dat ik zei, 'ik wil naar binnen.' 'Waar woon je dan?', wilde hij weten. 'De derde verdieping', antwoordde ik. 'Oh, die is net ontruimd', zei hij doodleuk. Hij heeft nog geholpen om mijn boodschappen te tillen, al die trappen op."

De deurwaarder bleek het verkeerde huis te hebben ontruimd. Het was de onderbuurman die een flinke huurschuld had opgebouwd. "Alles was weg. De foto van mijn vriends overleden moeder, waar hij elke avond uit respect een glas water bij zet. Mijn plantenstekjes die ik met zoveel zorg had gekweekt. Ik wist gewoon niet wat ik zag", zo zegt de Rotterdamse. Enkele telefoontjes later kwam de fout boven water. "Ze hebben wel tien keer hun excuses aangeboden en alle spullen weer de trappen op gesleept", vertelt Girigori.

Een paar meubels zijn beschadigd en het stel voelt zich in de privacy aangetast. "Ik keek uit het raam, toen ik daar in dat lege appartement stond. Zag ik mijn eigen vuile onderbroeken op straat liggen. En stel je voor dat ze iets later thuis was gekomen van werk", verzucht de vriend Ogenio. "Dan was iedereen al weggeweest, en onze spullen ook. Hadden we daar gestaan."

"Waarom wij?", vraagt de Antilliaanse zich met de hand op het hart af. "Het schaamtegevoel..., wat zullen de buren wel niet denken?" Binnenkort gaat er een verzoek tot schadevergoeding naar verhuurder Woonbron. Al moet ze het nu nog met een bloemetje doen.

Met dank aan Q. voor de submit.

Britse wet kan WiiConnect24 dwarszitten

Groot-BrittanniŽ wil een nieuwe energie-wet invoeren. Men wil namelijk het stand-by-knopje verbieden. Volgens onderzoeken wordt zo'n 8% van de electriciteit verbruikt door apparaten die op stand-by staan. Men denkt energie te besparen door de stand-by-knop te verbieden.

Heel leuk, zul je denken, maar wat heeft dat met games te maken? Nintendo heeft aangekondigd om onder meer demo's en trailers via de WiiConnect24 te verspreiden. Terwijl het apparaat stand-by staat.

De WiiConnect24-service gaat ervan uit dat de Wii-console 24 uur per dag aan staat, in stand-by of volledig. Dit zou betekenen dat, om gebruik te kunnen maken van deze dienst, de Britten hun Wii-console 24 uur per dag aan moeten laten staan.

Aangezien de meeste Europese landen niet een dergelijke wet kennen, zal de downloadservice voor Groot-BrittanniŽ wellicht aangepast worden. Of dat zal gebeuren, is nog maar de vraag. Voorlopig onthoudt Nintendo zich van commentaar.

Blijft Kuyt toch bij Feyenoord?

Voetballer Dirk Kuyt is momenteel niet in onderhandeling met Liverpool of een andere Engelse club, en als er zich geen drastische ontwikkelingen voordoen, speelt hij komend seizoen gewoon in de Kuip. Dit heeft de zaakwaarnemer van de spits, Rob Jansen, gezegd.

De transfergeruchten rond de spits van Feyenoord ťn van het Nederlands elftal hebben gigantische vormen aangenomen. De Engelse media is er stellig van overtuigd dat de 25-jarige Katwijker binnen een paar dagen bekend zal maken dat hij voor een grote club uit de Engelse Premier League zal spelen.

Feyenoord-trainer Erwin Koeman denkt en hoopt dat de aanvaller na dit weekeinde weer definitief zal aansluiten bij de groep. Maandag begint Feyenoord aan een trainingskamp in Winterswijk, en als Kuyt zich daar zal melden dan betekent dat het einde van een periode vol onzekerheid.

Het management van Dirk Kuyt treedt zelden naar buiten. Maar nu er zoveel verkeerde publiciteit rond de speler is, wil men wel ingaan op vragen in het kader van een juiste afspiegeling van zaken. Op de vraag of Liverpool Dirk Kuyt vandaag of morgen gaat presenteren als nieuwe aankoop zei Jansen: "Nee, absoluut niet." Tevens zei Jansen dat er momenteel ook geen onderhandelingen zijn over een transfer van de speler naar welke club dan ook.

Jansen zei wel dat er veel interesse voor Kuyt is. "De interesse van heel veel clubs is bekend. Maar zolang die interesse niet concreet wordt, zijn alle verhalen speculaties waarmee Feyenoord en Dirk niets kunnen."

Liverpool is een van de weinige clubs die vorige maand daadwerkelijk contact heeft gehad met Feyenoord. De manager van de Engelse club, Rafael Benitez, wilde vooral weten of Feyenoord interesse had om naast een geldbedrag van 8 miljoen euro twee spelers, Jan Kromkamp en Jurek Dudek, over te nemen. Maar die optie was voor de Rotterdammers niet bespreekbaar.

Geweld in Libanon duurt voort

OorlogIsraŽl heeft gisteren een ongekend zwaar bombardement uitgevoerd op een bouwwerk in Beiroet. Volgens de IsraŽliŽrs bevond zich onder het gebouw een bunker van Hezbollah, waarin mogelijk de top van de militante beweging van sjiitische moslims aanwezig was. Volgens Hezbollah ging het echter om een moskee in aanbouw.

Aan de Libanese kant van de grens met IsraŽl wordt vandaag, evenals gisteren, weer hevig gevochten tussen IsraŽlische troepen en strijders van Hezbollah. Aan beide zijden zouden doden en gewonden te betreuren zijn.

De IsraŽlische luchtmacht bombardeerde gisteren een groot aantal doelen in Libanon. Daarbij kwamen volgens de Libanezen 63 mensen om het leven, het grootste dodental op ťťn dag sinds de strijd vorige week begon. In totaal zijn er volgens de autoriteiten in Libanon al zo'n 300 doden gevallen.

De IsraŽlische vice-premier Shimon Peres heeft het door de Libanese autoriteiten genoemde aantal slachtoffers van de IsraŽlische aanvallen, overigens in twijfel getrokken. Op CNN zei Peres: ''De cijfers zijn niet acceptabel. Wij geloven dat de informatie die uit Libanon komt totaal onbetrouwbaar is.''

In IsraŽl vielen gisteren ook weer burgerslachtoffers. Hezbollah vuurde tientallen raketten af op verscheidene IsraŽlische steden waaronder Nazareth. In deze voornamelijk door IsraŽlische Palestijnen bewoonde stad kostte dit aan twee IsraŽlisch-Palestijnse kinderen van 3 en 9 jaar het leven. Sinds de strijd begon zijn 28 IsraŽli's gedood.

Duitsland baalt van Hezbollah tv-zender

TelevisieDe Duitse regering en justitie balen van de Hezbollah-tv-zender Al Manar. Het liefst zouden ze zien dat de zender onmiddellijk op zwart wordt gezet, maar dat blijkt onmogelijk. Via de satelliet kijken veel moslims in Duitsland in groten getale naar de uitzendingen van Al-Manar, die een regelrechte haatcampagne tegen IsraŽl en het jodendom voert.

De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst noemt de ophitsende anti-Joodse taal die Al-Manar bezigt, ''zorgelijk''. Temeer daar de zender bij een deel van de in Duitsland wonende Arabieren een ware cultstatus heeft en daarom een ''potentieel risico'' vormt voor de vrije en vreedzame democratie. Hezbollah zelf noemt de sinds 1991 opererende zender ''het eerste medium dat een effectieve psychologische oorlog voert tegen de zionistische vijand.''

Kijkers naar Al-Manar zien volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken een ''agressieve haatpropaganda met een indoctrinerende werking.'' Tussen het vrijdaggebed door worden de raketaanvallen op IsraŽl geroemd als heldendaden, voor de rest doet de propaganda weinig onder voor wat de nazi's in Hitlers tijd bedachten.

De Amerikaanse regering heeft de zender tot ''buitenlandse terroristische organisatie'' bestempeld. In Nederland, Frankrijk en Spanje is het verboden het tv-signaal via kabelbedrijven door te geven. Maar in grote delen van Europa is de ontvangst mogelijk via Nilesat, die uitzendt vanuit Egypte en Saoedi-ArabiŽ. Het IsraŽlische leger heeft de zender in Beiroet al herhaalde malen platgebombardeerd, maar hij blijft uitzenden.

In een nieuwsbericht uit 2004 dat op FOK! verscheen, staat te lezen wat er zoal op Al Manar vertoond wordt.

Safin kansloos tegen nummer 512

Marat Safin heeft een verbijsterende nederlaag geleden op het ATP-toernooi van Indianapolis. De Rus verloor met 1-6, 4-6 van Wesley Whitehouse, de nummer 512 van de wereld.

Safin speelde dramatisch en had geen enkele kans tegen Whitehouse, die met zijn 27 jaar moeilijk een talent kan worden genoemd. Sinds zijn knieblessure heeft Safin niet meer zijn oude niveau behaald. ”Ik voelde me nooit comfortabel op de baan”, aldus de tweevoudig Grand Slamwinnaar. ”Dit soort nederlagen doet pijn. Ik weet niet wat ik eraan moet doen. Je kunt slechts hopen op betere tijden.” Op de ATP-ranking staat Safin nog maar net bij de eerste honderd. Liefst vijf landgenoten zijn hem al voorbijgestreefd.

DVD: KRO Citytrips

Promosite


Er zijn in televisieland een aantal reisprogramma's die kwalitatief met kop en schouder uitsteken boven de rest. RTL Travel is zo'n programma, maar richt zich veelal op het wat jongere publiek. Ook het minder bekende Boarding Now is niet echt berekend op de grote groep ouderen die ons land rijk is. De KRO heeft gemeend ook een reisprogramma op de buis te moeten brengen en qua uitstraling lijkt het te mikken op het wat oudere publiek. Presentatrice Karin de Groot bezocht voor het programma KRO Citytrips een achttal Europese steden en wilde daarbij vooral unieke tips geven, gedeeltelijk gebaseerd op ervaringen van kijkers en expats. Een formule waarbij je een geheel nieuwe kant van een stad leert kennen of niets meer dan een stapel tips die iedereen al kent? KRO Citytrips is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Hoogervorst naar beloften Real Madrid

Jeffrey Hoogervorst heeft promotie gemaakt. De 21-jarige centrale verdediger verruilt Sporting Gijůn voor de beloften van Real Madrid. Dat komt onder de naam Real Madrid Castilla en met Michel als coach in de Segunda Divisiůn uit.

In ons land maakte Hoogervorst deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en speelde in verschillende nationale jeugdteams. Vier jaar geleden besloot hij de stap naar Spanje te maken door bij Gijůn te tekenen.

Op de clubsite van de Koninklijke wordt Hoogervorst getypeerd als een fysiek sterke en harde verdediger. Jeffrey is eveneens kopsterk, beschikt over voldoende snelheid, heeft een hard schot en veel overzicht.

Grijswaarden

Waarom krijgt iedereen ineens kinderen? Ben ik verzeild geraakt in een groep van notoire anti-condoom activisten? Is het een modetrend die zo onwaarschijnlijk hip is dat je je er wel aan moťt commiteren? ("Tss heb jij nog geen kindje? Pf loserrr") Of wordt er geanticipeerd op de nakende vergrijzingsgolf die Nederland naar het randje van de afgrond zal trekken..?

O'Leary weg als trainer bij Aston Villa

David O'Leary is weg als trainer van Aston Villa. In goed overleg zijn de Ier en de Engelse club uit elkaar gegaan.

Het opstappen van O'Leary, die in mei 2003 begon bij Aston Villa, volgt op een intern onderzoek naar het beleid van voorzitter Doug Ellis. Volgens de spelers van Aston is Ellis nogal zuinig en voerde hij bezuinigingen toe die veel invloed hebben op de club.

"Het onderzoek wees niets vreemds uit over O'Leary, maar het beŽindigen van de samenwerking was het beste voor beide partijen", aldus de verklaring van de club.

Afgelopen seizoen eidigde Aston Villa als zestiende in de Engelse Premier League.

Diversion

Aidan Gibbons is een student ďDigital AnimationĒ aan de ďUniversity of Hertfordshire".
Collega blogger ďcptmarcoĒ heeft als eens een schitterend blogje gemaakt van ťťn van zijn animaties ďThe PianoĒ. Maar nu als afstudeerproject heeft deze student nog een pareltje gemaakt genaamd ďDiversionĒ. Daarin trekken een aantal verkeersborden en stoplichten de wijde wereld in. Voor sommige van die signalisatietekens loopt het fout af, maar toch slaagt een enkeling erin om zijn droombestemming te bereiken.

Veel kijkgenot met dit filmpje.

Ook Wembley wil CL-finale

Wembley is een van de kandidaten om als gastheer op te treden tijdens een Champions League-finale. Het Engelse stadion hoopt in 2008 of 2009 de finale te krijgen toegewezen.

Naast Wembley dingen ook het Olympiastadion in Berlijn, het Stadio OlŪmpico in Rome, het Loezniki Stadium in Moskou en het Estadio OlŪmpico in Sevilla naar de eindstrijd. De Europese voetbalbond UEFA zal de kandidaten toetsen op onder meer capaciteit, infrastructuur en de stad.

Sastre: "Ik blijf aanvallen"

Carlos Sastre sluipt dagelijks naar voren in het algemeen klassement. De 31-jarige Spanjaard staat na woensdag tweede en moet nog 1.50 overbruggen naar geletruidrager Oscar Pereiro.

Sastre deed uiteindelijk de boel ontploffen tijdens de beklimming naar La Toussuire. Het leverde hem een tweede plaats op achter Michael Rasmussen. In het algemeen klassement steeg de Spanjaard van vijf naar twee. ”Deze Tour is krankzinnig”, zei de klimmer. ”Ik moet het van dag tot dag bekijken. Er rest mij maar ťťn ding: aanvallen. Ik realiseerde pas tijdens de slotklim dat Landis een slechte dag beleefde. Toen gaf ik alles. Je moet aanvallen op het juiste moment.”

Dankzij Sastre komt de droom van CSC-ploegleider Bjarne Riis om dit seizoen elke grote ronde te winnen misschien alsnog uit. ”Sastre is een serieuze kanshebber, maar mijn topfavoriet is Andreas KlŲden,” aldus de kale Deen. Riis baalt logischerwijs van de vrijgeleide die Oscar Pereiro afgelopen zaterdag kreeg, anders stond Sastre nu in het geel: ”Ik zou Pereiro nooit zoveel voorsprong hebben laten nemen. Maar het was niet aan ons om te rijden, want we hadden Jens Voigt voorin.”

Afscheidsduel Bergkamp uitverkocht

De afscheidswedstrijd van Dennis Bergkamp zal aankomende zaterdag worden gespeeld in een uitverkocht Emirates Stadion. In een mum van tijd waren alle 54.000 beschikbare kaarten verkocht. Een woordvoerder van Arsenal zei dat de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion wel drie tot vier keer gevuld had kunnen worden.

De aanvaller heeft gekozen voor een afscheid met Arsenal en Ajax, de twee clubs waar hij het grootste deel van zijn voetballoopbaan heeft gespeeld. In Nederland zal de wedstrijd rechtstreeks door de NOS worden uitgezonden.

[Voorbeschouwing TdF] 17e etappe

De laatste bergrit in de 93e Tour de France. Zij die niet vertrouwen op hun kwaliteiten als tijdrijder krijgen de ultieme mogelijkheid om terrein te heroveren. Genoeg kansen daarvoor, want tussen St.-Jean De-Maurienne en Morzine liggen opnieuw vier reuzencols.

Net als de etappe naar Alpe d’Huez kent de rit een vlakke aanloop. Tijdens deze kleine zestig kilometer wordt de samenstelling van de kopgroep normaal gesproken bepaald. Interessant is of Michael Rasmussen en/of David de la Fuente zich vooraan melden. Beide coureurs maken nog kans op de bergprijs. De strijd om de maillot a pois zal met het naderen van de Col des Saisies snel naar de achtergrond worden gedrukt. Met vier dagen voor de boeg staat de top vijf binnen drie minuten, een ongekende suspense in de geschiedenis van de Tour.

De kans is nagenoeg uitgesloten dat de topfavorieten al op de Saisies, Aravis of ColombiŤre hun duivels ontbinden, al haalde Marco Pantani in 2000 een dergelijk kunststukje uit. Wellicht dat T-Mobile een forcing doorvoert om Pereiro uit te putten, maar een echte aanval hoeven we niet te verwachten. Die zullen zeker plaatsvinden op de Joux-Plane, de laatste reuzencol van de ronde. De kille cijfers garanderen spektakel: 11,7 kilometer klimmen aan een stijgingspercentage van 8,5 procent.

In 2000 ‘deed’ het Tourpeloton voor het laatst de Joux-Plane. Lance Armstrong verloor die dag liefst twee minuten op ritwinnaar Richard Virenque, terwijl ze in dezelfde groep begonnen aan de beklimming. Ook Jan Ullrich en Joseba Beloki profiteerden van de hongerklop van de Texaan. De aankomst lag destijds niet bergop, iets wat ook vandaag niet het geval is. Superdalers kunnen tijdens de twaalf kilometer lange afzink naar Morzine tijd goed maken. Nederlands succes in Morzine was er slechts eenmaal: in 1982 passeerde Peter Winnen als eerste de streep.


Bonificatiesprints:
122 kilometer – Le Grand Bornand
172,5 kilometer – Verchaix

Passages Bergklassement:
82,5 kilometer – Col des Saisies (1e categorie)
109 kilometer – Col des Aravis (2e categorie)
134 kilometer – Col de la ColombiŤre (1e categorie)
162 kilometer – CŰte de Ch‚tillon-sur-Cluses (3e categorie)
188,5 kilometer – Col de Joux-Plane (Buitencategorie)

Klik hier voor een overzicht van alle klassementen.

Hoogmoed loopt EK-limiet

Guus Hoogmoed heeft tijdens wedstrijden in Luik de EK-limiet gelopen op de 200 meter. De Nederlandse kampioen op de dubbele sprint is echter nog niet zeker van een ticket voor GŲteborg.

Hoogmoed liep 20,67, ruimschoots onder de limiet van 20,83. De sprinter bezorgde daarmee de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie een dilemma, want eerder liepen Caimin Douglas, Daniel Ward en Patrick van Luijk al de limiet. Op het EK mogen slechts drie atleten per afstand uitkomen, zodat Nederland zit opgescheept met een ongekend luxeprobleem. Bij de vrouwen is de situatie minder rooskleurig op de 200 meter. Woensdag kwam Jacqueline Poelman slechts tweehonderdste boven de limiet van 23,28 uit. In Heusden krijgt Poelman zaterdag een nieuwe kans.

Emerson, Cannavaro naar Real Madrid

Real Madrid heeft twee grote vissen aan de haak geslagen uit de vijver van het gedegradeerde Juventus. Fabio Cannavaro (32) en Emerson (30) zijn de komende twee seizoenen te bewonderen in Bernabťu.

Real Madrid betaalt twintig miljoen euro voor Cannavaro en Emerson. De Galacticos willen hun team gevoelig versterken na drie prijsloze seizoenen. Juventus is op last van de Italiaanse voetbalbond gedegradeerd naar de Serie B wegens het beÔnvloeden van resultaten. ”De spelers zijn momenteel op vakantie en zullen daarna worden gepresenteerd”, aldus een passage op de website van Real Madrid.

Cannavaro en Emerson speelden beiden twee seizoenen voor Juventus. Cannavaro, die grote indruk maakte op het WK, kwam eerder uit voor Napoli, Parma en Internazionale. Emerson startte zijn carriŤre bij GrÍmio om in 1997 te verhuizen naar Bayer Leverkusen. Vanaf 2000/2001 was hij actief in de Serie A, eerst voor AS Roma, later voor Juventus.

Webloggende secretaresse geschorst; start rechtszaak

Icoon InternetEen Britse weblogster staat op het punt ontslagen te worden nadat de inhoud van haar weblog bij haar werkgever bekend werd. De in Parijs werkzame Catherine Sanderson, lifeloggend onder de naam Petite Anglaise, zou zich schuldig hebben gemaakt aan "wangedrag" door zich laatdunkend uit te laten over haar bazen en de sociale gang van zaken op accountantskantoor Dixon Wilson met de wereld te delen. Sanderson is naar de rechter gestapt om haar ontslag aan te vechten en haar 'blogrechten' vast te stellen.

Volgens Dixon Wilson is Sanderson identificeerbaar door een foto op haar weblog en zou ze zodoende de firma in diskrediet kunnen brengen. Er zou tevens sprake zijn geweest van webloggen onder werktijd. Volgens Sanderson is webloggen een individueel recht en is haar rechtszaak een principekwestie. Voor het haar inziens onterechte ontslag eist ze 79.000 euro schadevergoeding.

In Sandersons verhalen over het accountantskantoor wordt onder andere een van haar bazen neergezet als een bretels dragende, ouderwetse, zwaar bekakt pratende en op dat moment volkomen onbehulpzame ergernis. Tijdens een kerstfeest op het kantoor zou haar baas een doodzonde hebben begaan door zijn cadeautje eerder te openen dan de senior partner. Tevens geeft ze toe tijdens een videoconferentie bijzonder veel inkijk in beeld te hebben gebracht.

Het aanstaande ontslag van de Petite Anglaise heeft onder webloggers al geleid tot een discussie over de machtsbalans tussen oude en nieuwe media, over hoe vrij je als weblogger eigenlijk bent in je schrijven en, uiteraard, over hoe terecht het ontslag van Catherine Sanderson nou eigenlijk is. Werkzoekend zal de weblogster overigens niet lang zijn: ze gaat een boek schrijven.

Landis had pijn vanaf de start

De topfavoriet van de Tour de France die in de gele trui in de koninginnerit in elkaar stort. Het was lang niet meer gezien, maar het overkwam de Amerikaan Floyd Landis vandaag in de rit naar de klim van La Toussiere.

Naar het waarom van de inzinking was het vandaag lang gissen, pas vanavond laat bracht de Amerikaan duidelijkheid op een persconferentie. "De pers te woord staan is wel het laatste wat ik wilde doen. Ik had gewoon een slechte dag. Ik leed pijn vanaf de start, maar probeerde het niet te laten zien."

Landis verwacht niet dat hij nu nog kans maakt op de Touroverwinning. "Het is niet makkelijk om acht minuten goed te maken, maar ik blijf vechten. Vandaag voelde ik me gewoon niet goed. Bovendien had ik geen tijd om mezelf op te laden, omdat er bijna geen vlakke stukken waren. Toen ik gelost was kon ik nog maar ťťn tempo rijden en dat was niet hard."

Voor Landis was dit mogelijk de laatste kans om de Tour te winnen. Hij maakte eerder bekend dat hij door een zware val vorig seizoen na de Tour een zware operatie moet ondergaan om een kunstheup te krijgen. De nieuwe gele trui in de Tour gaat naar de verrassende Oscar Pereiro. Hem staan nog een bergrit en een tijdrit te wachten voor hij het geel zondag misschien naar Parijs kan brengen.Van Tourwinst kan Landis alleen nog maar dromen

Tour de France: Landis had pijn vanaf de start

Icoon Tour de FranceDe topfavoriet van de Tour de France die in de gele trui in de koninginnerit in elkaar stort. Het was lang niet meer gezien, maar het overkwam de Amerikaan Floyd Landis gisteren in de ondertussen al bijna legendarische rit naar de klim van La Toussiere.

Naar het waarom van de inzinking was het gisteren lang gissen, pas gistervanavond laat bracht de Amerikaan duidelijkheid op een persconferentie. "De pers te woord staan is wel het laatste wat ik wilde doen. Ik had gewoon een slechte dag. Ik leed pijn vanaf de start, maar probeerde het niet te laten zien."

Landis verwacht niet dat hij nu nog kans maakt op de Touroverwinning. "Het is niet makkelijk om acht minuten goed te maken, maar ik blijf vechten. Vandaag voelde ik me gewoon niet goed. Bovendien had ik geen tijd om mezelf op te laden, omdat er bijna geen vlakke stukken waren. Toen ik gelost was kon ik nog maar ťťn tempo rijden en dat was niet hard."

Voor Landis was dit mogelijk de laatste kans om de Tour te winnen. Hij maakte eerder bekend dat hij - door een zware val vorig seizoen - na de Tour een zware operatie moet ondergaan om een kunstheup te krijgen. De nieuwe gele trui in de Tour gaat naar de verrassende Oscar Pereiro. Hem staan nog een bergrit en een tijdrit te wachten voor hij het geel zondag misschien naar Parijs kan brengen.


Landis kapot
Van Tourwinst kan Landis alleen nog maar dromen


Meer nieuws over de Tour de France lees je op de speciale Toursite van FOK!
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.