Sastre: "Ik blijf aanvallen"

Carlos Sastre sluipt dagelijks naar voren in het algemeen klassement. De 31-jarige Spanjaard staat na woensdag tweede en moet nog 1.50 overbruggen naar geletruidrager Oscar Pereiro.

Sastre deed uiteindelijk de boel ontploffen tijdens de beklimming naar La Toussuire. Het leverde hem een tweede plaats op achter Michael Rasmussen. In het algemeen klassement steeg de Spanjaard van vijf naar twee. ”Deze Tour is krankzinnig”, zei de klimmer. ”Ik moet het van dag tot dag bekijken. Er rest mij maar één ding: aanvallen. Ik realiseerde pas tijdens de slotklim dat Landis een slechte dag beleefde. Toen gaf ik alles. Je moet aanvallen op het juiste moment.”

Dankzij Sastre komt de droom van CSC-ploegleider Bjarne Riis om dit seizoen elke grote ronde te winnen misschien alsnog uit. ”Sastre is een serieuze kanshebber, maar mijn topfavoriet is Andreas Klöden,” aldus de kale Deen. Riis baalt logischerwijs van de vrijgeleide die Oscar Pereiro afgelopen zaterdag kreeg, anders stond Sastre nu in het geel: ”Ik zou Pereiro nooit zoveel voorsprong hebben laten nemen. Maar het was niet aan ons om te rijden, want we hadden Jens Voigt voorin.”