Symonds: "Banden beslissen komende races"

De hoofdingenieur van Renault, Pat Symonds, denkt dat de banden van doorslaggevend belang zullen zijn in het resterende deel van dit seizoen. De Brit zegt dat het rubber het enige grote verschil is tussen zijn team en dat van Ferrari.

"Ferrari en Renault staan er op dit moment even goed voor. Alleen de banden maken het verschil. De Bridgestones zijn beter qua slijtage en snelheid", aldus Symonds. Eerder deze week zei teambaas Flavio Briatore dat bandenpartner Michelin wakker moet worden. "Het wordt tijd dat Michelin weer wakker wordt. We hebben dit seizoen veel gewonnen, maar we willen graag nog drie of vier races winnen om zo het kampioenschap veilig te kunnen stellen", aldus de Italiaan.

Deze week test het Franse team op het circuit van Jerez Michelin-banden voor de races in Duitsland, Hongarije en Turkije. Het team hoopt dat de Franse bandenleverancier in zijn laatste seizoen in de F1 nog even alles uit de kast haalt.

Eerder zei Symonds dat er ook andere verbeteringen zullen komen. "We zullen in Hockenheim een nieuwe motor inzetten. Die hadden we eigenlijk al in Frankrijk willen gebruiken, maar toen hadden we nog niet voldoende kilometers gereden om de betrouwbaarheid te controleren. Deze nieuwe motor heeft niet meer vermogen, maar is flexibeler in te zetten."

"Vorig jaar wonnen we doordat we betrouwbaarder waren dan McLaren. Dit jaar is betrouwbaarheid alleen niet voldoende. We moeten sneller worden," aldus Symonds.