Veel files komend weekend

Athlon_2o0o
Icoon File De ANWB verwacht dat er komend weekend zowel in Nederland als in het buitenland veel lange files zullen komen. Vooral op de wegen naar het zuiden zullen er veel files komen door vakantiegangers. Ook op de wegen naar het strand is er een grote kans op opstoppingen. Op de A58 vanuit Roosendaal zal een brandweerwagen rijden om automobilisten verkoeling te geven.

Amsterdam begint vrijdag met het onderhoud aan de A4 en de A10-zuid, wat op de ring van de stad tot veel extra files zal leiden. De rit naar luchthaven Schiphol zal twintig minuten tot een uur langer duren door de werkzaamheden. Vertrek dus eerder als je een vlucht hebt geboekt. Ook op de A2 (Eindhoven-Den Bosch), A27 (Breda-Utrecht bij Noordeloos) en de A58 (Bergen op Zoom-Roosendaal) zullen werkzaamheden plaatsvinden. De avondspits vrijdag zal rond het middaguur beginnen en tot half acht 's avonds duren. Door de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat alle vakantiegangers aan de grens een klein cadeautje aan bij benzinestations.

In België zijn er veel werkzaamheden op de belangrijkste wegen naar het zuiden: De wachttijd op de E411 en E25 zal oplopen tot meer dan twee uur. In Frankrijk zullen er tientallen kilometers file ontstaan op de A6/A7 richting Marseille, omdat de Fransen zelf ook naar de zon willen. "Volgende week wordt het nog erger. Dan is het zwarte zaterdag en gaan de Fransen massaal met vakantie". Omrijden is volgens de ANWB nutteloos. "De beste tip is om op zondag te rijden. Maar ja, de mensen hebben het huisje geboekt vanaf zaterdag, dus willen ze er zaterdag zijn, ook al moeten ze uren in de file staan".

Ook zullen er files ontstaan in Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Dat komt door de tunnels door de Alpen die elke zomer weer voor stilstaand verkeer zorgen. In Oostenrijk zal de Tauerntunnel een probleem zijn en in Zwitserland de Gotthardtunnel.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.