Blijft Kuyt toch bij Feyenoord?

Olga (Nuongirl)
Voetballer Dirk Kuyt is momenteel niet in onderhandeling met Liverpool of een andere Engelse club, en als er zich geen drastische ontwikkelingen voordoen, speelt hij komend seizoen gewoon in de Kuip. Dit heeft de zaakwaarnemer van de spits, Rob Jansen, gezegd.

De transfergeruchten rond de spits van Feyenoord én van het Nederlands elftal hebben gigantische vormen aangenomen. De Engelse media is er stellig van overtuigd dat de 25-jarige Katwijker binnen een paar dagen bekend zal maken dat hij voor een grote club uit de Engelse Premier League zal spelen.

Feyenoord-trainer Erwin Koeman denkt en hoopt dat de aanvaller na dit weekeinde weer definitief zal aansluiten bij de groep. Maandag begint Feyenoord aan een trainingskamp in Winterswijk, en als Kuyt zich daar zal melden dan betekent dat het einde van een periode vol onzekerheid.

Het management van Dirk Kuyt treedt zelden naar buiten. Maar nu er zoveel verkeerde publiciteit rond de speler is, wil men wel ingaan op vragen in het kader van een juiste afspiegeling van zaken. Op de vraag of Liverpool Dirk Kuyt vandaag of morgen gaat presenteren als nieuwe aankoop zei Jansen: "Nee, absoluut niet." Tevens zei Jansen dat er momenteel ook geen onderhandelingen zijn over een transfer van de speler naar welke club dan ook.

Jansen zei wel dat er veel interesse voor Kuyt is. "De interesse van heel veel clubs is bekend. Maar zolang die interesse niet concreet wordt, zijn alle verhalen speculaties waarmee Feyenoord en Dirk niets kunnen."

Liverpool is een van de weinige clubs die vorige maand daadwerkelijk contact heeft gehad met Feyenoord. De manager van de Engelse club, Rafael Benitez, wilde vooral weten of Feyenoord interesse had om naast een geldbedrag van 8 miljoen euro twee spelers, Jan Kromkamp en Jurek Dudek, over te nemen. Maar die optie was voor de Rotterdammers niet bespreekbaar.