Van Basten wijzigt opstelling niet

Michel (Baraja)
Bondscoach Marco van Basten voert geen wijzigingen door in zijn basisteam voor het duel met Ivoorkust. Dezelfde elf als tegen Servië en Montenegro zullen vanavond van start gaan.

Tijdens de afsluitende training bleek dat Van Basten niets te verbergen had. Edwin van der Sar staat gewoon onder de lat en ook Wesley Sneijder zal weer vanaf het begin acte de presence geven. Van Basten weet precies hoe Ivoorkust moet worden bestreden: ”We zullen het heel zwaar krijgen maar we moeten wel ons eigen spel blijven spelen. Ik hoop dat we Ivoorkust met goed positiespel kunnen bestrijden. Als dat lukt moet het goed komen.”

Van Basten beseft dat de tegenstander van goeden huize komt: ”Ivoorkust is een hele sterke ploeg. De spelers zijn sterk en technisch goed geschoold. Ze kregen in de wedstrijd tegen Argentinië eigenlijk te weinig. Ze hadden meer verdiend dan een nederlaag van 2-1.” De bondscoach heeft geen eenduidig beeld van Ivoorkust, omdat de ploeg vaak in wisselende systemen speelt: ”We houden ons dan ook vast aan de oefenwedstrijd tegen Kameroen. Dat was een tegenstander die veel op Ivoorkust lijkt.” Oranje won dat duel drie weken geleden met 1-0.


Opstelling Nederland: Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder en Cocu; Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.