Argentinië maakt gehakt van S & M

Olga (Nuongirl)
Onder het toeziend oog van Diego Maradona heeft Argentinië zich vrijwel zeker geplaatst voor de tweede ronde. De Argentijnen walsten vanmiddag in hun tweede wedstrijd over Servië & Montenegro heen, het werd 6-0.

Al na vijf minuten opende Argentinië de score via Rodriguez, die op aangeven van Saviola de bal achter doelman Jevric schoot. Daarna probeerde de Argentijnen de wedstrijd te controleren en op slot te doen. Servië & Montenegro kregen nog wel wat kansjes, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

In de vijftiende minuut kregen de Argentijnen een tegenslag te verwerken toen Gonzalez wegens een blessure aan zijn scheenbeen niet meer verder kon spelen en moest worden vervangen door Cambiasso. In de 31e minuut verdubbelde de Argentijnen de score toen Cambiasso de 2-0 wist te scoren. De Zuid-Amerikanen hadden de wedstrijd in de pocket en gunden de tegenstander slechts een paar kansjes.

In de 37e minuut van de wedstrijd werd een doelpunt van Crespo afgekeurd wegens buitenspel, op de tv-beelden was echter te zien dat dat onterecht was. In de 41e minuut werd het dan alsnog 3-0, en leek het erop dat de wedstrijd al na één helft beslist was: Rodriguez scoorde de 3-0 via de paal.

Ook in de tweede helft waren de Argentijnen duidelijk de beste. Servië & Montenegro kreeg nog wel wat kansen maar faalden in de afwerking ervan. In de 65e minuut werd het drama nog groter toen voormalig PSV-er Mateja Kezman wegens een flinke overtreding met rood van het veld gestuurd werd en Servië & Montenegro met tien man verder moest.

Wonderkind Lionel Messi mocht in de 83e minuut dan toch eindelijk zijn WK-debuut maken, dit groot genoegen van de Argentijnse fans. De vernedering voor Servië & Montenegro werd nog groter toen Crespo in 78e minuut de 4-0 en Tevez in de 85e minuut de 5-0 scoorde. En Lionel Messi liet ook van zich horen door in de 87e minuut de 6-0 op het scorebord te zetten.

Opstellingen:

Argentinië : Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, Rodríguez (Messi/75), Mascherano, Riquelme, Sorín, González (Cambiasso/17), Saviola (Tevez/59), Crespo.

Servië & Montenegro: Jevric, Duljaj, Gavrancic, Krstajic, Dragutinovic, Koroman (Ljuboja/50), Nadj (Ergic/46), Stankovic, P.Djordjevic, Kezman, Milosevic (Vukic/70).

Wedstrijdverloop:

Argentinië - Servië & Montenegro 6-0
5' Rodríguez 1-0
31' Cambiasso 2-0
41' Rodríguez 3-0
78' Crespo 4-0
84' Tevez 5-0
87' Messi 6-0

65. Kezman (SeM)

7' Koroman (SeM)
27' Nadj (SeM)
37' Crespo (Arg)
42' Krstajic (SeM)

Arbiter: Rosetti (ITA)

Toeschouwers: 52.000