Opluchting in Zweedse kamp

Opluchting regeerde in het Zweedse kamp na de late overwinning op Paraguay (1-0). De Zuid-Amerikanen likten hun wonden.

Na achtste finales in 1998 en 2002 valt nu in de eerste ronde het doek voor Paraguay. ”De Zweden hadden meer kansen en balbezit. Ik wil mijn tegenstander feliciteren, maar dit doet erg veel pijn. Excuses zijn er niet. We kwamen gewoon niet aan het doel”, meldde bondscoach Anibal Ruiz. Santa Cruz zocht naar een verklaring voor het echec: ”We speelden een goeie wedstrijd, maar met de laatste pass liep er altijd wel iets verkeerd. We misten dat tikje om een goal te maken.”

Matchwinnaar Fredrik Ljungberg verwoordde de gevoelens van de Zweden: ”We creėerden opnieuw genoeg goede kansen, maar wanneer de bal er niet invliegt raak je een beetje bezorgd. Ik verheug me in ieder geval op de wedstrijd tegen Engeland. Dat wordt een kraker, want allebei willen we de groep winnen.”

Lars Lagerbäck, de bondscoach van Zweden, blaast nog niet zo hoog van de toren: ”Laten we niet vergeten dat we ons nog moeten kwalificeren. Dit is goed voor ons vertrouwen. Ik denk dat het team een ‘boost’ zal krijgen.” De sterk ingevallen Markus Allbäck had al in een eerder stadium Zweden op voorsprong kunnen schieten: ”We hadden zoveel mogelijkheden dat het gewoon frustrerend werd om niet tot scoren te komen. Positief is dat we in vergelijking tot de vorige wedstrijd veel beter bewogen.”