Parreira zet Ronaldo onder druk

Olga (Nuongirl)
De bondscoach van Brazilië, Carlos Alberto Parreira, heeft Ronaldo vandaag verder onder druk gezet. Als de spits zijn conditie niet verbetert, zal zijn basisplaats in gevaar komen. De teamarts van de Brazilianen, José Luiz Runco, denkt dat Ronaldo's lichamelijke klachten mogelijk een psychische achtergrond hebben.

Parreira zei dat hij zijn twijfels heeft over de spits van Real Madrid. "Op dit toernooi is slechts plaats voor topfitte spelers, die snel denken en handelen. Ronaldo behoort vooralsnog niet tot die groep. Tegen Australië bekijken we kritisch hoe het met hem gaat. Eventueel zullen we niet nalaten maatregelen te nemen."

Gisteren liet Ronaldo zich nog eens uitgebreid onderzoeken in een ziekenhuis in Frankfurt omdat hij zich niet lekker voelde. Zelf zijn schedel zou zijn doorgelicht, om te kijken of er geen tumor zat. Er bleek echter niets aan de hand met de topschutter van weleer, en daarom wil Runco de mogelijkheid van een overdaad aan stress niet uitsluiten. Woensdagavond was Ronaldo ook al voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

De spits zei zelf dat hij optimistisch vooruit blikt op de wedstrijd aankomende zondag tegen het Australië van bondscoach Guus Hiddink. "Ik zie geen reden voor twijfel. Het team staat achter mij en ik sta achter het team. Iedereen steunt mij. Toch verwacht ik geen uitzonderingspositie. Dat hoeft ook niet. Ik ben er van overtuigd dat ik de komende wedstrijd beter zal spelen."