Drukke eerste training voor AZ

Als eerste profclub is AZ vandaag begonnen aan de trainingen voor het nieuwe seizoen. Het was nog vrij druk in de Alkmaarder Hout, waar de Noord-Hollandse ploeg tot en met 1 september haar trainingen blijft afwerken.

Van de nieuwelingen ontbraken enkel Joey Gudjonsson en Gijs Luirink op de eerste training. Gudjonsson is op huwelijksreis en sluit op 10 juli aan, net als de drie Jong Oranje-internationals Luirink, Demy de Zeeuw en Stijn Schaars. Het viertal Henk Timmer, Kew Jaliens, Tim de Cler en Denny Landzaat krijgt drie weken vakantie nadat Oranje is uitgespeeld op het WK.

Van de nieuwelingen hoefde Kemy Agustien zich nog niet te melden, omdat hij tijdens het internationale jeugdtoernooi in Toulon met de Olympische ploeg speelde. Maar de middenvelder, die overkwam van Willem II, was er toch om zijn ploeggenoten te leren kennen.

Shota Arveladze is op 19 juni terug in Alkmaar, omdat hij nog een interland speelde met Georgië na afloop van het reguliere seizoen. Pius Ikedia, die mag vertrekken, was in Londen om zijn zieke broer te bezoeken. Julian Jenner trainde vanmorgen apart van de groep, omdat hij nog kampt met een lichte liesblessure. De enige speler die spoorloos was, was Adil Ramzi. De Marokkaan, die vorig seizoen op huurbasis bij FC Utrecht speelde, mag ook vertrekken bij AZ.