Wuppies kunnen niet worden aangesleept

Icoon OpmerkelijkIn verband met het WK Voetbal 2006 heeft supermarktconcern Albert Heijn de zogenaamde wuppies weer terug op de kaart gezet. De actie is nu echter een dusdanig succes dat de miljoenen wuppies en de honderdduizenden megawuppen nu al praktisch op zijn. Oranjefans krijgen als alternatief wuppiestickers aangeboden, zodat ze toch nog kunnen plakken.

Een wuppie, een klein pluche bolletje in rood, wit, blauw of oranje met twee oogjes, is opnieuw een rage geworden in Nederland. Op allerlei plaatsen zijn de beestjes terug te vinden, voornamelijk op kleding. Ook de megawuppen prijken inmiddels op menige vensterbank en autohoedenplank. "Het is jammer dat we binnenkort niet genoeg wuppies en megawuppen zullen hebben", aldus Leontine de Groot, themamanager van de wuppie-actie van de Albert Heijn.

Bij besteding van 15 euro in een filiaal van de supermarkt krijgt men, in plaats van een wuppie, een sticker. Volle spaarkaarten kunnen worden omgeruild voor een stickervel met wuppiestickers.

Wuppies zijn er in alle soorten en maten
Wuppies zijn er in alle soorten en maten

Met dank aan blrrrt voor de submit.